Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matenak

121 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem volt gyerekszobám, de most van egy fürdőszobánk. Azért is vagyok biztos ebben, mert fel kellett újítani. Viszonylag simán megtörtént, de hátra volt még egy utolsó művelet, amit merészen bevállaltam, elvégre egy igazi férfi mindig mindent jobban tud. Úgyhogy lementem a garázsba. Bár ne tettem…..
Matenak 2020.03.02 18:44:35
@peter3374: Köszi a tippet, de ez már tuti volt festve, mert ahonnan le tudtam szedni a festéket, alatta ott van szépen az eredeti zománc. Meg nem az van, hogy egyáltalán nem hatott rá a kromofág, hanem csak nagyon kevés helyen, nem igazán értem.
Matenak 2020.03.03 17:35:22
@Bubaru: Hobbiautónak kéne már lennie szegénynek, nem pedig napi használatban tartani, ahogy én teszem. De ma is mentem vele sokat városban, hiányozni fog ez az élmény, az fix.

@Szkotti: Az igazán érdekesekhez ez túl drága. :)
Nos. A múltkor azt írtam, hogy a Carinával kell menni Norvégiába, hisz az a logikus választás. Alig két nappal utána viszont rádöbbentem, hogy ennyire kézenfekvő megoldással nem csicskulhatok be. Fontos, hogy ne az autó alját nézzem majd, hanem a hegyek tetejét, de megbízható autókból elég jól…..
Matenak 2020.01.17 07:24:45
@Helga Dorottya Vincze: <3 Hajrá!

@Prien-u47: Van tervben hasonló megálló. :) Kyrkö mosse, ez jobban útba esik.
Matenak 2020.01.22 12:40:58
@Bubaru: Tenksz!
Nagy király vagy, jó helyen lesznek itt, köszönöm. :) A Swift felnik rámennek az autóra csont nélkül, de a véznaságuk és az ET számuk miatt nagyon keskeny velük a nyomtáv.
Előre is elnézést kérek. Boldog karácsonyt! Összegyűltek karácsony alkalmából, várják, hogy minden családtag megérkezzen, remélhetőleg olajozottan mennek majd a dolgok. Egyikük már rég úton van a fáért, elvitt magával egy 500-ast, bár az kevés lesz. S 2000 vajon megteszi? Buckás lesz így ez az út,…..
Egyszer kaptam egy ilyen kommentet: "Ennyi penzzel ennyi idővel.... ilyen hatterrel mas mar a holdig jut kb nem a 30 eves celicaig meg camryig... amik sose jok bocs" Néha valóban azt gondolom, hogy a gépparkom költségvetése vetekszik a NASA-éval, de egy nap nekem is huszonnégy órából áll, a Holdra…..
Dallas rozsdamentesen tért vissza hozzám. Három hétig volt távol a beavatkozások miatt, és mikor újra beleülhettem, már megint beleszerettem. Nem újdonság ez, immár tíz hónapja minden egyes nap szerelmes tekintettel nézek rá, és várom, hogy átélhessem az élményt, amit ez a harmincéves,…..
Vinnyogtam már pár évvel ezelőtt, hogy meg kéne tenni, és akkor sem volt már friss ötlet. Az biztos, hogy nem leszek már fiatalabb, az öregedés pedig nagy lutri, nem tehetek úgy többé, mintha örökké élnék, pláne az idei év eddig eltelt időszaka alapján. Úgyhogy kész, eljött az idő. Pár nappal…..
Matenak 2019.09.02 18:13:23
@Szkotti: @geegee: Drága lesz, az biztos. De feküdni a sírban majd ingyen fogok, úgyhogy addig élek drágán, amíg tudok! :) Fotózásba majd kicsit belebonyolódom, de azért nem nagyon, nehogy megessen az a csúfság, hogy többet nézem a tájat objektíven keresztül, mint nélküle.
És igen, az út kalkulálása fontos tényező, jól ki kell majd találni, hogy ne túl sokba kerüljön, csak sokba. Persze egyúttal ne legyen túl fárasztó sem. Hogy milyen gyorsan kell letudni, az majd a szabadidő hosszától függ, de remélem össze tudunk hozni egy hónapot.
Matenak 2019.09.03 07:48:00
@binux: Meg is vagyok hatva, hogy ennyi segítőkész ember szánta rá az idejét, hogy kommenteljen és felajánlja segítségét, nagy lökést ad az amúgy sem csekély lelkesedésemnek. Neked is köszönöm!
Viszünk sátrat, de fázni nem akarunk, úgyhogy csak akkor tervezzük használni, ha az idő viszonylag kellemesnek mondható. Nem szeretnék emiatt csilliós hálózsákokat venni, amikben jó meleg van, csak ha éjszaka ki kell ugrani pössenni, akkor magamra kell irányítani a témát, nehogy megfagyjak. Öregszem. :)
Az arckönyv eszembe sem jutott, de tényleg nem rossz ötlet. Bár túlságosan nem szeretném bebiztosítani a dolgot, a kockázatban van a vitamin. ;)

@tűzcsucsu: Úristen, tényleg ki kell költözni és beállni hajléktalannak, egy hónap csak ízelítő lesz. Nagyon értékes tippek, köszönöm! Nem szeretném túl töményre csinálni a túrát semmiből sem, értsd úgy, hogy legyen benne vízesés, hegyvidéki túrázás, fjordok, de változatosan, hogy semmi ne váljon unalmassá (már ha ilyen egyáltalán lehetséges, de érted, hogy értem). Úgyhogy ilyen szempontból különösen hálás vagyok a hegyi fennsík javaslatodért, mert eddig ilyen nem is került képbe. Vízesésből is még ki kell választani a legszebbet, ami még útba is esik, mert abból is van ebben az országban választék.
Tehát köszi még egyszer, kielemzem majd alaposan a javaslataid!
Bár nem tudom miért büntetsz engem, meg az összes olvasót is azzal, hogy pont a kedvencedet nem írtad meg. :)))
Matenak 2019.09.10 12:42:16
@tűzcsucsu: Köszi nagyon az infókat! Zene nem lesz para, mert készülök, nem szoktunk rádiót hallgatni, ami azt illeti, a Carinában szerintem nem is kötöttem be az antennát. Úgyis csak az unalmas autópályához kell, a norvég útszakaszon felesleges lehet bármilyen zaj. Ezek szerint a gördülési zaj úgyis ott lesz háttérnek a festői képekhez. :)
Ruha ügyben megpróbálok még alkotni, az is lehet, hogy nem kerül majd semmibe, vagy mittudomén. Ahogy mondod, lehet az is, hogy háváj lesz ott nyáron. Mindenesetre túl jó szerkó sem kell, hisz itthon nem nagyon van már tél, és most még nem fogok Norvégiában letelepedni. Bár ki tudja! De az biztos, hogy megnyitod a gondolkodást új irányokba, hisz ez eszembe sem jutott, hogy a helyszínen is lehetne venni cuccokat.
Ami látnivalókat ajánlasz, azok eddig mind tetszettek, úgyhogy mindenképp megpróbálom beiktatni majd ezen útszakaszokat a tervbe. A büntetéstől nem tartok, én itthon is nyugodtan közlekedek, elégszer kiélem magam a bóják közt, ahogy írtad.
Norvégiában nézelődni pedig eleve nagyobb élmény lehet, mint Carinát vezetni, így inkább azon drukkolok, hogy a bambulás közben tudjak majd eléggé az útra is figyelni!
Kösz még egyszer, várom a folytatást... Remélem vannak még ilyen őrültségek, mint az olcsóbb benzin hétindítónak. :) Tényleg nem lehet kapni szeszt este 8 után? Akar -e egyáltalán az ember inni helyi piákat, vagy úgyis szar mind, és egy pohár sör eleve háromezer forint?
Fél éve járok vele minden nap. Sokat elmond ez arról, hogy a tizenegy éves Mazdától már két hónap után megszabadultam. Ez azt jelenti, hogy ez az ósdi Camry egy csodás autó? Igazából nem, azaz de. Egy autó nem önmagától lesz jó, vagy rossz, hanem attól, hogy ki birtokolja. Én egy idióta vagyok, aki…..
Matenak 2019.07.06 07:36:31
@bigpond: Én is imádom a korszakot, már tudtak is, akartak is. Sajnos ma már tankok közt kénytelen használni ezeket az ember, de ez is a hangulat része. Ahogyan a sárvédők leszedése is, egyelőre még nem érzem magam túl erősnek hozzá. :)

@okleveles naiv: Csak aztán ne engem okolj! :D

@Szkotti: Szerintem jól meglesz még évekig a cucc a pince mélyén, de köszi! (Mókás, hogy még a gyári porvédők vannak a féltengelyen, kicsit repedezettek, de nem szakadtak, Szerelő Jóska a vásárlás után mondta is, hogy ezeket vétek lenne kicserélni újakra, még ebben az állapotukban is túlélnék a mostani utángyártottakat)
Játékautót tartani elég változatos dolog, sosincs unatkozás. Szezonban őrületesen pörög az autó a pályákon, télen meg te pörögsz körülötte. A tél ugyanis arra való, hogy fejlesszük az autót, lehetőleg a jó irányba. Ha nagyon szar, akkor pedig várat építünk belőle. Mindegyik izgalmas időtöltés, nekem…..
Matenak 2019.04.29 20:19:21
@supernem: Remélem nem esik meg az a csúfság, hogy tapadni fog, mert akkor kellene a nagyfék is! :)
Matenak 2019.04.30 07:09:43
@supernem: A mostani kézifék is király, én csak úgy értettem, hogy akkor hagynom kellene a driftet és neki kell állnom íven autózni. :)
Matenak 2019.05.04 08:15:40
@Bubaru: Tökölön.
Az eleje mindig a legizgalmasabb. Másfél hónapja van meg, de már egyszer elromlott, több szerelőnél is járt, én pedig megtekertem az óráját. De ezeken kívül sem hagy unatkozni soha, mondjuk pont ezért is vettem. Lássuk, mi történt eddig ezzel a kreháccsal, és milyen új bajokra derült fény...
Nem szoktam gyorsan csereberélni az autóimat. A Cecíliám megvan tíz éve, a Karina öt éve, a kis gagyi AE86-ot pedig örökre megtartom, de legalábbis addig, amíg létezik a világon 13-as és 14-es gumi. Ám úgy éreztem, hogy 37 évesen már ideje felzárkóznom a felnőttekhez, nem lehet örökké boroskólát…..
Matenak 2019.01.22 08:35:12
Köszi mindenki, jó látni, hogy léteznek még bolondok, akiket sosem kapnak el! :)

@miegysmàs: Nagyon szép, bár nekem az USDM verzió jobban bejön, főleg beltérügyileg.

@danihungary: Mind rozsdás és mindegyik fogyasztja az olajat, csak a mérték a kérdés ezek kapcsán. De a két autó tök más, próbáld ki mindegyiket és meglátod, hogy melyikre van szükséged.

@Szkotti: A Hacsi sosincs kész! :) Most is épp épül, bár épp némi kényszerszünet van. De ha minden igaz, tavasszal egy elég hosszú beszámolóra lesz szükség.
Nemrég ismét valóra váltottam egy viszonylag régi vágyam, vettem egy Mazda 6-ot. 1.8-ast, benzinest. Az első generációból, ötajtóst, mert az a legszebb, ez már a beltérben is az, mert 2007-es, tehát a fészliftes változat. Nagyon megbízható. Japán összeszerelés. Nem túl modern, nincsenek benne…..
Matenak 2018.12.04 22:39:15
@a_tesz: Valóban nem emlékszem rá, de a magamfajta szórakozott fajzatnak két év egy évszázaddal ér fel. :-] Amúgy pont azon hisztiztem itt végig, hogy ez is túl modern, pontosabban én vagyok öreg hozzá. :) De elcsábított a formájával, és igazából a jelek szerint kicsit már öregszem, jólesik a mindennapokat egy masszív, csendes autóban tölteni, gokartozok eleget közúton a játékautómban a repterekre menet.
Karina amúgy még megvan, most még kell biztos pontnak, annyira még nincs megszokva a Mazda. Meg úgyis az asszony nevén van, elvileg semmi közöm hozzá, el sem adhatnám. :)
Matenak 2018.12.05 19:19:07
@nyikk: @Pityubácsi: Gondoltam rá, de valamirevaló hely már másfél évre előre be van táblázva... A rossz munka meg többet árt, mint használ. Majd ha kiteljesedik a szerelem, akkor tán sort kerítek rá!
Matenak 2018.12.05 19:25:25
@nyikk: Ugyan, ilyen apró beavatkozáshoz szerintem bőven jó lenne az is. :)

@Szkotti: Azért régen sem volt minden egyszerű izzócsere ügyben, nem is kell túl messzire mennem érte itthonról. :-] Bukólámpa! Jó, mondjuk azért a látványért legalább megéri szenvedni kicsit.
Tudtam, hogy létezik olyan alkatrész az autóban, hogy benzinpumpa, mert egyszer már kicseréltem feleslegesen a Ciliben sok évvel ezelőtt. Gondoltam most megejtem a cserét a Corollában is, mert Hülyevagyhanemhallgatszrá AE86 Zoli jelezte egy ideje, hogy a nagyvilágban kezdenek tönkremenni a három…..
Matenak 2018.11.26 21:32:32
@Szkotti: Az a baj, hogy nem tudni, merre kéne hajlítgatni, hisz ha lefelé, akkor előbb fog lámpázni, mint kéne, és még inkább nem lesz tele soha. El kéne férnie természetesen a jeladónak a tankban, tehát akármerre hajlíthatnám, de nem logikus, hogy meg kéne tennem. Bár autók körül a logikának nem sok keresnivalója van, tudom! Mondjuk az talán az, hogy épp felújítás alatt áll a gyári tank, majd visszakerül a helyére...

@V12 Power: Tök igazad van, már pár hét után lecsekkoltam őket a biztonság kedvéért, mert hallottam már olyat, hogy szinte rögtön elmállott. Mondjuk a gyári NOS cuccokban általában vakon bízom, de ott is résen leszek inkább.
  Az autóépítés állítólag olyan, mint a háború, három dolog kell hozzá: Pénz, pénz, pénz. Persze aki benne van az ilyesmiben, az tudja, hogy ez egy baromság, a pénz a legkevesebbet teszi hozzá a boldoguláshoz. Ritka autók életben tartásához inkább kapcsolatok kellenek. Ezt még a magamfajta is…..
Továbbra is a természeti látványosságok nyűgöznek le. Az asszony kedveli a városnézést is, tavaly engedtem is a nyomásnak, és bevetettük magunkat számos olasz betondzsungelbe. De nem sikerült megkedvelnem a kavics efféle felhasználását továbbra sem, nekem a kő és a víz cement nélkül az igazi. És ha…..
Matenak 2018.07.16 22:20:39
@V12 Power: Igen, tudtuk, hogy a közelben van, de ennyi idő együttélés után már van, hogy kihagyjuk a Pettinget, és rátérünk a lényegre! :) Oberfuckingról és Unterfuckingról már nem is beszélve.
Nem tudtam, hogy ennyire közel járunk, de sajnos a szabadidő elég véges...! Az utat szerintem bajosan számolhatnám el, de sosem mondok le a Z1-ről, és a Suzuki sincs elfelejtve, remélem mindezekre sor kerülhet valamikor, amíg még élünk. :] Ha ismét belevetjük magunkat a környékbe, jelzem!

(egyébként pont ma láttam az utcánkban egy csodás állapotú hetest, rögtön eszembe is jutott az expéldányod)
Matenak 2018.07.17 22:23:03
@Ződ2000: Igen, ez nekünk is feltűnt, hogy a boltok tök korrekt árakkal dolgoznak, például Werfenben is a helyi élelmiszerüzlet esetenként olcsóbb volt, mint a szupermarketek máshol. Köszi szépen a tippeket, Salzburgban már megszálltunk egy napra három éve, de nem néztünk autós látványosságokat, na majd máskor!
Hallstattban is voltunk ugyanekkor, mint végül szerencsésen kiderült, ott a legjobb döntés a kemping, mert úgy a hely közepén tudsz parkolni. :) (ahova amúgy tudomásom szerint nem is lehet bemenni autóval) Fürödtünk is, bár a testünk nem vágyott erre annyira, mint a lelkünk.
Voltunk persze a sóbányában is, de Dachsteinhez akkoriban pláne nyuszi voltam, és még most is az vagyok, pedig terveztük, hogy megnézzük. De gyúrok rá, mert nagyon érdekel, nem akármi lehet.
Igazából semmi baja sem volt az autónak, készen állt a június 16-i edzésre. De én már csak olyan vagyok, hogy ha állóvizet látok, késztetést érzek, hogy beleugorjak egy seggest. Muszáj volt hát kiszedni a differenciálművet, hogy ki legyen cserélve benne a sperr. Négy nappal a bevetés előtt. Úgy,…..
Matenak 2018.06.25 16:06:19
@Make Valamit: Nem tudom, én ilyen rendszerű művek közt nem nézelődtem.
Matenak 2018.06.25 16:25:31
@Make Valamit: Csak az AE86-nál jól bevált lehetőségek közt válogatok mindig a beszerzéskor, bármiről is legyen szó, minek szívjak, ha már megtették mások. ;) De kérdésedre visszatérve: Nem igazán értek hozzá, de mivel más elven is működnek, ezért összehasonlíthatóak lennének ár szintjén?
Matenak 2018.06.25 21:26:42
@gondrom: Mennyire igazad van, köszönöm! Látszik, hogy más késő este zajlottak a dolgok, amikor már csöppet fáradt voltam én is, pedig én leginkább csak néztem... Valóban a kúpkerék csapágyának előfeszítése volt méregetve sokszor, ráadásul többféle (japán) műszerrel, amikor a hézagolók voltak csereberélve, és a foghézag beállítása történt a legvégén a tányérkerék állításával, ami egyébként elég gyorsan meglett.
Köszi még egyszer, hogy jelezted a hibát!
Még márciusban kimentem az AMTS-re, hogy megnézzem, merről fújnak a szelek idén a matt fólia - fényes felni szcénában, és még be se léptem az első pavilonba, amikor a lengőajtón egy 30 Hz-es basszushullám hátán kiáramló csoportból kivágott egy huszonéves srác, és azt kérdezte: Mi van már a…..
Matenak 2018.06.21 21:44:32
Eltelt már pár perc azóta, hogy utoljára írtam az élettársamról, Cecíliáról. Elvette az eszem (meg a pénzem) a Corolla, de most, két év Celicátlanság után már kitisztult annyira a kép, hogy rádöbbenjek, ezzel a vénséggel is foglalkozni kéne. Nem taxizok vele, évente talán kétezer kilométernyit…..
Matenak 2018.06.01 18:39:38
@Szkotti: Köszi az infót! Tényleg ezt szolgálhatja, mert valóban a tengely belsejébe torkollik. Sajnos igazad van, nem tudom magam megoldani, hogy átszegecseljem, pedig valóban az volna a lehetséges megoldás. Sebaj, majd felhajtok egy hibátlan, ehhez való példányt, most már legalább tudom, hogy milyen kell! De mi üthette ki vajon az oldalát?
E-mailben intézem a rendeléseket, úgyhogy rendszerint ha belépek a Mayerhez, akkor már az ajtónyitáskor eltűnik a távolban az alkatrészes kolléga, hogy mire odaérek az asztalhoz, már kezembe adhassa a darabokat. Biztos az a cél, hogy minél kevesebbet lássanak, tuti őrültnek tartanak. :)
Matenak 2018.06.02 10:19:12
@Jegyzőfi: Tényleg. :) De másik flakon is ment bele, tehát átlagban lehet, hogy fiatalabb a lőre. Vagy öregebb!
Matenak 2018.06.05 07:27:20
@E9Matyi: Imádunk vele közlekedni, szoktunk is, idén is már jártunk vele Győrben, meg erre-arra. De külföldi utat most nem tervezünk vele, mert a Carinánál túl csábító a benga csomagtartó, a kisebb fogyasztás, meg a légkondi. Meg az is, hogy azt nem féltjük. :)
Talán akkor adnám el, ha jönne valami nagyobb szerelem helyette, és nem férne már bele semmilyen keretbe a megtartása. De egyelőre még nem jött el ennek az ideje.
Száraz edzés nem is tudom, hogy mikor volt utoljára. Ja, de igen, szinte pont egy éve... Legutóbb októberben volt bevetésen a kis vackom, de akkor szakadt az eső, csalással pedig túl könnyű nyerni. Nem azért akarok megtanulni Hacsival driftelni, hogy egyszerű legyen a dolgom, márpedig ha lehullanak…..
Matenak 2018.05.04 11:20:22
@wankel: Mármint mit kellene róla tudni, a címét, hogy odaküldhesd Vlagyimirt? :P Annyit tudok róla, hogy elég jól kezeli a járművet.
Az autónak meg tiszta korom a hátulja. :) Ja, és háromezer a köbcenti asszem!
Matenak 2018.05.18 18:55:43
@wankel: Szerintem mindössze annyi a történet, hogy ilyenből valószínűleg nem túl bonyolult egy motorhibásat találni a nagyvilágban, és bele lett rakva az a motor, ami épp kéznél volt. :)
Az autóépítkezés valójában nagyrészt rombolásból áll. Nincs is ezzel bajom, amíg meg tudom oldani a zúzást és az építést is csavarkulccsal, de multiméter jellemzően csak rémálmaimban kerül az életembe. Viszont most új műszereket akartam beépíteni, amiket hiába ütögettem csavarhúzóval, nem akartak…..
Matenak 2018.04.24 10:23:08
@Devil1: @tivike: Ha esetleg a címnél nem volt lehetőségetek többet elolvasni a firkálmányból, akkor ezúton jelzem, hogy végül minden jól alakult, szerintem egy autóvillamosságis sem végzett volna különb munkát, mindeközben jól éreztük magunkat a problémák közepette is, úgyhogy nem tudom mi itt a sértő.
Szerintem nektek is le kéne lazulni, nincs itt semmi gond, én meg majd megszokom, hogy lassan már semmivel sem lehet viccelődni. Csak ehhez még egy kis türelmet kérek, mert nem könnyű.
Matenak 2018.04.24 10:36:58
@Szkotti: Ja, a villódzás az olajnyomásmérőn nekem is kicsit bazári, de szerintem egy idő után már észre sem fogom venni.
A hűtés fontos, nemcsak a kedélyeknél, hanem a motorolajnál is. Ha túlhevül, akkor bús lesz, nem fogja tudni rendesen ellátni a feladatát, márpedig a kenés különösen fontos dolog, ha a motor torkaszakadtából üvölt nyolcezren. Az AE86 rendelkezik ugyan gyárilag olajhűtővel, de sajnos szegény eléggé…..
Matenak 2018.03.19 12:34:36
@Acmee: Csodálatos, ezért is van értelme kiírni magamból a sok hülyeséget, mert valaki veszi a fáradtságot és kiokosít, köszönöm! Tegnap nem reagáltam még, mert egy elég erős másnapnak voltam a vendége, úgyhogy az agyam áteresztőképessége annyi volt a felfogás felé, mint a gyári hűtőnek az olaj ügyében. :-]
Ezek szerint teljesen logikus, hogy egy nagyobb olajhűtőtől és vastagabb csövektől nem csökken az olajnyomás és egy tévedés van forgalomban?
Matenak 2018.03.19 12:41:20
@gpz900: Érdekes és értékes infó, hisz tapasztalaton alapul, köszi! Mondjuk azt képzelem, hogy motorkerékpárokon kisebb hűtő van, lehet, hogy ennek is van jelentősége? Tényleg tök hasznos volna tudni, hogy autóban is szabad -e így használni, bár sajnos gondolom mindig van egy "attól függ" a képben.
Matenak 2018.03.22 06:31:05
@zsolaxxx2: Nagyon masszívnak tűnik a cucc, de azért majd figyelek rá, kösz!
Azt hiszem, álmot láttam. Ritkán emlékszem ennyire élesen rájuk, úgyhogy monitorra vetem, mielőtt a memóriahiányom martalékává válna. Igazából nem is bonyolult a története: két hete állt a játékautóm a fűtetlen garázsban, kint pedig jó ideje ordítottak a farkasok, félő volt, hogy megsínyli az akku.…..
Matenak 2018.03.04 15:29:30
@DonVincenzo: Ez úgy van, hogy amikor van alkalom menni vele rendesen, akkor nagyon jó a kocsi, a köztes időben meg egy fos. :)

@szebeee: Én nem hallottam ilyesmiről.
Matenak 2018.03.05 06:43:22
@csupi: Egyetértek! Bár ő a jelek szerint nem érzi ezt át, és kicsit megsértődött, hogy egy ronda autóhoz lett hasonlítva, ami ráadásul szerinte büdös is, de annyi baj legyen. :)))
Végre eljött a visszavágó ideje. A múltkori mérés némileg csalódást okozott, hisz kiderült az igazság, miszerint 108 ló maradt meg a 124-ből. Objektíven nézve persze ez egy nagyon jó eredmény, hiszen egy ki tudja hány tulajt megjárt, ki tudja hány kilométert megtett, harmincnégy éves autó…..
Matenak 2018.02.05 17:43:47
@akos27: ?
@selgir: Hupsz! :-]
Matenak 2018.02.06 07:17:44
@akos27: Túl is gondoltam, nem értettem, hogy jön a főtengely a súlyméréshez, de így már világos, és kösz! :)
Mai műsorunk tartalmából: -  Visszaadnám az eddig fent lévő kipufogót, de az a helyzet, hogy nincs mit visszaadni...-  Ha az én vezérműtengelyem lenne, fél napig dolgoznék még rajta, de mivel a tiéd, tegyük csak bele!-  Meglesz ám ez, ne aggódj, csak most épp fogalmam sincs, hogy mi van. De…..
Pont ma hároméves a játszóterem. Ennyiről még nem is biztos, hogy meg szokás emlékezni, de engem sosem érdekeltek a szokások, és írni szottyant kedvem. 2014 előtt nem gondoltam rá soha komolyan, hogy blogot kéne vezetni, egy ideig az ismerőseimet boldogítottam a firkálmányokkal, e-mailben kiküldve…..
Sosem árt, ha az ember tudja, hogy mi az igazság. Az sem baj, ha tudjuk, hogy hol vagyunk s hová tartunk, és ez az egész emberiséget érintő filozófia körbefonja az autóbuzulást is egy bizonyos kor fölött. Így hát 36. születésnapomon megleptem magam az igazsággal, beneveztem egy teljesítménymérésre a…..
Matenak 2017.12.19 19:50:32
@scz_hun: Rendes vagy, de mindössze helyesírási hiányosságaimra hívta fel a figyelmem scuynat. :)
@scuynat: Köszi egyébként, hogy jelezted, mert gáz, hogy pont ezt nem tudom leírni, de másodszorra már talán sikerült megbirkóznom a problémával! ;)
Matenak 2017.12.21 12:14:09
@V12 Power: Igazából mivel nem tudni, hogy hány kilométer van a motorban, így én is úgy vagyok vele, hogy annyira nem gáz. Meg hát a tapasztalatok alapján ennyi is elegendő a lendülethez, de azért nem árt majd feltornázni kicsit!

Érdekes ez, mert úgy ültem be a gyújtás után, hogy nagyon meg fog ettől táltosodni, de annyira nem jelentős a különbség, kicsit azért mintha még lelkesebben pörögne fel, mint eddig.

Ennyire nem értek a lovakhoz (hehe), de a következő mérés hátha fényt derít erre a kérdésre!