Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hafu

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
7. Moziszoba pattogatottkukorica-tartókkal és dobfelszereléssel (?)   De a gyerek kalózszobája is nagyon ütős! (Kösz Geri!) 6. Jézusom, mi az, hogy gázközponti fűtés? Na majd megkérdezem a tujákat: “Szép, gondozott, parkosított a kert, melyben több tuja is helyet…..
   Az eperszörp házilag postot igen kedveltétek, így gondoltuk, a világ elé tárjuk a legegyszerűbb házi eperfagyi receptet is. (Alapjáraton ugye lusták vagyunk, viszont finomat enni nagyon szeretünk!) Nem is recept ez, inkább megoldásnak mondanánk. Eper kell hozzá,…..
Tegnap folytatódott az ország leghíresebb mókamesterének "one-man" showja, mindenki kedvenc Gyurija bejelentette a végleges-közeli formába öntött új adóterveket.Kicsit visszaugorva az időben, Matolcsy György tavaly novemberben végén írt egy sarkalatos törvényt, amelynek az volt a…..
hafu 2012.05.10 15:38:17
@online távmunkás: Csak az első 10 karakter után kellene adót fizetni.
hafu 2012.05.10 15:53:19
@rulla: Multik, szolgáltatók, bankok megadóztatása = a lakosság megadóztatása indirekt úton

attól még hogy a szart csokoládénak hívjuk ugyanúgy szar, ami az első harapásnál ki is derül
Valahol igazad van a mondanivalót illetően...
hafu 2012.05.10 15:57:18
@online távmunkás: A kommentelési adóból befolyt összegen a Hírtv-t, izé akarom mondani a hírközlési és egyéb kommunikációs (rátkay zsilip féle) cégeket támogatnák....
A szervezők nyilvánosságra hozták a debreceni úszó-Eb jegyárait. Ezek szerint legjobbjaink előfutamait 1000 forintért vígan megnézhetjük, de a döntőkre csak úgy ülhetünk be a hatalmasnak nem mondható debreceni uszodába, ha mind a hét napra érvényes bérletünk van. Ebből…..
A morgás joga Mutasd a dobozod! 2012.04.26 10:41:00
    Vajon kit szolgál a rendőrség, az állampolgár vagy a költségvetést? Ha rendőrségünkről van szó, mindent elhiszünk, és annak az ellenkezőjét is. Azonnal, fenntartás nélkül. A legabszurdabb pletykákról is bebizonyosodhat, az valójában nem rosszindulatú híresztelés,…..
Az ember bedugta a bankkártyát az ATM-be, megadta a kódját, kiválasztotta az összeget, majd az automata kiköpte a pénzt. Matolcsy közben megkapta a tranzakciós adót. Rezgés, pittyegés, megjött az SMS pénzfelvételről. Matolcsy közben megkapta a telefonadót.Az ember kosarával…..
hafu 2012.04.26 09:25:11
Legalábbis Mezőfalva önkormányzata szerint. Sőt az önkormányzat szerint emellett még 160 ezres adósságot is lehet finanszírozni! Az Új Szemlélet radikális szociális munkásokból álló csoport Facebook oldalán rakta ki azt a képet, ami egy elutasított Szociális segély…..
hafu 2012.04.25 15:26:30
@Kutchek: Nem sokat tévedsz,
elég magas a napbarnított őslakosok száma Mezőfalván. Munka szinte semmi. Miből éljenek meg szegények? Elmennek színesfémet gyűjteni... ööö.. akarom mondani bozdát szedni. Ez még a jobbik eset!
hafu 2012.04.25 16:38:20
@Anti Anyag: Pontosan!

Nem vagyok romaellenes, a baráti körömben is előfordulnak. DE!
Luzercica, te hogyan éreznéd magad, ha minden hónapban feltörnék a házadat és olyan dolgok tűnnének el belőle, amiért te megdolgoztál, hónapokig lemondtál bizonyos dolgokról, hogy meg tudd vásárolni az adott vagyontárgyat. Legyen szó rotakapáról vagy csak egy létráról. Minimálbérből mindegyikre hónapokat kell spórolni. Amiért te 4-5 hónapig kuporgatsz, azt ők 10 perc alatt ellopják.
Te ha rossz anyagi helyzetben vagy elmész lopni, rabolni? Nem??? Vajon miért?

Valószínűleg a romák sem mennének el, ha máskép szocializálódtak volna. De amíg ilyen elutasító a magyar társadalom és esélye nincs munkát kapni, kilábalni az adott körülményeiből az illetőnek, addig valószínűleg a gyermekeik is el fognak járni lopni, csalni. Összetett a probléma, de létezik! A segély nem megoldás, motiválni kell őket és segíteni abban, hogy két lábon meg tudjanak állni.

Ilyen előítéletekkel, amivel a magyar társadalom az irányukba viseltetik nem nagyon lehet mit kezdeni. Számold össze, hogy az ismerettségi körödben hány roma van, aki vezető beosztásban van.
hafu 2012.04.25 16:55:43
@komplikato: "a bűnözés nem hajlam vagy kultúra kérdése, hanem iskolázottságtól és szociális helyzettől függ."

Felhívnám a figyelmed, hogy én azt írtam, hogy attól függ a dolog, hogyan szocializálódik az egyén.
Ebbe beletartozik a magatartási minták imprintációja is. (Social imprinting).

Ha olyan családban nősz fel, ahol elítélek a lopást, csalást, miegymást, akkor máris sokkal kevesebb az esély arra, hogy rossz anyagi helyezetedben bűnbeesel.
Még januárban jelent meg egy cikk és egy nemzetközi tanulmány arról, hogy a "A Skype kinyírja a távolsági telefonhívásokat". Mivel az elemzésnek nem volt magyar vonatkozása, megpróbáltunk utánajárni, mekkora is lehet a Skype magyarországi forgalma. Nos, mi tagadás, lepattantunk a…..
hafu 2012.04.24 16:54:02
@efes: Nem-e számít nekik a 2 Ft/perc???
Nem egy nem kettő felsőbbkategóriás autót vezető sofőrt látni az utakon, akiknek már kihangosítóra sem telik.
Ezeknek szerinted nem számít ez az összeg? :-)
Az anyját is eladná ha tehetné!
Főleg, a szlovákrendszámos minimálbéres vállalkozói réteg..
Az állam államosítaná a babakötvényeket:  http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/10/a_kormany_a_babakotvenyt_is_allamositana/ . Miről is szól röviden a babakötvény történet? Van egy nagyon korrekt kezdeményezés, miszerint minden újszülött gyermek után ad az állam egy fix…..
hafu 2012.04.11 14:26:05
@Bertie.Wooster: Egyszeri befektetés??
Jó vegyük a példa kedvéért.. havi 20 ezret félrerakok a CIB Malacperselybe (7,5%-os kamaton)...
Ezután egyszeri befektetésként megveszem év végén a MTELEKOM pakkomat, ami kb 10%-os osztalékkal fog kecsegtetni. Ha az adót levonom, akkor is tokkal vonóval sokkal jobban járok, mint a megközlítőleg 6%-os hozammal!! Miért kötelezném el magam 6%-os hozzammal 10 évre, amikor nevetve találok jobb befektetést?? Persze, ha fundamentás balek vagyok (esetleg üzletkötő), akkor azt fogod mondani, hogy ez az évszázad üzlete.
Ha idő előtt hozzá szeretnél jutni a pénzedhez, akkor bukod az állami támogatást és még a kamatok jórészét is.
Azt se felejtsük el, hogy a kamatok a fundamentánál is változnak az alapkamat függvényében, szóval ha a relatív kamatokat nézem, és a 7,5%-ot referenciaként tekintem, arányaiban magasabb hozamot tudok elérni adott 10 éves periódusban. Attól nem kell félni, hogy itt 2-3%-ra fog esni egyhamar az alapkamat.
A fundamenta felhasználási lehetőségei igencsak korlátozottak. Egyáltalán nem likvid megtakarítási forma.
Érvelsz azzal, hogy akinek 20-30 ezer foritnyi megtakarítási lehetősége van, soha nem ajánlanál részvényt. De miért ajánlanál fundamentát??? Miközben bármi baj van, csak úgy tud hozzányúlni ehhez a pénzhez, ha elveszíti a 4-5 éves állami támogatást meg a kamatokat. Kvázi a pénze egyáltalán nem kamatozott a befektetési időszakban.
Biztonságosabb befektetési formák közül is nem egy, nem kettő olyan van, ami a fundamentánál jobban teljesít. Itt a 30%-os hozam varázsige téveszti meg a legtöbb ügyfélt, azt már nem utána nem emelik ki, hogy a következő években az addigi megtakarítása már csak 1,5%-nyit kamatozik vagy még annyit sem.

A banknak az az érdeke, hogy minél olcsóbb forrásokat találjon, amit ő majd ki tud helyezni hitel formájában.

Másik dolog... Szemünk fénye... arany fonál stb...
Itt is az adóvisszaigénylésekkel ugratták bele az embereket, a dologba. Mára ezek a kedvezmények megszűntek. Kvázi vagy kiszáll az ember egy kis veszteséggel, mert ugyebár a szerződés kivásárlási értéke nem éri el a befizetéseket sem, vagy bevállalod a szerződés lejártáig, hogy a szinte minimális kamatokért cserébe fizeted tovább a Szemünk fényét vagy az Aranyfonalat, hogy legalább ahhoz hozzájuss, amit eddig befizettél.
10 éve nem látta az ember, hogy most elveszik majd az adóvisszaigénylés lehetőségét.

A fundamentánál sem tudod megmondani, hogy mi lesz 5 év múlva.. Tehát ebben is van kockázat.
hafu 2012.04.11 14:33:48
@Bertie.Wooster: Még egy dolog... A fundamenta lakáscélú megtakarítási forma! A bankbetét nem feltétlenül!
Lakásvásárlásnál ugyebár befigyel az illeték, közjegyzői díj.. stb...

Ahhoz, hogy ki tudd venni innen a megtakarításod, vagy lakást vásárolsz, vagy hitelt váltasz ki vele (ha rendelekzel egyáltalán hitellel).

4-6-8-10 év elkötelezettség, hogy addig lemondjak a pénzem kezeléséről?? Főleg, ha kevésből élek!? No way!

Ha jön egy jó lehetőség, azért mondjak le róla, mert évekre elköteleztem magam a fundamentánál?

Kinek kell a röghöz kötés?
hafu 2012.04.12 09:22:38
@Bertie.Wooster: Kedves Bertie, örülök, hogy ennyire szíveden viseled, hogy felvilágosíts és beragyogd az eget az én kis sötét éjszakámban :-) Senki nem mondta, hogy könnyű pénz a részvény. Nem szerettem volna doktori értekezéseket írni arról, hogy mikor veszünk, mikor adunk el. Az is nyilvánvaló számomra, hogy az irányadó kamatlábak is változnak, de csak arra akartam rávilágítani, hogy nem kötelezem el magam szigorú feltételek mellett alacsony kamatra. Nézd meg az MTELEKOM osztalékait, aztán számolj! Persze az is lehet, hogy csődbe megy az egész és bukod a pénzed, vagy kevesebb osztalékot fizet, minden lehetséges. Azt is tudhatod, hogy osztalékfizetés előtt elkezd emelkedni a részvények ára, így ha időben vásárolsz, akkor már az árfolyamkülönbözeten sokat nyersz. Mindenki a kockázatvállalási kedve alapján tőzsdézzen. Én eddig még mindig a banki betétek feletti hozamot értem el, a bukókat is beleszámítva, innentől kezdve nincs miről beszélni. Nem fogsz arról meggyőzni, hogy milyen fasza dolog a fundamenta, amikor már most a banki hozamok alatt teljesít.
A portfoliód több mindenből kell, hogy álljon, sosem szabad egy dologba beletenni az összes megtakarításod. A deviza is jó befektetés lehet fél-egy éves időtartamon, de szerintem ezt te is tudod.
Mindenki maga rendelkezik a pénzével, én nem azért "kuporgatok", hogy a bank dőzsikéljen belőle és fizesse az olyanok telefonszámláját és céges autóját, mint amilyen te is vagy.
Arroganicából jeles! Így kell kiboxolni az ügyfélből a pénzt, biztos jó értékesítő lennél. Szerintem elmehetnél az Amwayhez hálozatot építeni, pont ilyen emberekkel van teli, mint te.
Nem kell ahhoz egyetem, hogy átbaszd az embereket a jutalékodért cserébe :-)
Mellé villogtathatod a sumákum laude diplomádat is, hogy még hitelesebb legyen az alakításod.
„Ilyen lenyűgöző science-fiction alapanyaggal még sosem volt dolgom” – lelkendezett az E.T. rendezője. Bár még se a témáját nem lehet tudni, se azt, hogy kiről fogja másolni a köztársasági elnök, Hollywood máris lecsapott Schmitt Pál készülő PhD-jára. A film…..
Ha úgy vesszük, valóban nevetséges, hogy már havi 300 nettóra sem adnak hitelt. Viszont naiv igénylő mégiscsak minimálbérre szerette volna felvenni, amire hirtelen nem tudnék közeli precedenst mondani. Ha vannak még ilyen helyek, majd a kommentekből kiderül: Az esetből érdemes…..
A homofóbia elleni küzdelem egyik alapvető eleme a homofób indíttatású bűncselekmények büntetőjogi minősítésének rendezése. Magyarországon a Büntető törvénykönyv 269. §-a ugyan 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetni rendeli a „Közösség elleni…..
hafu 2012.03.22 10:53:12
@benoke77: Igen, a bibliás eset is elítélendő és nagyon primitív.
Azt se feledjük, hogy külföldön nálunk fejlettebb társadalmakban, akár babakocsit tologató gyerekes szülők is együtt vonulnak a melegekkel, mert ott a toleranciáról és a szimpátiáról szól a dolog. Nem pedig valagvájárkodókat meg bukszanyalókat látnak az ott vonuló emberekben. Egy kisebbséget látnak, akiknek sok előítélettel kell megküzdeniük. Ott egy nyugis, május elsejei felvonuláshoz hasonló esemény a felvonulás, vagy mint valami fesztivál.

Abban nincs igazad, hogy a szélsőjobbot letörik... Sajnos!
A kormány melletti szimpátiatüntetésen is hozták a formájukat, lásd a bankcentert.

Vagy amikor lemennek vidéki falvakba masírozgatni. De elég hacsak a 2008-as dolgokra gondolunk... Volt egy keménymag, akik napidíjat kaptak, cserébe azért, ha csinálják a fesztivált, valamelyik fórumon nyíltan írtak erről. Nem emlékszel a lángoló autókra, meg a szétvert kirakatokra? :-)

Persze a kormányunk már 56-os hősként állítja be őket és elrendelte a kárpótlásukat.
hafu 2012.03.22 11:50:28
@Farkantoán Chatpartner: A bibliagyalázás egy egyedi eset volt, amit kiemeltél, ami a lényeg, hogy azt akarta a gyengeelméjű hangsúlyozni, hogy ő is Isten gyermeke... Legalábbis ha nagyon metafórikus akarok lenni, akkor ezt is bele tudom magyarázni.
Az, hogy ezek a nagymagyarok balhéznak, elég általános.
Lehet, hogy demamóg vagyok, de te meg egy egyedi eset alapján általánosítasz :-)

Ha valaki kurvák és papok bulira Bibliát visz magával, az jópofa, ugye? :-)
De ha már a Biblia szóba került, akkor gyermekmolesztáló papokról is egy külön poszt születhetne.

Azt ugye beláthatjuk, hogy az erkölcs szép meg jó dolog, de deviáns viselkedésű emberek mindig is voltak, vannak, lesznek... Ugye nem gondolod úgy, hogy minden meleg egy morális fertő, egy zsákutca és Bibliát emel a farkához kedvtelésből és polgárpukkasztásból, mint az sem állná meg a helyét, hogy az összes pap pedofil. Beteg emberek vannak, függetlenül attól, hogy melyik nemhez vonzódnak.
A primitívség meg egy megfelelő gyermekkorral nagyjából orvosolható lenne :-)
Egy érdekes olvasói levelet olvastam az egyik újságban ma. Így szólt: Egy újabb törvénymódosító indítvány a devizahitelesek megsegítését nem az ingatlan 30 millió forintot meg nem haladó értékéhez, hanem az eredetileg felvett, 30 millió forintot meg nem haladó összeghez…..
hafu 2012.03.09 13:22:34
@mikrovp: Ebben is van igazságod. De amikor az ügyfél hitelképességét mérik, akkor mérlegelik az ingatlanfedezetbe bevonható ingatlanokat, az adós jövedelmét és még nagyon sok mindent.

Azt még a bankok sem látják előre, hogy egy 10-15-20-30 éves időtávon milyen lesz az ügyfél fizetőképessége.

Az ügyfél sem akar várni 20-25 évet az ingatlanvásárlással, főleg akkor nem, amikor már olyan korban van, hogy szeretne családot alapítani

Mindkét fél vállal kockázatot. Sajnos a piaci környezet olyan, hogy nagyon sok embernek szűnt meg a munkahelye, amit nem látott előre. Hogyan is tudná valaki garantálni, hogy évtizedeken keresztül tud fizetni?!
De ilyen alapon a hitelezést be is lehetne szüntetni, mert kockázatos!
Elég akár egy súlyosabb betegség is, hogy az ember felkerüljön a késve fizetések miatt a BAR listára.

A bankok gyakorlatilag a hitelezésből élnek, ha megszűnne a hitelezés, a bankok is bezárhatnának.

A válság azért tisztán rámutat arra, hogy a mostani rendszer fenntarthatatlan.

Az árak és a rezsikiadások sokkal nagyobb ütemben nőnek mint a fizetések...

Én sem tudok megoldást! Remélem nem azt mondjátok, hogy mindenki lakjon a szülőkkel 50-60 éves koráig és majd örököljon :)

Kell a hitelezés, de a bankok is engedhetnének azzal, hogy lemondanak az extra profitról és kisebb haszonnal viszont biztonságosabb hitelkihelyezéssel operálnak.

Ma már mindenki egy ügyfélen szeretné megszedni magát. Ne fújjunk lufikat, mert előbb utóbb kipukkadnak és akkor összeomlik minden.
INTERJÚ A család csakis egy férfi és egy nő közötti kapcsolat lehet, amelyben a felek potenciális szülők is egyben. Az egyik legtekintélyesebb német alkotmányjogász nyilatkozott nekünk. Paul Kirchhof az Andrássy Egyetemen - kas.de     Paul Kirchhof a német…..
hafu 2012.03.08 15:44:33
@pimpalini: ha a legtöbb csaj már volt nővel, akkor valószínűleg nem a szülők nevelték ilyenre. Gondolom ebben is egyetérthetünk.
hafu 2012.03.08 15:59:01
@Idet: Nem azon van a hangsúly, hogy normává emeljük-e vagy sem. Az elfogadás a lényeg. A tiltás meg ugyebár az elítéléssel ér fel.

Tekintsük őket is emberszámba.

Cang azt kifogásolta, hogy baromságnak tartottam a véleményét. Ő viszont annál könnyebben nyilatkozik a melegekről pejoratív szavakkal. Ha ő magának kikéri azt, hogy a véleményét más hogyan minősíti úgy az is jogos elvárás lenne, hogy ő is tiszteljen másokat. Ez alapján a melegek helyzetét is tiszelni illene és elfogadni. A tiltás semmit nem ér, főleg, hogy olyan "viselkedésformáról" beszélünk, ami a társadalom egészére tekintve egyáltalán nem káros.
hafu 2012.03.08 16:07:36
@pimpalini: Ebben is van igazság! A környezet szerepe abszolút elvitathatatlan. Inkább úgy fogalmaznék, hogy régen is jelen voltak ezek az értékek az ember természetéből fakadóan, viszont akkor sokkal inkább elnyomták magukban ezt az emberek, főleg a társadalmi elvárások miatt. Most hogy kisebb a társadalmi nyomás a mai lányokon, sokkal több mindent megengednek maguknak. Ma már pornócsatornák is foghatóak, és erotikus magazinkat árulnak a sarki közértben.
Ez nem jelenti azt, hogy az alapvető emberségesség kihalt az emberekből.

A szexualitás mindig is jelen volt az emberek életében. Emelett persze lehet valaki jó ember, még úgy is, hogy szvingerklubbokba jár a párjával vagy éppen egy azonos neművel él együtt. Ettől még a társadalom számára hasznos értékrend ugyanúgy kialakulhat, függetlenül a szexuális orientációtól.
Hoffman Rózsának már nem kell olyan egyedül éreznie magát. Nem ő az egyetlen ember az országban, aki komolyan vette a Hírcsárdát. A Színes RTV ugyanis behoffmanrózsázta a viccblog Morgan Freemanről szóló posztját. Csak úgy mellékesen megjegyzik az amerikai filmszínész…..
Limitált példányszámú környezetbarát táskákkal lepi meg Valentin-nap alkalmából vásárlóit az egyik bevásárlóközpont. A Makány Márta által tervezett bevásárlószatyrok különlegessége, hogy mindkét oldaluk más mintázatú: az egyiken virágokkal díszített állatbőrök,…..
Na, ezzel is megvolnánk, megvan az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója, a Compact Disco, aminek egyik tagja a műsor közben azzal biztatta a nézőket szavazásra, hogy majd ők felteszik Magyarországot a térképre, ha eljutnak Bakuba. Nem ez volt az egyetlen otromba megjegyzés a…..
hafu 2012.02.13 15:24:43
@már foglalt: Ezeket a közhelyeket bármelyik általad kedvelt zenekarra is el lehetne puffogtatni :)
hafu 2012.02.13 15:57:21
@már foglalt: Kritika??? Az a baj, hogy nem kritizálsz, hanem trollkodsz. A kettő között ég és föld a különbség :-)
hafu 2012.02.13 16:31:07
@már foglalt: A leggyakoribb pop akkordra gondolsz? :-)
Mary Katranzou új dizájner kollakciót tervezett a Topshop számára, a nagyon szép, virágos ruhákat hamarosan az online boltban meg tudjátok veni. Szerintem az egyik legjobban sikerült együttműködés az utóbbi időben az összes divatház és akármelyik tervező között...
Az első Éden hotel legaljasabb, de éppen ezért egyik legemlékezetesebb karaktere, a magát modellnek aposztrofáló Szandrát egy éve sem tette volna ki senki otthon a vitrinbe, meglehetősen közönséges, egyszerű arca volt, semmi különös vagy emlékezetessel a fülek között - a…..
A Dal című köztévés dalverseny első adását felettébb kínos technikai bakik, hiteltelen és unott zsűritagok, no meg a 10 indulóból legalább négy esetében gyanúsan ismerős (értsd: már létező felvételekre hajazó) dalok jellemezték. A három továbbjutó mellett Tóth Gabi Nem…..
Tipikus kultúrák közötti párbeszéd. A berlini főpolgármester, aki mintegy teljesen mellékesen homoszexuális, és egyáltalán nem mellékesen ezt nyíltan felvállalja, szóval ez a Klaus Wowereit levelet írt Tarlós Istvánnak. Eddig tart a közös értelmezési keret. Innen már…..
hafu 2011.12.30 10:22:22
@Etniez:
Valószínűleg nem kerül sokszázmillióba a rendőri biztosítás, ha meg biztosítani kell valamit, nem a te adódból fogják, hanem a több ezer sportoló itt elköltött zsebpénzéből (pár milliárd forintjából) :-)
bevételi oldal - kontra kiadási oldal..

Imádom a kétbites gondolkodókat :-)))
hafu 2011.12.30 11:15:36
@Blickfang:
Támogatom az ötleted, a Diákolimpiát is kereszteljét át valami másra. Az sem az élsportról szól, hanem az egészséges életmódról...
hafu 2011.12.30 13:03:22
@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Bár akkor is több maradt volna neked, amikor az észt osztogatták :-)
Policity Kedves Munkatárs! 2011.12.28 15:29:00
A család levelet kapott Orbán Viktortól, Magyarország munkatársától. Mindent tud rólunk, ehhez nem fér kétség. Segíteni akar – nyilvánvaló –, ezért küldött a szüleimnek levelet, de azért van pár érdekesen orbánviktoros a levélben. A levelet, amit csak…..
hafu 2011.12.29 12:28:58
@J.László: A versenyhelyzet jobb és minőségibb szolgáltatásokat vonz maga után. Az árakról nem is beszélve :)
hafu 2011.12.29 12:42:10
@belekotty:
Teljesen egyetértek. Amíg nincs igazán versenyhelyzet, addig vagy megvárja az ember a hónapos várólistákat vagy elmegy magánklinikákra súlyos összegeket otthagyva.
Arról készülnek vajon statisztikák, hogy a várólisták mennyivel járulnak hozzá a halálozási statisztikához, vagy ez esetleg mennyivel befolyásolja a GDP-t? Sok betegségnél döntő lehet, hogy időben felfedezik-e, de ha egy-egy vizsgálatra hónapokat vár az ember, az rontja a kilátásokat.