Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr

0 bejegyzést írt és 1217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már megint egy Apple-pereskedős hír. (Ígérem, hamarosan visszatérünk a rendeltetésszerű működéshez, de ez a sztori elég tanulságos). Talán hallottatok róla, hogy a Samsung-Apple perturné angliai állomásán a bíróság végül nem csak azt mondta ki, hogy a Galaxy Tabok nem…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.11.13 06:43:30
@Közbiztonság Szilárd:
Sőt! Már szappan is volt ! :DDD
Most, hogy Orbán megkezdte a 2014-es választási kampányt, a média állampárton kívüli része egyértelműen azt várja Bajnaitól, hogy feleljen meg a felfokozott ellenzéki várakozásoknak, és ő is valami ütős kampánynyitó beszédet tartson október 23-án, a Milla tüntetésén.…..
A fenti 1947-es térkép már önmagában is valódi kincs ekkora felbontásban (Kossuth híddal, meg az épülő levő külvárossal és ipari negyedekkel stb.), ám ami miatt a bpxv blog közzé tette, az ott felül a legkisebb térkép. Ez volt Nagy-Budapest közigazgatási terve 36 egységre…..
3 hónappal ezelőtt felvettem a kapcsolatot egy ismerősöm által ajánlott Külföldi Munkaerő közvetítő cég fejvadászával. Mint ahogy az ilyenkor szokott történni elküldtem neki az önéletrajzom a kért adatokat és az ehhez szükséges dolgokat. Napi kapcsolatba voltunk a…..
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.12 22:51:08
Miért égett porrá az Astra? Miért nem használták a modern technikát az oltáshoz? Miért gyulladt ki a többi autó? Ilyenkor is fizet a biztosító? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.11 16:07:20
Testimese Andibaba 2019.10.10 09:46:00
Vidéki a csaj, de mi az a pár száz kilóméter egy jó dugásért? Valami hülye társkeresőn futottunk egymásba, megadta  a számát, felhívtam. Tornázott, alig 50 kiló, alacsony, a képen csinos arcú, jó alakú. Ritkán van olyan, hogy érzem a nőn, hogy ki van éhezve, és tulajdonképpen nyitott kaput…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.11 11:18:30
@pipi_NL:
Á! AIDS-es lett, hepatitis c-vel kombinálva:)
A Milla október 23-ai tüntetésén Bajnai visszatér. Két év ellenzéki építkezési lehetőség után ott tartunk, hogy még mindig a bukott miniszterelnök az ellenzék messiása? Mér' nem rögtön Medgyessy, hiszen róla sincs már rossz emlékünk...Tényleg nincs jobb nála? A…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.11 10:30:11
@Andal: Nem kell az adósságon lovagolni, nem az a lényeg.
Japán adóssága a GDP 230%-a Azért egész jól elvannak mert van gazdaság. Az USA adóssága 120%. Azért még mindig annyi a benzin mint nálunk. Igaz ott 1 gallon, aza 4 léternek ez az ára.
Hogy ki volt és mit csinált bajnai? Az azért nem lényeges mert szakember. még mindig jobb , mintha egy Matolcsy félét alkalmazott volna fletó.
Oda nem akarok jutni, hogy akkor nézzük már meg, hogy a Fideszben ki mit tett az elmúlt években. Van aki semmit és van aki a kommunizmus szekerét is tolta.
Van még kérdésed?
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.11 10:33:59
@MACISAJT:
A libás ügyből semmi nem igaz ezt már a bíróság is kimondta. Az, hogy utálod őket, magánügy. Tulajdonképpen az is, hogy a fidesznek nyalsz még mindig. De ez már betegség is....
Kapanyél Az aranysakál 2012.10.05 09:30:00
Egyszer nagymamám azzal fogadott, hogy sakál jár a környéken, és a faluban már több tyúkot is elvitt. Természetesen nem álltam le vele vitatkozni, de magamban azt gondoltam, hogy sok az a nyolcvan év. Aztán olvastam ezt a cikket, sőt a birtokon személyesen is láttam egy példányt,…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.06 09:27:29
@úgyiselfelejtem:
Lehet, hogy ne halózza meg de megöli.. Lényegében mindegy. A vadászokat utálom mikor ideológiát gyártanak az öldökléshez.Ennek ellenére dolgozom olykor nekik, mert a pénz az pénz... S tudom, mikor egymást öldösik, az mindig alkohol hatása alatt van, nem úgy ahogy a hírekben előadják, miszerint alkoholos befolyásoltság nem merült fel.
Nem a f..szt nem! Hajnal 4 kor a felessel kezdenek, aztán még egyszer. kisujjat eltartva, ahogy kell :)
Egyik rendszeres kommentelőnk, Váj mi küldte a következő írást. Mit is mondjunk, alighanem okoz majd némi meglepetést, mert nem túl hosszú, viszont elég ütős... Nem is mondok többet, jöjjön a történet! „Jelenleg Dél-Németországban élek, illetve ott van a bázisom, mert…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.05 21:51:41
Mandiner blog Földvár, félúton 2012.10.04 15:15:00
Vasárnap vesztett a Fidesz – ilyet sem hallottunk túl gyakran 2006 forró ősze óta. A dunaföldvári polgármester-választás egyrészt csak egy időközi választás egy kisvárosban, amit nem kell túldimenzionálni; másrészt viszont nyugodtan vegyék intő jelnek a kormányoldalon azok,…..
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott minden általános iskolának elküldte a fent olvasható levelet. Az egykori színházi rendezőnek volt már néhány nagy dobása. Ő szervezte a magyar történelem nagy pillanatait idéző festménysorozat elkészíttetését, és ő ötlötte ki az…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.04 22:31:07
A morgás joga Mire számíthatunk? 2012.10.03 04:28:23
Mikor jön a feketeleves? Kérdezi sok gazdasági szakember, válasz egyelőre sehol. A kormány vetít - a költségvetési lyukakat betömő valódi megszorító intézkedéseknek még körvonala sem látszódik, helyette réteg-intézkedéseket hoz - például kedvezőbb lesz a 35 év alatti…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.04 11:34:41
@Realista Polgár: Jó, mondjuk ezt láttad, legyen ez minden strandon, plázában, stb
Ok. De ez egy minimális réteg akkor is .
Az ország lakosaira kivetítve nem számottevő. mint ahogyan az a pár százezer igazán jómódú , havi milliókat kereső réteg sem oszt szoroz . Ami tény, hogy ha kimozdulsz a fővárosból már nem látsz jómódot sehol. Fogalmam sincs miből élnek ott az emberek. A fogyasztás országos csökkenése sem azt mutatja, hogy jaj de jól élünk. A vállalkozásoknak nyújtott kedvezmények is elvesznek a plusz kötelezettségek mellett. Nemrég kellett újra vizsgáznom, mert ezt ismételni kell pár évenként. egy példafeladatot kellett megoldani. Mondjuk én keresek Br 3 kilót, egy melós 150-et és egy titkárnő minimált.
Nos. három fő esetén,
1000000 forint a fizetések és a járulékok összege. akkor nincs még költség, nyereség.
Ha rokit alkalmazok, akkor csökkenthető a járulékok összege, de előtte regisztrálnom kell. Azzal együtt még többet kellene fizetnem.
Szóval ha a gyökerekig visszamegyün és onnan boncoljuk a tényeket, van aki még él, és van aki már alig...
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.04 11:40:36
@Realista Polgár: Ezt nem írtam, de ha ez jött le akkor rosszul fogalmaztam. Az itt leírtakkal egyetértek. Nem vagyok mai gyerek, ez már biztos kiderült. De! 36 év munkaviszonyom van és 2 napnál soha nem voltam hosszabb ideig munkanélküli.
Na ezt kéne sok embernek beleverni a fejébe, hogy ne várja a sültgalambot.
Adósságom nekem is van, de tudom finanszírozni és nem a nagytesóra várok, hogy majd ő megoldja az én életem.
Az elején ezért írtam, hogy aki életét végigdolgozta és nem csak sumáolt, annak bizony jár/na/ a tisztes nyugdíj is. Miként annak a rokinak is ki a bányában kapott szilikózist. De ez csak egy példa volt.
Örültam és lépek, mert dolgoznom is kell :)
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.04 11:42:01
@Kivlov:
Hát én már kapitalizmusban gondolkodom. Az én munkám kőkemény kapitalizmusra alapul.
A választási eljárási törvény fő hadszínterei, a regisztráció, a Nemzeti Választási Bizottság kilenc éve és az aktivisták központi regisztrációja mellett a kevésbé jelentős, mégis szórakoztató mellékhadszíntereken is folyik a küzdelem. Az egyik ilyen a választás során…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.10.04 06:49:47
@Dr. Zerge:

"Egy nagyon is lehetséges verzió: ha valaki bedob üres borítékot, és odakünn eladja a kitöltetlen szavazólapját, akkor később valaki más a magáét a maga borítékjában, a másoktól vetteket annak takarásában kényelmesen dobhatja be. Mindkét javaslat ezt próbálja ellehetetleníteni."

Ekkor a borítékok száma nem fog egyezni a szavazólapok számával. Az Első, második, harmadik "szabad" választásokon tagja voltam a szavazatszámláló bizottságoknak.
S bizony a borítékokat is át kellett számolnunk és egyezniük kellett a szavazólapok számával.
  A mátyásföldi villanegyedben elég sok német cégvezető lakik, akik pont olyanok, mint a mesebeli németek, hogy ott aztán mindennek tüchtignek kell lennie. Szépek is a villáik, rendben is van a kertjük, hanem, ha a fű nem akar úgy nőni, ahogy az meg van mondva neki, akkor jön a…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.08.29 20:26:10
Varánusz Nem győzhet-TEK 2012.08.29 10:00:41
A Terrorelhárítási Központ és vezetője, Hajdu János lassan de biztosan önmaga paródiájává válik. A szervezet megalakulása óta szálka sokak szemében, és a pénzherdáló Q7 törő, szomszédot lerohanó akcióikkal azóta sem a népszerűségi lista csúcsát ostromolják. Elvileg…..
Szikáran, tényszerűen nézzük meg, miként tálal hírblokkjában egy, az emberek életviszonyait befolyásoló hatóságiár-változtatást a Hírtelevízió.Első mondat:Szeptember elsejétől módosul a közösségi közlekedés tarifarendszere.A változás lényegének összefoglalása,…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.08.29 04:51:25
@Zozi79: Persze, hogy nem lesz több a bevétele: Mivel a többletet rögtön átutalják bölcsődéknek kórházaknak.
Jaj! Bocs. Ezt nem ide akartam írni. Tehát a többlet rögtön megy a mondjuk Simicska cégéhez, vagy bármelyik havernak lehet belőle zsíros állást kreálni.
ANNENN 100% sárm 2012.08.27 20:09:52
Valójában 100% Wool az editorial címe, engem azonban nem a kötött, gyapjú holmik fogtak meg a lent látható fotókban... A modell ugyanis elképesztően sármos, már nagyon régen láttam ilyen férfias férfit egy divatanyagban. Csodás, még sok ilyet! Fotók,…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.08.28 10:17:15
"A kerékpáros az út négere", állította a városi biciklizéssel kísérletező Para-Kovács Imre tíz évvel ezelőtt. A hasonlat ma már csak rossz emlék, az egyre több városi bringás egyre több figyelmet kap. Ezért is volt érthetetlen a belváros szívében évtizedek óta kint…..
Gábor hiábavaló küzdelmet folytatott Lisztferihegy személyzetével, hogy ugyan tolják már be a poggyászkocsikat, mert ő nem mehet ki értük. Mint kiderült, véletlenszerűen döntik el a hordárok, mikor hoznak legközelebb, vagyis magyarul akkor, amikor valamelyikük észreveszi a…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.08.27 13:05:47
Azért a buszparkolás sem semmi a reptéren.
idézet a parkolási feltételekből:
A Prémium Parkolóba történő behajtáskor parkolójegyet kap. 5 percen belüli kihajtás esetén a használat díjmentes, legfeljebb naponta 2 alkalommal.

5 percet meghaladó parkolás esetén a díjfizetés a terminálépület bejáratai mellett található díjfizető-automatáknál készpénzzel (kizárólag forintban) lehetséges.
A prémium parkoló a terminál előtti utat jelenti. Ahhoz, hogy az öt percbe beleférjen egy busz, a 40-50 utast teketória nélkül csomaggal együtt kell bevágni a csomagtartóba. Lehetőleg segítséggel mert lehet, hogy valaki tiltakozik és ezzel értékes másodperceket veszít a buszsofőr. Ha végzett, akkor padlógázzal irány a sorompó ahol kiderül, hogy 3 másodperccel túllépte az 5 percet. Kiszálló utassal szintén gyorsított megoldás él. Minden ajtó kinyit, az öregeket, lassan mozgókat lehetőleg egy rúgással lepaterolni. Majd csomag kiszór a járdára és a folytatást lásd mint fennt.
Harmadik variáció! Utast ki/beszállítani a parkolóban. Természetesen nem a buszparkolóban, hiszen általában ház méretű bőröndökkel utaznak, hiszen a szolgáltatást végig megfizetik, hogy csak a szálloda szobában/otthon kell a bőröndjéhez nyúlnia. Az indulás különösen izgalmas. Jókat lehet röhögni matuzyálem korú túristákon, kik az érkezési oldalra tudnak csak becuccolni. Onnan kell a két egyszemélyes lifttel 50 embernek felcuccolni az indulási oldalra. Vagy a mozgólépcsőn rángatni 20 kilós bőröndjeiket.
Egy biztos, akik átestek már ilyen tortúrán, azaz sok csomaggal érkeznek/indulnak orbánisztán királyságának ideje alatt, soha többé nem fog jönni.
Autózva az országban tapasztalom, hogy lassacskán kezdik megtanulni az autósok, hogyan kell a körforgalomban közlekedni. Ritkább már a kihajtáskor nem indexelés, nagyjából tisztában vannak az emberek azzal, kinek van elsőbbsége, legtöbb helyen ezek a csomópontok jól működnek.…..
"Kommersz DeTomaso Pantera, rögtön kettő, népautó Ford GT40, azok is párban, egy marék, a forgalomba beleszürkülő Porsche 356 meg sirályszárnyas Mercedes 300SL, egy hotrod itt, egy hétköznapi Auburn Speedster ott, egy unalmas Lamborghini Aventador amott... gyenge felhozatal.”. Mai…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.08.25 09:24:01
@Reszö:
az érzéseid ne csaltak meg. Ott vagyunk :(
Orbán Viktor szerint a jelenlegi négymillió helyett öt-öt és fél millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága. (fidesz.hu) Elemezzük Orbán Viktor iránymutatását!…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.08.24 23:01:47
@lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló:
A hitellel kapcsolatban olvasgass Széchenyit. Tudod? A legnagyobb magyar!
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.08.24 23:02:20
@lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló:
A hitellel kapcsolatban olvasgass Széchenyit. Tudod? A legnagyobb magyar!
Most megmondjuk 690 ezer 2012.08.24 17:00:00
  Túlestünk ezen is. Megvolt az éppen aktuális nemzeti konzultáció, miközben már úton van - egyesekhez pedig már meg is érkezett - a miniszterelnök legújabb levele, ezúttal a munkahelyvédelmi akciótervről, amit pár nappal ezelőtt már kiveséztem itt a blogon. Több mint…..
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.08.24 23:01:33
@Gatinho: A pakliban viszont az is benne van, hogy két év múlva bánni fogod, hogy végig szaros volt a nyelved! Lol......