Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pasinda

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Ennyire nem kell a vérem? 2011.10.15 06:00:00
Tisztelt Praxis Blog! Az én „történetem” lényegtelen apróság, de úgy felbosszantott, hogy úgy éreztem, le kell írnom.Egészséges 34 éves nő vagyok, semmi komoly bajom nincs. Egyetlen probléma az alacsony vérnyomásom (100 alatt). Ezzel sincs semmi baj, ha délelőtt…..
pasinda 2011.10.18 07:20:36
@huncut: Lehet, hogy semmi bajod vele, de - szomorú hír - csak tünetmentes vagy. Mint, ahogy a Guillain-Barre-s beteg is. Csak a leszázalékolás szempontjából lehetsz egészséges(!). De így is teljes életet lehet élni, ha nagyon figyelsz az egészségedre. Ha tévednék, kérem a hozzáértőket, hogy javítsanak ki! Bár néha elválik a lexikális tudás és a gyakorlati tapasztalat.
Évek óta megszokott dolog nálam, hogy a motor beindítása után kapcsolom a tompított világítást. Rutinmozdulattá vált, így fényes nappal, városban is kivilágítva közlekedek. Jobb ez így, szerintem könnyebb észrevenni az amúgy szürke autómat, ezen kívül sokszor hagyom el a…..
pasinda 2011.09.04 15:55:51
@...::: Flúgos Kamionos :::...: Igen, van hogy az ember észreveszi a kivilágítatlan szembejövőt, de nem mindegy, hogy milyen helyzetben - én előzök, vagy a szembejövő előz, porfelhőben, esőben, kis ködben, amikor még nem kell ködlámpa. Valamint az sem mindegy, hogy milyen távolságról...Hadd jegyezzek meg egy, sokak és a "szervek" számára meglepőt: én hálás vagyok a nappali ködben rosszul beállított tompított fényért! Rendszeresen távfényt használok nappali ködben. Azóta nem jött szembe velem előzést kockáztató, ön- és gyilkosjelölt! Természetesen ahogy meglátom a szembejövőt, tompítottra váltok. Eddig nem reklamált senki...Viszont sokkal messzebbről meglátnak!
A Délmagyar címlapján vezércikként jelent meg, hogy a biciklisek milyen nagyon szabálytalanok, bizony. Példa erre a Dugonics tér, ahol a biciklisek 70%-a szabálytalan volt, mert a zebrán tekert át. Az újságírónak csak az nem tűnt föl, hogy szabályos lehetőség nincs a…..
pasinda 2011.08.15 06:39:07
@Béééé: EZEK SZERINT AZ AUTÓ SEM KELHET ÁT A ZEBRÁN - KERESZTBEN? "A KRESZ nem életszerű..." Szakember mondta. Aszterdamban józan ésszel alkalmazzák a szabályokat - a rendőrök. Mindenesetre ha valaki arra gyalogol, többet nézzen hátra, mint előre, mert egy 30km/h-val a járdán közlekedő kerékpáros csak a gyalogos mögött 3 méterrel hozza rá a frászt a csengőjével.
Az alábbi történet valós problémát vet fel, mivel jár, ha valaki eladja a lakását, és állandó lakcím nélkül marad. Miközben az alkotmányos jogok nem lakástulajdonhoz vagy állandó lakcímhez kötöttek.Udvozlom.Kulonos helyzetben vagyok.Evek ota kulfoldon dolgozom, es mivel csak…..
pasinda 2011.08.11 09:29:42
@Gabbesz: Kiküldték? De a posztolónak nincs állandó lakása! Hova küldjék?
Tisztelt Szíjjártó úr, kedves Péter!Hadd kezdjem mindjárt azzal, hogy némileg gondban voltam a megszólítással, ugyanis a barátaim nem értenék, miért "tisztellek", amikor erre, úgy gondolják, semmi okom sincs. És "kedves" sem vagy senkivel, aki nem fideszes.…..
pasinda 2011.08.06 07:28:31
@Balt: Egyszeri csökkentés! Ha minden évben lehetne manyup-"átcsoportosítás", akkor valóban nem növelte volna...Tehenet naponta többször lehet fejni, levágni csak egyszer! Ez van...
Világos, az izzócsere nem mindig olyan egyszerű, mint ahogy képzeljük. A rendes fényszóróállításhoz pedig műszer kell. De az autón világító apró izzószálak arról dönthetnek, hogy meglát-e a fáradt, szemeit dörzsölő éjszakai autós vagy sem. Ha egy párszáz forintos…..
pasinda 2011.08.05 09:50:59
@Gixda: Mondta valaki, hogy az autót be is kell indítani?
pasinda 2011.08.05 09:55:37
@Gixda: ...pardon! Az autó motorját...
Miért nem megoldás az atomenergia az energiaválságra?A Föld felmelegedése továbbra is a legsürgetőbb tünete annak, hogy az emberek rosszul bánnak a technológiai civilizációnkkal. Elkeseredetten kutatva egy szén-szegény energiarendszer után, néhány megfigyelő egy „nukleáris…..
Nemrég jelent meg a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékének tanulmánya a szcientológiáról. A könyv szerepe A könyv szerepének megértéséhez egy kis múltidézés szükséges. A ’90-es évek közepén (az amerikai adóhivatallal folytatott vita részeként) az…..
pasinda 2011.07.29 07:56:45
@Kandabula: Egyáltalán nem működik, vagy csal a l u l m ű k ö d i k ? Érintett vagyok...sajnos...
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Munkahelyi terror szerkesztőség! Abban a…..
pasinda 2011.07.26 13:27:36
@munkasterror: A tanított gyerekek három nyelven értetik meg magukat és 24 óra alatt lehet oda eljutni - repülővel, ebben kilenc óra dekkolás egy közbeeső reptéren.(10$ egy instant kv.- lehet viszonyítani...)Ott is vannak főnökök...Lehet, hogy ezt a bizonyos főnököt kellene oda elvinni - nem retúrjeggyel. Ha túléli,főnök; ha nem, nekrológszereplő...
pasinda 2011.07.26 13:31:28
@Advanced Flight: Nem neked szólt.Idézted, mint ahogy én is, csak a te kommentedből...Egyformán kuncogtunk.
pasinda 2011.07.26 16:24:52
@Caprica99: Igen, nem tévedés. A rendőrnek ennél kevesebb.A büntetésekből, ami zsebbe megy - hová máshová! - egészíti ki a fizetését.Az ott nem "mélyszegénység", annál sokkal kevesebb.Adót senki nem fizet.Öles plakát:"Fizess adót, jobb lesz az országnak!"Azt látva átértékelődik minden.A munkahelyi terror is...
@ċsirke72: Tudom, hogy nincs rendben.Igazad van.Arrafelé a "droidokat" önkéntes segítőknek hívják és alig várják, hogy visszamehessenek havi 100$-ért dolgozni.Innen, oda...A kényelmes munkanélküliségből az olykor kényszerű tétlenségbe, amikor két hétig nincs villany. Ki lehet dobni mindent a hűtőkből, és saját pénzen venni üzemanyagot a generátorokba.A pedagógusi 100$-ból...Ahol meg kell tanítani a gyerekeket, hogy igyanak vizet.Ahol ismeretlen a reggeli...Valamikor én is megemeltem volna egy-egy főnököt a nyakánál fogva. Ma már nem gondolok ilyesmire.A mások nyomorát látva a munkához való viszonyom is megváltozott. Ugye így már érthetőbbek a kommentjeim?Megbántani senki sem akartam, remélem ez egyértelmű volt...
Ha mindenki csak minden másnap enne húst, sokkal beljebb lennénk kibocsátásban, mintha az egész Földön havonta egy hétre leállna a közlekedés. Mai cikkünk blogposztja...
pasinda 2011.06.22 19:40:04
Praxis Tejszínes eperkocka 2011.06.12 10:25:00
Hozzávalók: A piskótához: 10 tojás 10 evőkanál cukor 10 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor A krémhez: 2 csomag eper ízű pudingpor 7 dl tej 5 evőkanál cukor 5-6 dkg 5 dl habtejszín (ha cukrozott habtejszínből csinálod, akkor már nem kell bele plusz…..
pasinda 2011.06.20 05:02:42
@adamantium: Valóban, így igaz. Ez így tájszó, én azonban az irodalmi magyar nyelv meghatározását idéztem.Forrás a Magyar Értelmező Kéziszótár, Kertészeti Lexikon, valamint dr.Bálint Györgynek, a Kertészet és Szőlészet c. folyóirat egykori főszerkesztőjének weboldala. A termesztett szamóca az erdei szamóca és a csattogó szamóca keresztezéséből és fajtaszelekcióval nemesedett.A tengerentúl "inkább a szemnek!" jelszóval a hatalmas méretet, mint az édes ízt tartották fontosabbnak.Fajtacsoportjai nagyvonalakban:az egyszertermő, a kétszertermő és a folytontermő.Itt a link, amelyben Csokonaitól is van egy idézet:www.balintgazda.hu/minden-heten-szuret/junius/szamoca.html
Az eper csodát tesz a rebarbarával. Érdemes azoknak is megkóstolni ezt a párosítást, akik önmagában a rebarbarát túl fanyarnak vagy intenzívnek találják. Az, hogy ez a páros kialakult egyáltalán nem csoda: egyszerre teremnek, ízük pont kiegészíti egymást és színben is sokat…..
A Pénzcentrum.hu olvasójának újabb mávos kalandját kaptuk meg. Ezúttal is hasonló a történet, mint az olvasó korábbi leveléből írt blogunkban. Elmúlt ugyan a tél és a hideg, de a konfliktus nem csillapodott nyugdíjasok és diákok között. Csak a MÁV röhög talán, aki…..
Izgalmas árfolyamokra bukkant a Pénzcentrum.hu munkatársa szerdán a brüsszeli (!!!) reptéren.A kép magáért beszél - bár talán ennyire azért nem áll rosszul a forint.... (az csak a poén egyik része, hogy a WE BUY és a WE SELL mezők elég nehezen értelmezhetőek, jelenleg az MNB…..
pasinda 2011.05.27 07:17:34
@IamTwo: hoppá-hoppá!! Nem alkalmaználak! Csődbe vinnél egy nap alatt!
pasinda 2011.05.27 07:25:22
@répaverő:
We buy:Ha van 1.65 dollárom,akkor kapok érte 1 eurot.

We sell.Ha van 1.22 dollárom,akkor kapok érte 1 eurot. - - - az első stimmel! A második így helyes: "Ha van 1 eurom, akkor kapok érte 1.22 dollárt!" - és nem többet!
Tisztelt Mt!  Több dolgot is érintő történetemet küldeném önöknek, ha gondolják, nyugodtan tegyék ki az oldalra. Állást keresek már lassan egy éve, sajnos eddig semmit nem sikerült találnom, pedig legalább 300 önéletrajzot elküldtem már az elmúlt közel egy év alatt. A…..
Gréczyblog Kicenzurázva 2011.05.13 10:04:00
Különös és talán némileg megrázó napokon vagyok túl.Kicenzuráztak.Az történt, hogy egy órás különbséggel eltűnt az aznap megjelent írásom a Népszava online kiadásából, majd a stop.hu címlapjáról veszett el A Dumánál című blogom.Minderről a barátaim, ismerőseim…..
pasinda 2011.05.14 07:18:37
@(pelikán*): Köszönöm,Pelikán! Legalább valaki felszólal a "kiőrlésű liszt" ellen is. Remélem!
pasinda 2011.05.14 07:21:51
@nesze nektek két harmad...: Rossz hírem van! A "Censored!" ha egyébkén nem is, de nyelvtanilag legalább helyes: "Cenzúrázva!" - igekötő nélkül! A trágárságra meg az "Öncenzúra!" a megfelelő szó...
Subba Reptéri lehúzás 2011.05.11 16:37:00
Jó szájízzel érkezz, vagy hagyd el kishazánkat! Lehet ennél jobban bemutatni Magyarországot?Számla a reptéri Leroy étteremből: Egyé ezeröccázé bundáskenyeret, és fizess még egyszer annyit a felszolgálásért! Reakció az étterem vezetőjétől:És egy EPIC Handrástól…..
pasinda 2011.05.12 08:40:06
@chillking: Tudományos Diákköri Konferencia
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
pasinda 2011.02.11 08:27:13
@OrangeOrder: Akkor költözz Hollandiába! Visszasírod az itthon megmaradt százalékaidat...
pasinda 2011.02.11 08:39:08
@híd: Igen, valóban. Nem kell útálni senkit! Sikerült viszont szembeállítani a társadalmi rétegeket. Ahhoz a 70000.- hez mi 33000.-rel járultunk hozzá. Pedig 3 gyermeket neveltünk fel. Az első fizetésem anno 650.-Ft/ hó volt. Elhittük a mesét, hogy ez most azért "jó" nekünk, hogy mire megöregszünk az állam mindenről gondoskodik majd. Lakásról, energiáról, élelemről, utazásról...Most szerettem volna beváltani az akkori ígéreteket. Nem tudtam, hogy hamisított váltót tartok a kezemben...
Februárra várjuk az újabb nagy bejelentést. Közügyeink intézése egy ideje már inkább a mozifilmek és kereskedelmi televíziók megoldásait követi, a ’coming soon’ típusú sejtelemes előzetesekkel meglebegtetve, korábban sosem látott, ennek megfelelően soha senki által…..
Nyelvesztelen Koko beszél! 2008.12.08 14:57:00
Megdöbbentő, sőt elképesztő, ha bármilyen állat megtanul egy emberi nyelvet. Még akkor is, ha csak egy részét képesek elsajátítani, megérteni. De valóban igaz? Tényleg megértik az emberi beszédet, és csakugyan beszélnek? Vagy csak marketingfogás az egész, és ezzel csupán…..
Ugyan rossz nyelvek szerint Schmitt Pál csupán versenyezni akar Szalai Annamáriával, hogy kinek a nevére ad ki több találatot a Google a ciklusuk befejeztével, valódi gondolkodó ember számára már első ránézésre is világos, hogy nem erről van szó, Schmitt Pálnak már megint igaza…..
pasinda 2011.01.04 07:54:50
@Kata78: "Amiben nem vagy nem feltétlen: ha és amennyiben Nemzeti együttműködés és a magyar nyelv védelme, akkor ez több, mint vállalhatatlan. Szerintem."
...Vagy "ha", vagy "amennyiben" - a kettő együtt egy "deazonban"-nal egyenértékű...Szerintem.
Kiss Norbert a KEH Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője. Az esztergomi ferences gimnáziumban végzett, harmincas éveiben jár. Kamaszkorában kosárlabdázott, majd sportdiplomáciai pályára készült, így került kapcsolatba a Magyar Olimpiai Bizottságot 1989 óta irányító…..
  A gond csak az, hogy ha – teszem azt – nem állnának ott és nem igazoltatnának, amit mi természetesen nettó basztatásként fogunk fel, nem szednék ki a mattrészeg, bekokózott Stohl Bucikat sem a forgalomból, akik aztán vígan kacsáznának fel-alá a városban,…..
pasinda 2010.12.20 06:40:43
@petru: Németo.ban helikopterről mérik a követési távolságot...Meg műholdról az udvari vécét...Ez egy ilyen világ lett!
pasinda 2010.12.20 06:42:31
@pasinda: "Meg műholdról az udvari vécét..." - nálunk! És ejnye-bejnye, ha nem kellene ott lennie!