Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brain Storming

938 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No.1. Erkölcsi elvek elfogadása, követése nem teszi szükségszerűvé egy istenképben való hitet. No.2. Istenben hinni egyszerűbb, és sokkal könnyebb, mint az erkölcsben.   Pál levele Tituszhoz 2 - Idősek, fiatalok, szolgák „Te azonban azt hirdesd, ami egyezik az egészséges tanítással, hogy az idős…..
„ha követitek a tanaimat, akkor nektek jó lesz – egyébként lényegtelen, ha a hitetekbe esetleg bele is haltok, a túlvilágban majd jobb lesz, sőt, ott lesz a legjobb!"   Máté 6.19-21. Az igazi kincs "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a Földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, hanem gyűjtsetek…..
… Talán úgy is mondhatnám, hogy egy rendszer másik rendszerbe történő átvitele tökéletesíthet, tisztíthat, tapasztalatokat adhat. …     „Egy rakás téglát kellett egyik helyről egy másikra átpakolnom, persze egyesével. Közben figyeltem: a téglarakás igen poros, mocskos, pókhálós volt, s biztosan…..
Jézus felszólítja a szenvedőket, hogy ha a vallási elvek betartása közben szenvednének, akkor lehetőleg titokban szenvedjenek. Máté 6.16-18. A böjtölés "Amikor pedig böjtöltök*, ne nézzetek komoran, mint a képmutatók, akik eltorzítják arcukat, hogy lássák az emberek böjtölésüket. Bizony, mondom…..
BESZÉLGETÉS A VILÁGGAL  ..
Lukács: „… őrizkedjetek minden kapzsiságtól, a bőségben élő életét sem a vagyona tartja meg” - BS:... felhívás, hogy aki gazdag, az ossza szét a szegények, a nélkülözők és egyebek között a vagyonát.   Lukács,12.13-21. – A bolond gazdag „Ekkor így szólt hozzá valaki a sokaságból: "Mester, mondd…..
Lukács: „Ha Mózesre és prófétákra nem hallgatsz, az sem győz meg, ha valaki feltámad a halálból.” = BS: „Ha bemondásra nem hiszed el, akkor sem fogod elhinni, ha bebizonyítom - így be sem bizonyítom!” (A képen: Szt Lukács evangélista.) Lukács evangéliuma 16.19-31. A gazdag és Lázár "Volt…..
BESZÉLGETÉS A VILÁGGAL..
A fejlődés a valósághoz való alkalmazkodás magasabb fokát jelenti… Az ateizmus elítéli a teizmust, mert nem felel meg a valóság vizsgálatának, mégis igényt tart erre a szerepre és rangra.  *** Minden fejlődés ateista jellegű Persze, ez csak annak a fényében érthető, ha ismerjük az ateizmus belső…..
„a sok gonosztevő, akik úgy eszik népemet, ahogy a kenyeret eszik” = Biológiai hasonlat, ami a nem-hívőket nemcsak gonoszoknak, hanem egyenesen ragadozóknak tünteti fel. *** A zsoltárok könyve 14 - Az emberek romlottsága „Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten!(1) Romlottak és utálatosak…..
BESZÉLGETÉS A VILÁGGAL..
BESZÉLGETÉS A VILÁGGAL..
Minden nyelvben vannak olyan szavak, amelyek elbűvölik az embert, pláne azokat, akik az illető nyelvet tanulják; továbbá persze azokat is, akik az anyanyelvükben fellelhető ilyen szavakat, és kifejezéseket igyekeznek az éppen tanult idegen nyelven úgy visszaadni, hogy stilisztikailag hasonló hatást…..
... Van pillanatnyilag domináló logika, amely kissé maga alá rendeli a többit, de ez a dominancia sohasem marad fenn sokáig. … *** (Részlet a „Summaonizmus, Holoizmus VI. – A mindennapok filozófiája” című esszénaplómból, 1990-ből. A szövegezésen minimálisan változtattam, így híven tükrözi, milyen…..