Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orosz Viktória

621 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Miami Egyetem kutatói inzulintermelő szigetsejteket ültettek be egy 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegbe anélkül, hogy kilökődés jelentkezett volna.Az 1-es típusú cukorbetegség autoimmun eredetű, melynek során az immunrendszer elpusztítja a hasnyálmirigy inzulintermelő…..
Sokan sokszor szidják a világhálót. Azonban igenis vannak jó oldalai is. Ez a 15 éves diák idejét nem a különböző köszösségi oldalakon töltötte Likeokra vadászva, hanem cselekedett. Hogy mit is tett? Nézzétek meg a videót! ..
Cogito A hét képe 2013.04.24 13:35:34
A 34 éves amerikai nőnek mindkét mellét el kellett távolítani, ő azonban nem a protézist, hanem a tetoválást választotta, és megosztotta képeit. Kelly Davidsonnak háromszor is meg kellett küzdenie a rákkal.További képek :  ITT ..
A legfrissebb vizsgálati eredmények szerint már egyetlen agyrázkódás is maradandó szerkezeti sérüléseket okozhat az agyban. A kutatók háromdimenziós mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) segítségével vizsgáltak meg 19 agyrázkódáson átesett beteget egy évvel a sérülést…..
Egy brit édességgyár hamarosan a gyerekek fogainak egészségét is megóvó cukorkát dob a piacra. A Tingz elnevezésű cukormentes édesség természetes édesítőt, xilitet tartalmaz, ami állítólag segít csökkenteni a fogszuvasodás kialakulási esélyét. Az eper, vanília, narancs,…..
Luke Skywalkertől kezdve a nagymamáig minden fogalmunknak saját agysejt-csoportja van egy friss kutatás szerint. A Scientific American című szakfolyóiratban megjelent értekezés elkészítésében részt vett Rodrigo Quian Quiroga, a Leicesteri Egyetem professzora, Itzhak Fried, a…..
Ismeretlen korú, ivaros kandúr cica. A valaha látott legbarátságosabb cica. Gyerekek mellé kifejezetten ajánlott, roppant bújós, dorombolós macska. Lakásba és kertesházba egyaránt ajánlott...
Szakértők szerint a tüdőrák hamarosan mindenütt megelőzi az emlőrákot az európai nők első számú daganatos halálozási okaként. Az Annals of Oncology beszámolója szerint Nagy-Britanniában és Lengyelországban már be is következett ez az átrendeződés. Az emelkedés…..
Az ellentmondásos információk ellenére egyre több túlsúlyos amerikai próbálja ki a gyomorba fecskendezett botoxot, azt remélve, hogy az emésztőrendszerbe juttatott szer elősegítheti a testsúlycsökkenést.A Clinical Gastroenterology and Hepatology című gasztroenterológiai…..
Cogito Astellas-díj TOP5 2013.01.26 08:59:02
Íme, az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségszavazásának legfrissebb eredményeit tükröző TOP5-ös lista. A sorrend az elmúlt napokban is folyamatosan változott, ezért továbbra is arra ösztönzünk mindenkit, aki a jelölt orvosok munkásságát, emberségét és…..
A Karolinska Intézet (Svédország) munkatársai új módszerrel készült antibiotikumokat mutattak be a FASEB Journal oldalain, melynek segítségével a rezisztens törzsekkel, például az MRSA-val szemben is fel lehet venni a harcot. Az antibiotikumokkal szembeni ellenállás terjedése…..
Cogito Harc a rákkal 2012.12.20 20:18:18
A MedIQ blogon láttam ezt a videót, és szerettem volna én is megosztani. Egy 17 éves osteosarcomás fiú zenél és énekel, akinél kiderült már semmilyen kezelés nem használ. Igazán megható, ajánlom mindenkinek! ..
Ma délután ünnepélyes körülmények között jelentették be az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Pharma – Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program legjobbjainak névsorát. Az elismeréseket a Semmelweis Szalonban rendezett eseményen Dr. Molnár Mária Judit tudományos…..
A humán papillomavírus, melyet többnyire a méhnyakrákkal kapcsolatban ismernek, a legújabb kutatás szerint a gégedaganat ötször magasabb kockázatával is összefügg. Kínai kutatók az elmúlt két évtizedben készült ötvenöt kutatás eredményeinek elemzésével kimutatták, hogy a…..
Az órák előtti kerékpározás vagy gyaloglás növelheti a gyermek koncentrációját a tanórákon – derült ki a dán Koppenhágai és Aarhus Egyetem kutatásából. Azok a gyerekek, akiket a szüleik autóval vagy tömegközlekedési eszközzel vittek iskolába, kevésbé teljesítettek…..
Nagy-Britanniában első alkalommal vetették be a „kemo-fürdőt”, amely célzottan csak egyetlen szervbe juttatja be a toxikus rákgyógyszereket. A kemoterápiás gyógyszerek a daganatos sejtekhez hasonló gyorsan növő sejteket pusztítják el, de közben a szervezet egészséges…..
Az Alcoholism: Clinical & Experimental Research legutóbbi száma szerint két hetes teljes absztinencia elegendő, hogy az agy felépüljön. Más régióknak viszont a regenerációhoz hosszabb idő kell.Az agy degenerációs betegségeit gyakran kíséri az agyfolyadék (liquor)…..
Jól van az az 51 éves beteg, aki Magyarországon először esett át egy véglegesen használható műszív beültetésén a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján szeptember 20-án. A férfi súlyos szívelégtelenségben szenved, ezért hónapokkal ezelőtt…..
Már eddig is a mediterrán étrend számított az egyik legegészségesebb diétának, most azonban az is kiderült, hogy a fogyás után segít megtartani az elért súlyt is. Gyakran előfordul, hogy hiába éri el valaki kemény fogyókúrával az áhított súlyt, a diéta után a leadott…..
Egy friss kutatás szerint ha a tizenévesek többet aludnának, javulhatna az inzulinrezisztenciájuk, és ennek köszönhetően elkerülhető lenne számukra a cukorbetegség kialakulása is. Amint arról a tanulmányt készítő Karen Matthews, a Pittsburgh Egyetem Pszichiátria Tanszékének…..
Egy új szerrel történő kezelés képes mérsékelni bélbetegségre jellemző a hasi fájdalmat és székrekedést – olvasható az American Journal of Gastroenterology szeptemberi számában. A linaklotid nevű szer tesztelésére két, egymástól független, 3-as fázisú klinikai…..
A legújabb kutatás azt mutatta, hogy a hererák egyik különösen súlyos típusában szenvedő fiatal férfiak nagyobb valószínűséggel szívtak marihuánát. A szakértők ennek ellenére azt állítják, hogy bár a füvezők esetében a kockázat közel megduplázódik, a hererák…..
A kutatók szerint azok a normális testsúlyú emberek, akik túlzott mennyiségű hasi zsírral rendelkeznek, a szívbetegség okozta halálozás magasabb kockázatának vannak kitéve, mint akáraz elhízott személyek. Az Európai Kardiológus Társaság müncheni konferenciáján…..
Egy brit férfi gyomrából egy tíz évvel korábban lenyelt műanyag villát operáltak ki azt orvosok.                                     A 40 éves Lee Gardner akkor kereste fel a helyi kórházat, mikor erős hasi fájdalmai jelentkeztek és vért kezdett…..
Cogito Izompusztító a triklozán 2012.08.18 12:05:23
A Kalifornia és a Colorado Egyetem kutatói állatkísérletek segítségével kimutatták, hogy a legtöbb szappanban, dezodorban, szájvízben, fogkrémben, sőt még játékokban vagy szemeteszsákokban is megtalálható triklozán nevű szintetikus vegyület jelentős mértékben rontja az…..