Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matyas_Siska

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
Megjelent egy írás pár napja arról, hogy mikor érdemes a közösségi médiában (elsősorban Facebook-on és Twitteren) publikálni, ha azt akarjuk, hogy nagyon hatékonyak legyünk. Aztán ezt most páran jól kétségbe is vonják. Kinek higgyünk akkor?Itt van az eredeti hír és…..
Ma volt a Barcamp konferencia, lánykori nevén Web 2.0 Symposium, ahol egy érdekes témában vezettem egy workshopot:  Mi alapján lehet rangsorolni a webes ügynökségeket?Mivel nekem elsősorban moderátori szerep lett osztva, ezért nem előadással készültem, hanem beszélgetést…..
  Picit furcsa ez a rendőrautó. Ja, hogy ez valami biztonsági szolgálat! Nyilván véletlen, hogy széles, ferde kék sáv van az oldalán, fehér felirattal. A motorházfedél elején is van egy kék sáv, de ez tényleg csak a vak végzet műve lehet. Hogy ilyet szabad? Akkor én is…..
Matyas_Siska 2010.01.20 08:04:28
@ifrance: én is hiányolom a cikkből a cégek magyarázkodását!

Amúgy talán még érdekesebb lenne a biztonsági cégek (rendőr)MOTORKERÉKPÁRJAIRÓL érdeklődni. Nemrégiben éppen a Hősök terén futottam bele egy ilyenbe: autós jelenet forgatása, filmforgatós tréler (tudjátok, pickup kamerával húz egy trélert, amin a színészek egy autóban) megy körbe a téren. Előtte két _megtévesztésig rendőrnek kinéző_ motoros, igazi hamisítatlan rendőrmotoros stílusban cikázva _állította meg_ a forgalmat, takarított mindenkit az útból. _Piros lámpa sem érdekelte őket_, kereszteződésbe is agresszíven benyomultak, a Dózsa György úton "csinálták a helyet", ahogy kell. Sajnos álltak előttem, így a felismerés után, hogy a rohad filmes produkciónak arra már nem futotta, hogy igazi rendőröket béreljen, a biztonságifiúk meg éppen nagyon jót játszanak, nem tudtam "ellenszegülni", de rohadtul ideges lettem...
Elképzelésem nincsen, hogy miért gondolják a Vodafone-nál, hogy jó ötlet tanulmányt vásárolni, majd kipublikáltatni a netre, azok után, hogy az év legnagyobb magyar kommunikációs összeomlásába sikerül belefutnia a cégnek. Ha a Vodafone komolyan szerette volna elemezni a…..
Mint bizonyára már mindannyian tudtok róla, a Vodafone elbocsátotta egyik, frissen felvett online marketingesét. Az ok pedig az volt, hogy a múlt pénteki nagy T-offline idején ki merte írni Twitterre ezt az üzenetet. A kirúgás híre egyöntetű visszatetszést keltett az Index…..
Matyas_Siska 2009.12.10 12:16:51
@WITCH: Ohh, úgy látom, másnak is vannak közvetlen tapasztalatai... :)
Matyas_Siska 2009.12.10 12:50:22
@19841984: Igen. Erről beszélünk.
Matyas_Siska 2009.12.10 12:01:11
@Accordion: - és ebben az esetben a menedzsment döntése nem pontosan ugyanolyan "zsigeri" és átgondolatlan? Dehogynem. Pont ugyan úgy nem törődtek a következményekkel, mint az, akit ezért büntetnek. (Nem belemenve most abba a vitába, hogy valóban etikátlan vagy hibás volt-e a srác tevékenysége.)

És igen: minden döntésnek következménye van. De mivel mindenki a cégért dolgozik, a következményeket a cég szempontjából kell értékelni. A srác "tettének" a következményei, úgy tűnik, rövid távon nem ártottak a cégnek (de ha nagyon ártottak volna is, mivel lett volna más a bünti? JOBBAN kirúgják, vagy mi?). A menedzsment döntése viszont érzékelhetően rövid távon sokat ártott a cégnek. Tehát ez egy rossz döntés ebben a formában.

A jó döntés az lett volna szvsz, hogy közösen értékelik a srác tevékenységének eredményét, levonják közösen a tanulságokat, és közösen, csapatként kommunikálnak a jövőben. (és, ha úgy látják, megdorgálják -leépítik a srácot - hosszú távon.)

Azon izgulni, hogy "hosszú távon LEHETNEK negatív hatásai" ennek a történetnek, és ezért mi most proaktívan rövid távon is bizonyíthatóan tönkretesszük magunkat, nem tűnik egy átgondolt lépésnek...
Hogyha befogod a szemem, jobb, ha befogom a számMert a vakvilágba nem beszélek, ne haragudj rámHogyha kinyitom a szemem, akkor kinyílik a számAmit látok, arról szólhatok csak, ne haragudj rám (Zorán)Van abban valami félelmetes, hogy a közösségi kommunikáció hazai erejét egy…..
Nem hiszem, hogy lenne olyan addict olvasó, aki nem tudja, miről van szó, de azoknak, akik az elmúlt hetet búra alatt töltötték összefoglalom az eseményeket. Pénteken egy fél napra leállt a T-Mobile szogáltatása, nem lehetett hívást fogadni a harmincas telefonokon. A zavarhoz az is…..
Néha nagyon meglepő módon tudunk magyarítani angol kifejezéseket. Az e-mailből lett "villanylevél" szerencsére nem terjedt el, de például a skyscraper hirdetést már elég sokan felhőkarcolózzák kis hazánkban. És bár vicces tud lenni a tükörfordítás (gondoljunk csak a…..