Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oxford

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A március 15-i ünnepen a nagyobb balhék (előrejelzésünktől eltérően) szerencsére elmaradtak, de azért a Jobbik - elsősorban leselejtezett komcsi katonatisztekből álló - lumpenfrakciójának egyik szép alakítását sikerült elkapnunk Naményi kollegával. A radikális párt…..
Durva Sólyom ante portas 2009.08.22 11:48:00
AdamT szerkesztőtárs megköszönte köztársasági elnökünknek, hogy nem lépte át a szlovák határt, hiszen így európai módon viselkedett. Fura, egy elnök aki európáner? Szokatlan. Ha Sólyom átlépi a szlovák határt, le kellett volna azonnal mondania, és valószínűsíthetővé…..
Oxford 2009.08.23 02:13:20
@Tigris:
Lehet, hogy régen voltál gimis mert most egészen máshogy néz ki a dolog az USA-ban. Hatalmas fekvonulásokat tartanak pl az írek, a puerto rico-iak, az olaszok stb. Mindenki vígan lengeti egymás mellett a saját zászlaját az amerikai zászlóval. A legtöbb frissen bevándorolt amerikai büszke a gyökereire, de amikor arról van szó, hogy a hazájuk, az USA kerül bajba akkor bármikor képesek meghalni érte. Amikor a 9.11 volt nagyon sok ír és olasz származású tűzoltó halt meg és őket igazi amerikai hősöknek tartják.

Az a nagy különbség, hogy az USA úgy nacionalista, hogy ezt nem másokkal szemben határozza meg. Szegény magyarok megőrülnének, ha nem találnának valakit akit utálni és lenézni lehet. Ez a zsigerből fakadó gyűlölet, ami miatt ez a szerencsétlen ország soha sehová nem fog eljutni. Még saját honfitársainkat is gyűlöljük és hazaárulónak tartjuk.
A modell ugyan az amerikai iskolarendszer figyelembe vételével készült, de számunkra is magvas tanulságokat hordoz. A legfontosabb: az iskolák versenye, ha a diákok szabadon válogathatnak köztük, hatékony megoldás, és elősegíti a magasabb hozzáadott értékű iskolák piacra…..
Oxford 2009.08.20 19:04:57
@igyugyaz:
NYC-ben például buszokkal szállítják a Bronx-ból Manhattan-be középiskolába a fekete gyerekeket.
Az USA-ban pl nem az iskola szelektál hiszen standardizált tesztek vannak. A gyerekek már kb 36 hónapos korukban szelektálódnak a családban. Egy kutatás kimutatta, hogy már ilyen idős korban a fehér középosztálybeli családokban átlagosan több mint kétszer annyi szót hall a gyerek mint pl egy fekete lower class család-ban. A mondatok összetétele is sokkal bonyolultabb és a téma elvontabb. Nem is beszélve B. Bernstein korlátozott kód elméletéről.

Bourdieu-tól tudjuk az iskola a több kultúrális tőkével rendelkező, jobban kommunikáló stb. gyerekeket preferálja. Szóval itt nem az iskola oldaláról kell megfogni a dolgot, hanem társadalmi osztály reprodukció megközelítsében.
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
Oxford 2009.08.19 14:04:58