Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takeda Shingen

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Most, hogy a dolog aktuálpolitikai tartalma lecsengett, érdemes szakmai szempontból elemezni, mi történt a Parlamentben Schiffer András december 12-i beszéde alatt. Azoknak, akik pártszimpátiájuk alapján hajlamosak megítélni a dolgokat, javaslom, vegyék le a hangot. A…..
A Jobbik majálisáról szóló indexes cikket (Vona Gábor nem finnugor) olvasva jutott eszembe egy érdekes diagram, amit gyorsan elő is kerestem. 2008-ban rakták össze a holland Erasmus egyetemen Európa géntérkepét. (angol nyelvű elemzés itt) Az alábbi képen világosan latszik, hogy a…..
Takeda Shingen 2010.05.02 22:28:14
@szaszni: A Szilárd Leó-képhez adalék: nálunk ugyancsak jól ismert az a történet, hogy az USA tudományos akadémia egyik ülésén késik az elnök, mire az alelnök így szól: Uraim, amíg az elnök úr megérkezik, nyugodtan beszélhetünk magyarul! Nos, ezt a sztorit szóról-szóra ugyanígy ismerik a lengyelek is, csak persze ott lengyelül beszélgetésre szólít fel az alelnök.
Következzen egy rendszeres kommentelőnk, bm613 igen részletes olvasói levele. A XII. kerület egyik szavazókörében voltam az LMP delegáltja. A társaság: egy profi jegyzőkönyvvezető hölgy, aki már 18. alkalommal dolgozott szavazáson, két 60 körüli hölgy és egy 40 körüli úr,…..
Takeda Shingen 2010.04.30 17:39:20
@megmondtam?megmondtam: Ennyi ésszel nem lehet egyszerű az számítógép kezelése sem, ne haragudjatok rá, bátorítsátok.
Piroslap Lehetett volna Más? 2010.04.25 20:43:00
Az MSZP 4 választókerületben visszalépett az LMP javára, abban a reményben, hogy néhány választókerületben meg tudna egyezni a kölcsönös visszalépésekről a Fidesz egypárti kétharmada ellen és az LMP saját érdekében.Az LMP mindegyik választókerületben 37-40 százalékot…..
A tegnapi nap legnagyobb pártpolitikai kérdése az LMP javára történő egyoldalú visszaléptetések voltak. Egy egyik Mszp-s platform röviden összefoglalja ennek az előnyeit és hátrányait, majd igyekszik állást foglalni a döntésről. A visszalépés mellett szóló érvek: 1. Ez is…..
Modorosblog Az Idétlen Nevű 2010.04.07 07:00:00
A három névvel rendelkezők nagy része önként és büszkén viseli három, vagy annál is több nevét. Házasságkötés esetén Modor-Nyelvész, esetleg Nyelvészné Modor, Modor Tiborné Nyelvész - ezt lehet természetesen a nemesi előnevekkel ill. doktori címekkel is cziffrázni,…..
Képviselő Funky Kósa, lovon 2010.01.25 16:52:00
Amikor néhány hónapja Kósa Lajos polgármester saját szobrának kiállítását tiltotta le Debrecenben, sokan tették fel magukban a kérdést: vajon milyen művészeti alkotás nyerné el a város vezetőjéne tetszését. Szerencsére most megkaptuk a választ:     Ez a meseszép…..
 Mint sok blogger, akik az elmúlt napok eseményeinek legszörnyűbb jelenségét tollhegyükre tűzték, én is utálom a nyugdíjasokat. Egyszerűen hányingerem van az egész korrupt, inaktív, mi több ingyenélő bandától, akik a ledolgozott élet, befizetett nyugdíjjárulék, és…..
Már hatodik napja tartanak a tiltakozások Budapesten a Kossuth téren és a Margitszigeten, valamint az ország tucatnyi nagyvárosában a kormány által beterjesztett új választójogi törvény tervezete ellen. A tüntetők nyugdíjasapartheidről, nyugdíjasdiktatúráról beszélnek,…..
Takeda Shingen 2010.01.25 14:24:17
@Viktus:
Vigyázz, mert könnyen te is a plebshez sorolódhatsz, aztán nézheted, mire szavaznak a gazdagok :)
72 éve (1938) választott Pest vármegye szélsőjobboldali képviselőt alispánnak.Endre László 1895. január 1-n született Abonyban. 1923-tól az ország egyik legnagyobb és legfontosabb járása, a gödöllői főszolgabírája volt, antiszemita és fajvédő pártok, egyesületek vezető…..
Takeda Shingen 2010.01.12 00:43:24
@bastian:
Ezt hol olvastad, hogy az usa többször bocsánatot kért a bombákért? Komolyan érdekelne.
Én HR-es voltam pár éve még a közigazgatásban. Az igazgató mellé kerestünk titkárnőt középvégzettséggel.   Sok diplomás is jelentkezett, de kimondottan jó adminisztrációs készséggel rendelkező, perfekt gépírói, iktatói tudással kérte a vezető a munkaerőt. Több…..
Takeda Shingen 2009.12.27 13:17:18
@Roberto Baggio:
Hihetetlen ez a "minek kell annyit képezni ebből-abból" hozzáállás - mintha oly sokan még a szocialista tervgazdaság világában élnének, vagy azt sírnák vissza. Amikor én jelentkeztem egyetemre, akkor még minden szakra ki volt számolva, hogy évente hány darabra van szüksége a népgazdaságnak, oszt annyit vettek fel.
Az egyetem szolgáltatás, mindenki azt végez, amit akar, az egyetlen probléma az állami finanszírozással van. Ott lehet(ne) játszani a számokkal, esetleg.
Ha honfitársaink egy jelentős része rákattanna az egyiptológiára és szakos diplomát szerezne a saját költségén, az sem baj - miért ne?
Takeda Shingen 2009.12.27 14:19:17
@Még Orbán aktív, nem lesz béke, nem kell a Fidesz!:
Eltévesztetted a házszámot, barátom.
Takeda Shingen 2009.12.27 14:23:13
@Strici:
Igazad van, bár a tőke megszemélyesítése eléggé marxista hangulatú :)
Nincs gond a mobilitás-ellenességgel sem, csak akkor fel kell térképezni, mi az, ami a lakóhelyed közelében tartós munkalehetőséget ad (az odatelepült Audi stb. nem jó, az ember nyugdíjig tervez, ugye), és olyasmit tanulni, ami ahhoz kell.
Félrefordítások Helpless 2009.12.23 16:09:49
Van az úgy, hogy egy hirdetés rosszul sül el. Othello legalább nem adott fel olyan szöveggel apróhirdetést, hogy mondjuk "Önhibáján kívül megözvegyült katonatiszt keresi hűséges második feleségét - jelige: Nem is vagyok féltékeny". Azon gondolkodom, hogy Archie (TK,…..
Takeda Shingen 2009.12.23 22:21:57
@manor: ubuntu, firefox, semmi gond itt ...
Kár, nagy kár, hogy úgy tűnik, még mindig nem sikerült feltalálni a barátságos beszervezős üzletet, az átverésmentes piramisjáték-szerűséget, szimpatikus MLM-hálózatot. A Sciennet körül az a fajta felhajtás van, ami valahogy mindig bekövetkezik, ha valaki…..
Takeda Shingen 2009.11.29 17:27:19
@Vámpír\\\'08: Az MLM marhaság a lényeg. Anélkül nincs értelme kitalálni, nem lehet vele nagy pénzt keresni - nagyon kevés embernek, sok pénzéből.
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
Modorosblog A Balek 2009.08.23 17:30:00
Nem szeretem azt a szót, hogy "balek", kicsit ódivatú és modoros is... eredetileg a Vesztesen gondolkoztam, de talán mégis ez fejezi ki legjobban a ma tárgyalt emberfajtát, aki az Ingyenélő tökéletes párja (a lúzer műszó nálam tiltólistán van). A Balek sosem tud…..
Takeda Shingen 2009.08.24 19:54:45
@tff: Abszolút igaz! Persze mindenki egy üveg bort hoz, általában a 400 Ft-os édes vörös típusból, amit lerak valahol, aztán el is felejti - egy perc múlva már a hűtőt bújja sörért, vagy a házigazda whisky-jeit szakérti ...
Subba Fuck you very much! 2009.07.31 17:06:00
Anglia, és Franciaország után a magyarok is csatlakoztak a nemzetközi mozgalomhoz, és elkészítették a homofóbia ellenes videójukat. Elakad a szó, milyen megható! Pici túljátszás és cukiskodás, de nem annyira rossz. Azért némi angoltudás szükséges a videóklip…..
Takeda Shingen 2009.08.01 05:54:21
@oázis: Azért azt ne felejtsétek el, hogy liberalizmus híján ti most nem pofázhatnátok. Senki. Az sem, aki libbantozik.