Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Severus Tobias Snape (törölt)

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érik a nagy pofára esés, a médiában is rendszeresen rinyáló devizahitelesek kicsit se akarják elhinni, hogy az árfolyamgát 2.0 rendszere segít rajtuk, gyakorlatilag basznak rá nagy ívben. Jó kérdés, hogy a most akkor a rendszer szar, vagy a devizahitelesek idióták? Sajnos úgy…..
Csak engem bosszant fel az alábbi hír? Mindenféle hírportálokon vagy meg sem jelent, vagy léc alatt csúszott át egy eldugott sarokba az alábbi cikk: http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/ a_penztartagok_is_teljes_allami_nyugdijat_kapnak.168134.html       Józan ember azt…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2012.06.04 20:29:08
@Öltönyösrabszolga:

Anno az indexen megjelent egy olyan hír, hogy "Azok pedig, akik magánnyugdíjpénztári vagyonukat önkéntes nyugdíjpénztárba teszik át, legfeljebb 300 000 forint adó-visszatérítést kaphatnak." (forrás: index.hu/belfold/2012/03/18/nemeth_laszlonenak_felelnie_kell/)

A cikkben azonban linkelve van a 06187-0010. számú módosító javaslat, amiből kiderül, hogy a "vagyon" szó helytelenül szerepel a cikkben, ugyanis a módosító javaslatban (amit azóta elfogadtak) kizárólag a reálhozamról és a pluszban befizetett tagdíjakról van szó, és ebben az esetben akár 300.000 Ft adó-visszatérítést is lehetett igénybe venni, feltéve, hogy volt ennyi befizetett SzJA-nk.
ténytár.blog Schmitt: Doktor NO 2012.04.01 08:24:00
Nem nagyon volt olyan (z)ember péntek este Magyarországon, aki a köztársasági elnök exkluzív interjújának hírére nem fogadott volna nagy összegben arra, hogy Schmitt Pál bejelenti lemondását. Mi az államfő körüli eseményeket értékelő legutóbbi írásunkban (a tényfeltáró…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2012.04.01 14:17:11
@azbesztos: Ha egy pillanatra elfogadjuk azt az állítást, mely szerint a bírálók a felelősek, a plágium ténye ettől még nem változik.

Tehát függetlenül attól, hogy kit nevezünk meg felelősnek, továbbra is tény, hogy plágium történt.

Innentől kezdve a doktori cím (dr. univ.) visszavonása teljesen jogos.

Lemondania pedig nem ezért kell. Az olimpikon múltja és az, hogy 5 nyelven beszél, az szép dolog.

Az, hogy 2 és fél hónapja hazudozik erről a doktori dologról és még a jelentésben leírt tények ellenére is képes egy ilyen előre felvett(!) interjút leadni egy olyan riporterrel, akinek minden kérdése seggnyalás. Ráadásul előadja, hogy a becsületében sértett fél, aki van olyan kegyelmes úr, hogy nem perel a fair-play jegyében. Na ettől kapnak sokan hányingert.

Ha januárban lemond, már mindenki elfelejtette volna és továbbra is kapná a havi 1,5M Ft-ot a lakással, kocsival, sofőrrel, 2 fős titkársággal, stb. Akkor nem sérült volna ennyire a becsülete.

Nem szoktam foglalkozni politikával, mert szennyes dolog, de ettől az interjútól már nekem is kinyílt a bicska a zsebemben, hogy elég vastag a bőr a képén, hogy csak azért is megmagyarázza a megmagyarázhatatlant...

Egy ilyen ember engem ne képviseljen, főleg nem az én adómból.
Orbán nagy arányú adócsökkentést ígért a választóknak. Azt gondolták, hogy a kevesebbet majd többen befizetik, így összességében nőni fognak az adóbevételek. Ezt az adócsökkentést a társadalom már eleve polgári jólétben élő része élvezhette csak, mindenki más inkább…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2012.01.08 12:08:39
@mikka:

"A magyar kormany a maganpenztaraktol azt a penzt vette vissza amit az allampolgarok befizettek volna a nyugdijra ha maradtak volna az allami rendszerben."

De nem maradtak! Kötöttek egy magánjogi szerződést és innentől kezdve a befizetett tagdíj a pénztártag tulajdona. Pont.

Ha nem hiszed, itt a törvény erre vonatkozó részlete:

A magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény

5.§
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amely az e törvényben foglaltak szerint örökölhető, illetve erre vonatkozóan kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, illetve az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap és a központi költségvetés tartozik helytállni.

Szóval ne mondd nekem azt, hogy "nem vett el az emberektől pénzt". Persze a fordított nyilatkozattételi kötelezettség miatt a többség "önként" átadta a tulajdonát az államnak, ilyen értelemben tényleg nem vett el.

Most sem veszik el a megmaradt tagok pénzét, csak épp kivéreztetik a manyupokat azzal, hogy nem küldi tovább a NAV a tagdíjat, így előbb-utóbb a manyupok megszűnésével ezek a pénzek is törvényesen visszaszállnak az államra.

Olyat vajon miért nem engednek, hogy az eddig felhalmozott tulajdonomat önkéntes nyugdíjpénztári számlára átvezethessem? Miért csak az az opció, hogy adjam oda a nagy fekete lyukba (aka. költségvetés)?
Severus Tobias Snape (törölt) 2012.01.08 12:45:39
@mikka: Remélem, nem vagy annyira egybites, hogy MSZP hívőnek nézel azért, mert a nyugdíjállamosításról nem a nyugdíjak megvédése jut eszembe.

Én ugyan jól jártam az egykulcsosnak hívott kétkulcsos SzJA-val, de milyen áron?

Nem végtörlesztés meg árfolyamrögzítés kell ide, hanem kiszámítható, megbízható és hiteles gazdaságpolitika és jogbiztonság illetve vállalkozás- és befektetőbarát politika. Akkor nem lenne magas sem az árfolyam, sem a CDS felár, stb.

Ha azokat ütjük-vágjuk, akik a pénzt hozzák, akkor nem csoda, hogy beintenek és nem hozzák ide a pénzt csak vagy csak magas kamat ellenében.

Ahol szinte napról napra változnak a jogszabályok, itt-ott visszamenőleges hatállyal, ott nem igazán marad meg a bizalom.

Ha 2014-re nem lesz valami új politikai formáció, akinek bizalmat tudnék szavazni, akkor valószínűleg rajzolok egy "Egyiket sem" opciót és azt jelölöm be majd a szavazólapon.

Sajnos a jelenlegi politikai palettán nincs egyetlen olyan párt, csoport, akármi, akire nyugodt szívvel tudnék szavazni. Jó lenne valaki mellett voksolni, nem pedig valakik ellen egy harmadik jelöltre.
Tipikus kultúrák közötti párbeszéd. A berlini főpolgármester, aki mintegy teljesen mellékesen homoszexuális, és egyáltalán nem mellékesen ezt nyíltan felvállalja, szóval ez a Klaus Wowereit levelet írt Tarlós Istvánnak. Eddig tart a közös értelmezési keret. Innen már…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2011.12.30 05:09:58
Elképesztő, hogy milyen vélemények vannak itt.

Szerintem a heteroszexuális emberek nagy része azt nem tudja elképzelni, hogy pusztán az, hogy valaki homoszexuális, miért ok bármire is.

Két meleg pusztán ennek okán is elkezdhet ismerkedni, míg két hetero nem kezd el ismerkedni azért, mert mindketten heterok. Ez a heterok számára felfoghatatlan.

Másrészt a EuroGames egy sportolást népszerűsítő rendezvény elsősorban. A homoszexualitást nem népszerűsítik ezzel. Az, hogy ezt meleg civil szervezetek szervezik, még nem jelenti azt, hogy a "homoszexuális életformát propagálják".

Továbbá szó sincs Olimpiáról, ez egy hagyományokkal rendelkező, nemzetközi sportrendezvény, ahol akár _amatőr_ sportolók is versenyezhetnek egymással.

Agyrém, hogy milyen "sportágakra" gondolnak itt egyesek. Nem szexparti, nem orgia, nincs seggbekuki meg ilyenek. Normális sportágakról van szó.

Hogy milyen érvek szólnak egy sportolást népszerűsítő rendezvény mellett?

Egyrészt idegenforgalmi bevételt jelent, másrészt a sportolás eredményes népszerűsítése közép- és hosszútávon jelentős költségmegtakarítást jelenthet az egészségügy számára.

Ha a vendégek jól érzik magukat, akkor szívesebben térnek vissza ismét elkölteni a pénzüket itt.

Ha viszont a többség azt gondolja, hogy a buzik húzzák meg magukat, és nem kell az ő pénzük, akkor én ezúton kérem vissza a befizetett adóforintjaimat.

Kicsit bicskanyitogató, hogy az "értékes 6 általánossal" rendelkező mondja azt, hogy húzzuk meg magunkat, miközben én kb. 2 ember bruttó fizetésének megfelelő összeget is leadózom havonta, és annyi a "bűnöm", hogy buzi vagyok.

Továbbá a nemzetiségem és az állampolgárságom is magyar, nem pedig az, hogy buzi. Dolgozom teljes bejelentett béren, tisztességgel adózom nem keveset. Nem igényeltem soha semmilyen támogatást, segélyt. Ezek után húzzam meg magam?

Nem akarok többletjogokat és nem gondolom, hogy a "homoszexuális életforma" bármilyen értelemben is jobb lenne. Azt azonban senki ne várja tőlem, hogy szégyelljem magam és hulladéknak gondoljam magam pusztán azért, mert nem a lányokra áll fel.

Attól, hogy valaki heteroszexuális még nem lesz automatikusan a teremtés csúcsa, sem pedig hasznos tagja a társadalomnak. Ahhoz ennél több kell. Az, hogy tud gyereket csinálni, még nem érdem. Lásd a másik, szintén "gyűlölt népcsoportot"...
Érthető módon a görög válság történetének legújabb csavarját, a népszavazás-epizódot a legtöbb cikk a gazdasági hatása oldaláról elemzi. Nem csodálkozom azon, hogy mindenhol a világban most az euró jövője sokkal izgalmasabb kérdésnek tűnik, mint a görög belpolitikai…..
Proszektúra Uzsorások 2011.08.07 09:19:00
Mostanában egyre többet hallunk a falusi uzsorás-ügyekről. Például csak az ózdi rendőrkapitányság néhány hónap leforgása alatt hét akcióban huszonöt olyan embert leplezett le és fogott el, akik haszonszerzés céljából többek rászorult helyzetét kihasználva a sértetteket…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2011.08.07 14:00:00
@misc: a bank valóban nem nyomtat pénzt, de létrehoz új pénzt adósság formájában, amikor valaki hitelt vesz fel náluk.
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2011.02.22 03:04:12
@Goompah: Igazad van, csak a táblázatban szereplő csúsztatásra akartam felhívni a figyelmet.

Nyilvánvaló volt, hogy az adójóváírás paramétereinek megváltoztatása meghatározott jövedelem alattiakat negatívan érint. Tehát amikor azt ígérték, hogy "senki nem fog rosszabbul járni", akkor vélhetően arra számítottak, hogy a munkaadók önként és dalolva kompenzálják a veszteséget béremeléssel. Mivel ez nem történt meg sok helyen, ezért kellenek most az akciócsoportok... Nonszensz.

A söralátét méretű adóbevallás meg tényleg röhejes, egészen addig, amíg bármilyen kivétel és egyéb kedvezmény létezik.
Severus Tobias Snape (törölt) 2011.02.22 03:24:30
@tildy:): Valóban kitoltak sok emberrel, és az itt megjelenő "jó tanácsokat" nem mindenki tudja megfogadni ilyen-olyan okból. Mondhatjuk rájuk, hogy ők az átalakítás vesztesei.

DE: Akiket a szüleik kitaníttattak és jelenleg is dolgoznak, azok most nagy valószínűséggel nyertek a változáson és valamennyire tudják támogatni a szüleiket vagy kompenzálni a kieső jövedelmet.

Te leléptél az országból a nagyobb jövedelemért, itt nem fizetsz adót és azt várod, hogy az állam gondoskodjon a szüleidről?

Tény, hogy nem szép dolog megszívatni azokat, akik már felneveltek egy vagy több gyereket, de ha itt lennél Magyarországon, akkor valószínűleg te nyertél volna a változással, amiből támogathatnád a szüleidet.
Severus Tobias Snape (törölt) 2011.02.22 03:46:51
@Goompah: Egyetértek.

Mint ahogy az első kommentemben is kifejtettem:

Nettó 60.237 Ft kifizetéséhez
- adójóváírást figyelembe véve bruttó 73.500 Ft kell
- adójóváírást nem figyelembe véve bruttó 98.088 Ft kell

Nyilván a 98.088 Ft után jóval nagyobb a bérköltsége cégnek. Anno számolgattam, nem tudom, hogy most pontosan milyen az arány, de úgy rémlik, hogy a munkáltatónak körülbelül a bruttó bér 2,5-szeresébe kerül a munkavállaló. A fenti 24.588 Ft-os bruttó bér különbség így 61.470 Ft-nyi többletköltséget okoz a munkáltatónak csak ennél az egy dolgozónál.

Ezek után nem kérdés, hogy a munkáltató melyik opciót választja, főleg, ha egynél több alkalmazottja van.
Ha van rajta sapka, ha nem - a klasszikus vicc alapján nincs olyan program a tévében, amibe ne lehetne belekötni valamilyen szempontból. Most a Saturday Night Live egyik vicces álreklámja miatt akadt ki a GLAAD, az amerikai leszbikusok, melegek és transzneműek érdekeit védő szervezet. A…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2011.02.02 19:20:11
@sumanda:
miből gondolod, hogy a "buziknak kakás a fütyijük"?
:))
Reggel már gyorsan magírtuk a hírt, de nem lehet eleget ismételgetni: a TNT-nek készülő Dallas-remake újabb eredeti szereplővel gazdagodott, hosszas viták után Larry Hagman is aláírta a szerződését, azaz csak van az a pénz, amit nem sajnált a kábeladó Jockey-ért. Az angol…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2011.02.02 18:39:59
@koimbra: Pamela álmodott, nem Bobby. Bár én pont arról a részről maradtam le, amikor a baleset történt Bobby-val... :D
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.12.30 20:14:11
@high up!:
"Orbán többet tett az országért az elmúlt 6 hónap alatt mint bárki, bármikor."
Érzem:
229,24 Ft a CHF, április óta - pár napot leszámítva - nem volt 200 Ft alatt... Úgy meg lettem segítve, hogy a pénztárcám is megkönnyebbült pártízezerrel...

"Leszedte az országot az IMF béklyóról"
Cserébe a piacról magasabb kamattal szereznek hitelt. A CDS felár a válságkori szintjén van ismét.

"újra van önálló magyar gazdaságpolitika"
Elég merész dolog gazdaságpolitikának hívni, amit ezek művelnek. Átmeneti adóval betömködik az általuk okozott lyukat. Szerkezeti reformok sehol.

"Megindult az államháztartás valódi konszolidációja: [...] az államnak járó nyugdíjbevételeket visszahozták az államnak."
Az állam ÖNKÉNT MONDOTT LE a manyupba utalt részről, CSERÉBE később 100%-os nyugdíj helyett csak 75%-nyit fizet(ett volna), ami a jövőbeni adósságát csökkenti (csökkentette volna).

Valódi konszolidációt nem átmeneti válságadóval szokás végrehajtani, mert az legfeljebb átmeneti konszolidációt jelent, de nem valódit.
biztonságos? Nem a tiéd 2010.12.10 12:18:00
Kedves olvasó. Remélem nem hiszed azt, hogy neked Magyarországon bármilyen megtakarításod, vagy félretett pénzed lehet? Ha eddig így gondoltad, akkor jól figyelj, mert csak egyszer magyarázom el.Az a pénz nem a tiéd. Amikor jövedelemre teszel szert, például megkapod a havi fizetésed…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.12.10 16:11:19
@Laikus érdeklődő:

ha holnaptól lecsökkentik a MNYP-be KÖTELEZŐEN utalandó 8%-ot 0%-ra, és innentől nem megy pénz a MNYP-be, az még talán megmagyarázható és akár el is fogadható, DE:

az, hogy VISSZAMENŐLEG olyan pénz visszaadásra kényszerítenek zsarolással(!), amiről az ÁLLAM - anno - LEMONDOTT A SAJÁT TERHEINEK ENYHÍTÉSE CÉLJÁBÓL (vagyis 100% nyugdíj helyett csak 75%-os nyugdíjat fizet), az számomra szimpla törvényesített lopás...

A zsarolás ebben az, hogy a munkáltató által a MUNKAVÁLLALÓ bére után fizetendő 24%-os nyugdíjjárulékot ezentúl nyugdíj-hozzájárulásnak hívva megfoszt a 75%-os állami nyugdíj résztől.

Az igazságos az lenne, hogy NEM VISSZAMENŐLEGES hatállyal, hanem mostantól vagy az államnak utalsz 24+10%-ot 100%-os nyugdíjért vagy a 24+10%-ot a saját MNYP számládon kamatoztatod, és ezzel lemondanál az állami nyugdíjról.

Természetesen ehhez biztosíthatnák a szabad átjárást oda-vissza(!) korrekt, megfelelő(!) szabályozással.

Szerintem.
SF.blog 91 éves a szupernagyi 2010.11.19 13:00:00
Frederika Goldberger, a 91 éves,  magyar származású nagymama már az egész világot meghódította új életvitelével. Régen magányos volt és szomorú, most pedig teljesen kivirult. Fényképész unokája megtalálta a legjobb hobbit a nagyinak.Sacha Goldberger nagymamája…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.11.19 21:01:23
Piroslap Magyarország Alkotmánya 2010.11.04 15:37:00
Van, vagy nincs? Ez a kérdés önmagában a gyalázat. Pedig komoly politikai erő feszegeti. Valahogy olyan ez egy picit, mintha a bankrabló semmisnek tekintené a BTK-t, merthogy annak az alapjai az államszocialista időkben keletkeztek. A Törvény az Törvény. Ez az egy mondat…..
Így dicsérjen meg az ember egy fideszest: pont tegnap délelőtt méltattam Lázár János mondatait, amelyekkel egyetértek, erre már aznap délután elsütötte az év eddigi legcinikusabb mondatát ("A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.10.28 00:53:10
@lázár jános a fidesz segglyuka:
"nemzeti együttműködés kormánya helyreteszi a demokráciát"...

Én nem ezt tapasztalom. Sajnos...

Vannak jó intézkedései, de a hogyanokkal problémáim vannak.
                „Ebben az órában én voltam felelős a német magyar nép sorsáért, így én lettem a német magyar nép legfelsőbb bírája.”   Az előző rész tartalmából: az Alkotmánybíróság…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.10.27 23:45:26
@Turulsólyom: Vannak intézkedések, amivel egyetértek, de a hogyannal akadnak problémák.

"Kinek fáj a multi kereskedelmi láncok megadóztatása, a bankadó...?"

Ezeket végső soron mi fogjuk fizetni, megnyugodhatsz.

Az AB ezentúl nem kontrollálhatja azokat a törvényeket, amik a költségvetési tételekről szólnak (és amiről nem lehet népszavazást sem tartani).

Ez azt jelenti, hogy a költségvetésre hivatkozva olyan adókat és járulékokat állapítanak meg, amilyeneket csak akarnak. Ez egy rendkívül veszélyes "játék".

Örülnél, ha holnap azt mondaná Viktor, hogy a 2009-es bevételed alapján fizess adót, akkor is, ha idén kevesebbet kerestél? Érted, mit jelent a visszamenőleges hatállyal kiszabott adó?

Másrészről a magánnyugdíjpénztárral én kötöttem szerződést és nem az állam. Tehát az, hogy a munkáltató által az APEH felé elküldött nyugdíjjárulékom nem érkezik meg a magánnyugdíjpénztárba, mert az APEH nem utalja tovább, az olyan, mintha a postás elrakná a neked szánt csomagot. Ezt hívhatjuk úgy, hogy EINSTAND, de szerintem ez egyszerűen rablás, törvényesítve... :(

Te mit szólnál, ha a munkáltatód inkább nekem utalná a fizetésedet, mert szerintem nálam nagyobb biztonságban van, mint nálad.

Az egykulcsos SzJA és a családi adózással még egyet is értek, de jó néhány hajmeresztő lépéssel, amik a demokrácia és a jogállamiság kereteit feszegetik (vagy éppen lebontják), azzal nagyon nem tudok egyetérteni.
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.10.28 00:12:48
@Turulsólyom: Nem mondtam, hogy a multik megadóztatása rossz, csak azt, hogy végső soron nem ők fogják fizetni, hanem azok, akik ott vásárolnak.

Az egykulcsos SzJA nekem is tetszik, mert végre elindultunk az arányos közteherviselés irányába.

Nem mellesleg kicsit több marad a zsebemben. :)
Olvasónk hiába mutat fizetési hajlandóságot, semmilyen rugalmasságra nem számíthat bankjától.Családunk 2006-ban 2 db jelzáloghitelt vett fel az ERSTE Banktól, mindkét hitel a fiam nevén van (ő volt a "hitelképes" az akkori elvárások szerint). 2 külön ingatlanról van…..
A devizahitelest menteni nem kell félnetek jó lesz. A bankok képviselői lélegeztetőgép után nyúltak, miután meg lett lebegtetve a hiteleseket mentő csomag. Aggodalommal vegyes értetlenség, riadalom, világvége. Ez nem egy pénzügyi mikro-makro elemzés, csak néhány…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.09.13 12:18:13
@parttalan: A bankok nem a betétesek pénzét kölcsönzik ki, hanem teremtik a pénzt. Adósságként hozzák létre a semmiből, amikor aláírod a papírt, hogy vissza fogod fizetni a teljes összeget, majd a semmiből létrehozott pénzre fizeted a kamatokat.

A pénzteremtés persze szabályozott környezetben történik, a részleges tartalék követelmény miatt szükséges, hogy a bank betétet gyűjtsön, ezáltal a kihelyezhető hitel összege is nő.

Javaslom megtekintésre az EzVanKiadó gondozásában megjelent "A Pénz mint adósság" c. DVD-jét: www.ezvankiado.hu/penzmint.html

Youtube-on is elérhető: www.youtube.com/watch?v=4RS2nvT2uQc
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.09.13 12:41:45
@springbok: Tudtommal minden bank a törlesztés napján érvényes árfolyammal számol, ha mégsem, az gáz.

Nálam pl. úgy van, hogy egyik nap levonják csoportos beszedéssel, ami másnapra van náluk, így a - levonáshoz képest - másnapi árfolyammal számolnak.
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.09.13 12:55:00
@GG84: nálam az évi 2,2%-os kamatot emelték fel 2008-ban először 3,3%-ra, majd 2009-ben 3,7%-ra. Azóta persze elfelejtették csökkenteni.

Ez a devizában kifejezett törlesztőrészletet 15%-kal növelte, és akkor erre még rájött a kb. 52%-os árfolyam emelkedés. Ez a forintösszegben kifejezett törlesztőösszeg kb. 75%-os emelkedését jelenti.

Szerintem a legtöbben ~20-30%-os emelkedéssel még kalkuláltak, de 75%-ra szerintem senki nem tippelt volna.
...Britney Spears még nem volt popsztár. Ugye, megvan a The Duke Nukem Forever List című vicces weboldal, aminek alkotói azt szedték össze, hogy mi minden zajlott a világban, amióta a 3D Realms hivatalosan bejelentette, hogy dolgozik a Duke Nukem 3D folytatásán? Ez ugyanis baromi régen,…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.09.05 10:02:08
"Januártól Magyarország átáll az egykulcsos személyi jövedelemadóra, hogy az átállás hány évet vesz igénybe, az egy másik kérdés" Ezt mondta Orbán Viktor az MTV esti műsorában. A 16%-os egykulcsos, kedvezmények nélküli adórendszer valóban közelebb visz Orbán…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.07.28 11:01:00
@igazi hős: így van, majd csak februárban jön több (vagy éppen kevesebb) pénz, amikor a januári fizut adják.
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.07.28 11:11:16
@Balance Of Power: nyugodj meg, január elején még az idei adótábla alapján kapod a decemberi fizetésedet.

A legkésőbb január 15-ig (vagy 20-ig) fizetett munkabér az előző évi szabályok alapján adózik.
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.07.28 16:40:53
@Valaki1: Ha ezt komolyan gondoltad, akkor szerintem keresd meg az elgurult gyógyszeredet.
A ponthatárok mai közzététele teszi aktuálissá posztunkat. Sokan döntenek a költségtérítéses képzés mellett, azt gondolván, hogy megéri anyagi áldozatot is hozni, az áhított szakra való bejutás érdekében. Levélírónk a költségtérítéses képzés árnyoldalát mutatja be…..
Most már türelmetlen vagyok. És a svájci frank árfolyamát látva egyre türelmetlenebb. Ezt persze önmagában ki nem szarja le... Viszont a jelek és az árfolyamok szerint a nemzetközi pénz- és tőkepiacok szereplői is egyre türelmetlenebbek Orbán Viktor kormányával szemben.A…..
Severus Tobias Snape (törölt) 2010.06.30 15:44:08
@Igazságos Izom Tibor:

A devizahitelesek problémája sokkal összetettebb, mint azt gondolnád. Főleg azok esetén, akik lakáshitel miatt adósodtak el.

Ha tömegesen kerülnek utcára emberek, az az államnak sem jó, de az országnak sem érdeke. Még neked sem!

Mindazonáltal a legtöbben azért vettek fel devizahitelt, mert eleve csak azt engedhették meg maguknak, a forinthitel törlesztése nagyságrendileg nagyobb lett volna, amit már akkor sem tudtak vállalni.

Nem mellesleg 3-4 évvel ezelőtt (a megelőző sok-sok év tapasztalata alapján) senki nem gondolta volna, hogy ekkora mértékben gyengülhet forint. 20%-os kilengéssel lehetett számolni, de 40-50%-ossal senki nem számolt. Tehát az akkor(!) rendelkezésre álló információk alapján abszolút racionális döntés volt devizahitelt felvenni.

Utólag persze könnyű okosnak lenni.

Te mindenből csak a magyar terméket veszed, még ha az sokkal drágább is, ugye?

Megjegyzem, még ma is kedvezőbb a devizahitel törlesztőrészlete, mintha ugyanazt az összeget forinthitelként vette volna fel valaki. Persze, aki már ezt sem tudja fizetni, őt ez nem vigasztalja.