Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovizozo

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés olyan televíziós figurát, krimihőst szeretett annyira a közönség, mint Columbo hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági csoportjának minden képzeletet felülmúlóan szakadt, szinte gyagyásnak látszó, ám zseniális logikájú nyomozóját. Most egy dokumentumfilm mesél alakítójáról, Peter…..
kovizozo 2020.07.15 19:43:36
@Ser Vazul: akkor nem figyeltél. A szemléből indult ki, józan paraszti ésszel vizsgálta a helyszínt és az oda nem illő dolgok alapján szűkítette a lehetséges elkkövetők körét. Az pedig, hogy nem állná meg a helyét Mo.-n vagy máshol, nem igaz. A beszerzett közvezlen és közvetett bizonyítékokat együtt, összességükben kell vizsgálni, és ha az ok-okozati összefüggés minden kétséget kizáróan összeáll, logikai láncolatot alkot (a kriminalisztikai alapkérdései megválaszolasra kerülnek), akkor ítélet születik. Annyiben más USA, hogy az esküdteket kell meggyőzni, nem a jogvégzett bírót.
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
kovizozo 2018.12.20 14:14:31
@százados: ez már szerintem harcászat. Határőr voltam magam is, úgyhogy honvédelmi harcászati ismereteim nincsenek, de az alföld nem védhető. A Dunántúl erre már sokkal alkalmasabb, arról nem is beszélve, hogy egy agresszió esetén van idő a védekezésre felkészülni úgy, hogy a technika sem kerül az ellenség kezére. Feltéve, hogy az agresszió keletről esetleg dél felől érkezik.

Gondolj a II. világháborúra, '44 végén kialakított német védelmi vonalakra. Balaton, Velencei-tó, Budapest, Északi-középhegység vonalára. Az Alföldet senki sem védte.
kovizozo 2018.12.20 14:21:09
@b.feher: Két féle Eurocopter érkezik, a Super Puma továbbfejlesztése a Mi8asokat váltja, hasonló kiépítésben: gyalogság szállítás, némi fegyverfelfüggesztési lehetőséggel, illetve egy könnyű, több feladatkörben használható harci helikopter H145M.
kovizozo 2018.12.20 14:24:17
@Kercerece: a kérdésedre a választ a Leo páncélja adja. A "kilőtt" Leo-k mozgásképtelenné tett járművet jelentenek, ráadásul a törököknél a korai verziók vannak. A 7+-oson már alkalmazzák a városi harc feljelsztéseket.
Az elmúlt héten több olyan cikket olvashattunk a hazai sajtóban, amelyek azzal a hírrel foglalkoztak, mely szerint a rendőrök túlóráit a jövőben kizárólag csúsztatással (körülményesebben megfogalmazva: szabadidőben történő megváltással) lehet ellentételezni, vagyis kifizetéssel nem. Mivel ahogy…..
kovizozo 2018.07.22 14:42:07
@nonolet: Franciaország pont rossz példa. Napokban olvastam, hogy a francia rendőrség teljesítőképessége határán van, az állandó terrorfenyegetettség, a migránsokkal szembeni fellépés, az állandó zavargások. Az állomány elfásult, fáradt, megemelkedett az öngyilkosságok száma a rendőrök között, lassan az egész összeomlás szélén van.
kovizozo 2018.07.22 14:44:56
@nonolet: Azért kell több rendőr, mert a kötött szolgálati feladatokat ezzel a létszámmal nem lehet teljesíteni, csak jelentős túlórák elrendelésével, amiről ez a post is szól. Nézz szét vidéken, de ne a városokban, hanem a falvakban, községekben. Majd rájössz, hogy milyen kevés rendőr van...
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
kovizozo 2017.12.05 11:18:39
@Szelid sunmalac: Touché
A Nemzeti Közlekedési Hatóság, melynek jelmondata nem kisebb vállalás mint, hogy "Ésszerűség, nemzeti érdek, jogszerűség", az a közigazgatási szerv, amely a teljesség igénye nélkül a járművek forgalomba helyezésével, műszaki ellenőrzésével, átalakítások vizsgáztatásával foglalkozik. Feladatuk…..
Töltött gomba, de nem szokványos módon: ezúttal nem akartam a szokásos, darált hússal vagy juhtúróval, esetleg gombaszárral töltött gombát készíteni. Befordultam a kamrába és megláttam egy doboz mediterrán kuszkuszt - pont erre van szükségem! Önmagában elég ízetlen a…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Úgy tűnik, mostanában kevesebb mopedes felajánlás érkezik, inkább mindenféle érdekes kismotor kerül elő pincéből/fészerből/sufniból/telekről. Egyrészt persze szívesen visszabillenteném a…..
kovizozo 2016.06.07 08:42:34
@Q-match: de, pedált jelent. Bár pedállal hajtson, akinek legalább 2 anyja van... volt szerencsém Babettán és Puchon is kipróbálni.

külföldi zsargonban a Simson féléket mokick-nek hívják.
Nagy motorháztető, rövid hátsó rész, ez a 2015-ös Ford Mustang GT, klasszikus izomautó megjelenéssel. Ezen kívül a motorizáció terén is ragaszkodik az amerikai hagyományokhoz. Az itt górcső alá vett Ford Mustang 2015 GT kabrióban például egy igazi telivér szíve dobog. Egy 5.0 literes 32 (DOHC)…..
Szomorú vasárnap Ma kicsit sötétebb a kép, amit a világról mutatok. Semmi szándékos, csak így alakult. Passzol a hangulatomhoz. 1979. Az új-zélandi légitársaság 901-es járatának roncsa az Antarktiszon. A Mount Erebus vulkán oldalának ütközött sétarepülő gép fedélzetén 257-en haltak meg..
kovizozo 2015.09.28 15:06:39
@molnibalage: meg messzebre is visz és parabolikus íven esik a fedezék mögé
Csütörtök délután. Egy rossz mozdulat, kicsi roppanás és éles fájdalom a lábamban, ami ugyan idővel enyhült, de nem múlt. Nem vagyok orvoshoz járó típus, de elgondolkodtam, hogy jó lenne, ha szakember látná, mert mégis, na hát fájt, nem tudtam rendesen lépni. Valószínűleg…..
kovizozo 2015.07.28 09:59:38
@Advanced Flight: Ok, megtaláltam! Bocs, de mind nem olvastam el... Tied az elsőség!
Rengeteg filmnél lehet tapasztalni, hogy mennyit számít egy jó lezárás. Néha javít, néha ront rajta, de még gyakrabban teljesen átértékeli az addig látottakat. Nem egyszer mondogattam magamban mozizás közben, hogy "a befejezésen fog itt múlni minden." És van úgy, hogy a jól…..
Aki már járt autószalonon, az tudja, nem a gumik jelentik a fő attrakciót. A gumigyárak ettől még fontosnak tartják a jelenlétet, hisz a többiek is ott vannak. De hogyan csalogassák be azokat a standra, akik nem szeretnének új mintázatokat és különleges karkaszokat nézegetni? A…..
kovizozo 2014.10.06 10:24:29
Hamburg-Altona / Flensburg, Nyugat-Németország 1959 Walter Hollnagel német fotós csodás színes képei a Hamburgi vasútállomásról és a dán-német határon lévő Flensburgról, ahol egykor a vasútról kompra lehetett szállni...
kovizozo 2014.09.23 12:41:53
@Traktoros: Bocs', hogy most írok, de csak most olvastam a posztot. Itt egy link hozzá: de.wikipedia.org/wiki/DB-Baureihe_ETA_150
1988. május 18. -           Amit én kaptam a blogtól: A múltkor megírtam, hogy zajlott a blog üzemeltetése. A másfél év alatt, amíg írtam, nagyon sokszor elképzeltem, hogy fogom befejezni, mi lesz majd a vége, hogyan írom le az érzéseim. Olyan sokszor elképzeltem, hogy…..
kovizozo 2014.07.09 07:51:11
@cenzuratroll bosszanto: Gondolom nyúl voltál. Szombathelyen voltam határőr a kerületben. Vasárnap előfordult, hogy ebédelni is pizsamában mentünk le (amíg meg nem dőltünk a Csapatosnál).
kovizozo 2014.07.09 08:06:09
@cenzuratroll bosszanto: Ja..., és tényleg nem voltunk katonák. Mi Határőrök voltunk!
Néhány napja hozták nyilvánosságra, hogy várhatóan Csepelen lesz a szegények temetője, amit a Fidesz-kormány szociális temetésre vonatkozó jogszabályalkotása miatt kénytelen létre hozni a Főváros. A javaslatról – a tervek szerint – ma dönt a Fővárosi…..
kovizozo 2013.12.11 15:50:07
@vittore: Egy ötlet csepeliként: minden temetőben lehessen szociálisan temetni, attól függően, hol távozott a másvilágra. (Belső, temető nélküli kerületek a rendelkezésre álló helyek függvényében egyenlően elosztva.)
Folyamatos veszekedésekről, majdhogynem tettlegességig fajuló vitákról számolt be levelében a kerékagy egyik olvasója. „9to5”-nek egyedi tervezésű, összehajtható kerékpárja van, amivel naponta ingázik a vonaton Cegléd és Budapest között. A vasutasok azonban nem nézik jó…..
Sokat nem fűznék hozzá az alábbi videóhoz. Ha valaki nincs hozzászokva, hogy a motorjáról oldaldobozok lógnak két oldalra, ismételgesse az első pár napban: széles vagyok, széles vagyok. Én már fél éve használtam a rendőr Kawát, mikor sorok közti lavírozáskor megkaristoltam a…..
kovizozo 2012.12.02 16:01:51
@((Adam)): Annak idején haverom frissen felújított Cz 350-esével pereceltem a próbakörön, azon is röhögtem...
A favonat szóról mindenkinek a gyerekjátékok jutnak eszükbe. Nem kell megijedni, nem a gyerekjátékról lesz szó. Történt ugyanis, hogy fórumokat olvasva eljutottam a lasermodelle.de oldalra, ahol különféle, lézerrel vágott modellezési kiegészítőket, modellalkatrészeket lehet…..
kovizozo 2012.11.14 13:40:40
@Reggie: német tükörfordítás: Kurzkupplungskinematik. Látom nem vagy otthon a témában. Ha utánaolvasol rájössz, hogy semmi vicces nincs benne.
Az Euro VI környezetvédelmi normának megfelelő dízelmotorral felszerelt Mercedes Citaróról már írtunk egy rövid hírt, de most a Daimler egy igen bőséges galériát hozott nyilvánosságra az újdonságról, amit mindenképpen meg szeretnénk osztani olvasóinkkal. A Mercedes a Citaro…..
kovizozo 2012.09.18 22:52:06
@Roobinson: Ezt kell venni. Nem véletlen, hogy Kecskeméten Merciket szerelnek.

Annak idején Volvo buszok is így lettek. Gripen ellentételezés részünkről.
Egyelőre még csak a felénél jár a világbajnokság, de eljött az az időszak, amikor már illik elkezdeni a találgatásokat a jövőt illetően. Vannak persze konkrétunok is, de a legizgalmasabb dolgokra még nem derült fény, ezért vagyunk kénytelenek találgatni. Tuti, hogy…..
kovizozo 2012.07.28 22:59:55
@Saratoga V6:

"Ha figyelemmel követed a vb-t emlékezhetsz rá, hogy a cordoba egy sokmillió eurós bukás volt nekik, a seatnak meg egy hatalmas szégyen.Nekem ez a része az ami unszimpatikus."

Ezzel csak egy bajom van. Nézzük meg a Skodát! Ha nem csal az emlékezetem, az S2000-rel megnyerték a VB-t kategóriájukban 2011-ben. Talán a csehek értenek hozzá, szamarat vezető Szancsóink meg nem. De ugyanez elmondható a hétköznapi autók gyártásánál is. Megnézheted, hogy a két VW márka közül melyiknek megy jobban.
tampi 2012.04.01 22:56:00
      „ – Mit fogunk csinálni? – Kérdezte Pauline. – Mit tehetünk?”…..
kovizozo 2012.04.03 11:42:07
@dez01: az, persze, a társadalom. Hát hogyne...
Amikor 1987-ben a családdal Prága felé tartottunk, Brno után apu egyszercsak bejelentette, hogy éppen egy reptéren hajtunk át. Mivel akkoriban én is lelkesen olvastam az ifjúsági haditechnikai irodalmat, rögtön rájöttem, mi tűnt fel neki: Nyílegyenes szakasz, nincs elektromos…..
kovizozo 2012.03.21 00:56:03
@Hamster: Ezt a szakaszt én is ismerem, valóban szükségreptér. A '90-es évek elején tisztán látszott minden. Az út két oldalán az erdősáv írtva volt és néhány száz méterenként téglalap alakú beállások voltak az erdősávban, gépállásnak, kiszolgáló helynek. De ugyanez megvolt Solt és Kecskemét között is az 52-es úton.
Banánülés, hülyekormány, rojtok és szegecses kesztyű - ez mind jár az igazi stíluscsászároknak. A Playdate Bikes New Yorkban csinál egyedi choppereket, úgyhogy ha arra jártok és hoznátok valami ajándékot, tudjátok hol keressétek! ..
Ilyen, amikor megindul az egymásra mutogatás. Bendegúz meg el kell döntse, fizet vagy nem fizet büntetést, hisz pillanatokon belül megnő a bírság összege, ha túl sokat agyal rajta. Tudja-e bizonyítani vajon, hogy jóhiszeműen járt el és ha tudja is, ér ez valamit egyáltalán vagy…..
A mai poszt kapcsán nehéz eldönteni, vajon a lehúzás volt-e a közterület-felügyelet szándéka vagy szimplán rosszul értelmezik a KRESZ-t. Esetleg a kettő együtt. Sokan talán nem is tudják, hogy jogtalanul büntették meg őket, így pénzüket szépen benyeli a hatóság. Zsolt…..
kovizozo 2011.06.17 10:54:13
@amatőr: 2011.06.17. 10:45:41
@okostojgli: Nem szakadok le a norcról. Ott a záróvonal, a megállás szabálytalan.

Tényleg felejthetnéd már a norcot! Meg lehet állni záróvonal esetén is:

"40 § (5) bek. b) ahol a jármű és az úttesten levő záróvonal vagy a jármű és az úttest másik szélén álló jármű között legalább három méter széles hely nem marad;"

Menj oda és mérd le, aztán gyere vissza ide és oszd meg velünk.
kovizozo 2011.06.17 11:36:33
@Pale:

Ne legyél már ilyen merev, a jogszabályban van a főszabály mellett a kivétel, meg lehet állni, ha a kanyarodókat nem zavarja. Idézték is fenn már korábban.

Abban maximálisan igazad van, hogy útkereszteződést ismer a KRESZ.

Az egészben valóban az az elszomorító, hogy az ezért felelős közhivatal munkatársai nem ismerik a KRESZ-t és jogszerűtlenül bírságolnak, mindenféle felelősség nélkül. Talán ha érdekeltté tennénk őket (mint választó állampolgárok), hogy akár anyagilag felelősek a jogszerűtlenül kiszabott bírságért, mint ahogy a rendőr a forgalomirányításért, amennyiben hibájából következik be a baleset.