Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nybara

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BarAngol Present simple verbs 2021.09.08 08:39:38
Az év eleji összefoglalás miatt készítettem ezt a keresztrejtvényt, melyet lehet, hogy más is szívesen használ majd, aki a Project könyvből dolgozik. A keresztrejtvény elkészítéséhez a Teacher's corner oldalát használtam. A linket itt találod. Sok hasznos dolgot tudsz itt elkészíteni, amivel…..
Felelni sosem jó dolog, ezért gondoltam, hogy  feldobom a témához kapcsolódó kérdéseket. A gyerekekkel közösen dolgoztunk ki minden kérdést és megbeszéltük, hogy mit lehet egy-egy témával kapcsolatban elmondani.   Remélem nektek is tetszenek a szép grafikába ágyazott kérdések! Ha igen, akkor…..
BarAngol Animals puzzle 2020.11.23 09:29:26
Az elsősökkel most kezdjük az állatokat tanulni. Nagyon várom már, hogy megmutassam nekik a most készített kirakóimat. A puzzle darabjait egy táskából kell majd kihúzni és összeilleszteni az összetertozókat. Kezdésnek a kutya és a macska képét fogom vinni.  Ha szeretnél egy ilyen kirakót, akkor…..
Az ötödikesek nagyon lelkesek és szívesen játszanak, akár csapatban, akár egyedül. A következő játékot csapatokban fogják játszani. Nagyon szeretem a Baamboozle oldalt, mert megkönnyíti a játékos tanítást. A következő játékot a " to be" kérdések gyakorlásához készítettem. Mi óra elején fogjuk…..
BarAngol School Dobble 2020.10.30 15:43:32
Egy-egy témát mindíg jó körbejárni, többféle képpen feldolgozni. Az iskola témakörben már elkészültek a hívóképek, melyet a korábbi cikkemben már bemutattam. Nagy kedvencem, és szerencsére a gyerekeknek is, a dobble játék. A flashcardokhoz igazodva elkészítettem az iskolai változatot is.  A…..
BarAngol School flashcards 2020.10.29 09:34:43
Mindig is jobban szerettem a saját készítésű segédanyagokat, mert igazodott ahhoz, amit szerettem volna megtanítani a gyerekeknek. Ezért gondoltam azt, hogy az őszi szünetben elkészítem a saját School  flashcards változatomat. A megtanulandó szavakat egy-két számomra fontos szóval is kiegészítettem,…..
BarAngol Monster colouring 2020.10.26 14:39:38
Közeledik a Halloween, így újból megkerestem a szörnyes színezőmet. Kicsit frissítettem rajta és ingyenesen elérhetővé tettem. A képre kattintva máris a tied lehet.  Have fun and enjoy!  ..
BarAngol Modal verbs 2020.05.15 09:57:18
Ez egyik leghasznosabb oktatási oldalnak az ISL Collective-t találtam. Többször készítettem a gyerekeknek, az adott témához kapcsolódóan, filmes feladatokat. Mindig pozitív visszajelzés érkezett tőlük. Mivel ennyire szeretik, így én is motiváltabb vagyok. A következő videót amikor megláttam,…..
BarAngol Giant Squid 2020.04.19 14:53:23
A következő órán az óriás tintahalról tanulunk. A téma felvezetéséhez készítettem ezt a videós feladatot. A csoport, ahol tanuljuk nagyon gyenge, de lelkes diákokkal van tele. Ezért a feladatok szintje is kezdő, de szerintem élvezni fogják. Remélem nektek is tetszeni fog. A feladatot itt…..
BarAngol Earth Day 2020.04.14 20:54:20
Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, ami talán ebben az évben még nagyobb figyelmet fog kapni. Erre készülve összeállítottam egy kiadványt tanároknak. A kiadványban két témát dolgoztam fel. Természetesen a hangsúlyosabb a Föld napi anyag. Ebben megtalálhatók flashcard-ok, kettő színező, szókereső…..
A "have got" használatáról készült a következő videó. A most tanult szerkezetet nagyszerűen lehet gyakorolni azokon a vicces állatos képeken, amit egy korábbi posztomban osztottam meg. A videóban használt  ppt-t a videó után tudjátok letölteni pdf formátumban.    DOWNLOAD          ..
BarAngol Zero Conditional 2020.03.30 14:32:44
Az általános igazságok, törvényszerűségek közlése ezzel a szerkezettel történik. Nem nehéz a használata. A videó segít adaptálni és alkalmazni. A kivetített ppt-t ismét letöltheted a videó alatt.  DOWNLOAD  ..
BarAngol Past simple 2020.03.25 15:29:00
Az egyszerű múlt használatához készítettem a következő videómat. A felhasznált ppt-t most is a isl.collective oldalán talátlam. Azt alakítottam át úgy, hogy minden számomra fontos információt tartalmazzon, amit az egyszerű múlt használatáról tudni kell. A kivetített anyagot innen lehet letölteni:…..
BarAngol Plurals 2020.03.24 17:27:13
A kisebbeknek készítettem egy magyarázó kisfilmet a többesszám használatáról. A segítségül vett ppt-t az Isl.collective oldalán találtam. Az abból készült pdf is letölthető innen. ..
BarAngol A ''used to" használata 2020.03.24 15:16:10
A következő kisfilmben a hatodikosaimnak magyarázom el a ''used to" használatát. A ppt anyagot szintén ide illesztem, hogy azt is fel tudjátok  használni az otthoni tanuláshoz.  A kivetített ppt anyaga letölthető itt: DOWNLOAD..
BarAngol Adjectives 2020.03.23 14:03:30
A következő videóban összefoglaltam, amit a melléknevekről tanultunk. Remélem neked is segíteni fog.  A rendhagyó mellékneveket pedig itt találod: Jó tanulást!..
BarAngol Can/can't összefoglalás 2020.03.22 14:25:15
Egy héttel ezelőtt még nem gondoltuk, hogy ennyire meg fog változni a világ. A gyerekeknek otthonról kell tanulni, a tanár segítő jelenléte nélkül. Hogyan lehetne ez a leghatékonyabb? Miként tudom én átadni azt, amit szeretnék? Nem volt egyszerű megtalálni az ismeretátadásnak azt a módszerét,…..
Úgy gondolom mindenki előtt nehéz időszak áll most. Nehéz lesz pedagógusnak, szülőnek és gyereknek egyaránt. A 24 órás otthonlét lesz talán a legnehezebben leküzdhető akadály. Ebbe kell  egy olyan rendszert vinni, ami segít túlélni a mindennapokat. Ehhez készítettem egy kis segítséget magyarul és…..
BarAngol Adverb from adjective 2020.03.08 12:19:54
FREE DOWNLOAD A hatodikosokkal a határozókat vesszük. Ehhez készítettem ezt a feladatlapot. A feladat első részében ki kell gyűjteniük a mellékneveket és a tanult szabály alapján határozóvá kell őket alakítani. Majd meg kell találniuk azt a határozót, amellyel kiegészíthetik a…..
BarAngol Can/can't 2020.03.05 18:38:30
DOWNLOAD A can/can't használata a könnyebben megtanítható nyelvtani szerkezetek közé tartozik. Mivel könnyen érthető, ezért szívesen is használják a gyerekek. Ezekről a kártyákról párban kérdéseket tehetnek fel egymásnak és az eldöntendő kérdésre a pár másik tagja válaszol.  Can David play…..
BarAngol Spring memory game 2020.03.01 21:36:42
DOWNLOAD A tavasz első hónapja arra motivált, hogy az évszakhoz kapcsolódó szókinccsel egy memória játékot készítsek. A memória játékot nagyon jó csoportban játszani, akár óra elején vagy óra végén lazításként. A játék 21 képet és szót tartalmaz. ..
BarAngol Shopping list 2020.02.26 21:00:33
DOWNLOAD Ezzel a játékkal az angol tudás mellett a szociális készséget is nagyszerűen fejleszthetjük. A Shopping list játékban a gyerekek a vásárláshoz kapcsolódó kifejezéseket gyakorolják és tanulják meg szinte észrevétlenül. A szerepek szerint vannak vásárlók és boltos vagy boltosok. A vásárlók…..
BarAngol Occupations 2020.02.23 18:43:56
DOWNLOAD A szakmákat azért könnyű tanítani, mert nagyon sokat ismernek már. A tankönyv által kért 4-5 foglalkozást egészítettem ki és készítettem hozzá játékokat. Sajnos sok olyan csoportom van, ahol annyit foglalkoznak csak a feladatokkal, amit mi az iskolában megcsinálunk. Ezért igyekszem minél…..
BarAngol Dobble House 2020.02.22 20:40:23
Elkészítettem az első dobble játékomat. A House témakör képeit használtam. Sokszor használom, mert a gyerekek is szívesen gyakorolnak ilyen módon. Ha valaki még nem ismerné, akkor röviden a játék lényege. A kártyákat kiosztom, de csak akkor fordíthatják fel a gyerekek, amikor játékba kerülnek.…..
BarAngol House 2020.02.20 19:02:41
  DOWNLOAD A következő nagy témakör, amihez készítettem flashcardokat a ház témaköre. Rengeteg játékot lehet játszani velük. Íme néhány: Cserélj helyet/Change places: a gyerekek körben állnak. Mindenkinél van egy-egy kép. Egy játékos bent áll a kör közepén. Megnevez két képet. A képek…..