Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miklas

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lovasszobor, párducszekér... János király emlékműve, és a Semperopert díszítő Quadriga. Melyik Németország legszebb tere? A münsteri Prinzipalmarkt? A lübecki főtér? A kölni Domplatz? Szép német tereket hosszan lehetne sorolni, mégis, talán a legszebb nagyvárosi tér  a…..
200 négyzetkilométernyi területet ölelt fel a sziléziai Anlage Riese-projekt, amelynek csak elenyésző  részét tette ki a Bagoly-hegy kibelezése. Jelenleg 35 kilométernyi zsaluzott alagút és járat-rendszer ismert, a többit berobbantotta az SS. Adolf Hitler főparancsnokságáért és a Glocke…..
Sorház 1910-ből. 1909-ben Karl Schmidt bútorgyáros új gyárat terveztett építeni az akkor még külön falu, Klotsche mellett. Mivel elkötelezett híve volt a Lebensreform ("életreform") mozgalomnak, úgy dönött, hogy az alkalmazottak-munkások, közép-és…..
Az ökoturizmusként is hirdetett tengeri utazások hihetetlenül sok szemetet termelnek. A legutóbbi felmérések szerint, egy hatalmas tengerjáró utasai egy napi átlagos “termése”:1 tonna szemét80 ezer liter szennyviz650 ezer liter folyóvíz (zuhany, mosás, mosogatás)12 kiló…..
Ha az X-helyre állunk, azt láthatjuk, amit Caneletto látott:) A város minden pontjára, ahol a híres festő egykor állt ilyen jópofa kereteket helyeztek. Belenézve láthatjuk, mennyit változott (vagy nem változott) a város. Drezda közmegegyezés szerint Németország legszebb…..
Miklas 2010.09.05 12:55:46
@Weidmüller: mindket varosnak meg van a maga bája. Inkabb az eröfesziteseket kellene ertekelni.
Mar evek ota Lübeckben lakom, es az ovarosban van egy csomo "ujabb" epület, ahova anno a bombak hullottak.
Drezdat nagyra ertekelem, mert nem hagyjak, hogy 40 ev szocializmus meghatarozza egy ilyen nagy multu varos kepet.
“Remélem, elénekelhetem majd, ‘nincs már felettem más, csak a tiszta ég’ ”   Várkonyi László ezzel a Fonográf dalcímmel búcsúzott el egy üzenetben az Everestre utazása előtt. A Mount Everestről az 5300 méteren fekvő Alaptáborból egy hete telefonált, s azt mondta, hogy most egy kis időre…..
Népszerű ajándék tél végén-inkább mást válasszunk. Forrás   A hóvirág (Galanthus) nemzetség 16 faja közül legismerebb a kikeleti hóvirág (Galanthus nivalis-utóbbi szó telet jelent). A nemzetség az amarilliszfélék (Amarylliaceae) családba tartozik, így legközelebbi…..
A legendás Rotten Row, a parkon végigvezető lovaglóút. Vigyázat! hosszú séta következik! Rotten Row, Speakers's Corner, Lake Serpentine... mennyi legendás és eltérő jelentésű szó, mégis mind egy helyen található. A Hyde Park alapjában véve az munkás-és középosztály parkja:…..
Egy épület három állapota-Drezda pusztulásának és újjáéledésének egyik jeképe, a Frauenkirche. A középső állapot 1945-től 2005-ig tartott.   65 éve, 1945 február 13-a és 15-e között a RAF és az USAAF, vagyis az angol és amerikai légierő több hullámban…..
Miklas 2010.02.14 18:24:35
@Galak: Ha többet lattal volna a vilagbol, akkor nem irtal volna ekkora ostobasagot. Eltek rokonaim abban az idöben Drezdaban, pontosabban par hettel a bombazasok elöttig. Akkora volt a felelem az emberekben az oroszok kegyetlen megtorlasaitol (az oroszokat is meg lehet erteni persze), hogy tömegesen menekültek a szövetseges zonakba. Nagynenem 6 eves volt akkor, es a mai napig elsirja magat, ha arrol mesel, milyen volt a haboru. Gyalog menekültek, bujkalva Drezdabol Kölnbe. Gyakorlatilag egy hatizsak volt az összes vagyona, es a puszta tulelesert gyalogolt sok szaz km-t a meteres hoban. Ezeket a gyerekeket ugy hivtak, hogy "Wolfskinder".
A meleg szobabol viszonylagos letbiztonsagban könnyen lehet irkalni a radikalis politikai iranyzatok altal sulykolt frazisokat, de nem erdemes.
És tényleg, egy biztosítónak nincs fontosabb, mint az ügyfél. Olyannyira, hogy KGFB váltási szezonban el sem engedik azt másik céghez. RosehillResident jól megszívta, addig kavartak vele, míg kicsúszott a határidőből. Közületek járt még így valaki más is? Nagyon király a…..
Hajónapló Csütörtök. 2009.11.19 21:56:00
Egész este könyveket csomagolunk. 11 különféle címzettnek mindenféle variációban mennek a könyvek.  Ketten is rendeltek komplett három kötetet, van aki második-harmadikat, a többség persze akinek már az első kettő megvan, csak a harmadikat kéri. Szóval roppant módon…..
Két olvasnivalót ajánlok, méghozzá vegyes érzelmekkel: http://agymosott.blog.hu/2009/09/21/messzebb_mint_gondolnadEz egy durván jobbos srác blogjából való. Hihetetlen, hogy mik meg nem történnek manapság! Megértem az indulatait, szerencsére én sosem kerültem még olyan nehéz…..
Miklas 2009.09.25 18:19:22
@Tom Bobb:
Kedves Tom Bobb, par percig eltöprengtem rajta, hogy hozzaszoljak e müvedhez, mivel mindeddig meg ocsarolas, ciganyozas es gardazas nem szennyezte ezt a blogot.....szerencsere.
Megertem a khm "kisebbsegekkel" kapcsolatos problemat. Magam is eltem hasonlo környezetben. El tudom kepzelni, hogy mennyire elkeseritö volt a helyzet.
Szereny meglatasom szerint abba a hibaba estel, hogy szamodra csak es kizarolag a Te velemenyed szamit, egyedül azt tartod helyesnek, köbevesettnek. Ha valaki valamit maskepp gondol, akkor az illetöt azonnal ellensegkent kezeled, arulonak tartod stb stb.
Igy van ez nemcsak veled, hanem az altalad nagyra tartott gardaval is, amit pontosan ezen okbol antidemokratikusnak es kerülendönek tartok.
Ripsie egy abszolut kedves es aranyos lany, akinek nem allt szandekaban sertegetni sem teged sem mast. Szamodra alig elkepzelhetö modon önallo velemenyt alkotott, ami neked epp nem tetszett.....Szokj hozza! Elöfordul az ilyesmi.
Először is hétfőn újra volt hollandórám. :) Tök örültem neki, amit közöltem is a tanárral. Ez már nyalizásnak számít? :) Elővezettem azt az ötletemet is, hogy szívesen írnék fogalmazásokat különböző témákban. Magyar dolgokról szeretnék írni, mint pl az oktatási…..
Most értem haza a konditeremből. Pár hónapja, amikor elkezdtem edzeni, nem igazán láttam jó pasikat, de az utóbbi időben szerencsésebb vagyok. Múltkor egy latin loverrel flörtöltem, és bíztam benne, hogy esetleg ma is ott lesz. Nem volt, viszont majd leestem a gépről, amikor bejött…..
Girls just wanna have fun Levél 2009.08.18 00:15:00
Jött ma nekem egy levél. Pontos címre, de a névnél csak annyi állt: Kati. Na, vajon ki küldhette? :S Nem fogom kibontani. Fel se hoztam a szobámba. Előbb-utóbb csak kihajítja valaki. Ha lenne rajta feladó, visszaküldeném, de sajnos nincs. Nem tudom, mit akar még az a barom. Jó…..