Regisztráció Blogot indítok
Adatok
g99

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csapj fel te is pénzügyminiszternek! Szavazz arról, hogy hol változtatnál a gazdaságpolitikán? Állíts fel egy alternatív költségvetést! Mely adókat és kiadásokat növelnéd, vagy éppen csökkentenéd? Persze úgy, hogy a költségvetés egyensúlya fennmaradjon. Az alábbiakban…..
Új szakaszába ért a kormány devizahiteles mentő akciója. A hírek szerint augusztus 12-től életbe lép a rögzített árfolyam, és a bedőlt hitelesek lakásproblémáira is körvonalazódik a tervezett megoldás. Orbán szerint három variáció lehetséges:1: az állam megveszi a…..
g99 2011.08.11 12:10:07
@Cartman (ex Cartman): "Nem kellett volna 500milliárdos lyukat ütni a költségvetésen, lenne akkor itt pénz (majdnem) mindenre... "

Es szepen mennek tovabb lefele a lejton, az ertelems eletkepes fiatalok egyre nagyobb resze a kulfoldre valo koltozesen gondolkozna, egyre nagyobb lenne az allam csecsen logo inaktiv reteg. Vegen elernek, hogy 8 millio ember abbol elne hogy kap valami juttatast az allamtol (nyugdij, segely, szocialis juttatas) a maradek 2 millio pedig minimalberre bejelentett adot erdemben nem fizeto emberke lenne. Tovabb egy igen szuk reteg elne nagyon jol a maradek meg meg jobban szenvedne. De jol megadtuk a gazdagoknak! Persze olyan ember aki a 40%-os SZJA-t konkretan befizetne mar nem lenne mutatoban sem.
g99 2011.08.11 12:36:01
@Cartman (ex Cartman): "Nézz körül egy kicsit légyszíves, mielőtt ilyen hülyeséget leírsz!

Csak két dolgot említenék (nincs kedvem beszűkült fidesz-droidokkal vitázni):
1. Hány orvos hagyta már el (vagy fogja rövid időn belül elhagyni) az országot? Nekik (és pl. a pedagógusoknak) pont az egykulcsos adó bevezetésével úszott el jópár évre a bérrendezésük.
2. Arról van valami fogalmad, hány nyugat-európai országban van egykulcsos, illetve progresszív adózási rendszer? Aki innen nyugatra akart menekülni a progresszív adózási rendszer elől, az nagyon el volt tévelyedve... "

1. Szerintem nem irok hulyesegeket, de minositesekbe nem szeretnek belemenni.
2. A Fidesz nem erdekel, nem is szavazttam rajuk. Inkabb az motival hogy az en f*** akarjak mindig verni a csalant.
3. Orvosok, tanarok nem az 1 kulcsos adok miatt mennek el hanem az alacsony berek miatt. Valamiert a nagy penzosztasban nem jutott nekik. Ezt meg kell oldani valahogy.
4. En sosem mondtam azt hogy nyugaton egy kulcsos ado van. en azt mondtam, hogyha itt elkezdenek egy mobilis ertelmes es keresett munkat vegzo reteget direkt szivatni, akkor az el fog menni. Lehet hogy ott progressziv ado van de pl sokkal magasabbrol indul.

Az a gond hogy azok kozott akiket ugy gondoljak hogy az SZJA emelessel korlatlanul lehet fejni, azok nagyon nagy resze mobilis es kulfoldon is szepen elboldogulna (valoszinu sokkal tobb penzert, megha progressziv is ott az ado).
Pl gondolj bele ha pl a fiad/lanyod jo kepessegu es orvosnak keszul, nema azt tanacsolod neki hogy tanuljon meg angolul/nemetul folyekonyan es ne itthon dolgozzon 100-200 nettoert. Igaz ez a mernokokre is. Ez ellen nehez mitt tenni de pl az egykulcsos ado egy jo lepes volt. Sajnos pont nem az orvosokat es tanarokat segitette, hanem inkabb a mernokoket, de hat azok is szamitanak gondolo es ok altalaban a piacra dolgoznak es nem az allamnak a kozos penzbol.
g99 2011.08.11 13:07:28
@Arcturus: "A progresszív vs. egykulcsos adórendszer:"

Amit mondsz az egy vetulet a dolgonak. Amiben lehet hogy kulonbozik a velemenyunk (mert en az egykulcsocsos mellett vagyok), az az hogy en ugy gondolom hogy az az adorendszert es a szocialis dolgokat ne kavarjuk ossze.

Te ha jol ertem ugy akarod megoldani a szocialis problemat hogy felteszed hogy aki keves berre van bejelentve az mindig szocialisan tamogatando. Tovabba felteszed hogy ezeket csak ugy lehet tamogatni, hogy csak egy szuk retegtol veszel el hozza penzt (magas bejelentett berrel rendelkezok). Ezzel en nem ertek egyet.

Persze ez is egy lehetseges megoldas, de az a hatulutoje, hogy ez a szuk reteg szep lassan megunja ezt es elmegy mashova vagy kulfoldre, vagy a feketen dolgozok taboraba.

Az elozo kormanyokban az zavart hogy mindenre az volt a megoldasa hogy emeltek a jol keresok adojat illetve bevezettek az adojovairast. Ebbol szepen kijott az hogy extrem szamban vannak minimalberesek illetve alacsony szinten maradtak a berek. Ez szerintem nem lett egy jo munkapont.
Két hete a Deák környékén jártam, és egy egészen megdöbbentő állatfajtába botlottam. Egy viszonylag rövid, kisbuszra emlékeztető lila járműbe (lehet bordó is, ezt a kettőt keverem), aminek egy furcsa genetikai hiba miatt három tengelyes volt, magyarán hat keréken gurult.…..
g99 2011.07.05 12:16:16
@kamarawood: "A várba szinte fel sem tudott rendesen jutni!" Mondjuk pesti oldalon azert el tudna docogni. Mondjuk a csuklos buszoknak (pl 85-os) is kell szurkolni egy feluljaro elott hogy nehogy visszaguruljon (:
g99 2011.07.05 12:40:55
@kamarawood: Persze ha nem alaklmas akkor hanyagolni kell azt a tipust. De maga a kisbuszos dolog szerintem egy jo megoldas lehet sok vonal eseten.

Amikor elmegy elottem egy busz keves utassal es majd meg fulladok a kibocsatott koromtol, hogy tenyleg kornyezetkimelo-e a jelenlegi tomegkozlekedes. Mindig oda jutok, hogyha regi csuklos buszokat jaratunk kihasznlatlanul, akkor tobbet artunk mint hasznalunk. Ezert is lennenek jok az ilyen kisbuszok. Kisebb fogyasztas, kornyezetkimelobb motor, surubben lehetne jaratni oket, az utakat/megallokat sem tennek tonkre sulyuknal fogva.
Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki…..
g99 2011.06.14 11:46:48
@Táskás Tóni: "... jobban jártak a 16%-os szja-val. ...Pár százezer embernek bejött, a többinek 9,5 milliónak nem. Tehát nincs létjogosultsága."

A 16%-os adoval azok jartak alapvetoen jol, akik eddig is jo sok adot, TB-t es egyeb dolgot fiztettek az allamnak, azaz akik rendesen be voltak jelentve es rendesen fizettek a kozterheket.

Persze lehetne ezt a reteget tovabb szivatni, de akkor csak segelyezettek, nyugdijasok, rokkantak es az allami szfera maradna itt. Aki erdemben hozzajarulna a koltsegekhez az elhuzna kulfoldre.

Ennyi erovel azt is mondhatnanak, egyunk szar, mert sok milliard legy nem tevedhet.
g99 2011.06.14 12:06:58
@Táskás Tóni: Szerintem a 16%-os dolog (ami ugye azert 20%) jo es szukseges lepes volt, a magasan kepzett, versenyszferaban dolgozok megtartasara (a B-terv mar sok embernel a kulfoldi munkavallalas). Ami nem volt megfelelo az pl a minimalber adomentessegenek bevezetese, funek-fanak rokkant es korengedmenyes nyugdij adasa. Ha kapitalizmust szeretnenek epiteni, akkor nem szabad kivenni a rendszerbol a szemelyes motivaciot, azaz az ember magatol probaljon meg elore jutni es azert kuzdjon is.
 Nem erről volt szó! címen indít kampányt a Lehet Más a Politika, melyben eredeti célja bemutatni a kormány hibás döntéseinek sorát, számtan órát tartani az orbáni megszorításokról, bizonyítani azt, hogy a választási kampányban mást ígért a Fidesz. Nos a film e cél…..
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
g99 2011.03.28 13:02:14
@KaLee: "Hányan küldték vissza a kérdőívett? 800 ezren? Elhiszem...
Hányan nem? 7 millió!! Hol a többség Hol a legitimitás?
Miért nem kérdezi meg valaki a vezért? Akkor én- most! "

Akkor egy masik kerdes, hanyan szavaztak az MSZP listara a legutobbi valasztasokon?
g99 2011.03.28 13:12:57
@vinczej: "Nehéz lenne a Fidesznek a jelenlegi alkotmány tartalmi problémáival érvelni, ha az egyik fő-alkotmányozó, Gulyás Gergely 2008-ban még a jelenlegi alkotmány mellett érvelt."

Azert az belefer nekem, hogy valakinek az ido folyaman valtozik a velemenye. Csak spekulacio, de lehet hogy az is a velemny megvaltoztatasahoz vezethetett hogy az aktualis alkotmany azt engedte, hogy elszalljon a allamadossag, de azt mar nem engedte, hogy aki ezt teszi esz nelkul azt le lehessen valtani. Es meg sok ilyen lehet benne.

Pl ha elozo kormany szepen csendben odebb allt volna amikor kellett volna, akkor most mas lehetne a helyzet. Sajnos akkor az aktualis alkotmany bebetonozta oket, pedig a szuk elitet leszamitva mindenkinek jobb lehetett volna egy elorehozott valasztas.
Vastagbőr 2012-re készülnek? 2011.03.25 09:31:00
A Nemzeti Konzultáció, a ráköltött 1 milliárd és sok ezer munkaóra mégis csak megérte. A közel 1 millió válaszadó 85%-a elutasította, hogy a gyerekek után szavazati jog járjon a szülőknek. Az utolsó pillanatban jött ez az eredmény, mert ez már szerepelt az…..
g99 2011.03.25 12:45:22
@Ironfist:" "25-re kellene felvinni a korhatárt... Nem le..."
Én inkább IQ-hoz kötném. A Fidesz tuti megszűnne egy-két cikluson belül :D"

En inkabb azt tippelem, hogy a MSZP tunne el teljesen a politikabol, ha csak valami IQ folott lehetne szavazni, es pl az sem szavazhatna aki direkt haszonelvezoje volt allami/onkormanyzati cegeknek kormanyparti politikai kotodese miatt az elmult 8 evben.
g99 2011.03.25 12:55:09
@csoko20: "@g99: És mi lenne, ha csak a fideszesek szavazhatnának, foltokban meg néhány kdnp-s?! :))

Addig baszkurálják ezt a választójogi törvényt, míg végül belecsusszan....
"

En csak azt mondtam, hogy lenne valami vegzettseg/tudas/IQ alapu szures akkor valszeg az MSZP veszitene a legtobbet vele.
Kettős Mérce Illegitimálás 2011.03.23 08:25:00
  Érvénytelennek nevezte az 1949-es alkotmányt Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke az új alaptörvény kedden megkezdődött parlamenti vitáját megnyitó felszólalásában.  Forrás: MTI Sokan úgy tartják, nincs szükség új alkotmányra, sokan pedig úgy,…..
g99 2011.03.23 10:42:34
@tomwar: "Az nem valos hiba, hogy a csorok fizetik a gazdagok adomegtakaritasait?"

Ugye tudod, hogy az ado es TB bevetelek 80%-at a lakossag 3%-a fizeti! gondolj bele mi lenne ha ez a 3% egyszer elmenne innen.

/Sanyi
g99 2011.03.23 11:32:01
@Elszármazott: "Ahogy ezt valaki itt már írta: "ez nettó hazugság" ! (Bocs.)
A járulékok jövedelemarányosak (itt bér, illetmény), tehát a 4 millió foglalkoztatott arányosan fizeti.
--> De aki tobbet keres tobbet fizet.

( A magas jövedelmű az egyéni nyugdíjjárulékot egy határ után már nem is!)
--> Ez azert valahol 600-700 eFt korul van, tehat igen magas.

Az adók esetében: a jövedelemadóra sem igaz a 3%-80% arány, a jövedéki adót (benzin, alkohol) meg az ÁFÁ-t meg mindenki fizeti!
--> De aki tobbet kolt tobbet fizet. Itt is valszeg a jobban keresok fizetnek tobbet (illetve az ADOCSALOK), de az adocsalokat mar ne kelljen sajnalni.

A kisnyugdíjas is, a munkanélküli is!
--> De ok a befizetett adokbol kapjak a penzt.

(Az más kérdés, hogy egyes vállalkozásoknak az ÁFA nem adó, hanem "támogatás"...) "
g99 2011.03.23 13:02:51
@Kangörény_: "Ezt honnan a faszból vetted? Ugyanis ez egyszerűen hazugság, az arányok pont fordítva vannak, 70-80% megszívta, a maradék meg nem. "

Nekem sincsenek szamaim, de pl ha jol gondolom, aki legalabb 1 gyereket nevel, az fizetestol fuggetlenul jol jart. Ha jol tudom kb ~2 millio gyermek van. Aki 300 eFt- folott keres az is jol jart gyerektol fuggetlenul is. Ebbol szerintem nehezen johet ki az hogy 70-80% megszivta. Hasonlo dolog akkor johetne ki hogyha pl csak a 300 folott keresoknek lenne gyereke es az alattiaknak meg nem.

Mondjuk amikor a minimalber adomentesseget (adojovairas) bevezettek, akkor meg valoszinu tobbnyire azok jartak jol akik most egy kicsit rosszabbul jartak.

Szerintem nem csak azt kell nezni, hogy ki hogy jart jol/rosszul, hanem most annak a retegnek kedveztek, aki eddig is nagymertekben hozzajarult a kozteherviseleshez (es persze ezutan is meg mindig nagyon hozzajarul). Ugy is lehet gondolni, hogy nem vagjuk le az "arany tojast tojo tyukot" hanem egy picit kajat adunk neki. Mert ha tovabbra is veluk akarnak mindent megfizettetni, akkor egyszer csak szepen elkezdenek elmennek kulfoldre.
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..
g99 2011.03.21 15:47:37
@namitirok: "2010-ben Magyarország forradalmi felhatalmazást adott a Finesz-KDNP érdekszövetségnek a Nemzet megmentésére.
Ezek után felesleges bármilyen választás a továbbiakban, nem?:-P "

Azert azon is erdemes elgondolkodni, hogy haha azt kapargatjuk hogy eleg e 2/3 valamihez, akkor mi van mondjuk a 5-20% kozti partokkal. Nekik sokkal kevesebb a tamogatottsaguk. Az is durva lenne hogyha egy alig tamogatott part csovalna az orszagot (pl ahogy az SZDSZ tette).

Alapvetoen amikor elmentunk szavazni tudhattuk, hogy a 2/3 eleg az uj alkotmanyhoz es igy kb mindenhez. Es ennek ellenere is osszejott a 2/3. Azt is tudtuk, hogy a politikusok hazudnak, lopnak csalnak. Es igy is osszejott a 2/3. Sajnos ez ilyen mufaj, a legkisebb rosszat kellett valsztani.

Sajnos nem latok mas allamformat ami jobb lehetne. Az pedig hogy majd egyszer nem fognak csalni, lopni, hazudni a politikusok az naiv abrand.
g99 2011.03.21 15:49:33
@Molnár Sanyi: "pusztán azért kedves, mert ha a gyereknek 15 évesen mások a nézetei, mint a szüleinek (rengeteget ismerek ilyet-még képviselőknél is!), akkor a szülő vissza élhet a gyermek akaratával, és akkor már sérül a fiatal szándéka, hogy kire is szavazna, pusztán azért mert apuci helyette szavaz... Teljesen mindegy milyen politikai állásfoglalást nézünk! "

Hat ez a dolog a csokievesre is igaz (: Es megis azt elfogadtuk.
g99 2011.03.21 15:53:37
@l.x.: "Köszönöm, nekem a Fideszes alternatívákból, az általuk kínált "beleszólási lehetőségekből" januárban egy életre elegem lett.

Az, hogy még ingyen sem levelezek velük, elegendő üzenet kell, hogy legyen, annak aki érteni és nem belemagyarázni akarja az értelmet.

Hogy a fideszes röhejkaraktereken kívül kizárólag a kulacsainak nagy számáról közismert Szilit sikerült díszellenzékinek a show mellé állítani, a bohózat egyik csúcspontja. "

Sajnos a kovetkezo demokratikus lehetoseg 4 ev mulva jon el, akkor majd mas partot is ki lehet probalni. Eddig is igy volt, nekem az elmult 8 ev sem tetszett egyaltalan :( Sajnos ezek a jatekszabalyok.
A Gyöngyöspatán parádézó Magyar Gárda áprilisban Hajdúhadházt tervezi nonstop járőrözéssel befoglalni. A rendfenntartásért hivatalosan felelős magyar rendőrség egyelőre nem kíván közbeavatkozni. Eközben a Jobbik programjával szembenálló budapesti civilek ingázást…..
g99 2011.03.19 13:45:47
@Táskás Tóni: "A 16%-os adónak nem jött el még az ideje. Előbb a munkahelyteremtés lett volna időszerű, azt pedig csak és kizárólag a bérekre jutó terhek csökkentése tudja megteremteni és csak az segít a gazdaság kifehérítésében."

Mar tobb mint 10 eve nyomtak ezt a csokkentjuk az adot, szerintem 10 ev utan mar boven eljott az ideje. Szerintem meg az alanyi jogon jaro dolgokat kellen megszuntetni vagy nagyon limitalni es csak a tenyleg raszoruloknak adni (alanyi jogon jaro csaladtamogatas, CSP,GYES,...), utazasi tamogatas funek fanak, lakhatasi/rezsi tamogatas, szocialis tamogatasok, .... Ha megnezed ebbe rohadt sok penzt beletolunk es nem hatekonyan. Pl a regi csaldtamogatassal csak azt ertuk el hogy a leszakado reteg meg jobban reprodukalta magat es nem nem sikerult felzarkoznia. A szocpol ugy ahogy volt csak rontott a helyzeten.

Azt valahogy meg kellene erteni, hogyha aki az egesz szamlat allja azt tul sokaig szivatjak, akkor egy ido utan vagy o vagy a gyerekei (de ok mar biztosan) el fognak menni innen kulfoldre es akkor csak a kiveteli oldalon allok maradnak.

Ugye a ado es TB 80%-at az emberek 3%-a fizeti. Ha ez a 3% elemegy akkor mi lesz??? Vagy ennek a 3%-nak a gyerekei elmennek ami nagyon valoszinu.
g99 2011.03.19 16:39:49
@Táskás Tóni: "... A 16 %-os adó csak a kormánynak 37! milliárdba került a kompenzálás miatt, hiszen mégsem járt jól mindenki. ..."

Szerintem ez a 16%-os adoval probalnak idot es turelmet kerni attol a 3%-tol aki eltartja ezt az orszagot. Gondolj csak bele az osszs tobbi intezkedes ezt a 3%-ot sulytja. Tappenz plafon, mayup maganositas, ... Erdemben ez is csak azokat erinti aki reszt vallaltak rendesen a kozteher viselesbol. Ha valami dolog miatt ezt a 16%-os dolgot nem leptek volna meg vagy visszavonjak, akkor egyenes ut vezetne a brazi modellhez, persze annyi kivetellel hogy nem maradnanak az orszagban a jobb moduak, hanem elmennenek egy masik orszagba. Tehat maradnanak a tamogatottak segelyezettek es penz nem lenne. Persze akkor is mindenki mondana hogy de milyen igazsagtalan, meg hogy a gazdagok meg tobb penzt adjanak, meg ilyen olyan szakade, stb, csakhat nem lenne penz.

Az meg naivitas hogy mindenkinek mindig jol kell jarnia. Annyi penz a vilagon sincs es plane nem nalunk.

Pl. miert is tamogatjuk olyan csaladok gyermekvallalasat akik nem tudnak egy minimalis eletszinvonalat sem biztositani az utoduknak? Ez nekem irracionalisnak tunik. Persze ha valamit mar letet magatol akkor pl csokkenthetjuk az adoterheleset, hogy tudjon az egyrol a kettore jutni. De csak ugy alanyi jogon ket kezzel szorni a penzt az ertelmetlen es kontraproduktiv.
g99 2011.03.19 16:45:53
@énisszeretlek: "
Mindenki. Van kaja elég. Ha egy társadalomban ez felmerül kérdésként, ott nagyon nagy gáz van. Márpedig ezen a bolygón az ehet, akinek van pénze. Magyarországon is 300.000 gyerek alultáplált, mert nincs elég kaja. Pedig ez nem Malawi."

Es ezeknl a csaladi potlekkal mi lett es az egyeb tamogatassal. Es az ilyen csaladok miert is vallalnak gyereket ha meg az normalis etkezest sem tudjak biztositani szamukra (es miert is osztonzik allami penzekkel). A 300.000-es szambol az jon le nekem hogy itt valami rendszerszintu gond lehet es nem az hogy par csalad anyagi helyzete a gyermekvallalas utan hirtelen megvaltozott.
Az egykoron kifejezetten szocialista/balliberális barátnak tekinthető RTL Klub az elmúlt időszakban újrapozicionálta magát, ezzel együtt felületet biztosít a jobboldalhoz, azon belül is a Fideszhez köthető médiaszemélyiségek számára. Most - bár picit másként - a legnézettebb…..
g99 2011.03.18 07:54:34
@PourLaMerite: Persze hogy az ember a median keresztul tajekozodik. Pl en tenyleg nem voltam ott az EU-s dolgon es persze pl a Japan katasztrofat sem lattam szemelyesen. De azert velemenyek es es konkretan elhangzott beszedek kozott vannak kulonbsegek. Szoval valszeg Heller azert valami furat mondhatott az EU-ban 2006-rol, mert csak ugy cafoljak hogy persze ezt mondta, de hat a kontexus teljesen mas volt. es nem is azt akarta mondani De akkor is kimondott olyant amit nem lett volna szabad.
g99 2011.03.18 08:00:40
@joszip: Mondjuk az elmult sok evben a Heti Hetes nem is burkoltan nyalt a regi kormanynak. Szerintem annak a hatasa a valasztasokban szazalekokban merheto lett volna. Szerintem eddig az a legdurvabb politikai agitprop musor.
g99 2011.03.18 08:17:29
@hollario: "HírTV-t, Echo TV-t, Fábry-show-t nem láttál még? Időnként a Duna TV se volt kutya."

A Fabry show szerintem kismiska a Heti Heteshez kepest. Ott vannak meg (es az ido nagy reszeben) nem politikai dolgok is es nem direktben mentegette a politikusokat. A tobbi csatorna nezettsege pedig elhanyagolhato az RTL Klub-hoz kepest.

Az a durva hogy a ket kereskedelmi TV-t nezik legtobben igy ezeknek van a legnagyobb hatasa az emberekre. A Heti Hetes pedig nem indirekt hanem direkt modon agitalt az elozo kormany mellet. Ha korrektek lettek volna akkor kiirtak volna hogy most egy MSZP & SZDSZ reklammusor kovetkezik.
Ez a mi történetünk, az enyém és a kisfiamé, mások biztosan szerencsésebbek voltak és nem jártak úgy, mint mi. Ez a történet a szülés után kórházban eltöltött napjainkról szól, ami nagyon hosszúnak és elviselhetetlennek tűnt.     2010.12.29-én megszületett a…..
g99 2011.03.01 09:35:48
@Babette_: "te. megtennéd, hogy belinkelsz nekem egy hírt higanyos hőmérő okozta halálról?"

Mintha valamiert mar betiltottak volna a higanyos homeroket. Gondolom csak a elektromos homero lobbi miatt (:
g99 2011.03.01 10:11:44
@Babette_: "a csípő átmérőjét? ilyet még nem is hallottam..."

Altalaban kisebb noknel fontos. Pl ha valaki csak ~50 kg es a baba nagy nem biztos hogy fizikailag kifer ott ahol kell. HA elore tudjak akkor sok komplikaciot megelozhetnek.

Vannak egeszsegugyi protokollok, ahol tetelesen fel vannak sorolva a szakami teendok. Ez pl abban is benne van ha jol emlkeszem.
g99 2011.03.01 10:14:14
@Mayday: "de a kompakt fénycsövek tele vannak higanygőzzel, attól van olyan "szép" fényük.

azért tiltották be a higanyos hőmérőket, mert kellett a piac pl. az omron-nak és tsainak, akik ezeket a vackokat gyártják. "

Nekem csak az volt a gondom, hogy nem takaritottak fel. Ugye azert az nem jo hogy csak ugy otthagyjuk a higanyt a padlon.
w Te sötétben bujkáló 2011.02.25 06:00:00
Van egy ordenáré hadművelet, amit úgy látszik, pártfüggetlenül el kell nekünk játszani, vagyis alighanem ezt kajálja a magyar, ami sajnos elég gyökér ízlésre vall. Gyurcsány Ferenc kezdte még első ciklusában, és most pontosan ugyanezzel próbálkozik az Orbán-kormány. …..
g99 2011.02.25 13:31:21
@Viktus: Ertem en hogyha tobb penzert dolgoznank a vevok fele akkor nem lennek versenykepesek es elmennenek mashova. De a msik oldalon az allamnak is fenn kell tartani sok joleti szolgaltatast, pl egeszsegugy, oktatas, stb. Ehhez viszont penz kell. Tehat az allam sem teheti meg hogy erre nem szedi be a penzt vagyis megteheti de akkor a szinvonalon kell csokkenteni.
g99 2011.02.25 13:32:32
@StormST: "A minimálbér egy dolog, az állami hatáskör, mármint a mértéke. De a versenyszféra egyéb bérezése már nagyon nem állami hatáskör. Ismét mondom: jogállamban... "

Ha a jogallamba belefer a minimalber, akkor egyeb berjellegu torveny is belefer nekem. Miert nem toroljuk el a minimalbert?
g99 2011.02.25 13:41:48
@StormST: Ezer kellen eltorolni a minimalbert.
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
g99 2011.02.14 12:00:44
@emzéperiksz: "Vagy szankcionálni az olyan politikusokat, akik a fenntartható fejlődés helyett finanszírozhatatlan módon szavazatokat vásárolnak akármelyik rétegnél. (Szvsz a 16%-os szja + családi adózás is ilyen, tessék megnézni a januári hiányt.)"

Ezzel nem ertek egyet, szamomra ez csak azt jelenti hogy mig 2010-ben a ceg altal ram koltott penz ~60%-at vette el az allam es most "csak" ~52%-at. Tehat nem egy balek reteget (legalisan minden penzuket leadozo reteg) fejnek tovabb hanem probalnak rendes kozteherviselest csinalni.
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
g99 2011.02.11 13:20:46
@Kilo166: Nem vagyon szerint hanem a befizetett SZJA alapjan kellene a szavazati sulyt megallapitani.

Annak ellenere hogy Demajan es Csanyi gazdag nem hiszem hogy annyira extrem szok SZJA-t fizetnek be.
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
g99 2011.01.21 16:59:17
@OrangeOrder: "Amúgy senkinek nem kell "a ti adótok", vállalják át a bankok az árfolyamkockázat egy részét (felét mondjuk) - a kormány a jegybankkal együtt meg kövessen el mindent azért, hogy a CHF-hez képest elfogadható tartományban legyen a forint. "

A bankok miert is vallalnanak at arfolyamkockazatot? En sem vallalom at pl a szomszedom vizszamlajat.

A HUF/CHF-el pedig a jegybank semmit nem tud kezdeni, max a HUF/EUR-val, de az pedig nem olyan rossz.
g99 2011.01.21 16:59:24
@sashimi: "a leggazdagabb húsz százaléknyi magyar nettó jövedelmét drasztikusan növelő lineáris adóról."

Itt nem a leggazdagabb 20%-rol van szo hanem a max azokrol akik a legmagasabb APEH fel bejelentett es minden kozteherrel megterhelt jovedelemmel rendelkeznek!!! Nem ezek laknak altalaban a Rozsadombon es nem ezek jarnak altalaban 10-20 millios uj kocsikkal, stb. Ugy is mondhatnank, hogy most dobtak 8 ev utan egy koncot azoknak a balekoknak, akik az allamhaztartasba sokkal tobbet fizettek be mint az atlag, mert teljesen feheen dolgoztak eddig.
w Lesznek egy testté 2011.01.20 08:45:00
Nem volt Waterloo a tegnapi EP-ülés, Orbán nem égett porig, de nem is győzhetett. A médiatörvény ügyében ugyanis letette a fegyvert. A szuverenitás hangoztatásából, a nemzeti dacból mára oda jutott, hogy az Európai Bizottság fog nekünk törvényt írni. Ami nekik nem tetszik, azt…..
g99 2011.01.20 16:27:29
@Tóta W. Árpád: Nekem inkabb az jott le, hogy kitart a mediatorveny mellett, DE ha valamelyik pontja valamilyen rank kotelezo EU-s torvenybe utkozik akkor hozzaigazitjak.
Meggyes Tamástól Bokros Lajoson és Hagyó Miklóson át egy mítosz és egy gondolkodásmód bukásáig: 2010-ben sokan buktak, és nagyot. Folytatjuk év végi listázásunkat: 2010 legelképesztőbb politikai karrierjei után az idei év legnagyobb bukásait gyűjtöttük össze. Íme! 5.…..
g99 2010.12.22 09:26:54
@efhábé: Azert azt is tartsuk szem elott hogy eddig csak fel ev telt el. Ezt a manyup dolgot pl eleg gyorsan lezavartak, persze a kommunikacio igy nem lett jo, de a celt elertek. Azaz par evig lesz realis mozgastere a kormanynak a reformokhoz. Azert en kivarnam a veget (kovetkezo valsztas), hatah jobban csinaljak mint az elozo ket ciklusban a masik kormanyok (mondjuk nincs magasan a lec).

Pl Nekem az uj gyermektamogatasi rendszer tetszik. Az oktatasban is szerintem jo fele viszik a dolgokat. Magyar gardat problemat 10 perc alatt megoldottak. Persze nem minden tokeletes. De most meg azert en pozitivan latom a dolgokat, osszessegeben lehet jo jobb lesz az orszag helyzete.
g99 2010.12.22 12:23:29
@Flea: Azert nekem tul meredek azt a kovetkeztetest levonni, hogy mivel ebben a fel evben nem indultak neki az osszes reformnak, akkor mar sosem lesz hozza megfelelo pillanat. (Pl a magyar garda dolgot azonnal megoldottak, amivel az elozo kormany tobb ev alatt nem tudott mit tenni.) Ugye Roma sem egy nap alatt epult.

Magyarorszag egy szegeny orszag ez teny. Nincs semmire penzunk es a jelnlegi joletet hitelbol tarottuk fel. A reformokhoz pedig penz kell es rovid tavon igen sok (pl letszamleepites --> vegkielegites). Szoval az egy logikus lepes hogy eloszor valahogy penzt szerzunk a reformokhoz. Ugye a hitelbol nem lehet pl az EU miatt (pl koltsegvetesi hianyra valo limitek) es az igy is igen magas allamadossag miatt. Az elmult 8 evben adoemelsekkel probalkoztak es az sem jott be. Szoval valahogy penzt kellett szerezniuk es pl a manyup penzek erre idealisak voltak. Elso korben megkertek az EU-t hogy hagy hasznaljuk mar fel virtualisan ezt a penzt. Erre az EU fityiszt mutatott. Ekkor kileptek a virtualis mezobol es ugy oldjak meg a problemat hogy atalakitjak a nyugdijrendszert.

En sajnos nem latok realis alternativat erre a modszerre. Szerintem erdemes kivarni a veget es nem temetni a dolgokat fel ev utan. Most ha minden jol megy van meg 3 es fel evuk a kovetkezo valasztasokikg hogy nugodtan mindent vegig vigyenek.
20éve vagyok ápolónő.Divat manapság a leterheltségre és a pénztelenségre hivatkozni ami igaz de az embertelenségre,empátia hiányára ez nem mentség. De.....!A nővér kiszolgáló személyzet a nap 12órájában.Minden betegnek,hozzátartozónak,orvosnak próbál megfelelni!Mind…..
g99 2010.06.25 15:53:30
@Motorpenis: A "kis penz, kis foci" elv vezet a delamaerikai tipusu dolgokhoz. Lesznek majd egy jol kereso reteg (pl. kulfoldi cegeknel dolgozok, jo uzleti erzekkel rendelkezok, jo szakmaval es szorgalommal rendelkezok, ...). Ezek majd megfizetik a magankorhazakat, epitenek szogesdrottal korulzart szep lakoparkokat, lesz csak nekik epitett zart bevasarlo centrumok, zart udulok, sajat iskolak. Itt lesz igeny lelkes szorgalmas noverekre is, persze csak kisebb szamban.

A maradek pedig elvezi majd a "kis foci, kis penz" masik oldalt. Rossz gyogyellatas, rosz oktatas, stb. Ok meg persze akkor is sirni fognak hogy milyen rossz nekuk, de mar nem fogja senkit sem erdekelni.

Kis szegeny orszagnak a fenti ut a konnyebben kivitelezheto. A masikhoz mindenkinek a maga modjan oda kellene tenni magat es a leheto legjobbat kihozni a helyzetbol hogy valtozzon valami. Ez igen nehez ut es ugy latszik a tarsadalmunk nem hajlik e fele (persze a fenti sem tetszene neki, de akkor mar keso lesz a valtoztatasra).
Azt hiszem én is tudom öregbíteni a Bajcsy Kórház hírnevét. Tavaly nyáron, éjjel 3 óra körül arra ébredtem, hogy iszonyatosan viszketek, és mikor belenéztem a tükörbe vizes hólyagok tömkelegét láttam magamon. Az egész testemet-talpamtól,a fejem búbjáig – beborította.…..