Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tonbo

2 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 20. század elejére Petőfi Sándor népünk emlékezetében ZS-kategóriás akcióhőssé formálódott. Mindez persze nem csak úgy magától történt, hanem a korabeli ponyvaipar működésének egyik eredménye volt. A bulvárszerzők Petőfi nevével, a róla szóló képtelenségekkel…..
Tonbo baszottnagy 2012.05.08 18:06:29
Kemény IstvánReményLáttam az egészet, és tudtam, hegyen állok,a részletek halkan zúgtak odalent,idefenn most egyik se hiányzott.Kérdezni jöttem fel, de a jósnőhazament a lázas kisfiához.A kérdésemet lepöcköltem a szakadékba,pattogva tűnt el, pedig nagy volt:a törhetetlen üveg…..
  Hajléktalan-ügyben érintettek vagyunk, mivel a házunk egyik befalazott kapualjában él egy idősebb fedél nélküli úr. Azt hogy él, konkrétan onnan lehet tudni, hogy levet ereszt. A lé szarból, húgyból, tablettás borból, barack ízű alkoholos italból és tébécés…..
tonbo 2011.11.20 02:35:38
az az egy kérdés, cicukák, hogy ha tényleg olyan végtelenül lényegtelen, szánalmas és röhejes volt az egész, akkor mi a bánatos f.szért toltátok ki oda az okos kis arcotokat? de komolyan. viccelődni? ti ennél a "lapnál" azért kaptok fizetést, h viccelődjetek? ez így megy? nem? hát akkor?
ez az alapszintű trollkodás nagyjából általános iskola hatodik környékén még állati raj - utána meg már baromi ciki. főleg ilyen fantáziátlanul. höhö müller péter a csöves, höhö. bmeg, beavis és butthead. ti ezért komolyan fizetést kaptok? (mondjam, h ezért tart itt ez az ország?)

a pattanásos kamaszok emlegetése azért érdekes, mert próbálom elképzelni, ahogy a két kisportolt, kreol adonisz "kk" és "tt" teljes szombati lazasággal semjénzsoltos pólóban nyomja otthon, és míg az egyik pötyög, a másik háttal tartja az ajtót, amin be akar törni egy horda kiéhezett nő. ez így néz ki a valóságban, ugye? nem arról van szó, h két nyüzüge, frusztrált sz.rzsák próbál itt szájaskodni, remélve, h ha elég harcosan vezeti fel azt h nem érdekelte az egész tüntetés és legszívesebben az összes hajléktalant felgyújtaná, akkor nemcsak a csodás munkája marad meg, de még kis buksisimit is kap majd felülről (meg se álljatok a hírlapig, de komolyan, hajrá).

teszek a politikára, de aki így beszél józsef attiláról, az álljon kézre és fossa magát nyakon. két szerencsétlen taknyos fasz. azt hiszitek, nem derülne ki napokon belül az igazi nevetek? de akkor se lesz persze semmi, és igen, addig is csak az van, h kurvára szégyelljétek magatokat.
Az új, 29-es számú Műút terjedelmes tiszteletkört szentel az ötvenéves Kemény Istvánnak. Itt írja a köszöntőjében András László: „A barátja (élet)művével elfogult az ember. Persze. De abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az elfogultság és a tárgyilagosság,…..
tonbo 2011.11.07 19:22:44
ha ott voltál az ünnepségen - ahogy nem voltál ott -, akkor tudhatod, h András László konkrétan sírva olvasta fel a Műútban megjelent írást. és ahogy az a szövegben is két (asszem két) helyen benne van, ez egy elfogult valami. ők egyszerűen barátok, akik nagyjából együtt élték le az életüket. van ez így. és arra a - sztem nem valami égbekiáltóan kedves, de - teljesen jogos kérdésre, h miért van szükség irodalmi terepen barátok megmozdulásaira, végképp folyóiratban publikálva, minimum annyi választ tudok adni, h tavaly jelent meg a kérdéses illetőnek egy - egyébként figyelemreméltó - regénye a Medvekutató feljegyzései címmel, ergo van benne annyi irodalmi potenciál, h joggal kapjon itt szót, akárhogyis. (az irodalmi barátkozás ennél ezerszer cikibb eseteiről most nem is szólva.)
ez tehát egy 100%ban személyes szöveg - ahogy a te véleményed is meglehetősen személyes. neked ez nem tetszik. de mivel a tavaly az Esterházy szülinapján rendezett 73szor ekkora ünnepségről pl. nem találni itt hasonló posztot (se máshol, bár ki tudja, milyen névre kéne keressek hozzá), arra tippelnék, h az ellenszenv a szövegek iránti szimpátia okán, a Kemény körül kialakult hódolat köreinek szól. ami megint csak magánvélemény, és mint ilyenhez, természetesen jogod van hozzá. csak akkor ne takaróznál ilyen álobjektív és álszent okoskodás mögé, h ez ormótlanság és kinek jó. ez sztem egy elég tiszta helyzet: ha ez egy kritika lenne, az volna, de ez nem kritika. abban ez valóban súlyos aránytévesztés volna, de ilyesmire nem is került még soha sor. Kemény hatása viszont finoman szólva tagadhatatlan, ha tetszik, ha nem. megjegyzem arról is írhatnál, ha nem tetszik, csak nem így. bár az valóban, erőfeszítést és argumentációt igényelne, meg mondjuk nem ártana egy valódi név a címe fölé, ami gondolom rád nézve hasonló lenne jelen pillanatban, mint ha tüzes satuba szorítanák a bal heréd. (szarügy.)
nem attól zeng a kulturális sajtó, h Kemény István az új Ady (pedig zenghetne, ránkférne), és ez a fenti mondat 50 év alatt egyszer hangzott el, és a következő 50 évben, ki tudja, hányszor fog. én nem tartok tőle, h gyakran. de akármilyen zavarba ejtő volt ez az egy alkalom is, én bízom benne, h ez az Istvánnak azért egy icipicit jó volt. viszont mivel tőled azt várnám, h ne nyilváníts véleményt helyette - h jó volt-e ez neki -, jobb ha én is befogom.
jobb posztokat és a címben szereplőnél jobb vicceket kívánva
Simon Márton
Tonbo 2011.10.26 20:07:57
  earlgrey.wordpress.com   ..
Index-címlapra vágyott, ezért megerőszakolta, megette, majd újra megerőszakolta anyját egy tápiótokaji férfi. „Jelentkezni akartam a Csillag születikbe, de nem bírtam felírni a címet.” – vallotta be a hírnévre áhítozó L. Pál (28). L.–et a szomszédai…..
tonbo 2011.06.17 15:30:11
A Magyar Telekom tudakozója ma négy magyarországi Siskovitsról tud, hárman Szombathelyen élnek, a negyedik Budapesten. A wiw-en nyolc Siskovitsot találtunk, a Facebookon tizennyolcat, köztük akadnak erdélyiek is. De hogy ezeknek a Siskovitsoknak bármelyike is leszármazottja-e a…..
  Mit meg nem tudunk, ha uniós honlapokat olvasunk! Nagyriportban számol be a magyar helyzetről az EUobserver.com portál. „The new text, termed the 'Easter Constitution' by its authors to symbolise the 'rebirth' of the Hungarian nation, bans gay marriage and abortion and gives…..
Paranoid Android Az egyszerű erő 2010.04.01 10:41:00
  Olybá tűnik, hogy a jobbik vezetői kapitális hibát követtek el akkor, amikor, beleszagolva a siker éltető levegőjébe, különösen az EP választások után extázisban úgy gondolták, hogy megcélozzák a száz százalékot. Egy politikai párt népszerűségét nem csak a…..
Tonbo You know what? új vers 2010.02.13 00:00:00
tonbo 2010.02.16 00:32:21
tonbo 2010.01.07 18:10:26
kklóóór Párbeszédtöredék 2009.12.04 17:09:00
— Tele van a fiókom új szövegekkel, lazán össze lehetne rakni belőle egy kötetet. És a te köteted hogy áll? — Sehogy. Kötetet? Ezeknek?  ..
tonbo 2009.12.04 21:52:05
:)
Tonbo Ehnaton 2009.11.29 19:43:00
Blog.hu Sablonok Imprezz 2009.09.09 20:20:00
Elsőre talán meghökkentő, de pont ezért jó: megragadja a tekintet, és nem is ereszti egy darabig legújabb sablonunk, az Imprezz, ami egyszerre idézi fel a századelő konstruktivista és propagandisztikus hagyományait (Bauhaus, ha úgy jobban rémlik valakinek). A sötét háttér segít…..
Az biztos, hogy Jackson még élt, mikor a botrányos, erotomán, elmebeteg projektjeiről híres és méltán közkedvelt Keiichi Nitta elkövette azt a sorozatot, amely őt magát ábrázolja, mint Marilyn Monroe, Bruce Lee, Charlie Chaplin, illetve Michael Jackson, persze. A 100k nevet viselő…..
tonbo 2009.07.10 13:26:54
nem mellesleg a cím az is lehetne, h "Keiichi Nitta egy-az-egyben, csúnyán lenyúlta Yasumasa Morimura-t"
bővebb magyarázat itt:
bit.ly/uHgTR

(de lehet h tévedek, és ez nem nyúlás, hanem valami fura hagyomány)
((vizuál-karaoke?))
(((innen ahol most ülök azért mégis inkább valami nyúlás-félének tűnik - javítsatok ki a hülye vagyok, pls)))