Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Talon

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három munkatársunk ragadott tollat, hogy reagáljon Navracsics Tibor és Orbán Viktor szavaira. Olvassa el a Barbár kormány, „Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet” és a Navracsics esete Montesquieu-vel című írásokat! Barbár kormány     A jelenlegi magyar…..
Talon 2012.05.16 12:18:57
@szeberenyi: Nyilvánvalóan kritizálhatja, de nem olyan módon, hogy azt közli, hogy ő majd intézkedik, beleszól abban, hogy ilyesmi történjen. A sok okostojás azért megérthetné, hogy a jogász is egy szakma, egyes döntéseket kritizálni a végrehajtó és törvényhozói oldalról csak szakmai alapon lehet, de politikai oldalról nem, pontosan a hatalmi ágak szétválasztása miatt. Nekem is, mint jogásznak furcsa a másodfokú bíróság döntése, de azt is tudni kell, hogy több ezer oldalas, több éves ügyből lesz 1 perc botrány a médiában, ezért sokszor egyszerűen érthetetlenek az egyes döntések. Mondjuk azt nem tudom, hogy ilyenkor miért nem áll ki a bíróság szóvivője, és próbálja elmagyarázni, hogy az adott bírói tanács miért jutott erre a döntésre.
Nívó Miben bízik Schmitt? 2012.03.30 18:29:00
Itt állunk a nagy bejelentés előtt, pénteken délután hatkor, és egyre csak olyan hírek jönnek, hogy Schmitt valószínűleg nem mond le. Megpróbál 1-2 nap alatt fordulatot hozni a megítélésében.Pedig a helyzet igen egyszerű: lebukott, elvették doktori címét, kb. az egész ország…..
Talon 2012.03.30 19:48:52
@Cobs: Nem vagyok MSZP-s, sem SZDSZ-es, viszont baloldali/liberális és egyetértek veled, Gyurcsánynak le kellett volna mondania. Nem azért, mert hazudott, mert minden politikus hazudik, hanem azért, mert ezt nem lehet bevallani, vagy ha lebukott, akkor le kell mondania. A látszatot meg kell őrizni, mert ez így működik.
Dr. Következményeknélküli Pál kínos találkozása a valósággal még csak ezután fog megtörténni. A reakciókból azt látni, hogy a kormányoldal legfelsőbb vezetése simán abban a hitben él, hogy el lehet kenni Schmitt Pál kirobbant plágium botrányát, majd valahogy elmismásolják…..
Talon 2012.03.28 18:14:14
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
Az LMP sikerrel tematizálta az aktuálpolitikát és húzta csőbe a Fideszt azzal, hogy a plenáris ülésen kellett szavazniuk a képviselőknek a benyújtott ügynöktörvényükről.  Kívánhat ennél többet a legkisebb ellenzéki párt?Vajon melyik más utódállamban fordulhatott volna…..
Röviden: dr. Schmitt Pál megcáfolta a plágium vádját, elmondta, hogy a kisdoktori 20 évvel ezelőtt, írógéppel készült. Vagyis a neki felrótt copy-paste kizárva.Hosszabban:Azt hittem - de tényleg - hogy legközelebb már csak a köztársasági elnök politikai nekrológja kapcsán…..
Az alkotmánybíróság nem engedi, hogy a 4K! népszavazást kezdeményezzen az Alaptörvény megsemmisítéséről, arra a szabályra hivatkozva, ami az Alaptörvény módosítását tiltja népszavazás útján. Szeretve tisztelt alkotmánybíróságunk továbbra is minden felelősség nélkül…..
Talon 2012.02.29 14:00:42
@Kompli: Nem cask téged zavar(t), az egészen botrányos. Kíváncsi vagyok, mikor teszik kötelezővé a már gyakorló ügyvédeknek, hogy
1. Esküdjenek fel az Alaptörvényre majd
2. Tanúskodjanak büntető és polgári perekben a saját ügyfelükkel szemben.

Amúgy a posztról, egyetértek az Alkotmánybírósággal, ha a módosításról sem lehet népszavazni, akkor a megsemmisítésről sem. Egyébként a taláros testület a jogi szakma szégyene az utóbbi időben, miközben a cucializmus alatt volt egy olyan illúzió, hogy az ügyvédi kar magja volt az "ellenállásnak." Hatalmas macskakörmök között. Ez a "piszkos tizenkettő" ma biztos nem az.
ProgBlog Jogalap és alapjogok 2012.02.20 19:54:00
„A kormány az országért van, tehát fölötte a nemzet mindenkor intézkedhetik.”Táncsics Mihály – 1848 „…Sokkal kisebb teher hárulna az Országgyűlésre, és sokkal alaposabban meg lehetne vitatni egy-egy törvényjavaslatot, ha nem tartanának igényt…..
Talon 2012.02.21 10:39:01
@Anti Anyag: A cucializmusban is voltak választások és demokratikus alapjogok. Lószart se ért. Most is a helyzet. Mert önmagában ezek megléte nem jelenti azt, hogy a demokrácia működik. Még van a szólásszabadságnak egy foka, gyülekezési szabadság korlátozva van, és még többpártrendszer is van. A demokráciának rendszerszinten is működnie kellene, amihez az szükséges, hogy a kormánytól független hatalmi tényezők is létezzenek, ideértve a független médiát. Ma már nincs egyetlen hatalmi centrum sem, amely a FIDESZ-től független lenne. A 2/3-ad soha nem ad erre felhatalmazást, ezért is kellett a régi Alkotmányt megváltoztatni, mert szankcionálta bármely párt korlátlan hatalmi ambícióit. Lám, lám az újban ez már nem szerepel.
A FIDESZ-es antidemokratikus törekvéseknek semmilyen köze sincs a korábbi kormányok bénázásához, ezért baromság erre utalni. A problémát a FIDESZ-es képviselők, vagy inkább Orbán Viktor mentalitása jelenti, mert nyilvánvalóan nem demokraták, és ebben az értelemen hazaárulók.
Egyébként a cikkel sem értek egyet, az, hogy egy párt a választási programjában szerepelteti a demokrácia lebontását, és megválasztják, nem teszi az antidemokratikus céljait demokratikussá, legitimmé.
Ma este az Opera környékére fújja össze az ország szemetét a szél: 1. Az Operában a Fidesz és a KDNP ünnepli az új alkotmányt. 2. Odakint a demokraták tiltakoznak, a demokrácia védelmében: Magyar Szolidaritás Mozgalom gepnarancs.hu Civil Kontroll - EMD Kék Szalaggal a…..
Talon 2012.01.03 11:43:57
@Viktus: Nem, adni nem fogja a kultúrát. Sajnos én nem beszélem ilyen cizelláltan ezt a nyelvet. Biztos a sok kannás bor.

Ne csodálkozz, hogy anyázok, amikor személyeskedni kezdesz a vitaképes véleményed leírása helyett. Ha nem érted, mit jelent az "elit", vagy nem olvastad a vv vikket, akkor kérdezd meg anyádat, vagy az idegen kifejezések szótárában kutakodj, vagy olvasd el a vv-t. Ha meg van véleményed, írd le, de személyeskedni - teljesen ismeretlenül - felesleges. De tovább nem érek rá sajnos, vár a kocsma. Adios, Mr. idegbeteg.
Sok ügyvéd kolléga megfeledkezik a tárgyalás hevében, hogy akár hamis vád bűncselekményét is elkövetheti egy-egy meggondolatlan elszólással, feltételezéssel. Az alábbi eset is hasonló ügyről szól.Tisztelt Zugügyvéd!Az Ön, és a hozzászólók véleményét kérném az alábbi…..
"Nem sikerült megszerezniük az európai uniós vezetőknek mind a 27 tagállam támogatását, hogy módosítsák a Lisszaboni Szerződést annak érdekében, hogy szigoríthassák az euróövezeti országok költségvetési politikáját. Két ország - Svédország és Csehország -…..
Nem sokkal az iszlám forradalom győzelme után egy újságíró megkérdezte Khomeini ajatollahot, mit gondol a demokráciáról. Ő egy sokszáz évvel korábbi történetet mesélt el: Egy kalifa valamely bírósági ügyben elment a kádihoz. Amikor belépett, a kádi fölpattant, mire a kalifa…..
Az új önkormányzati törvény erős kormányzati kézzel újraszabja az önkormányzatok feladatait, és támogatásaikat, államosítják például az iskolákat, kórházakat. Budapesttel azonban nem tudtak mit kezdeni, kezdetben 3 különböző variáció is felmerült Budapest…..
Elfogadta a kormány az átdolgozott verzióját a Munka Törvénykönyvének, ami azt jelenti, hogy drasztikus változások nem várhatóak a tervezetben. Először idézném a PR-részleget, Czomba és Giro-Szász duó előadásában: "Az új Munka törvénykönyve segít abban, hogy…..
Talon 2011.10.26 11:07:41
@Virág et: Le a kalappal. Jó türelmes vagy.
Ami az ügy lényegét érinti: A FIDESZ megvalósítja az SZDSZ régi vágyát a kis államról, már ami a szociális kötelezettségeket érinti. Ennek megfelelően gazdasági elképzelései (nem gazdaságpolitika), szociális elképzelései (nem szociálpolitika) kb a 200 évvel elmaradottak. A hatalomgyakorlásra, államszervezésre vonatkozó technikákért csak 60 évet kell visszamennünk a múltba. Ennek megfelelően az Mt csak egy lépés a sorban, amellyel kiszolgáltatja a "kisembert" a hatalomnak, amely a munkajogviszonyban a munkáltató. Nyilván ez jó minden multinak, Csányinak, Demjánnak ...stb.
Ennyi a FIDESZ, ősliberális egyik vonalon, kommunista a másikon.
Lehet, hogy Kiss úr jó szakember, és az Mt is az ő alapvetései szerint készült, de ettől még ma Magyarországon arra utalni, hogy a munkavállalók megegyeznek a munkáltatókkal bármely kérdésben, hihetetlenül cinikusan hangzik. Ezt a képet tovább rontja, hogy a nyilatkozata önmagával is ellentmondó zagyvaságok halmaza.
A versenyszférában a szakszervezetek érdekérvényesítő szerepe eléggé korlátozott, az egyéni jogérvényesítés költségei magasak, a jelenlegi bírói kar már nem munkavállaló barát (értsd: korábban nagyon erősen a munkavállaló felé lejtett a pálya, ma már a munkáltatóra vonatkozó bizonyítási kötelezettséget is áttörögetik, vagy mindent besepernek az átszervezés varázsszó alá..stb), nyilván a FIDESZ bírók sem lesznek azok. Emiatt egyértelműen erősíteni kellene a munkavállalói jogokat, és jogérvényesítést megkönnyíteni. Azt, hogy a kkv-k nem tudják az előírásokat teljesíteni, máshogy kellene kezelni. A kkv-kat komolyan mentesíteni kellene az adminisztrációs feladatok nagy részétől, de nem a munkajogi kötelezettségeket liberalizálni. Én simán el tudnám képzelni, hogy egy régiónként és szakmánként kiírt adó befizetése esetén a kkv-k mentesüljenek az adminisztráció (pl. számlaadás) jelentős része alól. (van vagy volt ilyen egyébként, talán Horn Gyula bácsi idejéről, elvárt adónak hívják, de nem mentesít semmi alól) Mondjuk mindjárt sok lenne a munkanélküli könyvelő:)

Nem beszélve arról, hogy az állampolgári jogok, így a munkavállalói jogok megnyirbálása nem európai irány.
A Nemzeti Vágtát idén nyáron adta el Vágta G.T. Kft. a Lovas Show Kft.-nek, amelynek tulajdonosai a Lázár testvérek és Mondok József izsáki polgármester, a fogathajtó szakág elnöke. A Vágta G.T. Kft. két tulajdonosa Tamás István üzletember, az International Business School…..
Talon 2011.09.16 11:10:11
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
Talon 2011.09.14 17:44:00
Tragikus. Ahogy fentebb írták, igazából akkor leszel túl rajta, mikor megszületik majd a gyereked.

Nekem 3 gyerekem van. A másodiknál nem hitték el a feleségemnek, hogy szülni fog, csak amikor kinnt volt a gyerek feje. Már egy napja benn volt a kórházban, de hiába mondta, hogy fájdalmai vannak és szülni fog, az ügyeletes nőgyógyi 3 méterről megmondta, hogy ezek csak jósló fájások, minek panaszkodik. Addig-addig, amíg már nem tudott kimenni a szobából, hogy szóljon sokadjára....

Apás szülés lett volna, mint a többi, csak éppen amikor fel tudott hívni, már megvolt a gyerek. A kórháziak meg nem értek rá nekem telefonálni, mert a kilógó fejjel kellett valamit csinálni.

Mikor lezajlott minden, beszélgettem a feleségemmel, hogy csináljunk-e balhét, pert az ügyből. Azt mondta, hogy annyira megalázó neki a történet, hogy inkább hagyjuk. Ezért hagytuk. Pedig mind a média, mind az ügyvéd oldala meg lett volna a dolognak, és nyilvánvalóan igazunk is volt. Azt is mérlegelnünk kellett, hogy súlyponti kórház, ha vitázunk velük, és közben nekünk vagy a gyerekeknek be kell oda menni, az vajon milyen következményekkel jár.

Volt utána egy vetélésünk is. Akkor megfertőzték az asszonyt, amit azóta sem sikerült kihevernünk.

Ki lehetne írni az orvosok, ápolók nevét az internetre, mert ez lenne a minimum, amivel viszonozhatnánk a "kedvességüket". Akkor talán normálisabban járnának el. Vagy nem...
Vastagbőr Kiforrott bölcsesség 2011.09.14 09:01:00
Nem vagyok egy ijedős típus, át is éltem már pár magyar gazdasági bejelentést, tervet, és "csodát", mégis meg tudok még lepődni.Hétfőn bejelentette Orbán az Országvédelmi Akciótervet.Bár a fotósok már csak az emeleti páholyból dolgozhatnak, Kövér Laci kifelejtette…..
Vastagbőr Az Asztal Ideológusa 2011.09.12 11:51:00
Az Alaptörvény Asztalának jó esélye van arra, hogy ha évek múlva visszagondolunk a II.Orbán kormányra, akkor az ő képe elsőként bukkanjon elő a homályból. Szeptember 1-én, a "telepítéskor" éppen nyaraltam, megfogadva, hogy se internet, se tévé, se újság, így…..
Talon 2011.09.13 16:56:44
@gyilkos fűegér: Ez volt a legjobb.

Különösen a Vadászat a vörös Alaptörvényre,

De mindenki másnak is kösz a kellemes olvasgatást. Ezek a filmcímek királyok voltak. Azt senki sem mondhatja, hogy a mi Alaptörvényünk nem sokoldalú.
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
Talon 2011.09.12 15:05:28
- Szervusz Viktor, Csányi Sándor vagyok. Lenne egy perced?
- Szia Sanyikám. Hát persze. Vidinél minden oké?
- ÖÖÖÖ, igen, de...
- És az MLSZ rendben van?
- Hát igen, ööö, Viktor! Egy másik dologról szeretnék veled beszélni.
- Hallgatlak, Sanyikám!
- Van ez a javaslat, amit a Lázár, akarom mondani a frakcióvezető úr bejelentett pénteken, tudod?
- Igen?
- Hát hogy megvédi a kormány a devizahiteleseket, és 180 -on törleszthetnek, és a bankok forinthitelt is adnak hozzá.
- Van ezzel valami gond, Sándor?!
- Ööö, nincs, szerintem is jó ötlet, én is javasolni akartam. De közben számolgattam, és hát, szóval CHF-enként 50 forint, és, hát.. Szóval, Viktor, nagyon sok nulla lett.
- Ugyan már Sanyikám, küldjek neked egy rendes számológépet. Van nekem egy, szijjártópéter típusú, 2.0-ás, azon kevesebb jött ki.
- HA HA HA HA. Köszönöm, Viktor, már megérte felkelnem. Mindig tudtam, hogy jó a humorod.
- Te Sanyikám, hogy számoltál, hány ember fog előtörleszteni?
- Háát, izé, forinthitellel 90-95%.
- Na, de Sanyikám, és ha nincs forinthitel?
- Ja, hogy úgy, hát, talán 12 db.
- Tizenkettő?
- Igen, vagy 13 max.
- Akkor Sanyikám, mi a gond?
- Ja, tényleg. Semmi. Köszönöm. Igazán jó volt veled beszélgetni. Találkozunk a meccsen.
- Találkozunk, szevasz.... Ja, még egy dolog, ha már így beszélünk... Megkötötted a határidős ügyleteket a banki papírokból, ahogy kértem csütörtökön?
- Igen, meg. Néhány milliárdért, ahogy kérted.
-Rendben, szevasz.
-Viszlát.
Az új Be. tervezet szerint a kiemelt ügyekben az ügyész megtilthatná, hogy ügyvéd legyen a tanú mellett a kihallgatásakor. Az indoklás arra hivatkozik, hogy az ügyvéd kiszivárogtathatja a vallomás tartalmát, ráadásul fölösleges is a jelenléte.  A Zugügyvéd kíváncsi,…..
Talon 2011.09.09 21:52:58
@okos vagyok: A pénzen nem vitatkozom, nyilván te sem gondolod, hogy 220.000 Ft-ból fent lehet tartani egy irodát, és kifizetni a rezsit és a járulékokat stb. Egyetem 5 év, szakvizsga 4, az 9, bár matekból fel voltam mentve. A biztosító csak egy limitig fizet, elég szűk körben. Ezért egyébként biztosítást is fizetek. Nincs a fiam nevén, és nem is lesz, valamint soha, senkinek nem ajánlom, hogy átírasson kamuból a gyerekre bármit is, mert 18 alatt beleugat a gyámügy, felette pedig az új asszony diktál.
Talon 2011.09.10 00:09:08
@M. Péter: Az ellenjegyzés két dolgot jelent jogszabály szerint. Egyszer igazolja az aláírók személyazonosságát, másrészről pedig azt, hogy a szerződés megfelel a jogszabályoknak és a felek akaratának. Emellett elvárás, hogy a szerződés rendezze a felmerülő vagy esetlegesen felmerülő problémás helyzeteket előre.

Bár Magyarországon mindenki azt hiszi, hogy fifikás jogász, de észre kellene venni, hogy ez egy szakma, speciális tudással.

Az árba beletartozik a földhivatali eljárás is, amely a tulajdonjog változást lehetővé teszi.

Én azt gondolom, hogy rengeteg időbe és energiába kerül egy laikusnak, hogy megírjon egy adásvételit, és átvezettesse a földhivatalon.

Bár nem ismerem az angol viszonyokat, de gondolom esetleg a házak ára magasabb, mint nálunk. Nehezen tudom elhinni, hogy mondjuk 400 Euró alatt meg lehessen úszni egy szerződést tőlünk nyugatabbra. A nemzetközi irodákban ez a vezető ügyvéd 1 órájának bére.
Varánusz Koki EB 2011.07.06 06:05:00
Hiába a hétvégi felkészülés, rágóizomra gyúrás, a nyelvgyök szálkásítás, a verbális árnyékkokizás és tükör előtti sallerezés, Kedves Vezetőnknek csak sikerült elbuknia a strasbourgi koki EB-t. Pedig szerintem indulás előtt felütötte a Híres Emberek Nagy Mondásai…..