Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Weidmüller

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy nap ez a mai a hazai közlekedésben. Kora délután befutott Budapestre a Regiojet cseh magánvasút első vonata, mely mostantól naponta közlekedik Budapest-Bécs-Prága útvonalon. Ez csak az első lépés a MÁV hegemóniájának megtörése irányába, de az utasok máris érezhetik a verseny előnyeit. A teljes…..
mozaikalbum A kéjenc 2020.04.23 15:39:45
    A vidéki családi ház kislakásában éldegélt apám és anyám ifjú házasként. Én, azt hiszem, még meg sem születtem, mikor ez az eset történt. A szomszédban lakott Szilvássy bácsi a feleségével, Szilvássy nénivel. A keresztnevüket nem tudom, a szomszédok is csak így emlegették őket. Szilvássy…..
#531 A világegyetemben sokkal több fekete lyuk található, mint szar zenekar Pécsen, mégis tavaly áprilisig kellett várni, hogy végre megörökítsék az egyik ilyen monstrumot. Mi tartott ennyi ideig és miért őrült meg a tudósvilág egy kávésbögre lenyomatát idéző pixeles képtől?  A fekete lyukakról…..
Weidmüller 2020.04.11 18:11:51
1989 utolsó napjaiban - miközben a közép- és kelet-európai országok a rendszerváltással (Románia pedig egy diktátor láb alól eltételével) vannak elfoglalva - az Egyesült Államok egy rövid hadművelet keretében rendet tesz Közép-Amerika egyik legfontosabb államában.  A Panama-csatorna a nyugati…..
Weidmüller 2019.10.28 19:01:12
Képeslap egy gyerekekből álló konföderációs hadi zászlóról egy 1907-es konföderációs megemlékezésről (forrás: Library of Virginia) Amikor a történelemhamisításra gondolunk, elsőre alighanem autoriter rendszerek termékei jutnak eszünkbe, mint például a Sztálin-korszak híres-hírhedt fotói.…..
A Budapesti Villamos Városi Vasút (BVVV) a főváros második nagy kötöttpályás közlekedési cége volt a lóvasúttal induló, majd elektromos vontatásra áttérő Budapesti Közúti Vaspálya Társaság (BKVT) után. A két cég ádáz konkurenciaharcot folytatott, és vizuálisan is igyekezett megkülönböztetni a…..
Egymást érik a botrányok a magyar Wizzair járatokon. Hátrahagyott utasok, durva késések, nulla tájékoztatás, zsebkendő méretű ingyen fedélzetre vihető poggyász. Meddig feszítheti az utasok idegeit egy légitársaság, hol a határ? A helyzet az hogy nagyon sokáig. Wizzairt nem igazán hatja meg egyes…..
Weidmüller 2019.06.29 10:34:15
@zenitó: Véget ért az iskola,vakáció van tanár elvtárs. Majd szeptemberben újra...Addig nyaralj,válts Eurót és jó utat a wizzair rel Lengyelbe
- Te vagy a leggonoszabb anyuka a világon! - vágta a lányom a fejemhez egyik délután.- Utálok itt lakni! Gonosz vagy, nagyon gonosz! Az ajtó hatalmas durranással vágódott be utána...
Weidmüller 2019.06.09 15:06:13
@muv: Azért ez pár évvel ,évtizeddel ezelőtt nem egészen így volt.A szülőket a gyerekek 95%tisztelte,nem volt az mint most.Még gondolati síkon sem mertem volna megengedni azt,amit most az én gyerekeim csinálnak.
Weidmüller 2019.06.09 15:37:15
@muv: Keményen válaszolsz.Remélem önmagaddal szemben is ilyen őszintén kíméletlenül tudsz "beszélgetni"

Az ,hogy egy gyerek hogy viselkedik,hogy "nő" fel az sok minden befolyásolja. Az egyik rész az otthon,a szülőktől kapott minta. A másik az óvodában/iskolában kapott szocializáció.Harmadik a gyerek saját "kapcsolatrendszerén" szerzet jó-rossz élmények.Tehát a nevelés egy nagyon nehéz dolog,és mivel emberekről van szó egyben bonyolult is.Az egyik így reagál,a másik úgy.Ez sok idő kiismerni a szülő részéről is.
A határok feszegetése jó dolog,ha az nem megy át pl tiszteletlenségbe.Az hogy a gyermekeim most megengednek olyat amit én nem mertem 20 éve az nem jelent semmit.Csizmám is volt,de már nincs,ami elmúlt az elmúlt.
Szerintem te nem vagy szülő,csak pont egy tizenéves troll,így halvány lila fogalmad sincs erről az egészről!
A mai Oroszország atomprogramja nem békés. Háborús. Nem is kell erre jobb bizonyíték, mint az elmúlt két évben bejelentett új orosz fegyverek. Atommeghajtású robotrepülőgépek, sugárzó szökőárral támadó vízalatti drónok, a világ bármely részén nukleáris csapást mérni…..
Weidmüller 2019.05.05 14:18:28
@Szóra kész Szókratész: Ilyen igazi kekeckedős fajta vagy,olyan hungarikum.Neked aztán ne mondjon senki semmit ,te már csak tudod innen hogy mi a jó,és mi a nem.
Weidmüller 2019.05.05 18:32:46
@Szóra kész Szókratész: Talán olvasd el a cikket végig! És ha így nézzük,te aztán eldöntötted,itt csak a ruszkiknak lehet igaza.(nem)
Határátkelő Hát ezek hülyék! 2019.04.19 06:30:00
A címben idézett kifakadás egy Angliába frissen érkező magyar ezermester szájából hangzott el, amikor meglátta, hogy a falon kívül fut egy műanyagcsatornában a vezeték. Nos, érik ilyesmi kultúrsokkok az embert, amikor külföldre költözve beköltözik az első lakásába. A kérdés persze az, hogy tényleg…..
Többhónapos egyeztetés és ígérgetés után, reggel kilenckor végre a villanyszerelő brigád egyik tagja felvette a telefont. Szűkszavú volt: azért nem jöttek nyolcra, mert más munkájuk akadt. Nem, egyáltalán nem jönnek – mondta később, mert egy másik városban egy jobban fizető munkával bízták meg őket.…..
Weidmüller 2019.03.19 19:38:35
@VALAKI1969: Semmi gond sincs! Ne ásd ki a gödröt,(a vizes sem fogja) és ázhat a kert/a házfal,a mit tudom én mi.
Az hogy 550 Ł volt a számla....még örülhetsz is neki! 6 órát dolgozót az "ügyön" (szerintem volt ott ez az...) ,számolj utána.Kijött,megcsinálta,(azóta is jó) Te örültél hogy kész van,nem ázik a fal.Neki ebből adózni kell,üzemanyagot venni,és persze a munkája fizetsége is benne van.Naná!
Magyarországon sokan azt gondolják,hogy a két szép szemedért megcsinálják a munkát. Ébresztő! Kapitalizmus van. Ha csőtörés van ,csináld meg! A dugulás van a wc-ben...nyúlj bele a kakiba.....De ha ezt nem tudod megcsinálni,vagy nincs hozzá "gyomrod" hívj egy "szakít".Ő megcsinálja,de megkéri az árát.Mint ahogy Te is megkéred az árát annak amit Te csinálsz!
Véget ért a felvételi. A lányomat és engem már nem érintett, mi tavaly estünk át ezen a tortúrán. Akkor összeomlottunk, mert teljesen kilátástalan helyzetbe kerültünk. Aztán Isten, sors, Univerzum, az élet megoldotta. És csodásan. A lányom azóta gimnazista, majdnem mindenből ötös tanuló. Pedig annak…..
Weidmüller 2019.01.20 13:41:41
@Zsuzsi25: Imádom a történetedet! Ez egy pozitív példa,hogy bármi lehetsz,és bármit el is érhetsz.Sokat kell tanulni/dolgozni,de meg lehet a cél,el lehet azt érni! Az "összenézés" meg minden pénzt megér.Ezt csak az nem érti meg,ki mindent megkapott "aranytálcán" ,és semmiért sem kellet megküszködni!
Amint azt már észrevehettétek, a posztíró egyik kedvenc olvasmánya a Gallup International Association globális közvéleménykutatásainak böngészése. Kettőről már be is számoltunk nektek ezeken az oldalakon (az egyik itt, a másik pedig itt olvasható, a posztok által generált, roppant érdekes vitákkal…..
Weidmüller 2019.01.15 18:52:03
Az egyetem egyik professzora azt mondta "épp a napokban" ellenőrzi a kormány, van-e CEU-nak amerikai képzése. Ez arra utal,  készülnek a korábbi álláspont felülvizsgálatára, és Orbán írásban garantálja, az egyetem törvényesen működik Magyarországon. ..
Weidmüller 2019.01.01 15:37:26
@MACISAJT1: Azért Maci,mert mindegy hogy miről szól a diploma, csak az a lényeg hogy ki adta ki,vagy melyik ország. Tehát,egy amerikai diploma jobb,mint egy EU-s. Mármint a munkaerő piacon. Több manit kapsz,vágod? És így tovább. Az EU-s jobb mint a magyar. Ez van,ilyen a világ. Tudod,széllel szemben.....
Weidmüller 2019.01.01 15:41:21
@MACISAJT1: Azért Maci,mert mindegy hogy miről szól a diploma, csak az a lényeg hogy ki adta ki,vagy melyik ország. Tehát,egy amerikai diploma jobb,mint egy EU-s. Mármint a munkaerő piacon. Több manit kapsz,vágod? És így tovább. Az EU-s jobb mint a magyar. Ez van,ilyen a világ. Tudod,széllel szemben.....
Lassan a befejezéséhez közeledik a felújítás (de jó ezt leírni!), zajlik a burkolás, a falak javítása. Na de mi van azokkal a nem feltétlenül szem előtt lévő részletekkel, amiktől működni fog a lakás? A rövid válasz az, hogy egyrészt minden sínen van, másrészt nincs meg semmi még. Mondom ennél…..
Weidmüller 2018.12.17 12:50:41
@Nagyon_Komoly: Azt azért nem gondoltad komolyan,hogy a "szerencse"faktora fogom bízni a ház fűtését! Nekem egy 15 éves Junkers euromax cirkó van felszerelve. Szervizest még nem látott.
Az elektronika minden kazánba más és más. Csak a hőcserélőről tudom ,hogy a wiessmann -nál más van mint a többieknél.
Weidmüller 2018.12.17 17:20:40
@lenörd hofstadter: Gyakorlatilag azt mondtad,amit én az első hsz ban leírtam. De mivel felnőtt ember vagy,saját fizetéssel,így azt veszel amit csak te jónak látsz. Aztán küszködjél csak az ótvar digó sz@ral.
Igaz ,hogy a német 100X jobb,de te megmutatod. Úgy legyen! Hajrá.
Hétfőn, ugyanaznap, mikor végleg eldőlt, Bécsbe költözik a CEU, megjelent a 444-en egy jó hosszú cikk Orbán Viktor nemzeti posztkommunizmusa címmel. Az írást eredetileg 2018. október 30-án a Jagelló Klub (Klub Jagielloński) nevű lengyel társaság közölte le az oldalán, lengyelül. A pártoktól…..
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Weidmüller 2018.11.12 17:19:30
@lenörd hofstadter:
Mikor ott fogsz majd sírni a telefonba,hogy

"mester jöjjön azonnal mert nincs fűtés,és a mosdó is leeset a falról"

majd mi is hímezünk-hámozunk,hogy oda nem,meg mesze van,de aztán még is kimegyünk,de extra pénzt számítunk fel,mert tudod,ez egy ilyen világ.
Weidmüller 2018.11.12 17:22:27
@SZPIITII: Persze,mindjárt le is kell lőni.Na ne hülyéskedjünk már!
Az állami feladatellátás szinte minden területén egyre több okot lehet találni a szégyenkezésre. Az oktatásban (ld, PISA-felmérés katasztrofális eredményei), az egészségügyben (ld. pl. előző írásunk), a tudományos kutatásokban (ld. pl. MTA függetlenségének felszámolását), és sajnos még hosszan…..