Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brain Storming

1886 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Fontoljuk meg azért azt is, miszerint: "Akit szeretünk, ahhoz őszinték akarunk lenni; aki pedig szeret minket, az nem követeli meg azt, hogy olyasmit is elmondjunk neki, amit senkinek nem akarunk elmondani." (BS)..
Tévedés: gyereket csinálni a legtöbb pasi tud - nem ettől lesz férfias egy férfi. És ezt pláne hiba kontrasztba állítani a piálással és a bulizással - ugyanis számos pasi egy bulizós vagy piálós éjszakán lesz apává... Férfi akkor lesz egy pasiból, ha képes férfit nevelni a fiából, vagy képes példát…..
    Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó, elmagyarázta, hogy ő 34 éves korában 40000 néző előtt akar futni a budapesti világbajnokságon és társaival együtt petícióban kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne állítsák le a budapesti világbajnokság előkészületeit. A fő érvük az, hogy ez nemzetközi…..
Brain Storming 2019.11.10 15:12:16
@flort: "A matematikától ez kb független, de nekem most egy olyan matematikus sem jut eszembe, aki akkora hatást tudna gyakorolni egy egész generációra, mint amit Monspart Sarolta gyakorolt ránk."
Ez bizony a saját szegénységi bizonyítványod - amikor külföldön a magyar matematikusok sokkalta népszerűbbek, mint idehaza, az nem a matematika hibája, hanem az oktatási rendszeré. A magyar matematikusok alapvető jelentőségűek a tudománytörténetben - ennek a jelentőségét ledegradálni az ötperces tévétorna szintje alá ... No comment.
„A végén még állami eszközökkel fogják betiltani a gyerekkeresztséget” aggódott Balog Zoltán, lelki erőmű és exminiszter az Európa jövője nevű keresztény-nemzeti illiberális kereszténykonferencián (kezdek belezavarodni a permutációkba).  Egy illiberális kereszténydemokráciában embertársaink…..
A képen látható lánynak szemmel láthatóan megvan az az igényessége, hogy foglalkozik azzal, amit a tükörben lát otthon... (tegyük fel, hogy a kép valóban egy párt ábrázol, tehát) valamilyen szempontból passzolónak tartja magát a mellette álló sráchoz. Több eshetőség vagy értelmezés lehetséges: 1.…..
Az angolban időnként sok bosszúságot okoz a ’DO’, mint az Egyszerű Jelen idő (Simple Present Tense) tagadást és kérdést kifejező helyes SEGÉDIGEI használata. Ezen igyekezne segíteni a következő kis összefoglalás – a következő gyakorlólap, amit a tanítási gyakorlatomban…..
Brain Storming 2018.03.10 14:10:02
@vuella: Itt arra kell gondolni, hogy a 'there is / are' szerkezetnél maguk az angolok hogy használják az egyes / többesszámot. Nem kerestem rá szabályt, de a 'there is / are' esetében, ha a felsorolás elején egyes számú dolog áll, akkor 'is'-t is használnak és 'are'-t is, gondolom az alapján, hogy az első taghoz igazítják, vagy pedig az 'and'-del való felsoroláshoz az állítmányt. Erre nincs szerintem merev szabály. Ugyanígy - ha a 'does' utáni egyes számú alanyt akarjuk elsősorban figyelembe venni, akkor marad a 'does', ha a felsorolásra koncentrálunk, akkor a 'do'. Persze árnyalhatja a képet, ha nem mindegyik alanyunk E/3-as. Felteszem az élőbeszédben elsősorban a közvetlenül egymás után következő mondatrészek dominálják az egyeztetést. Mellesleg a segédige használatának itt nincs túl nagy értelemhatározó szerepe, egyértelműség esetén sokszor el is hagyják őket. "You come with me?" Ilyenkor én azt látom, hogy ha elhagyják a 'does'-t a kérdés elejéről, akkor az E/3-as igeegyeztetés sokszor megmarad, feltételezem azt jelezve, hogy Pres.Simpl.-ről van szó. "He works here?" ... Sok nyelvtani leírás az ilyen elhagyásokat "műveletlen beszédmódnak" bélyegzi, de szerintem csak szimplán a redundancia csökkentő egyszerűsítés, ami sokkal gyakoribb, mint az elméleti beszédvizsgálók gondolják. Hasonló ehhez az a jelenség, hogy azok is gyakran használják a magyarban a határozói igeneveket (-va, -ve), akik másoknál felfedezve ezeket hajlamosak kifigurázni, vagy magyartalan, "csúnya" fogalmazásnak bélyegezni.
60 rövid bekezdés, ami bizonyítja, hogy ha láttad a Birodalom Visszavág-ot, akkor az Utolsó Jedik-et már meg sem kell nézned – kissé összekutyulva és felduzzasztva, de ugyanaz van bennük. Két évvel ezelőtt (2015 decemberében) csalódottan jöttem ki az Star Wars VII epizódjáról, az „Ébredő Erőről”. A…..
A matematika nem feltétlenül ahhoz kell, hogy számolni tudjon az ember (arra ott van a számológép) - hanem azért, hogy megtanuljon problémát megoldani, és hogy egyáltalán HAJLANDÓ legyen problémákat megoldani. Ebből a szempontból a matematika nem reál, hanem készségtantárgy - aki jó matekos, az…..
Az igazán tapasztalt bölcs abból tanult a legtöbbet, amit rosszul csinált, és már tudja: mindig cselekedni kell, mert csak a cselekvésnek van eredménye. Ha kudarc követi, az eredmény a tanulság és a tapasztalat. Aki nem ment át korábbi hibázások és tévedések sorozatán, és egyből jól csinált valamit,…..
"Örök emlék"... de ez is csak annak a jele, hogy a mai, gyakori partnercserés időkben a legbizonytalanabbak igyekeznek a legtartósabb jelét adni annak, hogy ők komolyan gondolnak valamit, amit a közvélekedés nem. És persze ez a legjobb módja annak, hogy a későbbi kapcsolatoknál a tetovált fél azt…..
Kissé elcsúszott a szemléltetés... mert kérdem én: mit jelképez, ha egy kapcsolatban az egyik félnek a szájában a másik farka van......
Nem, barátom - te csak azt tanultad meg, hogy lelkesen várd, hogy valaki más keressen. Akit nem keresel, az téged sem fog... Íme a valódi lecke: AKIT MINDIG CSAK TE KERESEL, ANNAK NEM HIÁNYZOL...
Sokaknak annyira elsekélyesedik a kapcsolata, hogy már csak egymás piszkálását tudják elképzelni a közös intenzív élmények forrásaként.... Fiúk, lányok - ébresztő! Nemcsak a másik b*szogatásával lehet egy kapcsolatot feldobni, bár tény, hogy ez a legkönnyebb azok részéről, akik biztonságban érzik a…..
A vendégeink tegnap vonattal jöttek. A villát arra használjuk, hogy együnk vele. Nagyon szeretek olvasni. "Vegyél még egy sütit!" - "Nem, kösz." Meglátogatlak, amikor visszajövök. Nincs sok hír az újságban. Mr Jones megkérdezte tegnap, hogy vagyok. "Ismered őt?" - "Nem, ő teljesen…..
Brain Storming SIKER VS GAZDAGSÁG? 2016.12.16 13:44:58
Sikeresség vs gazdagság Avagy „Mi az, amit a gazdagok minden nap megtesznek, és a szegények nem?” *** Nemrég a szemem elé került egy régi írás és vita, mely termékeny gondolatok táptalajául szolgálhat… Az eredeti írás konklúziójával kezdeném, mert előre vetíti, mire is számíthatunk: „Azt…..
… Van pillanatnyilag domináló logika, amely kissé maga alá rendeli a többit, de ez a dominancia sohasem marad fenn sokáig. … (Részlet a „Summaonizmus, Holoizmus VI. – A mindennapok filozófiája” című esszénaplómból, 1990-ből. A szövegezésen minimálisan változtattam, így híven tükrözi, milyen volt a…..
Igyekszem amennyire csak lehet tömör lenni, abban is, hogy mi háborított fel, és abban is, hogy miért. A filmet nézve egészen hamar kiderült, hogy nem fogok újat kapni, és megértettem a nagy titkolózás okát. A készítők a rajongók önigazolására utaztak: minél nagyobb a…..
Brain Storming 2015.12.27 01:49:09
@Kovácsné: Ki tudja... :) Én nem szeretem a meglepetéseket, ezért is tartottam az új résztől, de hogy újracsomagolva kapjam ugyanazt, az legalább ugyanolyan kaki :P

Ahogy olvastam, a R.O. mintha közvetlenül össze akarná kapcsolni a EPIII-at a IV-gyel. Ha így lenne, az hiba, hiszen ott van egy jó 20 éves difi, azt illene kitölteni valami elhúzódóbb sztorival.

Nem tetszik ez így, nem tetszik ... :/
Brain Storming 2015.12.30 21:58:20
@Atanos: Lényegében egyetértünk. A cikkben nem írtam le, de történetvezetés szempontjából az előzménytrilógia messze magasabb szinten van megírva, mint az alap hármas. Igaz, már a Jedi Visszatérben is minőségi elem az Uralkodó trükkje, ahogyan léprecsalja a Lázadókat. ... Mindez azért nem került bele a listába, mert ezek tartalmi, sztorifűzési elemek, itt azonban a történet hiányát, az ordító azonosságokat szándékoztam szóvá tenni.
(Az eredeti írás 2000-ben jelent meg a BS-Studio című magánújságomban)  A plagizálás (azaz „idegen szellemi alkotás részbeni vagy teljes eltulajdonítása, vagy idegen műnek, műrészletnek saját névvel való közlése”) - hivatalosan fogalmazva „szerzői…..
Brain Storming 2007.05.28 21:04:17
Brain Storming 2015.12.27 12:35:25
@Koós István: úgy valóban jobban hangzik, thanx! :)
… A legtöbb igazán nagyot alkotó ember, amikor még esetleg az igazi tevékenységet el sem kezdte, már elképzelései vannak arról, hogy milyennek fogja magát tekinteni, ha célját eléri majd. … (Részlet az „AMIEL” című esszénaplómból, 1996-ból. A szövegezésen minimális…..
(…) mondjuk, van egy széplány… meg egy szépfiú… kikencézve, kikozmetikázva és… na, ilyenkor mit kezdenek a szépséggel? Elmennek „tetszeni”! (…)       … Múltkor megyek be a drogériába… pontosabban mentem volna, merthogy előttem állt egy lány, aki nem magyar…..
Hát, Kennedy annak idején a híres beszédében úgy fogalmazott, hogy "átdobtuk a kalapunkat a fal túloldalára, és így kénytelenek vagyunk átmászni a falon"... mondta ezt arra, hogy el kell magukat kötelezni a Hold elérésére, mert csak akkor fog megvalósulni. Ő akkor túlzott, mert…..
Az interneten néhány helyen megjelent a következő kis lista, amit olyan nőknek ajánlanak, akik bizonytalanok az új kapcsolatukban, és szeretnék apróságokkal magukba bolondítani a férfit. A következőket olvasva látni fogjuk, hogy a lista nagy része miért nem működne egy…..