Regisztráció Blogot indítok
Adatok
munci66

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol volt, hol nem volt, a cudar téli hidegben elindult a határban néhány szegény ember, meg néhány gazdag (vagy ahogy haragosaik mondják: kommunista), hogy a méltóságos urak elé járuljanak gondjukkal-bajukkal. Éhségmenetnek nevezték el utazásukat, ami Miskolc…..
munci66 2012.02.10 08:35:54
@Könnyen elkaptuk, uram!:

2010 2011 2012

Munkavállalói járulék 1.950 Ft 1.950 Ft 1.950 Ft

Munkavállalói eü-i járulék 7.800 Ft 7.800 Ft 9.100 Ft

Állami nyugdíjjárulék 1.950 Ft 13.000 Ft 13.000 Ft

Magánnyugdíjpénztári befizetés 10.400 Ft --------- ---------

Számított SZJA: 28.067 Ft 26.416 Ft 20.800 Ft

Adójóváírás 15.100 Ft 12.100 Ft ---------

Havi összes levonás 35.067 Ft 37.066 Ft 44.850 Ft

Munkáltató fizeti 167.050 Ft 167.050 Ft 167.050 Ft

Tisztelettel, Münci
munci66 2012.02.10 08:38:47
@munci66:
Uraim!

Bocs, de a blogmotor szétdobálta :-(
Az első Ft oszlop 2010, a második 2011, a harmadik 2012

Tisztelettel, Münci
Hosszú szünet után a lemilblogon újfent az amerikai háborús propaganda plakátterméséből válogatunk. Jelen posztban azonban nem nagyon találunk majd acélos tekintetű rangereket, rettenthetetlen nyugalmú tengerészeket, vagány pilótákat. A mai poszt témája ugyanis az elővigyázatosságra felhívó plakátok…..
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
munci66 2011.06.14 14:20:40
Möszjő Aabroncs!

Csak, hogy más is értse, meg talán azért még elolvasod:
Talán te is megérted, amit mondok. Ha a gyereket vinném biciklin és percelenék egyet a saját hibámból, akkor nem megyek máshoz kártérítésért. Ha downhillezés közben borulnék, akkor se mennék máshoz. Ha szabályosan közlekednék (vö rendeltetés szerű használat, bár nem tudom, hogy a KRESz engedi-e a gyerekülést?) és közbven elüt egy autós, az az ő felőssége. Ha béreltem a biciklit, az elvárható szinten ellenőriztem az átvételnél, mégis kiesett a kereke, akkor az a bérbeadó sara. Kapisgálod mit mondok? Ha a kocsi rendeltetés szerű használat közben (a bevásárlás egy bevásárló kocsi esetében az, a gyerek pedig odaülhet a kis padra) meghibásodik, felborul, azért nem a felhasználó a felelős.

Más.
Az udvarunkon rakodó M.A.N., Scania, Renault típusú tehergépjárművek sem személyszállító gépjárművek (a buszunk az), mégis, személyeket is szállítanak (sofőr, mitfahrer, rakodó)

Más.
Akkor mitől borult fel a kocsi? Nem voltam rest és kipróbáltam: a TMK műhelyünkben vannak ilyen jellegű kocsik (Az áruházak valamiért kiszuperálták őket) Több féle kialakítású is van. Van amelyikről a görgőtartó törött le, mi felcsavarozott görgőkkel pótoltuk. Na, erről levettem az egyik kereket. Fel nem borult, de nagyon labilisan állt. A gőrgők elég magasak. ráadásul a tengely nem is a váz sarkában van.
Ez nem korrekt teszt, mert mint mondtam több kialakítású kocsi is van, de erősen sejteti a lehetőséget.
Ha valaki nekiment a kocsinak, annak hangja van. Senki sem halotta? Ha valaki szándékosan borította fel, senki sem látta? Ha az a kocsi olyan szuper, hogy semmitöl sem borul fel (nem én írtam, hanem te állítod) akkor mitől borult fel? Mit nem vettek észre a szülők?

Más.
Nem besározni akarom a TESCO-t, főleg nem szimpátiából. Hol írtam ilyet? Végig ismételtem, hogy jelenlegi tudásunk szerint a TESCO is és a szülők is felelősek. A TESCO csak a sérüléssel kapcsolatos valódi költségeket fizesse ki, egyéb kártérítést nem tartok jogosnak.
Abban igazad van, hogy ilyen hosszú idö elteltével már semmi biztosat nem fogunk megtudni. A szülők ezirányú felelősségét nem is vitattam, soha.

Más.
Bizony, működtettem és telpítettem olyan rendszereket, hogy meghibásodásuk, vagy rossz működésük jónéhány ember halálát is okozhatta volna.
Ez már régebben volt, most számítógépes rendszereket üzemeltetek (csatoltan az UPS rendszerek), meglehetősen kis hibaablakkal. Ennyit a műszakiságomról.

Tisztelettel, Münci
munci66 2011.06.14 17:14:57
@Aabroncs:
Möszjő Aabroncs!

Tudom, nem olvasod, de hátha mégis :-)
Ugyan véleményed szerint nekem semmi műszaki érzésem nincs, de csináltam egy tesztet. A TMK műhelybe bevitettem két kocsit. lekaptam a balelső kereküket, aztán próbáltam.
Megállnak balelőre billent helyzetben is, ha lassan, kézzel billentem oda őket, majd csak a billenés megállta után engedem el őket. Ha normál helyzetből billentettem oda őket egy kis lökéssel tízből tízszer borultak. Pedig semmi sem volt bennük, ami magasabbra tenné a súlypontjukat, tömegével növelné a tehetetlenségüket.
Három keréken viszont elég stabilan állnak, de tolni már nagyon nehezen lehet őket. vö.: Műnci66 2011.06.05. 16:56:17
Mint megtudtam, már nálunk is előfordult, hogy kilazult a kereket a kerék fészekhez rögzítő imbusz csavar, így borult a kocsi a benne lévő anyagokkal együtt. Emiatt a heti ellenőrzése van előírva :-) Mi egyébiránt egy gépgyár vagyunk, nem élelmiszereket és gyerekeket szállítunk a kocsiban hanem fémalkatrészeket és szerszámokat.
Fotót most nem csináltam :-(

Tisztalettel, Münci
munci66 2011.06.09 09:42:20
@21es:
Möszjő 21es!

Bocs, de előbb valamit kifelejtettem:
"...a szülők – mint ahogyan már azelőtt többször - betették őt a kocsi elején található gyerek-ülésre...L. bennmaradt a bevásárlókocsi gyerekülés részében, nem esett ki..."
Számomra ebből egyértemű, hogy L a gyerekülésben ült. Te ezeket másképp értelmezed?

Tisztelettel, Münci
Varánusz McLázár, a műparaszt 2011.06.06 10:54:08
 Lázár János berúgta a nyitott ajtót. Nekifutásból. Most várhatjuk röhögve, hogy az arcon tompítás után megmagyarázza: ő így szokott leszállni a bicikliről, és nem rendszerkompatibilis aki nem utánozza.  Ugorjuk át azt a részt, hogy a Mekdögleszben régen…..
munci66 2011.06.06 17:09:09
@thinker_:
Urak!

Nem csak möszjő thinkernek szól szösszenetem, hanem mindenkinek, aki a Super size Me-vel jön. Ti megnéztétek ezt a filmet? Arról szól, hogy Morga Spurlock mindig óriás adagot kér, ha kínálják. Meg máshol nem is eszik, csak gyorsétkezdében.
Ezzel nem azt állítom, hogy pl a mekis kaja egészséges, vagy brutál jó. Arra az apróságra hívom fel a figyelmet, hogy nem arról szól, amire sokan érvként használják.

Tisztelettel, Münci
Katonatörténetek 180. - Bemutató 2010.07.23 08:00:00
A közelharc, a test test elleni küzdelem gyakorlása szerves részét képezi a korszerű katonai kiképzésnek. És amint azt látni fogjuk Dogoo sztorijából, egy hererúgás akkor is roppant kellemetlen tud lenni, ha a szenvedő alanynak történetesen nincs is ilyen testrésze. Éppen…..
Egy elhantolás sohasem tartozhat a kellemes élmények közé, még akkor sem, ha katonai tiszteletadással történik; és itt nem csak a néhaira gondolok, akinek – most őszintén – már nagyjából minden mindegy. Krux kolléga mégis egy temetésre, pontosabban annak…..
munci66 2010.06.17 08:51:35
@Vérnűsző Barom: Möszjő Vérnűsző!
Arra a sörre gondolsz, amelyiknek a címkéjén két táncos volt? Én azt speciel utáltam...
Viszont sörözni rendszeresen átjártunk a szlovák cimbikhez. A Vág mellett sátorozni (sátor nélkül) és inni a csapolt Fácánt! -csettint- Másnap reggelre sokszor elment a szénsav a hordóból, akkor autó pumpával segítettünk a túlnyomásnak.

Tisztelettel, Münci
munci66 2010.06.17 13:40:23
@tépegető szexkavátor: Möszjő tépegető!
Mi elsősorban Drezdába jártunk, mint alaptáborba, de értelek :-) Az NDK-ban a mi pénzünkkel is királyok lehettünk, a sörök jók (bár gyengék) voltak. A nyári kánikulában az italokat a főtéren lévő szökőkutakban szoktuk hűteni. Volt feelingje a dolognak!
Volt olyan, hogy az én pindzsin németemmel két srácnak is fordítottam, közben meg fűztem egy harmadik csajt. Nem volt röhejes, á.... :-)
Azért Berlinbe (LSD - Lenin st, ? ,Dimtrov str) és Warnemuudébe is elnéztünk. Ez utóbbi helyen kifogtunk egy katica inváziót, emberevő katicákkal! Ez nem vicc!

Tisztelettel, Münci
munci66 2010.06.17 15:01:45
@tépegető szexkavátor: Möszjő tépegető (úgy is mint Stüszi)!

Bocs, ha félreérthető voltam! Természetesen Katica bogárra gondoltam. Arra az aranyos, piros alapon fekete pöttyös ragadozóra :-)
Piroskával Drezdában a Szeged étteremben volt jópofa sztorink. Nem volt tömény, de volt Piroska koktél (barack pálesz + barack vagy narancslé) Na, mi azt kértünk, de nem összeöntve. Nemsokára halomban állt az asztalunkon az üres pálinkás pohár és a meg nem ivott baracklé :-)
A Szegedben volt az is, hogy én rendeltem mindenkinek. A cimbik a tokányt kérték, mert arról sejtették milyen. Hát, igen rossz volt. Én rendeltem valami taffelt. Kihoztak egy vájdling különféle húst és sonkát. A köretet, főleg sült krumplit isten bizony egy külön kiskocsin tolták!
Sok jó sztorink volt ott, de sajna nem katonaiak.
Bár az egyik némileg... Elindultam Drezdában toronyiránt, egy kinézett templom felé. Aztán feldúlt, CA-s paszományt és (azthiszem) zöld barettet viselő továrisok állítottak meg. A városban volt valami kisebb laktanya szerűségük, oda mentem be. Állítólag a második kapunál figyeltek fel rám. Aztán magyarázkodhattam, ahogy tudtam! Viszont elfogadták. Mondjuk egy épeszű kém szerintem sem sétál egy eredeti kis Vulkánfiber bőrönddel. Vagy, ha igen, akkor nem sörrel tölti meg :-)))

Tisztelettel, Münci
Melyik volt a magasabb pozíció a szocialista diktatúrában? Ha valaki helyettes államtitkár volt 1981-től 1990-ig, vagy ha a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál volt hatósági osztályvezető 1985-90 között? Mert az egyikből majdnem köztársasági elnök lett, a másikból…..
Egy barátjának szeretne segíteni Dániel, ugyanis a szerencsétlenül járt Corsa tulajdonos autójába beleszállt egy szlovák rendszámút Subaru, majd szó nélkül lelépett, be sem pillantott, hogy nem lett-e valakinek valami baja. Aki tud valamit a lenti képen látható Impreza…..
munci66 2009.08.19 13:50:34
@ChPh: Möszjő!

Ha neki mész a padkának, akkor az autó halad előre, a padka áll. A kerék a csapágy, mint középpont körül fordul. A padkával ütköző része beljebb kerül, a vele "szemben" lévő része meg kifelé hajlik. Elméletileg :-) (lás a korábban csatolt oldalon [http://www.langlovagok.hu/html/galeria/3528.shtml] a piros Golf bal hátsóját) Én is ezt tapasztaltam, amikor a subarummal :-) egy kanyarban kicsúsztam.

Tisztelettel, Münci
munci66 2009.08.19 14:26:34
@ChPh: Möszjő!

Írtam is, hogy az autót már mozgatták, ezért nem biztos a véleményem. Eddigi tapasztalataim alapján nem értem, hogyan lehet ez. A kerék a csapággyal valamilyen összeköttetésben maradt (nem esett le, forgott vagy csúszott a mozgatásnál), mégis ilyen a helyzete. Mintha az egész felfüggesztés kijjebb jött volna. De nem tudom, ez hogyan lehet.
Nekem nincs nagy tapasztalatom ilyen ügyekben, de azt tudom, hogy a gyakorlat sokszor -a nem minden lehetőséget kimerítő- elmélettel ellentétes eredményt szül. Ha valaki nagy tapasztalattal a háta mögött azt mondja, hogy lehet ilyen, vagy csak egy ilyenről tud, de azt saját szemével látta, elhiszem Neki!
Azt én is látom, hogy az alapsztori erősen sántít.

Tisztelettel, Münci
Aki próbálta, megerősítheti, hogy a kézigránát-dobás mellett a legdögösebb éleslövészet izgalmai is eltörpülnek. Pistone azok közé tartozik, akik próbálták, és valami azt súgja, hogy (hacsak nem állnak mögötte egy korbáccsal), önszántából nem szívesen ismételné meg a…..
 "Hős szabadságát elveszti Segesvár…" (részlet a Székely Himnuszból) Lóra, indulj! Parancsolta egy aprótermetű és igen rossz magyar kiejtésű tábornok Székelykeresztúron annak a 3500 fős haderőnek, amellyel az Erdélyben állomásozó erős cári és császári…..
munci66 2009.08.03 08:34:45
@StopSzmog:
Möszjő!

Ugyan nem vagyok a téma avatott szakembere, de tudtom szerint a mongoloknál vallási és/vagy hagyomány alapokon gyereket bűn volt megölni. És az számított felnőttnek, aki magasabb volt mint a szekér tengelye.
SzVSz a ..."tengelyszöghöz mérve"... kifejezés innen jön.
A párnára csak tippem van: A halála előtt megölt egyén szolgája lesz a túlvilágon, mintegy kipárnázza az utat???? Ez bőven lehet blőd elgondolás is.

Tisztelettel, Münci
Péntek reggel Mugellóban Michael Schumacher megkezdte a felkészülést visszatérésére egy 2007-es F1-Ferrarival.Az autót gazdag tulajdonosa adta kölcsön a német pilótának, a cég Kimi Raikkönen két évvel ezelőtti vb-győzelme után értékesítette. A szabályok szerint idén…..