Regisztráció Blogot indítok
Adatok
richy0609

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tékozló Homár Keresd a lekvárt! 2011.03.22 11:38:00
Vigyázat, a fánk nyomokban szamócalekvárt tartalmazhat!Nemrégiben elkövettem azt a hibát, hogy hittem a külső megjelenésnek. Bedőltem a szépen sült fánktészta porcukorba bújtatott csillogásának. Néhány falat után még reménykedik az ember, hogy majd a másik felében lesz a…..
A csokkervám avagy az asshole tax egyre népszerűbb és egyre változatosabb formákat képes ölteni a válság előrehaladtával. PIN-kód elvesztése esetén például 200 forintot számol a T-Mobile, ha az ügyfélszolgálatosuknak fel kell olvasnia egy új kódot: Azt hittem a T-Mobile már…..
Már a Magyar Posta sem a régi – hol vannak azok az idők, mikor a postás még biciklivel mászott ki a címzetthez, ne adj’isten, még be is csöngetett, ha ajánlott küldeményt kellett kézbesíteni! Tanulság: törékeny, könnyen rongálódó cuccot inkább személyesen adjunk…..
Nem fogják kitalálni, mi tartott két hónapig az Edigitalnak, hogy kicseréljen egy hibás/javíthatatlan pendrive-ot. Semmi!A sztori vége rövid és velős egy kis svédcsavarral (ha már volt a sztoriban Európa és Kína). Ugye legutóbb felhívtam a szervizt, ahogy az edigitalos eladó…..
richy0609 2011.02.08 10:33:35
@Kulics: a sajátodat szidjad. én értem mit gagyogsz, de csak majdnem jó.

nekem van olyan pendrájvom, ami úszott a mosogatóban. burkolat le, szárít és más gépében próba (nehogy már az enyim menjen tönkre....), és működött továbbra is.
richy0609 2011.02.08 10:37:34
@simon says:: küldd el nekem a feleslegeseket!!!! :D
richy0609 2011.02.08 13:43:55
@Kulics: Én lenni én, és kőbunkó volt a jelem.... :D
Úgy látszik, nem mindenki jó ember, aki a virágot szereti. Vagy egészen mások az elképzelései a lépcsőházban elhelyezett közös tulajdonról és csupán kölcsönvette egy kis időre hazafelé menet, hogy ne legyen olyan morcos az asszony, ha megint üres kézzel állít be egy jó kis…..
richy0609 2011.02.08 10:55:10
@hüjehalyó: majd lesz az is :D
Jól kicsinálja az Eletromos Művek azokat a családokat, amelyek átalánydíjas részszámlákkal fizetnek az áramért. Ez annyit tesz, hogy az aktuális havi fogyasztástól függetlenül egy évig havonta ugyanakkora összeget kell befizetniük, majd egy év elteltével, márciusban, megnézik…..
richy0609 2010.12.20 12:24:16
@atpijkamo: majd megemelik a díjakat...
vagy gondolod, hogy hagyják, hogy az ő zsebükben kevesebb maradjon?
Áron nem tartja normálisnak, hogy a troli felsővezetékének háza előtt található váltója állandóan elromlik, a durranásokkal és a repülő vasdarabokkal néha a szívbajt hozva a ház lakóira. A BKV szerint viszont ez maga az ideális állapot. A levelezésben kis koktélcseresznye,…..
"Honnan tudod, hogy a Kik egy német bolt?Hát onnan, hogy a ruhákat horogkereszten árulják!"Ezt mondja Balázs, meg azt is, hogy "Egyébként nyilván nem feltételezem, hogy a boltnak bármilyen politikai nézete lenne. Csak azért küldtem, hogy szórakozzatok rajta, szerintem…..
richy0609 2010.11.22 11:24:24
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: köszönöm. tehát ókori. a keltát is csak a töritanárom mondta :D
richy0609 2010.11.22 11:35:43
@papamaci1: a holodomorról tényleg nem beszél senki. ott is voltak magyar lakosok, mint tudjuk... vagy kárpataljai magyarok nem voltak ott?
fontos kérdés ez is.
Holodomorról lehet olvasni a neten bőven, évszám 1920-as évektől....
tanuljunk, mert még hülyék vagyunk, annyi minden van még....:D
richy0609 2010.11.22 11:42:57
@dupla vé: Az úgynevezett holokauszt-tagadás, vagy ahogy hívei nevezik, a holokauszt-revizionizmus (közkeletű elnevezése még negacionizmus) a közelmúlt történelmének olyan szemlélete, miszerint a zsidóság ellen a II. világháborúban elkövetett népirtás – melyet általában holokauszt néven említenek – nem történt meg, vagy nem azon a módon és mértékben történt meg, ahogy a történettudomány általánosan elfogadott tézisei állítják.

A holokauszt tagadása annak, a társadalmilag általánosan elfogadott hivatalos álláspontnak a tagadását jelenti, amely szerint a náci kormánynak elhatározott terve volt a zsidóság mint nép fizikai megsemmisítése, illetve hogy ez a tömeggyilkosság úgynevezett haláltáborokban, tömeges kivégzőeszközök felhasználásával, gázkamrákban történt. Ezen kívül ide tartozik annak tagadása, hogy a szisztematikus pusztítás áldozatainak száma hatmillió körüli volt.

Mivel a holokauszt a történészek többsége szerint az egyik legjobban dokumentált jelenkori történelmi esemény, a holokausztot tagadók álláspontját többnyire nem tekintik hitelt érdemlőnek. Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb történész-egyesülete, az Amerikai Történeti Társaság szerint, a holokauszt tagadása „legjobb esetben is csak a tudományos csalás egyik formája.”[1] A holokauszt tagadói ezzel szemben arra hívják fel a köz figyelmét, hogy miközben a Harmadik Birodalom minden ténykedését tengernyi korabeli iratanyag dokumentálja, egyetlen olyan, Adolf Hitler vagy más nemzetiszocialista vezető által kiadott parancs vagy hivatalos dokumentum nem ismert, amely a zsidók fizikai megsemmisítésének szándékára utalna.[2] A holokauszt-revizionisták a maguk részéről a holokauszt hivatalos elméletét tekintik tudományos csalásnak, történelemhamisításnak.[3]

Ma a revizionista vagy holokauszt-tagadónak nevezett nézetek hirdetése a következő országokban bűncselekménynek számít: Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Izrael, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia.

Korábban Spanyolországban is bűncselekménynek számított a holokauszt-tagadás, de 2007-ben eltörölték a törvényt.[4]

A holokauszt-tagadás az 1970-es és 80-as évek tájékán lépett színre. A híresebb, revizionistának tekintett történészek, gondolkodók, szerzők közül néhány: Ernst Zündel, Richard Harwood, David Irving, Paul Rassinier, Robert Faurisson, Roger Garaudy, Josef Gideon Ginsburg.

Revizionizmus és történettudomány [szerkesztés]

A holokauszttagadók gyakran használják magukra a „holokauszt-revizionista” (holocaust revisionist) kifejezést. Ez a megnevezés kritikusaik szerint félrevezető, mivel a „történelmi revizionizmus” (historical revisionism) a történelmi kutatások egyik fő módszere, nem más, mint a történelem ismételt felülvizsgálata a tények ismeretében. Ezzel szemben a holokauszttagadók revizionizmusát, a „negacionizmust” ellenzői történelmi tények szándékos félreértelmezésének tartják, azon megfigyelés alapján, hogy a holokauszttal kapcsolatos vallomások egyes inkonzisztenciáit felhasználva próbálják tagadni a holokauszt egészének megtörténtét, aminek ellenkezőjére bizonyítékot viszont felmutatni nem tudnak, továbbá állításaik cáfolatát rendre nem veszik figyelembe. Gordon McFee szavaival: „a revizionisták abból a következtetésből kiindulva, hogy a holokauszt nem következett be, haladnak visszafelé a tényeken, és azokat az előre rögzített végeredményhez alakítják. Más szóval, megfordítják a helyes metodológiát – feje tetejére állítva a tudományos kutatás bevett módszereit.”[5] A Public Opinion Quarterly befolyásos társadalomtudományi folyóirat szerint „nincs olyan elismert történész, aki megkérdőjelezné a holokausztot, és azok, akik támogatják a holokauszttagadást, túlnyomórészt antiszemiták vagy neonácik.” A revizionisták által hivatkozott olyan munkák, mint Norman Finkelstein politológus művei nem holokauszttagadók, hanem a holokauszt tényének későbbi politikai vonatkozásaival, kihasználásával foglalkoznak.[6]

A holokauszt-revizionisták viszont arra figyelmeztetnek, hogy a holokauszt napjaink nyugati civilizációjának egyetlen hivatalos vallása lett a maga ceremóniáival, emlékműveivel, ereklyéivel, az iskolai oktatásban történő indoktrinációjával; de miközben történelmünk során már eljutottunk odáig, hogy nem kötelező hinnünk Istenben, a Holokausztban való kételkedést a hatalom mégis erkölcsileg megbélyegzi, sőt több országban börtönnel bünteti.[7] A holokauszttagadók antiszemitának, neonácinak minősítését pedig problematikussá teszi az a tény, hogy prominens képviselői közül többen részt vettek az antifasiszta ellenállási mozgalomban, deportálták őket, sőt, köztük zsidók, zsidó származásuk miatt deportáltak is vannak.

A holokausztról való elfogulatlan párbeszéd és szabad történészi vita sokféle akadályba ütközik. Több országban, így Németországban és Franciaországban alkotmányosan tiltanak minden ez irányú párbeszédet, kommunikációt. Ernst Nolte német neoliberális történész kezéből például izraeli történészek közbenjárására a Deutsche Forschungsgemeinschaft szabályellenesen kivette a Herzl-projektet (nézetei miatt szélsőbaloldali merénylők részéről is érték atrocitások). Az IHR-t (az egyik legismertebb revizionista intézetet) háromszor érte bombatámadás. 1984. július 4-én felgyújtották és porig égett. Dolgozói számos halálos fenyegetést kaptak.

Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszttagad%C3%A1s
Olvasóink újabb és újabb generációit döbbenti meg, hogy Ausztriában a lángos a kultúra része, így rendszeresen kapunk osztrák lángosos fotókat. Ha ennyire szeretik, hát tessék, ezt itt az Eisenstadt/kismartoni Merkur üzletben lőtte P. Éljenezni akkor fogunk, ha afrikai, ázsiai…..
Élelmiszer-kiskereskedelem Zombifalván: Gergő csirkemellet - az eredeti helyesírás sokkal jobb: csirkemellett - kért a szupermarketben. A szakember félrenyomta a gombot a mérlegen, így a mellizomból majonézes burgonyasaláta lett egy szempillantás alatt. Gergő ennek örül. Mi…..
A mentő-rendőr-tűzoltó-elnöki konvoj sokakat vészfékre és árokjárásra késztet. A túlzott óvatosság ölhet. Vélemények az azonos című írásunkról...
richy0609 2010.10.06 13:12:07
@BMW ///: ha belső sávban valaki kiteszi az indexet balra, azt jelzi neked, hogy folyamatosan haladna ő is. lehetőleg lassítás nélkül. sokan nem ismerik a jelzéseket. én megtanultam az oktatómtól is, meg egy két kamionos haveromtól is.
az öreg családi kocsiból ki se nézik az agyonfelszerelt drága kocsisok, hogy a kevés lovas járgány is tud vágtázni, akár 180-nal is. láttam már ilyen csodamasinisztás embert megfagyni a volán mögött, mikor otthagytuk őt.
Végre megint egy nagyvad! A Szolgáltatói Idiotizmus kategória kétezres évekbeli egyik legerősebb sztorija következik. János a lejáratkor fel akarta bontani 2 éves mobilnet-szerződését. 30-án délelőtt bement a boltba, ahol közölték vele, hogy jöjjön vissza két és fél órával…..
Érdekes kérdést vet föl Krisztina: megteheti-e egy műszaki bolt, hogy ha árut vesz vissza, akkor nem készpénzt, hanem levásárolható ajándékutalványt ad helyette? Kapásból azt mondanám rá, hogy mivel egy valódi boltban a vevő megnézheti, megfoghatja az árut és informálódhat…..
richy0609 2010.10.01 09:55:48
Bizarr gerillakampány? Őrült nő? Trükközés fantomcéggel? Egy önkényes lakásfoglalással kombinált mészárlás előkészületei? Mindenestre a lépcsőházi backdoor kommunikáció egészen extrém formája, amiről Pál a postoló blogjában, illetve a Homárnak írott levelében…..
richy0609 2010.09.20 07:13:43
László külső wichestert vett az Auchanban és nem kapott hozzá magyar nyelvű használati utasítást. Be tudta üzemelni, de azért visszament és rákérdezett. Némi kutakodás után a válasz annyi volt: nincsen. Szabad-e ilyet, kérdezi. Tudtommal nem. Hétköznapi bosszúság alant:Lehet…..
richy0609 2010.09.17 09:33:37
@tsimike: én tudom mi történne...
a hapi rázkódik, a winyó hangos durranással elszáll.

@Kix: a rendöröknél csináltak valami tesztet, kaptak egy dugdosós logikai játékot (másfél éves lányom röhögve megcsinálta). az eredmény a következő: a 10 százalék felismeri a formákat (OKOS), míg a maradék baromi erős.... :P
Az ősz talán legjobb sztorija eddig az itt következő. Igazi modern kiskereskedelmi dráma, közel sem egysíkú szereplőkkel. Itt van rögtön a levélíró, Balázs, aki, nagyon helyesen, nem hagyta annyiban a 457 forintos penészes salátát, aztán elfogadott 2000 forint fájdalomdíjat,…..
richy0609 2010.09.16 07:18:34
@brazileiro: apeh nem ugrik erre? szja nincs lejelentve.... ez már adócsalás. kíváncsi vagyok, milyen címen fogja elszámolni a juttatását. végülis ajándékba kapta a két rugeszt.
richy0609 2010.09.16 07:22:14
richy0609 2010.09.16 09:56:39
Zseniális, pofonegyszerű ötlet: nem kell hozzá pénz, grafika, trükkös elhelyezés, vicces szlogen, bevállalós vírusfilm, és mégis végigsöpör az interneten.Szinte nyomasztó kihívással kell szembenéznie annak, aki ismertté szeretné tenni a Magyar Könyvvizsgáló Kamara…..
richy0609 2010.09.15 08:32:31
Ma bementem egy CBA üzletbe ahol az első dolog ami szemet szúrt az egy édesség. Érdekes a csomagolása főleg, hogy gyerekeknek(?) gyártják. Vettem belőle 1 darabot. Kibontás után jött a következő pofon. Kinézetre mint egy darab sz@r. Ez vajon a gyártó véleménye az általa…..
richy0609 2010.09.15 08:28:24
@Kix: ezt én akartam belőni :D
Türelmes Monca esete egyfelől meghökkentő, másfelől szívszorítóan ismerős. Magyar cég - pénzügyi aztán pláne - definíció szerint nem hibázhat. Ha mégis, akkor dühében még egyet belerúg a szemét ügyfélbe, akinek volt képe eljátszani az áldozatot. T.M. édesanyja meghalt,…..
richy0609 2010.09.13 07:27:55
@Mylady: sajnos olyanok mennek ilyen helyekre dolgozni, akik jó dumával rávesznek téged, hogy ird alá, mert ilyen jó, olyan jó....
Ha van egy kis gógyid hozzá, és rákérdezel egy-egy dologra, csak hebeg-habog. ebből nekem mindig kitűnik, hogy egy betanult szövegét nyomja.
Mostmár tényleg tele van a Homár ivarszerve a mobiltelefonok mellé adott előfizetés nélküli internettel. Mint tudjuk, ilyen nem létezik. A Telenornál viszont még mindig alapból minden előfizető megkapja a sötét középkori 13 Ft/10kB-os tarifájú wap-csomagot (ilyen hogyan létezhet…..
richy0609 2010.09.10 07:18:08
@TBone: a wapot le lehet tiltani a szolgáltatás listából! online/telenor.hu

online felületeten is , személyesen is , és telefonon is le lehet tiltani. Több sim kártyám van, és a többségén le van tiltva, mert nincs ott rá szükség. ugyanúgy le van tiltva az összes EDSZ (emelt díjas szolgáltatás) kártyán. Igénybe kell venni az ügyfélszolgálatot.

Mielőtt kikezdene valaki, igen: Telenoros vagyok!!! és már 1998 óta.
richy0609 2010.09.10 07:34:27
@esef: hátizsákos telefonnal?
rég láttam olyat... :P
richy0609 2010.09.10 08:40:36
@esef: mostanság láttam egy boltban egy kisebb példányt, és MŰKÖDÖTT!!!
nem hittem el, de megengedték hogy kiprobáljam :D
Ooorsi velünk együtt ünnepli, hogy a strandon nem csak gofrit lehet kapni, illetve azt, hogy a magyar ábécében megjelent az ékezetes ipszilon...
richy0609 2010.07.07 07:05:12
@töklámpa: nekem ez a kedvencem : DVD-ÉK
szerinted?
egy kiadvány hátulján reklámozza a dvd lemezeket.... :) lol
Klasszikus műfaj a Homáron a lehúzós tévévetélkedők, illetve a megoldhatatlan feladványaik ostorozása.  A legnépszerűbb ilyen poszt a Féllábú ügyfél a lehúzós tévévetélkedőben című volt. Most Té Rolandinho, a Napi Borzasztó Szóvicc blog középpályás sztárja…..
A Tesco húsospultjában dolgozó hölgy talán valami magánjellegű probléma miatt gyűlöli a nőket és csak férfiakat szolgál ki. Vagy valami szintén titokzatos ok miatt egy bizonyos dress code alatt nem hajlandó szóbaállni a vásárlókkal, mert az zsenánt. Esetleg csak potenciális…..
richy0609 2010.05.19 09:06:10
@Miss Marple: kéne a helyszin...
esküszöm bemegyek eccer szakadt farmerban és öltönyben is...
ezt ki kéne probálni:)
Végre egy termék, amelyik a liberális piacgazdaság diadalát hirdeti: szinte teljesen mindegy, milyen óvszert veszünk, a minősége gyakorlatilag kifogástalan lesz. Többet is közöltünk már a Teszt Plussz fogyasztóvédelmi magazin tesztjei közül, amiket valódi laborban, ellenőrzött körülmények között,…..