Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sausage

0 bejegyzést írt és 475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mostani podcastfelvétel témája házhoz jött: pár hete rám írt bizonyos Bertók Zsolt, hogy ő a Videoton TVC nevű régi home computerre fejleszt, és nem akarnánk-e erről a platformról beszélgetni, mert éppen elég szép virágkorát éli. A Videoton TVC létezéséről tudtam, de csak felületes ismereteim…..
A jó öreg mikrohullámú sütő még mindig kihagyhatatlan mindennapi életünkből. Tapasztalatom szerint majdnem minden konyhatervezésnél igénylik az ügyfelek. Egy időben ugyan elterjedt, hogy használata káros az egészségre, de ezt még nem sikerült bizonyítani. A készülék, köszöni szépen jól van és a…..
Még Adolf Hitler is küldött részvét táviratot az amerikai történelem egyik különlegesen kegyetlen katasztrófája alkalmából. Mégis, ma alig emlékszik valaki, mi is történt Texas mintaiskolájában 1937 tavaszán...
Sausage 2017.12.12 10:25:44
Nem túl szimpatikus húzás a tévécsatornáktól, amikor a filmeket megszakító reklámok hangerejét az egekbe emelik, frászt hozva ezzel az éppen elszundító nézőre. Bármilyen furcsa, a dolog hátterében pontosan az a jelenség áll, amely napjainkra gyakorlatilag teljesen kiirtotta a…..
Sausage 2017.10.14 14:42:58
@Zka: ha nem tudják, hogy kérhetnének mást is, nyilván nem fognak rá vágyni. Ebben azért van felelőssége a kiadoknak.

Azért a kompresszalas nem ördögtől való, sőt nélkülözhetetlen. A mértéke már kérdéses.

De mivel változtak a zenehallgatási szokások, nehéz meglepődni a tulkompresszalas térnyerésén. Mikor hallgat az átlagember zenét? Munkába menet autóban, fülesben, BKV-n. Munkahelyen, hatterzenekent. Mi bennük a közös? A magas háttérzaj. Ilyen környezetben nem élvezhető a nagy dinamikaju felvétel.
Én próbálok kabrióban is zenét hallgatni, érdekes eredményekkel. :) Jellemzően a 60-70-es évek felvételei azok, amik teljesen élvezhetőek a magas szelzaj mellett. Savhataroltak, kompresszaltak (sokszor maguk a zenészek játszanak úgy, mert tisztában vannak a rögzítő rendszer korlataival) de hát akkor egy taskaradion kellett jól szólni, arra optimalizaltak. Ne sirjuk vissza azt se.
Tarlós István haragszik az egész világra. Az értetlenkedő, balhécsináló zöldeket nem szereti, érthető okokból, hiszen túl sok a fa. Az állandóan követelőző, elnyomó bicajosoktól agyvérzést kap, mert azoknak meg minden kellene, az autósokat pedig mindig és mindenki csak bántja. Azoktól, akik nem…..
Sausage 2017.06.14 12:39:50
@khell: Vagy csak pl. Dózsa Gy. mellett kerekezik naponta es nem vak. :)
Sausage 2017.06.14 12:52:56
@Traktoros lány: Kesz szerencse, hogy nem haltunk ki, amikor a szocializmusban volt osszesen 1 millio auto. :) Aztan megis mindenki odaert. Amit az iskolak kozeleben produkalnak az autoval erkezo kedves szulok, az kulon megerne egy poszt. Ha tehetnek, az osztalyterem bejarataig mennenek. Ut kozepen elakadasjelzo kibasz, gyerek a kocsi mellett feloltoztet, elemozsiaval ellat, meg egy kis extra matatas a csomagtartoban EEES mar csak a bucsupuszi marad.
Sausage 2017.06.14 13:01:00
@khell: nem meglepo modon a dugok az irodai munkarendnek megfeleloen alakulnak ki. Sok sikert a 8-9 es 17 koruli idosavhoz. De igazad van, a Dozsa Gyorgyon a nap jelentos reszeben nincs dugo. Pl ejfelkor sem jellemzo. Kerdes, hogy ez mennyire boldogitja a nappal munkaba jarokat. Azert az eleg vicces, amikor valaki azt bizonygatja, hogy Budapest autos kozlekedese nem egy totalisan elcseszett valami. Kulonosen egy elvileg autoval rendszeresen kozlekedo. Es akkor meg a parkolasrol nem beszeltunk.
IDDQD Checkpoint 3x09: Amiga 2017.05.21 22:53:56
Először is egy szolgálati közlemény: tovább szeretnénk pimpelni a podcastet, ezért kilőttünk egy Patreon-oldalt, vagyis mostantól pár fityinggel lehet támogatni a Checkpointot, hogy még pöpecebb lehessen. Csomó új tervünk van, és a pénzt visszaforgatnánk a podcastbe illetve a támogatóknak. Itt írtam…..
Hét tenger Az igazi Trapp lovag 2017.04.19 11:55:40
Azt hiszem, a legnagyobb jóindulattal se nagyon lehet olyasmit állítani, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészete különösebben sok nyomot hagyott volna maga után a világtörténelemben, sőt, még a közép-európai történelemben sem. Időnként azonban az emberfia mégis a legváratlanabb helyeken…..
Számos olyan történetet hallani arról, hogy hány ember életét mentette meg egy-egy Volvo, és mi történt volna akkor, ha nem a svéd autóban utaznak. Most egy egész család született újjá, ráadásul nem várt happy enddel végződött ez az eset. Fotó: CBS..
Sausage 2017.03.20 16:12:50
@vki77: Hiszen rengeteg, kamion ala szorult autot lattunk mar. :) Sot a vontatmany sulyaval is tisztaban voltunk. Mindig. :)
Magyarország idézőjelesen legjobb hírműsora, a Juhász Péter/hajléktalan/Spéder/stb-bashning miatt (is) meglehetősen ironikus című Tények újabb megújuláson van túl, a cél a világszínvonal volt, az eredmény egy bazinagy asztal, egy ívelt ledfal és néha felálló műsorvezetők lettek. Nagyjából ennyit…..
Sausage 2017.02.27 11:00:18
@Artie: Leszámítva mint pc/konzol kijelzot, Netflix/Youtube megjelenítőt, stbstb plusz a novekvo szamu 4k contentet. Amugy igazad van. Ja, nem.
Inno-anno A tokba zárt flopi 2017.02.06 05:44:00
A tudománytörténet tele van olyan feltalálókkal, akik nem gazdagodtak meg a találmányukból, noha az egész világ használta azt. Jánosi Marcell története is ilyen: nélküle nem lett volna 3,5 colos flopilemez, ami a nyolcvanas és kilencvenes években a személyi számítógépek egyik…..
Sausage 2017.02.07 09:01:17
@Lucifer Morningstar: Pedig tenyleg csak azt tudom mondani, hogy ott mas bajok voltak.A 90-es evekben 3.5 inchesre kiirt jatekaim 99%-a a mai napig mukodik egy Amiga 500 lemezmeghajtojaval olvasva.
Nagyrészük már megjárta a Mr. Olymipa színpadát is, de ahogyan az átlagos emberek, ők is elkezdték valahol. Arnoldról, Zane-ről de még Lue Ferrigno-ról is előkerült pár korabeli fotó, melyen vaságyastól nyomnak összerázva annyit, mint egy mai profi testépítő. A 70-80-as évek testépítő ikonjai…..
Sausage 2017.01.30 12:48:17
@szanalmas: Es ezt, mint a tema szakertoje egyertelmuen arra alapozod, hogy:

:)
A mai teszt különleges, ilyen tesztalany nem terem minden bokorban. Magyarországon főleg, de még a világ többi országában is ritkaságnak számít a Xiaomi legújabb koncepció készüléke, a Mi Mix, ami az okostelefonok jövőjét képviseli egy személyben. Éppen ezért nagyon örülök, hogy sikerült szereznünk…..
Sausage 2016.12.27 08:05:30
@baggins21:

"A 2040x1080 nem 2k csak Full HD." A full HD tovabbra is max 1920x1080. A 2K-s kijelzot jol irta a szerzo, hosszu evek ota letezo formatum. Hogy esetleg bizonyos mobilgyartok probalnak alternativ szabvanyokkal eloallni, az lehetseges, de a telekommunikacioban es a filmiparban a 2k biza 2048x1080.

Mast ne mondjak az Arena Plaza IMAX vetitoje is csak 2k-s. Igen, arra a baszott nagy vaszonra gyak. egy fullHD kepet vetitenek ki. Olyan is.
Sausage 2016.12.27 14:13:30
@okostojas007: Elfogadom a bocsánatkérést. :)
Sausage 2016.12.27 16:23:46
@baggins21:
Ahogy írtam, a különféle mobil blogok felmuvelt cikkiroi azért ne legyenek már referenciak. És pláne ne a mobilkijelzők legyenek a referenciak. Ezek a szabványok kicsit regebbiek a távközlésben és a filmiparban. Én meg utananezes nélkül is látom, hogy mikor milyen projektet nyitok, ha 2k vagy 4k kimenetre van szükség.
A 2k a DCI által lefektetett szabvány a 2000es évek eleje ota, tagja között az összes nagy filmgyartoval. Ehhez igazodnak a hardvergyartok, így a 2048x1080 A standard a filmiparban. Meglepő módon a 4k pont a 2048 duplája soronkent és oszloponkent is. Aztán jott meg kb nyolcvanmillio kvazi szabvány, mindenfele, pár év alatt kihalo gyartoktol és hardverbol, de ki ne tálaljuk már, hogy az industrial standard 2k az valójában nem is az, és mindenki más helikopter csak azért, mert a kedves blogger mobilon kívül még mást nem fogott a kezébe, utánanézni meg lusta.
Majd a Viktor megmondja. Mert itt minden az alapján dől el, hogy a Viktor mit gondol. Akkor is, ha közben szanaszét barmol mindent. Viktor a legtöbb szpícsében arról beszél hosszan, hogy milyen a magyar. Mert a magyar az olyan fajta, hogy tököm tudja, a magyar az a fajta, aki a büdös franc tudja,…..
Sausage 2016.11.24 16:33:26
@Buchhalter: Szerintem legyel vallalkozo, hiszen kifosztani valo melos van eleg. Lathatoan nagyon erted, hogy megy ez, szoval 1 ev mulva mar te is nyaralhatsz.
Az ismét jelentősen kibővített, 4. résszel befejeződik a B-36 ismertetése, de a sorozat a gép különleges verzióival még folytatódni fog! A korábbi, azaz az első, a második és a harmadik részek a linkeken!   Szolgálatban a B-36 A legendás 8. Légihadsereg Főhadiszállásának közleménye szerint 1948.…..
Sausage 2016.11.06 18:13:04
Az állami kölcsönökből tévécsatornát vásárló Andy Vajna májusban jelentette be, hogy ha már ilyen jól megy neki, akkor bővíti a médiaportfolióját hat új adóval, köztük két sportcsatornával. Utóbbihoz megszerezte az állami tévétől a Forma-1 közvetítési jogait, hiszen a két cég egyébként sem…..
Sausage 2016.07.19 11:50:37
@dr. v.b.1990:

Egyrészt ha a jogokat ok veszik meg, mit csodalkozol, hogy ok is adják.
Másrészt meg a hsz lényegi részét figyelmen kívül hagytad, nem véletlenül. :P
Mondtam fejbol 3 szolgáltatot, ahol lehet fogni. Ennyi. Persze egyszerűbb fikázni, és nyilvan az a minimum, hogy miután egy cég vagyonokat fizet a közvetítésért, ingyen adja azt a konkurencianak is. Hát persze.
A lista szubjektív, és természetesen vitára, diskurzusra ingerlő, ha a kommentekben jönnek olyan nevek, akikkel én nem foglalkoztam, szívesen írok egy folytatást is. Érvelni viszont kötelező lesz, csak egy névvel nem megyek semmire. A lista nem tükröz semmiféle sorrendet. Rami…..
Sausage 2015.12.30 12:39:29
@kaamir: +1 Chris Sullivannek. Nem ismertem eddig, de mind a karakter, mind pedig a megformalas zsenialis. A hangja meg csak a bonusz. Remelem felbukkan meg masban, ne adj isten a harmadik evadban.
Január 24-én jön az USA-ba, 25-én este pedig a Cool műsorára az új, hatrészes miniéávad, amivel egyértelműen azt nézik meg, kell-e az ilyen tartalom 2016-ban a nézőknek vagy sem, és ha igen, akkor majd jön a folytatás, ha meg nem, akkor hat héten át nosztalgiázott egyet a Fox. A…..
Sausage 2015.12.28 06:49:39
@lobster thermidor: En Gillian Andersonba szeretnek belenezni.
A Megasztár negyedik szériájának győztese most éppen a The Voice című tehetségkutatóban vitézkedik, és a magyar idő szerint kedd hajnalban befejeződött párbajkört is túlélte, mit túlélte, simán továbbjutott. Egy Cassandra Robertson nevű nővel közösen énekelték a Nobody…..
Sausage 2015.10.20 08:44:45
@mézescsók: Nyilvan nem, de vallalhato akcentussal, hitelesen enekelni azert pl eleg nehezen tudnak a japanok, vagy az oroszok. :)
Visszatér A sebész, Steven Soderbergh múltszázadi kórházsorozata, amiben irtó gusztustalan műtétek váltakoznak szintetizátorokra írt zenével és meghökkentően trükkös filmkészítéssel. Kritika a második évad első részéről, spoileresen!   A sebész nem az a sorozat,…..
Sausage 2015.10.17 15:35:25
@pamut: Ebben kb tenyleg annyi a kozos, amit irtal: a drogfugges, es itt vege is. Ezzel az erovel minden auto ugyanolyan, mert 4 kerekuk van. :)
...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég átlagos erő és már jól érezzük magunkat. És hát...izé...rossz hangja van a négyhengeres E30-nak? Télleg? ..
Belsőség Kreatív traffipaxolás 2015.07.21 20:26:01
Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian. Igen, tudom, mindenki baromi szabályszerűen közlekedik, soha senki nem hajt gyorsan, és csak azoknak a nénikéje térgyekalácsát, aki meg de. Csak én még nem találkoztam…..
Sausage 2015.07.22 09:20:51
@Én is itt vagyok: Valoszinuleg azert szabalykovetobbek arrafele az emberek, mert nem futnak bele naponta x betarthatatlan, ertelmetlen korlatozasba. Ha valamit kiraknak, annak tenyleg oka van, es addig van oka, ameddig kint van. A 21-es uton most is alap, hogy a munkavegzes befejezese utan is kinthagyjak a korlatozo tablakat, szopjal csak. Vagy 200 meteren belul valtakozik a 90, 60 90 es hasonlok. Meg egyaltalan: HARMINCAS tablat egy kozutra rakni, VICC. Az az ut akkor kozlekedesre alkalmatlan, es tablazzanak ki kerulot.
IDDQD Elment Gyu 2015.01.02 13:14:15
Borzasztóan indul az év: máris egy halálhírről kell beszámolnom, ráadásul olyan emberéről, akit ismertem. Ma hajnalban betegségben váratlanul meghalt Dragon György, akit csak Gyu néven ismert a magyar gémertársadalom. 48 éves volt. Gyuri régi motoros volt a játékszakmában,…..
Sausage 2015.01.02 13:45:56
Az új iPhone-ok igazán nagyot semmiben nem villantottak, de azért így is fejlődtek a korábbi modellekhez képest. Engem csak az érdekel, hogy eleget-e ahhoz, hogy egy 5s-t lecseréljek hatosra a jobb kamera-képességek miatt. Kevés olyan összehasonlítás van, amiben a korábbi…..