Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jozsó_

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett végre fizikai valójában is a Xiaomi legújabb TV okosítója, itt a Xiaomi Mi TV Stick. Még májusban mutatták be nagyon titokzatosan ezt a kis kütyüt, ami valójában egy pendrive méretű mini médialejátszó, eredeti Android TV rendszerrel és elméletileg arra hivatott, hogy a buta tévét okossá…..
Jozsó_ 2021.05.28 13:52:37
@Raketta25: Kodi sem kell feltétlenül. A VLC nagyon szépen betallózza a samba megosztásokat. (ha eredeti kérdésre nem lenne egyértelmű, amikor samba megosztásról beszélünk, akkor normál windows megosztásra is gondolhatunk)
A mindennapi életünk része, hogy fizetjük a számláinkat. De ki gondolná, hogy egy olyan alapvető feladatot, mint a rezsi költségek kiegyenlítése is ennyi különböző módon oldunk meg...
A jó partizán otthonában elbarikádozza magát, és családját, majd várja a betolakodni vágyó koronavírussal fertőzött szomszédokat és amúgy jóindulatú áentéeszeseket. Íme a fegyvertára: liszt: a közeledő koronazombik közé dobva fullasztó ködfelhőt generál. Amíg ők a liszttől fulladoznak,…..
A zsidó otthon belső „dizánjának” fő elemei talán valóban a könyvek, azonban minden zsidó otthon jellegzetes kegytárgya az ajtófélfákra szegelt mezuza, egy tokban tartott speciális tekercs, mely a Tóra azon részleteit tartalmazza, melyben Isten a parancsolatot meghagyta. „Halljad Izrael, az…..
Amikor Kemény János a Dartmouthi Főiskola matematikaprofesszoraként bekanyarodott autójával a parkolóba, a rendszámtáblája büszkén hirdette: LOGIC...
Talán a legismertebb, de legalábbis legelterjedtebb zsidó ruhadarab a kipa (héber szó, jelentése ’kupola’) vagy más néven jármulka (arameus szavak kombinációja, jelentése ’királytól való félelem’, érdekes azonban, hogy a fej befedéséről a Tóra egy szót sem ejt. Hogy lehet az, hogy mégis ennek a kis…..
Ahogy a kocsik esetében is, az első telefonunkra mindig emlékezni fogunk. Sokszor egy alapvetően fapados vagy leharcolt darab volt: sokan egy rokon levetett készülékével indították el a mobilozós pályafutásukat, mások hónapokig gyűjtöttek egy akciós darabra. Régebben meggyűlt a bajunk az antennával,…..
A fehérje az egyik legalapabb fitness-táplálékkiegészítő. A testépítők tonnaszám borítják magukba, az alakformálók is be-be dobnak pár grammot egy héten belőle, és sokan csodálatos fogyasztószerként beállítva isszák a példás diéta helyett, hogy utána két órával lelkiismeretfurdalás nélkül ehessenek…..
Jozsó_ 2018.05.26 11:36:26
Nbl,

Amit linkeltél, az valóban nagyon olcsónak látszik. 3333 Ft/kg, viszont csak 21,50% a fehérje tartalma!

Szerintem ár-érték arányban a szója fehérje a legjobb, pl. ez:

www.eletmodabc.hu/Natura-szojafeherje-izolatum-500g

Ennél a tiszta fehérje ára fajlagosan 2665 Ft /kg, még amit te linkeltél annál ha átszámolod 15 500Ft/kg-ra jön ki!

Persze lehet, hogy a szója nem mindenkinek jön be, de itt egy másik:

www.eletmodabc.hu/Natura-tejsavo-feherje-koncentratum-500g

Itt kisebb a fehérje tartalom, de fajlagosan a tiszta fehérjéért még így is csak 6000 Ft-ot fizetsz kg-onként.
Sokféle megoldás terjed a világban a közösségi autóhasználatra, egyiknek ez, másiknak az az előnye, mindegyik más és más célra optimális. Ha azt akarjuk, hogy az emberek, cégek saját gépkocsi vásárlása helyett az alkalmankénti autóbérlést, vagyis a közautózást válasszák Budapesten, mindegyik formára…..
Rengeteg külső akkumulátor töltő kapható, melyek névleges kapacitása többszöröse a mobiltelefonunk akkumulátorának, mégis gyakran ezek a töltők csak egyszer tudják feltölteni a telefonunkat. Nem véletlen, mivel rengeteg kamu akkumulátor van forgalomban. Sajnos hazai, legális kereskedésből is könnyen…..
Furdancs Blog Ez jól odaragadt! 2017.07.18 05:00:00
Gyermekként érdekes fotóval találkoztam a tudomány aktuális vívmányaiból szemezgető évkönyvben. Tenyérnyi felületű hasábról egy Volkswagen bogár lógott alá, demonstrálva a frissen kifejlesztett ipari ragasztók hatékonyságát. Csodálkoztam is, hogy nem szovjet tudósok találták fel, mint akkoriban…..
Jozsó_ 2017.08.19 12:24:46
@kkm.furdancs: Próbálni még nem próbáltam, de elvileg egyrészt a szódabikarbóna képezhet gócokat a polimerizációhoz, másrészt ad a ragasztónak egy tömeget. Vagyis lehet egy kis távolság, üreg a ragasztandó tárgyak között, amit a sima pill.ragasztó nem szeret.

Az viszont engem is érdekelne, hogy létezik-e PE, PP ragasztó. Múltkor kellett volna, de nem találtam. Szerintem elvileg nem nagyon lehet ilyen, de hátha már előrébb tart a tudomány, mint mikor engem oktattak :)
Míg a halál el nem választ? Jóban, rosszban? Holtomiglan, holtodiglan? A jó házasság erről szólna, ez a házasság boldoggá és egészségessé is tenné a benne élőket. Azonban mindig van egy DE… 50-60 éve még nem is volt kérdés, hogy házasságban élni nem csak jobb, biztonságosabb, de társadalmilag is…..
Jozsó_ 2017.06.29 12:18:06
@Drednaught: Az az érzésem, hogy te még nyomokban sem értetted meg, hogy miről szól a házasság.
Pangea Az élet eredete 2017.06.25 21:55:02
Vajon hogyan jött létre az élet? Miféle magból nőhetett ki az élet fája? Hogyan indult el ez a folyamat? Ezen kérdésekre próbálok választ adni az „Ötödik csoda rövid történetében”. Napjainkban eléggé sokszínű a biológiai élet. A szénalapú organizmusok benépesítették a bolygó minden zugát…..
Furdancs Blog Barkács vagy profi? 2017.05.17 05:00:00
Az általunk, és persze a legtöbb barkácsoló által használt gépek beszerzésekor sokszor felmerül a „de mitől van ekkora árkülönbség?” kérdése a különböző gépek összehasonlításakor. Általában azt tapasztaljuk, hogy az ismertebb gyártók barkácscélú gépei nagyjából…..
A ragasztópisztolyokról, és az olvadékragasztókról hallhatunk mostanában sokat. A legtöbb dekorációs meg csináld-magad műsorban sűrűn feltűnik ez a technológia. Jómagam, is találkoztam vele persze, de mindig kicsit bohóckodásnak tartottam, hiszen léteznek valódi ragasztók, minden anyaghoz megfelelő,…..
Egy infravörös hőmérsékletmérő landolt az asztalomon. Mindig örülök, ha mérőeszközökkel kell babrálni, mert akkor jövök rá, hogy milyen hasznos, ha van itthon egy, és hogy mennyi mindenre használható. Az ilyen eszközök esetében az alapvető kérdés az, hogy mennyire mérnek pontosan, ugyanis ha nem,…..