Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dorothy84

572 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Plexus brachialisnak hívjuk a kar mozgásaiért felelõs idegek kötegét, mely a kulcscsont közelében helyezkedik el, és ennek sérülése következtében az ideg nyomás alá kerülhet, megsérülhet így mûködése zavart szenved. Ha sérül az izmokat ellátó ideg, akkor az adott izom nem…..
Ha a Domival építünk, Buldózer Úr jön és ledönti,vagy egyszerűen kirántja a legalsó tartóoszlopot. Ha kirakózunk, kiveszi a darabokat és megrágcsálja.  A mesekockákat raktuk ma, hiába adtam neki érdekesebbnél érdekesebb játékokat, neki  kocka kellett.Magához szorította és…..
Ez sem most volt, de előbb utóbb napra kész lesz a blog:) Kisapostagi Repnap:) "Pijóta lesz!" ..
Kicsit elmaradtam a blogszerkesztéssel. Nem is értem,hogy miért, annyit lógatom a lábam. Szóval ovis kirándulás. Vagy inkább családi nap.Pizzázással, vizipisztolyozással,sok-sok játékkal. ..
-Anya,játszhatok a Dáviddal "jabjósat" (rablósat)? -Igen! -Dávid lehet a jabjó? -Igen! - De a jabjók szoktak cicizni? -:):):)   Buszon: -Mi volt ez a döccenés? -Átmentünk a völgyön! -De miért mentünk át egy hölgyön?   Lépcsőházban: -Anya, van valaki a…..
Fürtöskének melege van:) ..
Két örökmozgó mindennapjai 2012.06.23 07:47:00
"Bár mondják, múlnak a gyermekévek, nincs visszaút,Új mesék nem várnak reánk.Van mégis csillagfényű álomvilág,de azt gyermekünk álmodja tovább." Ihász Gábor ..
...a hosszú haját, ami csupa fürt ha melege van, néha meg olyan nagyfiúsan egyenes.     Imádom,ahogy a nagyokat figyeli, utánozza, és ahogy a Domit megmássza...                                 Imádom a hajmeresztő ötleteit...hogy már most csupa…..
Nagyszerű érzés lehet, ha egy rózsaszínű szájacska a lelkünket magához húzza a testünkből, és a mi vérünkből építi fel a maga életét! (Victor Hugo)..
Két örökmozgó mindennapjai 2012.06.20 21:28:00
Tesótaxi indul,kérem kapaszkodjanak az utánfutón:):) ..
"Hallod-e, egyetlen fiam. Én vagyok oka életednek. De nekem volt gyönyörűség gügyögésedet is hallanom. Te valóban nem kérted az életet tőlem, ez így igaz. Tehát nékem kell hálásabbnak lennem nálad, azért, hogy itt vagy." (Füst Milán)..
Múlthéten volt, de nem volt erőm írni róla. Kezdődött, hogy a gyerekem nagyon lelkesen minden nap próbált itthon egy táncot. Mesélte, hogy ő lesz az egyik "töjpike" aki kitakarítja "Justi" (Lusti) házát.Vettünk kék törpnacit, mert ezt kérték az oviban, és nagyon vártuk az…..
A mikor lesz cicánk kérdés napi szinten előkerül nálunk. A SOHA kijelentést túl erősnek érzem a kis lelkivilágának, főleg hogy már nevet is adott a tajka cicának. Így olyasmi választ adok, hogy majd ha nagyok lesztek, a Dávid nem mászik a földön, és próbálom…..
Nálunk minden nap Gyereknap!! De az idei tényleg valahogy gyerek hétre sikeredett. Kezdtük az "igazi gyereknap" előtti szombaton a Duna-parton, ahova sárkányhajókat nézni mentünk, és  nagy meglepetésünkre utazó vidámparkot, póni lovakat és népi játszóházat…..
Mit nekem 39 fokos láz,ha a gyerek 2 hete erre az eseményre készül, ahol ő kipróbálhatja a hegedűt, és más hangszereket. A fényképek -az állapotomra való tekintettel:):)-elmaradtak. A hangszerekhez fel sem vittem, mert nem álltam a lábamon,iszonyú vírus gyötört 3 napig, és ez a…..
Nem részletezném, hogy hova és miért járunk neurológiára a Dávid 1 hetes kora óta. A neurológus szerint minden Ok, minden rendelésről elégedetten és boldogan távoztunk. Pár hete kezdtem egyre kevésbé elégedett lenni. Kismaszat mindent időben csinált. Szépen támasztott, majd…..
A Dávid nemevésétől néha a hajamat tépem. Már gondoltam rá,hogy ez a gyerek éhenhal, vagy tudom is én vitaminhiányos lesz. Csak szopik a maga 8 hónapjával és leszámítva néhány oviból hazahozott betegséget köszöni jól van. 9  kiló csupa vidámság. Mindez szilárd…..
Van egy rendezvény minden évben amin a  Domival már 3 alkalommal veszünk részt. A Dávidnak ez volt az 1. Ez a Mentők nyílt napja,amikor a mentőállomást gyereksereg lepi el,vezethetnek mentőt, tűzoltót, olthatnak tüzet, ugrálóvárazhatnak, tanulhatnak újraélesztésről, és…..
Havi 1x van nálunk olyan, hogy mindkét gyerek csendben játszik. Némán bíbelődik valamivel. Egymástól jó távol, nem vinnyogva, nem az ölemben... Tegnap volt 10 szabad percem. Végre nem jéghideg kávét ittam. Ülve!Domi a dinnyemagokat pakolta lelkesen, Dávidkám a sárgarépa…..
...a szememre vetni, hogy nem teszek meg mindent, hogy a fiaimból tökéletes férjet neveljek. Főznek, takarítanak...és irtó jóképűek!..
Újabb vírus költözött az otthonunkban...Domi jól viselte, csak egy kis orrfolyás, köhögés, pici hőemelkedés. A Dávid tartotta magát pár napig, majd egyre jobban ömlött az orra, és a köhögése is erősödött. Tegnap este 39 felett volt a láza. Hűtőfürdő és a germicid kúp…..
Egy felmérés szerint 5 britből 2 tudja pontosan, hogy a feleslegesen szedett antibiotikum  ellenálló baktériumtörzsek kialakulásához vezethet. Szerintem itthon még rosszabb az arány. Azt hiszik az emberek, hogy ez mindenható, beveszik és meggyógyulnak. Nem is lenne ezzel baj,…..
  Jó itt télen, jó itt nyáron, nincs is jobb hely a világon, itt ringatózni lehet, hallgatni szép éneket. Mikor vidám kedvem támad, vagy ha rám tör a búbánat, oh milyen jó itt nekem, nyugalmat lel a szívem. Olyan meleg, olyan puha, jó az öledben anyuka. Átölellek, hozzád…..
Anya vagyok... Hordoztam gyereket a szívem alatt. Aludtam úgy, hogy kisbaba feküdt a mellkasomon. Pusziltam bibiket, gyógyítottam megtört kis szíveket, éjszakákat töltöttem ébren karosszékben. De nem tettem volna másként! A testem bár nem tökéletes, de ha belenézek a tükörbe,…..