Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vah

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Maszala Alaplé II: csirkealaplé 2011.05.22 19:55:00
A csirkealaplé az talán a leghasznosabb alapkészítmény, kis túlzással víz helyett használom. Egy jó csirkealaplével az ember verhetetlen: felhasználható százféle leves, rizottó, polenta, és szaftos-szószos étel készítéséhez.A csirkealaplé receptje szépen beleillik az…..
Maszala Chai 2011.05.15 17:30:00
A chai szóval egy hosszú indiai vonatúton ismerkedtem meg, miután nagyjából tíz-húsz percenként haladt el mellettünk egy teaárus hol a kocsiban, hol pedig a vonat mellett, ha éppen valamilyen állomáson álltunk. Így megy ez minden vonatúton, az árus közeledtét már messziről…..
Az alaplékészítés technikája minden jobb szakácskönyvben benne van, tipikusan minden állatra (csirke, borjú, marha) külön recept, ráadásul ahány könyv, annyiféle hozzávaló és módszer, nem csoda, ha összezavarodik az ember. Pedig az alaplé jó és hasznos dolog, én majdnem…..
Maszala És még egy... 2011.04.17 10:52:17
Bocs, ezt kifelejtettem az előző bejegyzésből:- Sam & Sam Clark: Casa Moro. Spanyol, Észak-afrikai és közel-keleti konyha. A könyvben szereplő alapanyagok és ételek igen változatosak: kenyérfélék, levesek, tapasok, rántották, saláták, halak és tengeri ételek, húsételek,…..
Maszala Néhány „alapmű” 2011.04.13 21:38:00
Ha nem ismerem a szerzőt, általában úgy választok szakácskönyvet, hogy megnézem az alapkészítmények (vagy hasonló) című fejezetet, amely a főzés építőkockáit magyarázza el, például az alaplé-készítést, a szofrittót, a bouquet garni-t, a tojásfőzést, a majonézt, vagy…..
Maszala Dal 2011.04.04 21:22:00
A dal hindi szót általában lencsének szokás fordítani, valójában azonban hüvelyes növények sokaságának gyűjtőneve. Maga a kifejezés a szanszkritból származik, és amennyire tudom, eredetileg valami olyasmit jelentett, hogy felezett vagy hasított, mivel kifejezetten a felezett…..
Maszala Első poszt 2011.04.04 21:17:00
 Nem vagyok szakács, a munkámnak még csak köze sincs a főzéshez vagy gasztronómiához, de mégis ez a legkedvesebb hobbim. A főzés során nem egyszerűen recepteket próbálgatok ki innen-onnan, hanem első sorban az alapanyagok és technológiák alapos megismerésére törekszem,…..