Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zed4preZ

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy Cookie Clicker. Ezúttal épp más néven (Blacksmith Lab) és más köntösben. Aki nem szereti a végtelen kattintós, bányász játékokat, annak a mai ajánlat nem lesz túl kecsegtető. A többiek viszont olvassanak tovább nyugodtan és játszanak egy jót. Bevallom én nagyon…..
Pedig csak egy egyszerű metro szakaszjegy vásárlásnak indult a Móricz Zsigmond körtéri aluljáró automatájában és akkor még - mentségükre szóljon - nem tudhatták, hogy megírom. Menet közben aztán tájékoztattam erről őket. Úgy indult, hogy sietvén a Kelenföldi…..
Tegnap délután a Nép Leve úgy gondolta, lesz egy nyugis programja: a XV. Győri Könyvfesztiválon meghallgatja Pál Ferenc katolikus pap Magánytól az összetartozásig című könyvének bemutatóját. Ez már csak azért is jó ötletnek tűnt, mert Pál Feri atya mindenütt és minden…..
Zed4preZ 2015.11.09 13:20:51
@Komoj László: az bizony, a szó legnemesebb értelmében. És hozzá milyen kiváló. :D
Újságírói pályám kezdetén, amikor „új fiúként“ én vittem a rendőrségi ügyeket, egy közlekedési baleseteket vizsgáló rendőrrel beszélgettem szülővárosomban. A rendőr elmondta, éppen egy olyan baleseten „dolgozik“, amelyet egy idősebb, kerékpáros férfi okozott a közeli kisvárosban. Egyértelmű volt,…..
Zed4preZ 2015.08.20 16:50:00
@abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek, azoknak az anyagi lehetőségei kb. a világátlagnak felelnek meg.

@encir: a hímivarsejtek (tudtommal ismeretlen okból) vagy ellenállnak a sugárzásnak, vagy valamiképpen kihullik a rostán, ami károsodik, mindenesetre több kutatás is alátámasztja, hogy egy kiadós röntgen vagy CT vagy éppen sugárterápia után nem nő meg a kockázata annak, hogy genetikai hibával foganjon egy gyerek.

A fejedre eső tégla vagy a rajtad áthaladó kamion ;) a kivételek, amivel nincs mit tenni. Ettől még nem lesz felelős dolog arra bazírozni, hogy majd te a hetvenes éveidben gondját viseled a kamasz gyerekednek. Éppúgy, ahogy nem veszel lejárt hústerméket a boltban csak azért, mert végül is a nem lejárt is lehet, hogy csak át van címkézve.
Bochkor Gábor még februárban szólta le Kobajasi Kenicsiró hangmestert, hosszan kifejtve, hogy a karmesterség egy blöff, nyilván semmi értelme, hiszen a zenekar karmester nélkül is tud játszani, fölösleges egy bottal hadonászni előtte. Ráadásul Japánban sztárnak lenni nem egy nagy…..
Zed4preZ 2015.05.09 10:04:24
@Yoss: nézd, lehet, hogy csak baromi hitelesen hozza a bunkó karaktert és a színfalak mögött nem ilyen, de amit az emberek 99,9999%-a lát belőle, az egy primitív bunkó. Ha szőrszálat akarsz hasogatni, bátran helyettesítsd be a "Bochkor" helyére azt, hogy "Bochkor Gábor nyilvánosan megismerhető műsorvezető perszónája". :)
„A halálbüntetés az emberi élet, Isten ajándékának szentsége elleni sértés. Büntetőjogi szempontból is kudarc, mert az igazságot sohasem érhetjük el egy ember megölése által” – foglalt állást Ferenc pápa, amikor március 20-án fogadta a a halálbüntetés elleni…..
Zed4preZ 2015.03.24 09:46:13
@odinn: ez távolról sincs így, olvass utána:
en.wikipedia.org/wiki/Papal_infallibility
Zed4preZ 2015.03.24 11:33:50
@karemi:

Elég sok keresztényt ismerek, a túlnyomó többségük egyetért azzal az állítással, hogy "tudományos kérdésekről a tudomány módszereivel, eszközeivel értekezzünk".

A keresztényekről általában megfogalmazott sommás állításaid pontosan olyan dogmatikusak és értelmetlenek, mint a (bármilyen) vallási fundamentalisták több ezer éves idejétmúlt hülyeségei: ellenőrizetlenek, nem a valóságon alapulnak, sőt azzal köszönőviszonyban sincsenek.

Nekem semmi bajom azzal, ha valakit idegesít a fundamentalizmus (engem is idegesít). Attól viszont feláll a szőr a hátamon, amikor valaki nagy hangon elmagyarázza, hogy "a keresztények" milyenek, miközben nyilvánvalóan lövése nincs.

Továbbra is várom, hogy mire alapozod, hogy a katolikus papok között felülreprezentáltak a pedofilok. (Történetesen még hajlandó is lennék elhinni, hogy így van, ha látnék rá adatot. De ha kapnék 1000 forintot minden olyan eset után, mikor valaki ezt bizonyítatlanul állította, gazdag ember lennék.)
Zed4preZ 2015.03.24 12:20:20
@karemi: "Ha valaki keresztény, akkor azt mind elhiszi (6 napos teremtéstől a feltámadáson át az apokalipszisig). No cherry picking!"

Azt hiszem, elbeszélünk egymás mellett. Ha azt nevezzük kereszténynek, aki konkrétan ezt hiszi, akkor a magát katolikusnak valló kb. 1,2 milliárd ember között alig van "keresztény". Mindenesetre a mostani pápa biztosan nem az.

Rövidebben: hülyeséget beszélsz. :)
Jövőre a Ryanair költségszintje alá akar menni a Wizz, a kilométerre vetített jegyára pedig már ma is alacsonyabb, mint a nagy konkurensé - többek között ez is kiderült Váradi József egyetemistáknak tartott előadásán, miközben repkedtek az ingyenjegyek. Meg az is, hogy mit…..
Zed4preZ 2015.03.06 17:40:02
Egyre egyértelműbb, hogy komoly erők mozdultak meg a háttérben a Déli pályaudvar likvidálásáért. Az ötletet az adja, hogy támfalcsusza miatt ideiglenesen le kellett zárni a Délibe vezető vágányokat, ez azonban százmillió körüli összegből kijavítható lenne. De az ügy áll,…..
Zed4preZ 2015.03.05 13:04:55
@xunilo:

"vazz, elkoltottek demszkyek 450 MILLIARD-ot arra kva felesleges 4-es metrora. Akkor legalabb hasznaljuk mar ki!"

Most valószínűleg újat mondok ;), de nem jön vissza a 450 milliárd attól, hogyha napi több tízezer embernek elbasszuk 10 percét a kihasználtság érdekében.

Lásd még: en.wikipedia.org/wiki/Sunk_costs
Zed4preZ 2015.03.05 13:16:22
@xunilo: jó ötlet lenne belegondolni bizony, mindjárt ki is derülne, hogy nagyságrendi különbség van a kettő között.

@MACISAJT: nincs kedvem sírni, úgyhogy inkább nevetek kínomban. :)
Zed4preZ 2015.03.05 15:55:09
Az utóbbi időben többfelé jártunk kórházba, de sehol sem fogadtak bennünket olyan szeretettel, mint itt. Tisztelt Praxis!   A kórházak működéséről és az ott dolgozó orvosok, nővérek munkájáról sok rosszat lehet hallani. Ezért szeretném megosztani a mi történetünket,…..
Zed4preZ 2015.02.18 15:17:11
Aki még mindig nem ébredt fel a karácsonyi eltunyultságból, az játsszon egyet a Space is Key Xmas-szel, és rögtön felugrik a vérnyomása. Bizony, ez az a szemétparaszt játék még szemetebb karácsonyi kiadása, ahol ezredmásodpercre pontosan időzítve kell ugrálni. Minimum grafika,…..
Zed4preZ 2015.01.06 16:27:42
Egyszerű játék a One More Line: megyünk előre egy szép színes vonalcsíkkal, majd pontról pontra, azok körül megforogva és tovalendülve próbálunk minél messzebbre jutni. Nekem magasnak tűnt a szemétparaszt-faktora, legalábbis nemigen sikerült messzire jutnom benne...
Ilyesmi érzés lehet hackernek lenni, mint amilyennek a Mu Complex-ben tűnik. Vagy legalábbis titkosügynöknek, aki valaki más nevében próbál betörni egy szigorúan titkos rendszerben. A porgramozásból ismerős szintaktikával kell utasításokat adni, a játék megértéséhez sajnos…..
Zed4preZ 2014.11.19 14:58:01
@callsaul: Valaki kérdezte, hogy "is the vid the end of part 1?", és a fejlesztő azt válaszolta erre, hogy "Yeah, it's the end for now :) Thank you for playing !"

@AjTb99: egyelőre nem...
Kitört a szobordöntési láz a jobboldalon is, a frusztráltságnak ott is terepe lett, és ha nem is olyan dopemanes, hanem inkább kissé konzi módon, de szobrot döntene Rétvári Bence is. Nem fejbe rugdosós módon, hanem olyan polgári alapon, azaz csak simán eltávolíttatna egy szobrot,…..
Rétvári Bence, a KIM parlamenti államtitkára, neves polihisztor-professzor nyílt levelet írt a Budapesti Corvinus Egyetemnek, melyből kiderül, hogy: 1. Rétvári Bence totális szereptévesztésben van. 2. Rétvári Bence egy alsó tagozatos szintjén sem képes értelmezni azt, amit…..
Első látásra egyszerűnek tűnik a CrateRun. Van egy doboz, van egy cél a pályán, a doboz és a cél között pedig akadályok, amiken át kell küzdenünk magunkat. Persze a gyakorlott munkakerülő már sejtheti, hogy egy szemétparaszt játékkal áll szemben, és gyanúja be is fog…..
A mai ajánlat egy grafikailag minimalista stratégiai játék, a Medieval Wars 2. A jól bevált méhsejtekre osztott térképeken kell lenyomnunk az ellent. Az aranyat búzamezők, bányák, piacterek termelik. Külön vicces, amikor egy almásért zajlik véres küzdelem. Az egységeink az ilyen…..
Zed4preZ 2013.04.15 10:35:14
@Sly0007: szerintem meg pont azzal lehet nyerni, hogy bátran használod a kapitányodat, csak persze figyelni kell rá, védeni, meg gyógyítgatni.

Konkrétan az ostromlós pályát úgy csináltam meg, hogy a kapitánnyal kiosontam és elfoglaltam az őrizetlenül hagyott pénzforrásokat meg romokat odakinn - a bentiek meg épphogy csak, de kitartottak addig :)

NAGYON klassz kis játék ez.
Bevallom, először merényletre készültem ellenetek, és valami olyat akartam kirakni, ami a nagyon rózsaszín, csajos oldalakon hemzseg (smink, körömfestés, öltöztetés vagy főzés, nagyjából ezzel le is fedtem az ilyen oldalak átlag-kínálatát), de aztán nézegetve ezeket a…..
Zed4preZ 2013.03.08 17:01:19
@Savior: erre rögtön gondoltam, de a harmadikon én zéró darab különbséget látok, pedig néztem jó darabig.
Zed4preZ 2013.03.08 18:05:11
@Zed4preZ: ááááá, a bug miatti újraindítás az oka. Először meg kell csinálni a másik két befejezést, akkor jön elő az a különbség, és ezekszerint amatőr módon nem jegyzi meg, hogy melyik befejezést találtad már meg...

A sztorit meg persze ebben az esetben sem értem.
Zed4preZ 2013.03.13 09:16:39
@nyauuuuu: @Savior: köszi! Én leginkább sehogy nem raktam össze a képeket ;), de "arrafelé keleten" tényleg baromi durva dolgok is vannak.

Az érdekes kérdés, hogy anyuci miért szeretné látni az esküvőt. Nyilván nem azért, mert a fiacskája ettől lesz boldog, hiszen akkor nem erőltetné rá a saját feleségjelöltjeit, de az önkiszolgáló mosodát azért ismerik már arrafelé (sőt), úgyhogy inkább valami társadalmi elfogadottság, meg "ember lett belőled / rendben van az életed" elgondolás lehet emögött inkább.
Ritkaság, hogy egy héten belül két újszerű logikai játékot találok, annyi a korábbi játékokat klónozó próbálkozás. Most ez történt: a Koutack egészen furcsa játékmenetét én még nem ismertem eddig. Lapocskákat kell egymásra pakolgatni, a szomszédos mezőkön állók…..
Ritka öröm, ha olyan játékot találunk, ami nem valami másik, régi játék kicsit felturbózott változata. Ezért is van helye itt a Kolorz-nak, ami egészen újszerű ötletre épülő logikai játék. Adva van egy szürke kör, ami bármilyen más színűre változhat, ha egy színes…..
Zed4preZ 2013.02.26 10:22:21
@Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: 20 van összesen, csak az utolsó kettő igazán nehéz.
A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik Poiana csokoládét A véres összecsapások harmadik hetében Juhász Oszkár fazékkal a fején összehangolt lilakáposzta tüzet vezényelt a varróüzembe szorult kormányerőkre - a kormányhoz hű katonák a tüzet szórványos marharépa…..
Zed4preZ 2012.04.23 12:23:57
Április 11-e van, a költészet napja. De más miatt is híres ez a nap. Két évvel ezelőtt ezen a napon vette kezdetét a „fülkeforrradalom”: ekkor volt ugyanis a 2010-es parlamenti választás első fordulója. Ha innen datáljuk, akkor a parlamenti ciklus félidejénél tartunk, érdemes…..
Zed4preZ 2012.04.12 10:09:02
@irógép: Nagyjából egyetértünk. Annyit tennék hozzá, hogy teljesen felesleges a "nemzetit" számonkérni a Fideszen (akár neked, akár Karácsony Gergelynek, akár bárki másnak). Ugyanis nem hiszem, hogy van az országban gondolkodó ember, aki szerint ennek a szónak a Fidesznél több szerepe van, mint hogy hívószó meg identitásformáló erő legyen a szavazóik kemény magja számára.

Számomra úgy tűnik, az LMP még nem döntötte el, hogy értelmesen akar beszélni, vagy beáll a sorba és ugyanúgy mellébeszél, mint az összes többi párt, parlamenten belül és kívül, úgy 22 éve. Jelenleg csinálják mindkettőt, kissé disszonánsan. (Mi a f@x volt például az a nyugdíjas papír, amikor népszavazáshoz gyűjtöttek aláírást?)

Ha kitisztul a kép és az értelmes beszéd marad, akkor lehet belőlük paszuly (ebben az esetben persze jön is a fentebb mások által vázolt SZDSZ-es beszivárgás és elfoglalási kísérlet, már most is vannak jelei). Ha nem, akkor eleve mennek a levesbe, hiszen a saját nevükhöz sem hűek.
Zed4preZ 2012.04.12 13:55:52
@Crescence:

"Aki ma nyugdíjas, többsége MSZMP tag volt"

Instant "a nap legnagyobb állatsága"-díjas mondat.
Az E-Kereskedelmi törvény pontosan meghatározza a szerzői jogot sértő  tartalmakért való felelősséget, és az eltávolítási kötelezettséget.  Az alábbi ügyben a jogsértő felhasználó nem éppen a törvény szerint jár el.Kedves Zugügyvéd! A téma banális:…..
Zed4preZ 2011.05.13 02:08:04
@Con Storm: "a sértettől csak az okozott kárt lehet követelni"

Ez mindent visz. :D
Minél többen csináljuk, annál biztosabb, hogy elterjed a hír: nem éri meg szabálytalankodni a zebrán! Semmi mást nem csinálunk, csak megpróbáljuk elérni, hogy tudatosodjon az emberekben: a zebra a gyalogosoké. Egy pár alapvető dolog a tovább gomb után, amit MINDENKÉPPEN tartson be…..