Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caymans

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fontoljuk meg, mielőtt az orvosokat okoljuk mindenért, amiről talán nem is ők tehetnek, becsüljük meg azt, aki jól végzi a munkáját. Tisztelt Praxis Blog! Nem rég találtam rá a oldalra, és kissé ledöbbenve olvasom a sok negatív hangvitelű, az orvosok "kegyetlenkedéseiről"…..
Caymans 2013.11.07 15:26:37
@Braincelle: azt nem veszed figyelembe, hogy a szülei nem fizetnek be épp elég adót éves szinten, hogy a gyereke tanuljon egyetemen? Szerintem simán.
Caymans 2013.11.07 21:06:04
@Braincelle: a gyerek azért megy egyetemre, mert tanulni akar. Nyilván oda felvételizik, ami saját elképzelésének szimpatikus. Viszont azt a szemére vetni, hogy mivel a MI adónkból tanult, ezért maradjon is itt... ne haragudj, de a legfinomabban is nevetségesnek és populista puffogásnak érzem. A szülő ugyanúgy fizeti az adót, azok a forintok a felsőoktatásban is kiköthet(né)nek. Ilyen alapon populista puffogásként azt fogja rá a szülő válaszolni, hogy legalább az adóforintjait nem csak a cigányokra költik.

@Rhea Sylvia: alapvetően egyetértek veled.

A poszter tényleg nagy mellénnyel beszél, de szerintem csak elszaladt vele a ló. Nyilván másodéven az egyetemnek nem a szebbik arcát látja, hanem azt, amikor úgy érzi (elnézést a kifejezésért) kőkeményen éjjel-nappal csak őt szopatják. A későbbiekben biztos vagyok benne, ha ő is akarja, akkor szebb élményeket is átélhet.

Alapvetően szerintem az emberek hozzáállásával, a tolerancia hiányával van gond. Nem csak az egészségügyben, hanem mindenütt. A szürke hétköznapok során az agóniából, fásultságból kitörni nagyon nehéz, nem telik el úgy szerintem senkinek se úgy napja, hogy ne találkozna úgy valakivel, aki kétségbe esésében a benne felgyülemlett feszültséget végső soron másokon vezeti le. Szerintem ilyen élményeken alapul a rossz ellátásos sztorik 70%-a. Duzzogó ápolónő, felbőszült betegszállító, arrogáns orvos... és még sorolhatnánk. Ez ugyanúgy szerintem bármely más területen is tetten érhető.
Caymans 2013.11.08 04:43:43
@Braincelle: félreértés ne essék, nem veszem természetesnek azt, hogy aki tanul itthon, az egyből külföldre megy, viszont tetszik, nem tetszik: meg tudom érteni. Abban egyet kell értenünk, hogy ezen nem te és nem is én fogunk változtatni. Az inkább a siralmas, hogy ide jutottunk. Tisztában vagyok azzal, hogy az egyén szintjén kell változtatni a hozzáállásunkon, hogy jobb legyen a rendszer... csak az a baj, hogy a nagyobb képet elnézve, nem látom a változást. Apám mondja mindig, hogy a rendszerváltással együtt, azt hitte mindenki, hogy eljött a Kánaán. Nem így történt. 20 év eltelt és azóta se látom, hogy az egészségügy megkapná a megfelelő helyét a társadalomban. Ha csak az OECD statisztikákat és a puszta számoka nézem... a legfinomabb értelmezésben is van még mit behoznunk.

Amikor azt látom, hogy a vidéki kórházban a csempét a leukoplast tartja a falon... amikor egy kórház mosdójában a szappantartó csak dísznek van a falra fúrva, hisz a takarítónak nem tudnak adni a toalettpapírról nem is beszélve... amikor a fiatal, de ambíciózus szakorvosjelölttől idősebb kollégája "ellopja" a beteget a hálapénz reményében (itt lehetne a gyakorlati képzés visszásságaira kitérni, most inkább kihagynám)... amikor az egyetemen megtanították nekünk azt az eljárást amit Magyarországon használnak az orvosok és elmagyarázták, hogy hogy megy tőlünk nyugatabbra... amikor osztályvezetőtől feljebb az állások pártpolitikai alapon vannak kiosztva... és nem látom a legkisebb változást akkor én is elgondolkodom, hogy mit keresek még itt. Ne áltassuk magunkat! A külföldön dolgozók sem állítják azt, hogy kolbászból lenne a kerítés. A munkakörülmények mind szakmai, mind munkavállalói szempontból viszont fényévekkel a magyar előtt van, egzisztenciálisan pedig nem kell olyan dolgokon gondolkodni, hogy megengedhetem-e magamnak a 600 forintos ementálit, vagy sem.

Véleményem szerint amíg nálam okosabb emberek fönt nem döbbennek rá arra, hogy már jelenünkben sem kap mindenki megfelelő minőségű orvosi ellátást akkor talán esetleg le fog esni a tantusz. Ebben jelen pillanatban még nem vagyok biztos.
Subba Való Világ: Windows 2011.02.26 21:50:00
Caymans 2011.02.26 22:01:46
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Caymans 2011.01.10 12:53:13
Pár 5letet felhozok, nem is biztos hogy mind1ik megvalósul, hisz ki tudja hogy a médiahatóság mennyire szólna bele a műsorokba... mind1, ne térjünk el a lényegtől, merem remélni, hogy Programigazgatóként (kb. ugyanazt csinálod mint Kolosi az RTLnél, nekem ez jött le) remélem adnak annyi "szabadságot" hogy eldöntsd mennyire legyen provokatív, egyes témákat feszegető a csatorna műsorainak összetétele.

1 cikket ajánlok figyelmedbe:
www.erdely.ma/mozaik.php?id=81059&cim=tevemusor_miatt_csokkent_a_terhes_tinik_szama

Megjegyzem, a sorozat indításakor óriási ellenszélben kellett leadnia a csatornának, mert mindenki bírálta, aztán most meg kiderül, hogy valószínűsíthetően kontraproduktív lett az egész.Rengeteg hasonló témájú saját gyártású sorozatot lehetne indítani. Pl. fiatalkorúak börtönéből, meg rendesen a felnőttek fogházából... stb. Az ilyen sorozatok költségvetése ha okosan csináljátok a minimálisra csökkenthető, 2-3 reklámblokkal pedig még pluszossá is tehető. Pályaválasztási műsorokat is lehetne indítani olyan egyetemisták vezetésével akik az adott karra/szakra járnak de gondolom ez tervbe van véve. Költségvetése egy ilyen sorozatnak minimális, szinte ideális. De ezek alapján lehetne Állampolgársági ismereteket nyújtó sorozatot is indítani pl. anno én azt se tudtam mi fán terem az szja, milyen illetékeket/adót kell fizetnem, ha munkavállaló vagyok, vagy kocsit veszek... stb.
Ezt a szép őszi napot is az egyetemen kezdtük, mint általában. A reggeli kávé és cigi elfogyasztása után egy szorgalmas egyetemistához illően a könyvtár felé vettük az irányt. Mert ugye a félév végén anatómia szigorlat, és a gyakvezetőnk (aki persze soha nem túloz :))…..
Caymans 2010.09.22 23:36:03
Caymans 2010.09.22 23:43:27
Sajnos én sem eredményekről , hanem rossz tapasztalatokról tudok beszámolni. Nem tanultam sem jogásznak, sem orvosnak vagy bármi más hűde "álom" szakmát. Egyszerűen elvégeztem az érettségit, azután egy autóvillamossági műszerész szakmát. Jelenleg másodéves vagyok egy…..
 Levélírónk a napokban bolti lopáson ért és azonnal rendőrségi fodgába került tinédzserekkel történtekből kiindulva elemzi a kialakult helyzetet. Elsősorban a sajtó hozzáállását nehezményezi, a bolti lopást, mint a tinédzserkor természetes velejáróját feltüntetni,…..
20éve vagyok ápolónő.Divat manapság a leterheltségre és a pénztelenségre hivatkozni ami igaz de az embertelenségre,empátia hiányára ez nem mentség. De.....!A nővér kiszolgáló személyzet a nap 12órájában.Minden betegnek,hozzátartozónak,orvosnak próbál megfelelni!Mind…..
Caymans 2010.06.26 00:12:24
Lemaradt Egri a Szlovén-USA meccsről. A francia-mexikói kedvéért hét órát utazott előző nap a kommentátor, de haza már nem jutott utána, a reptéren kellett éjszakáznia. Videoüzenetében egy nehéz nap éjszakájáról beszél mexikói drukkerek gyűrűjében ..
Caymans 2010.06.19 07:43:26
Foci vb az MTV-n! Breaking news 2010.06.14 20:46:00
Hangmérnökeink megvizsgálták, hogy mit tehetünk a Magyar Televízió rendszerein belül annak érdekében, hogy a sokakat zavaró vuvuzela-zümmögést kicsit tompítsuk. Az új rendszert kedden teszteljük, bízunk abban, hogy eredményes lesz. ..
Caymans 2010.06.15 09:28:44
Kedves praxis blog! A hétvégén a barátnőmmel sétálgattunk a ligetben, amikor az alábbi történettel szembesültünk. Egy hajléktalan férfit találtunk a földön fekve, két-három nyugdíjaskorú hölgy pedig bámulta őt. Láttuk, hogy a férfi lába erősen vérzik, ezért közelebb…..
Caymans 2010.05.29 10:00:21
Sokadik ilyen praxisblog bejegyzés után úgy érzem mentősként kötelességem hozzászólni az esethez:

Tájékoztatom a nagyérdeműt, hogy a kórházakban azokat a mentősöket utálják a legjobban akik hajléktalant hoznak be. Miért is? Eü-i hozzájárulást nem fizetnek, természetesen így TAJ kártya nuku az amúgy is súlyos adósságban lévő kórház meg szívja a fogát mert megint egy ingyenélőt kell ellátnia. Nem egyszer előfordult, hogy a kórházban leültettük, a beteglapot aláírattuk, hogy beteg átvéve, de nem csináltak vele semmit. Jobb esetben hagyták hogy 1-2 órát üljön és pihenjen, majd a biztonsági szolgálat emberei ugyanúgy kivágták az utcára. Megjegyzem a posztíró, szerintem azzal sincs tisztában, hogy mennyibe kerül egy mentő helyszínre hívása, pedig azt is érdekes lenne végigvezetni. Megjegyzem aztán pedig a posztíró majd csodálkozik, hogy a számára fenntartott ágyat ágyszámcsökkentés címén a kórház kénytelen kidobni, mert egyszerűen minuszos a rendszer.
De továbbmegyek, ha bevisszük a hajléktalant (az esetek 99%ában alkoholos befolyásoltságból eredő sérülés miatt) nem egyszer fordult már elő, hogy a kórházi személyzet leterheltsége miatt, konkrétan nekünk kellett megfürdetni és hasonlók. És itt nem az a gond, hogy egy újabb tetves/rühes ... stb. hajléktalant kell fürdetnem , hanem az, hogy engem nem ezért fizetnek, és nem azért dolgozok, hogy aztán ugyanazt az embert egy hónapban 3x én vigyem be a kórházba (mert igen már ilyen is volt). Nem beszélve arról, hogy igen ritkán de előfordul, hogy a mentőállomáson nincs több mentő, mert nekem ott kell maradnom az alkoholista hajléktalannal, amikor épp vki agyvérzést esetleg szívrohamot kap. Még szerencse, hogy a mentőkocsik osztályozása miatt az ilyen jelenség nagyon ritkán fordul elő, de azt kell mondjam, hogy évente ha nem is sok de pár eset előfordul. A kórházban ha detoxba kerül a hajléktalan, akkor ugyebár adnak egy sárgacsekket amit jó lenne ha befizetne, de aki oda kerül, 90% hogy nem fizeti be az ellátása költségeit. Lehetne még sorolni a háttérben, a laikusok számára érdektelen magyarázatokat, nem hiszem hogy bárkit is érdekelne, a többség csak azt látja, hogy bunkó mentősök.

Erről is be lehetne számolni a blogon, mi több kérném a blog vezetőjét, Dr. Morcz-t hogy a háttérinfókat nem ártana néha kitenni az oldalra. Az ilyen sablonposztok már kezdenek idegesíteni ami semmi másra nem jók, csak azt hogy az egyszerű embert az OMSZ ellen szítsák. Aztán meg én szívom a levét.
Caymans 2010.05.29 11:07:54
@tistedur: erre jobb leírni az első találkoztásomat egy alkoholista csövessel.

Beteglapra szó szerint ezt írtam: A beteg emberi nyelven nem beszél, érintésre rugdos, harap.

Az ilyen emberrel te mit kezdenél ha ez lenne a dolgod? És ugyanúgy látszott rajta hogy rossz bőrbe van, de nem bírtuk lefogni.

1. megoldás: Pesten a vörös kereszt azt hiszem "szeretetkocsival" járja az utcákat. Rádión én mindig őket hívom ha csöveshez kell menni, és látszik, hogy nem igényel kórházi ellátást. De néha ez sem elegendő, volt hogy nem maradt ott hanem tovább ment.

=====================================
A fejsérültet alapszabály hogy minden esetbe be kell vinni a mentőnek. Akár ha csak 1 kis horzsolás is, de be kell vinni. Nem csodálom hogy nem voltak kedvesek, de mondom az esetek 90%ában a kórház számlájára történik az ambuláns ellátás. Annyira szeretnek a kórházba amikor viszem be az ilyen embereket, hogy ne tudd meg. Nekem se hiányzik hogy minden 4-5. esetnél kapjam a fejemre hogy "már megint kit hoztál" ...
A magyar felvágós népség, pláne ha autóvásárlásról van szó. Neki a méret a lényeg, semmi más, ennek köszönhető, hogy nagy, de alulmotorizált és fapad-közeli autókkal van tele a közút-hálózat. A nagy autóhoz ugyanakkor nagy, legalábbis nagyobb presztízs társul, mint a…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
 Szeretném tisztelettel megkérdezni, hogyha tudható volt, hogy választókerületenként csak egy szavazókörben lehet igazolással szavazni, és lehetett tudni, hogy hányan kértek igazolást az adott kerületben történő szavazáshoz, akkor hogy a fenébe nem állt össze egyetlen jó…..
Caymans 2010.04.11 21:09:57
Maradjunk annyiban, az MTK II - Vác érdekesebb volt.1-1 lett a végeredmény, váci vezetés után egyenlítettünk az 54. percben Pál Szabolcs góljával, és ha az ember a gyönyörű Promontor utcai pályáról, Budafok közepéről haza akar menni a távoli Zuglóba, még csak rohannia sem…..
Caymans 2010.04.11 21:08:33
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Jó látni, hogy az összes létező csatornán terjed a kisfilm (80.000 felett a nézők száma, a videó feltöltése utáni második(!) napon), és a lelkes önkéntes terjesztők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kormányhoz is eljuttassák azt. A kapcsolat.hu-ról ugyan negyed…..
Caymans 2010.03.11 18:33:37
@Oszkó Péter: Talán Ön az első olyan miniszter az elmúlt 20 évben, akinek véleményére válaszolni is lehet és talán feltételezem, hogy szabadidejében ön is olvassa el az egyszerű átlagember hozzászólásait, nem pedig egy erre külön felvett ember, ezért elismerés illeti önt, becsülöm érte.

Amit viszont ön sem tagadhat az az hogy az elmúlt két MSZP-s kormányzati ciklusban(amit a videó is összehasonlít, és valójában 8 évet foglal össze, nem 1-et) - fogalmazzunk finoman - nem a legjobb teljesítményt nyújtották politikusaink. Meggyőződésem, hogyha nincs a világgazdasági válság, Magyarország ugyanúgy lépdelne a szakadék felé. Az a szomorú és szégyenletes hogy 1 év alatt Ön és Bajnai miniszterelnök úr több mindent tett az országért mint az előző 7 évben működő kormánypárt. A legszebb az egészben az, hogy a mai napig még EGYETLEN PÁRT SEM szólított meg programjával, egyszerűen nincs olyan politikai erő akire meggyőződéssel szavazni tudnék. Nem tagadom fiatal vagyok, de az iskolapadból kikerülve 4 év alatt kiábrándultam mindenből ami ebben az országban, ebben a társadalomban történik és ezért teljes mértékben a politika felelős.
Az utóbbi években az aktuálisan futó politikai kampányokba megzakkanni készülő választópolgár megszokhatta, hogy az MDF akcióin, megmozdulásain lazíthat a leginkább felhőtlenül. Ott van példának legalább három választási hadjárat, ahol a párt imázsát a bajusz köré…..
Egy medikus tisztelt meg minket azzal, hogy elmondja véleményét az Elégséges orvosok posztunkra reagálva. Megtudjuk leveléből, hogy minden vizsga előtt aláríratnak egy nyilatkozatot a hallgatókkal, hogy amennyiben puskázáson érik őket, azonnal kicsapják őket az egyetemről.Tisztelt…..
Caymans 2010.02.20 19:09:19
@nincs89: A humánmorfológiai és fejlődésbiológiai intézetnél neked nem volt vizsgád? Nálunk ott mindig aláíratták ezt a papírt. De ahogy visszaemlékszek a dgci-n is ha nem is kellett aláírni, emlékeztettek rá. No mind1, ez persze nem jelenti azt, hogy senki se puskázik, mindenki abból él meg amiből tud és véleményeddel együtt vallom azt, hogy jobb megbukni semmint úgy átmenni hogy nem tudsz semmit.

Üdvözlet a SOTE ÁOK 2. évfolyamfeléről:D
Hosszú ideje állást keresek. Sajnos több munka helyen érdeklődtem már és elutasító válaszokat kaptam.  Én intézetben nőttem fel közel 24-éves koromig. Megtanultam írni olvasni, befejeztem az iskolát, sőt még egy szakmunkát is sikerült kitanulnom. Angol tanfolyamra járok…..
Caymans 2010.02.10 09:09:13
Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a…..