Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bezzegszilvia

20 bejegyzést írt és 358 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap arról volt szó, milyen szakemberekből van hiány. Most íme a DGS felmérése alapján egy lista azokról a területekről, ahonnan bőven lehet meríteni, így egy-egy állásért is nagyobb a verseny.Vezet a marketing, a kommunikáció, fej-fej mellett a gazdasági terület, az…..
Egyre több blog nyílik napról-napra, ám úgy tűnik, hogy nagyon sok blog néhány óra, nap, hét, hónap után megszűnik. Ennek sok oka lehet, ilyen például az, hogy a cél, ami miatt elkezdte írni a blogját, nem valósult meg. Az is előfordul, hogy a blogger élete nagyon nagy része…..
bezzegszilvia 2010.07.08 08:54:12
Állás munka CSR vagy önreklám? 2010.06.15 11:30:00
Ma a CSR (Corporate Social Responsibility, azaz Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása) egyre népszerűbb témakörnek számít. Részint a rehabilitációs hozzájárulás jelentős emelkedése révén, részint a természeti katasztrófák miatt.Példának okáért, a nem régiben…..
bezzegszilvia 2010.06.15 14:23:08
@vasarnap329:
Bízom benne, ennek az az oka, hogy nem mindenki szereti világgá kürtölni segítő szándékát.

Itt is olvashatsz adománygyűjtésekről:
www.metropol.hu/itthon/cikk/584374
MEGBÍZÓNK: Folyamatirányítási rendszerek tervezésével és bevezetésével, valamint ipari karbantartási szolgáltatással foglalkozó cég - Budapest (munkavégzés helye Gödöllő) Feladatkör:folyamatirányítási rendszerek megvalósításához szükséges projekt mérnöki feladatok…..
Egy őr  szeretett volna megpályázni egy állást, ezért elküldte önéletrajzát a megadott címre. A következő választ kapta: „Megkaptuk pályázatát a meghirdetett állásra! A pályázok nagy létszáma miatt rendezünk egy egész napos felvételi vizsgát,  amiben…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Volt két "kedves"kolléganőm, akik nagyon…..
bezzegszilvia 2010.04.09 11:46:56
@miriamele:
Egyetértek veled. :)

A posztra reagálva: Hibázhat mindkét fél. De hogy mindig csak a másik legyen a rossz....
A mai felgyorsult világban nehezen képzelhető el, hogy valaki nyugodt, meghitt életet éljen a saját tempójában. Egy olyan világra gondolok, ahol nem a határidők, megbeszélések, eredmények, számok és eredmények teljesítése, a folyamatos pörgés és rohanás uralja az életet,…..
bezzegszilvia 2010.04.01 21:07:29
@Váraljay Gabriel:
Köszönöm, Gabriel! :)
bezzegszilvia 2010.04.02 12:32:57
@rilievo:
Köszönöm az építő hozzászólásodat! Nem érzek benne negatív kicsengést. :)
A keleti kultúra integrálása a nyugati eszmébe (és fordítva) nehezen valósítható meg, de talán nem is lehetetlen.
Mi jelenthet tartós és valós megoldást? A választ én magam se tudom... Azt gondolom, először magunkba kell nézni, megtalálni és felismerni azokat az értékeket, eszméket, igényeket, amelyek fontosak számunkra, s amennyire ez lehetséges, az életünket ennek megfelelően alakítani. Első lépésként tegyük meg, hogy szánunk magunkra is időt. Ennek nem kell persze nárcizmusba átcsapnia ;)
Ha naponta teszünk magunkért, elégedettebbek leszünk. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Az apró örömök épp úgy fontosak. Aki elégedett(ebb) önmagával, az mások felé is az lesz :)
The Undercover Recruiter:A legjobb segítség az anyanyelvi (svéd az író, de nyugodtan tekinthetjük annak) :) Angol önéletrajzíráshoz íme egy csomó "Action Verb" amit Jörgen Sundberg, a blog írója állított össze. Egyébként is nagyon sok hasznos karriertippje van, érdemes…..
Szakmai és egyéb életviteli változások miatt egy ideig most nem, vagy csak ritkán (nagyon ritkán) lesz új post. Nyilván sok mindent kimerítettem már, de mivel minden változóban van, a munka-álláskeresés világa is változik számos új témát adva. Az USA-ban már egyre nagyobb az…..
A munkahely, ahogy azt már a neve is magában a foglalja, azt a cél szolgálná, hogy dolgozzunk. Függetlenül attól, hogy álmaink állásáról van szó vagy épp „gyűlölt” munkáról van szó. Mi van akkor, ha a munkaidőt nem munkával tölti a munkavállaló, hanem egészen…..
bezzegszilvia 2010.02.12 10:45:37
@focispan:
Úgy véled, ez így jó? ;)
bezzegszilvia 2010.02.15 16:33:47
@cherry30:
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

A kötelező, óránkénti szünet elméletileg tartható, de a gyakorlatban vagy nincs rá lehetőség vagy a dolgozó, hogy haladjon a munkával, nem veszi igénybe.

Egy biztos: a szünetek feltöltik az embert és jobban megy a munka :):)
Állás munka Lesz fekete leves? 2010.02.09 16:20:00
A 2009-es évben a sajtó a válságtól és a munkanélküliségtől volt hangos. Az idei év biztatóbb mutatókkal büszkélkedhet. Megkockáztatom, ennek ellenére sokan tartanak attól, jöhet még a „fekete leves”, és visszaeshet a konjunktúra, ami magával hozza a megnövekvő…..
bezzegszilvia 2010.02.10 14:07:17
@Barna László:

László, milyen területen keresel munkát? Hátha tudok segíteni.... ;)

Ha aktív kereső vagy, s jelenleg nincs állásod, akkor minél több helyre juttasd el a szakmai anyagod, álláskereső portálokra tedd fel az életrajzod, és a bevált állás portálok mellett nézz szét olyan cégek honlapján, ahol szívesen elhelyezkednél.
Persze lehet, hogy ezt az utat követed most is ;)
bezzegszilvia 2010.02.10 19:51:17
@agocs:
Sajnálom :( Bízom benne, hogy Téged ez nem fog érinteni. Ha mégis gond lenne, keress meg! ;)
bezzegszilvia 2010.02.10 19:54:12
@faragodg:
Első olvasatra másképp értelmeztem. :) Ezek szerint te/ti is azt tapasztaljátok, hogy van erre az igény.

A motivációval kapcsolatban azt gondolom, valóban vannak olyanok, akiket csak az anyagi érdek ösztönöz.
Szerencsére sok ellenpéldával találkozom :):)
A web 2.0-es alkalmazások elterjedésével egyre több távmunkában végezhető állásról lehet hallani. Mégis, némi fogalomzavart érzek. Számos esetben a távmunka és a szabadúszóként végzendő tevékenység fogalma összekeveredik. Emellett jó pár esetben a távmunka fogalmát…..
bezzegszilvia 2009.11.09 09:34:15
@KZsuzsa:
Egyetértünk abban, hogy a távmunkában az egyik nehézséget a magánélet és a munka elkölünítése jelenti.
Emellett nem mindenki alkalmas arra, hogy maga ossze be a feladatait és maga szabja meg az időkorlátokat.
bezzegszilvia 2010.01.07 09:26:06
@TaLány:
Örülök, hogy pozitív tapasztalatod van a távmunkával kapcsolatban! :)
Munkaadói oldalról egyre többen ismerik fel a távmunkában történő foglalkoztatás előnyeit.
Bízom benne, hogy sikerül ilyen lehetőséget találnod! :)
Webcam chat at Ustream..
bezzegszilvia 2010.01.05 20:04:59
Állás munka A Te utad... 2009.12.30 16:10:00
Minden vég valami újnak a kezdetét jelenti. Nincs ez másként az év lezárásánál sem. Szilveszterkor, illetve az újév első napjaiban sokan tesznek fogadalmat arra, mit fognak ezen túl másképp tenni. Akad olyan is, aki nem fogad meg semmit és nem tervez előre, inkább sodródik az…..
bezzegszilvia 2009.12.31 09:58:36
@Pirko:
Valóban... :) A külső környezet visszajelzései segíthetnek a szembenézéssel, ha nyitottak vagyunk rá.
Nyiss, hogy élj! :)
Hírnév. Vajon az, akinek "híre" van, az egyben azt is jelenti, hogy "név" is a szakmájában? Nem hiszem. Van, aki nemes egyszerűséggel megelégszik a szerepléssel, míg mások a nevüket szaktudásukkal kívánják/szeretnék fémjelezni. Szakértelem. Kit tartunk ma…..
bezzegszilvia 2009.12.21 23:59:45
@Alternatív karrier megoldások:

Köszönöm az értékes hozzászólást! :)

Youtube-on már biztos, s folyamatosan kerülnek fel új részek! :)
bezzegszilvia 2009.12.30 13:14:23
@Pirko:
A sikerhez a kisugárzás hozzájárul, de azt gondolom, ez a fajta belülről jövő személyes varázs nem a "trendiségből" fakad. ;)
Állás munka Mennyit érsz? 2009.12.08 09:00:00
Közeledik az év vége, mely a vállalatok életében a karácsonyi party szervezésénél lényegesen többet jelent. Zajlik (avagy már le is zárult) a következő évi tervezés, a pénzügyi zárás és a teljesítményértékelés. Mindezek közül a legtöbb munkatársat érintő kérdés a…..
bezzegszilvia 2009.12.22 00:18:20
@Alternatív karrier megoldások:

A legeredményesebb teljesítményértékelés úgy valósulhat meg, ha mi magunk is önelemzést végzünk.
A vezetőnkkel történő teljesítményértékelésre is felkészít ez az önértékelési metódus.
A munkahelyi terror blogon volt legutóbb egy post arról, hogy a multik meghatározzák az életkort, a nemet, kinézetet, stb. az egyéb publikus elvárások mellett. Emiatt döntően a 20-30 éves, utána a 30-40 éves korosztályt preferálják.Igen, van ilyen, de azért nem ez az…..
bezzegszilvia 2009.12.07 14:45:31
@Animacs:
Örülök, hogy a pozitív példákat megosztottad!
Klassz lenne, ha mások is megtennék ezt! :) :)
Rekordmennyiségű olvasó küldte be, mindenkinek óriási köszönet, az Auchan marketingeseinek pedig egy átgondolandó kérdés, hogy nem érdemes-e ezentúl mindig a nyomda ördögéval játszani, ha a dolog ennyire népszerű. ..
Állás munka Térj észhez! 2009.09.25 09:00:00
Talán egy munkakörnél sem találkoztam annyira irreleváns bérigény megfogalmazással a fiatal, néhány hónap tapasztalattal rendelkezők körében, mint ahogy azt jó pár munkavállaló tette egy ’junior online marketing’ pozíció esetében.Maga a terület elég újnak…..
bezzegszilvia 2009.09.25 13:45:13
@igaziatommaki:
Ha a fizetésről semmit nem akarnak elárulni, akkor a másik megoldást kell választani: el kell mondani, hogy kizárólag akkor érdekli az állás, ha a fizetés X összeg felett van. Mivel van munkahelye, nem kockáztat, s nem megy el egy felesleges interjúra.
bezzegszilvia 2009.09.25 16:57:03
@Kono:
Ez az interjúztató szaktudásától függ, s rajta múlik, hogy megnyissa az embereket.
Nem a megnyitás a cél, hanem az, hogy kiderüljön a valós szaktudás, kompetencia és az egyéni motivációk az adott élethelyzetben.
bezzegszilvia 2009.11.25 16:59:03
@Vaddi:
A bértárgyalásról /is/ szeretnék írni ;) Hamaros lesz egy erről szóló poszt.
Az ötletet és a visszajelzést köszönöm! :)
Távmunka, Otthoni munka borítékolás, havi 80-100 ezer forint kerseti lehetőség.Sok ilyen állás hirdetés van, és annál is több rossz tapasztalat. De most találkoztunk egy jabb céggel. Álláshirdetés szövege: Otthoni dolgozókat keresünk borítékolási munkára. A munkaidő…..
Sziasztok!Köszönöm, hogy itt voltatok. Most elköszönök és szerintem a következő héten is beszélgethetünk "élőben" a blogon, mert úgy látom van sok kérdés. Mit szóltok?Olvassátok az e-mailem és gyertek el az első Careers direkt info napra, hogy találkozzunk…..
Nem én írtam, hanem innen loptam, mert kapcsolódik :-)iwiw :) var addthis_pub="4a040b787e7c6499"; 2009.10.12. 19:36 szólj hozzá zoli vagyok Hozzászólás egy álláshirdetéshez az iwiwen:"SziaÉrdeklődnék, hogy ez bejelentett állás-e illetőleg szülés előtt 3 hónappal is…..
Sziasztok ismét :)Mintha helyreállna lassan a munkaerőpiac, nem? Beköszöntött az ősz, és nálunk is lassan minden visszaáll a normál munkamenetbe, és csoda, de ügyfelek is beszállingóznak maguktól.Álláskeresők, mik a tapasztalatok?Nálam számos téma felmerült: például számos…..