Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsofi85

96 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az Amnesty International elítélte azt a 15 éves börtönbüntetést, amelyet egy ujgur újságíróra róttak ki, amiért figyelmeztette a kínai hatóságokat az etnikai erőszak kitörésének a veszélyére a 2009 júliusi lázadások előtt.Hairat (ismert Hailaite és Gheyret-ként…..
 Amnesty International MagyarországAz Amnesty International Magyarország rendszeresen fogad önkéntes gyakornokokat budapesti irodájában. Két munkatársunk mellett jelenleg 1 állandó gyakornokunk van, egy aktivista koordinátor. Fordítói gyakornokunk gyakornoksága május elején…..
 Az Amnesty International felszólította Nicolas Sarkozy francia elnököt, hogy tegyen a romákat érő diszkrimináció ellen a hamarosan megrendezésre kerülő megbeszélésen, melyen a romák „viselkedéséhez” kapcsolódó „problémákat” vitatják meg.  …..
        Az Amnesty International arra kéri a romániai Nagybánya önkormányzatát, hogy állítsa le a tervezett erőszakos kilakoltatásokat,  amleyek körülbelül 1100 romát érintenek a Craica patak partja melletti telepen, és tegye meg a…..
 [For English please scroll down]  Az Amnesty International üdvözölte Argentína mérföldkőnek számító csütörtöki döntését, amellyel az első dél-amerikai országként legalizálta az azonos neműek házasságát. Az argentin Szenátus harminchárom igen, huszonhét nem és…..
Az Amnesty International elítélte a Francia parlament alsóházának azon döntését, melyben betiltották a teljes arcot elfedő ruházat viseletét nyilvános helyeken.   A Francia parlament 336 mellette és egyetlen ellene szavazattal fogadta el a döntést kedden. „Az arc…..
P egy közösségi aktivista, aki elhanyagolt és elszegényedett vidéki területeken élő nőkkel és gyermekekkel dolgozik. Az elmúlt 20 évben gyakorlati támogatást nyújtott családon belüli erőszaktól szenvedő nőknek és HIV fertőzötteknek. Folyamatosan kérdőre vonja a nőkkel…..
Claudia Lema azért küzd, hogy megelőzze, hogy szülés közben szükségtelenül elhalálozzanak az anyák Peru őslakos közösségeiben. Szilárdan elkötelezte magát a nők támogatása mellett és nyomást gyakorol a kormányra, hogy hozzáférhetővé tegye a szükséges egészségügyi…..
Az alábbi linken adhatod le a fantasztikus Human Rights are My Pride felíratú pólókra a rendelésedet: http://doodle.com/y9k24b7n9gh3zrheJelöld be, hogy milyen színből, milyen méretet kérsz, és hogy női vagy férfi pólót szeretnél-e!A pólók ára csak 1200 Ft!..
zsofi85 2010.07.02 15:35:01
   A mexikói Alejandro Solalinde atya arra tette fel az életét, hogy menedéket biztosítson a bevándorlóknak.  ÚTON A konfliktusok, szegénység, diszkrimináció és a lehetőségek hiánya csak néhány azon indokok közül, melyek miatt világszerte emberek…..
A nyugat-afrikai, kameruni születésű Joel Nana a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) egészségügyi ellátáshoz való jogaiért kampányol az egész afrikai kontinensen, többek között Szenegálban, Malawiban, Nigériában, Ugandában és Dél-Afrikában. …..
A pakisztáni Amina Janjua férje 2005-ös eltűnése óta valószínűleg kormányzati őrizetben van. Elhatározta, hogy kideríti az igazságot, ezért fáradhatatlanul kérvényeket nyújt be a kormánynak, hogy fedjék fel a több száz eltűnt ember hollétét.   „TERRORIZMUS…..
 Aktivista levél13. szám – 2010. június 25.  Kedves Mindenki! Lassan vége a vizsgaidőszaknak, úgyhogy ideje elkezdeni a felkészülést a nyári fesztiválokra. Folyamatosan keresünk önkéntes segítőket a nyár több nagyobb fesztiváljára! Idő közben beindult az új…..
Haj Sami Sadeq palesztin közösségi aktivista Aqaba faluban, az Izrael által elfoglalt Ciszjordániában. A falusi tanács vezetőjeként, Haj Sami Sadeq-nek komoly kihívásokkal kell szembenéznie a palesztinokra vonatkozó építkezési korlátozások miatt.   MEGSZÁLLÁS ALATT Izrael…..
Shadi Sadr   Shadi Sadr iráni ügyvéd, aki sikeresen változtatta meg több nő halálos ítéletét. Emellett újságíróként és női jogi aktivistaként is tevékenykedik. Ez a fénykép például még akkor készült, amikor Shadi több mint négy éve Iránban a nők elleni jogi…..
Dhondup Wangchen-t 2008-ban vette őrizetbe a kínai rendőrség, a „Félelem nélkül” („Leaving Fear Behind”) című dokumentumfilm elkészítéséért. A film a tibetiek véleményét mutatja be a tibeti emberi jogi helyzetről.     Tibetinek lenni Kínában A…..
Natasa Kandič szerbiai jogász és emberi jogi aktivista, aki máig kifogásolja a volt Jugoszlávia 1990-es években történt felbomlása során a szerb hadsereg, rendőrség és paramilitáris erők által elkövetett háborús bűnökben vétkesek büntetlenségét.    Nataša…..
 GYAKORNOKI LEHETŐSÉG Amnesty International Magyarország Az Amnesty International Magyarország rendszeresen fogad önkéntes gyakornokokat budapesti irodájában. Két munkatársunk mellett jelenleg 1 állandó gyakornokunk van, egy aktivista koordinátor. Fordítói gyakornokunk…..
                Az ingusföldi Mukhmed Gazdiev még mindig keresi fiát, akit 2007-es elrablása óta nem látott. Mukhmed Gazdiev eltökélten kampányol azért, hogy felhívja a figyelmet a biztonsági erőknek az…..
  Lépjünk Fel Együtt - Az Emberi Jogok védelmezőinek nemzetközi csapata     32 nemzet csapata küzd a 2010-es dél-afrikai Labdarúgó Világbajnokság kupájáért, ezzel egy időben egy másik csapat sorakozott fel, hogy az emberi jogokért harcoljon. A Lépjünk Fel…..
                                               Aktivista…..
                                            Activist…..
 GYAKORNOKI LEHETŐSÉG Amnesty International Magyarország   Az Amnesty International Magyarország rendszeresen fogad önkéntes gyakornokokat budapesti irodájában. Két munkatársunk mellett jelenleg 1 állandó gyakornokunk van, egy aktivista koordinátor. Fordítói…..
 GYAKORNOKI LEHETŐSÉGAmnesty International MagyarországAz Amnesty International Magyarország rendszeresen fogad önkéntes gyakornokokat budapesti irodájában. Két munkatársunk mellett jelenleg 3 állandó gyakornokunk van, egy aktivista koordinátor, egy fordító, és egy…..
Nézzétek meg a pozsonyi pride-on készült nagyszerű képeinket!http://picasaweb.google.hu/amnesty.hu/BratislavaPride2010#A képeket Jakab Magdának köszönhetjük!*********************Great photos of Bratislava Pride on picasa!http://picasaweb.google.hu/amnesty.hu/BratislavaPride2010#Thank you…..