Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p_jano

90 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tesztmenedzsment eszközözök hazánkban   Régóta elérhető az interneten egy kérdőív a tesztmenedzsment eszközökről. A célom az volt vele, hogy valamelyest képet adjon arról, milyen eszközöket és hogyan használnak idehaza a tesztelők. A kérdőív az alábbi linken érhető…..
Kifejezetten tesztelői álláskereső oldal. www.testerjob.hu..
Nem sok olyan rendezvény van, amelynek a szoftverteszteléshez köze van, de azért idén is akad pár konferencia, összejövetel, amely a témával foglalkozik. Nézzük át időrendben hol találkozhatunk a tesztelés területén is ismerős személyekkel. Teszt&Tea…..
Egy kérésnek szeretnék eleget tenni, habár lehet már késő. A kérés az volt, hogy foglaljam össze mi várható egy tesztelői állás interjúján. Nem árt, ha felkészülünk a cégből, ahová beszélgetni megyünk, illetve kívülről fújjuk az önéletrajzunkat, mert ez az alap. A…..
Megjelent a Tesztelés a gyakorlatban magazin legújabb száma. Az ingyenes online verziót letöltheted a weboldalról: www.tesztelesagyakorlatban.hu..
A tesztadatok generálása elég komplex probléma ebből kifolyólag sok olyan alkalmazás létezik, amely részben, vagy egészben kínál megoldást erre a feladatra. A tesztadatok előállítása a tesztelés egyik fontos része, habár a gyakorlati megvalósításban sokszor nem kap elég…..
A tervezés Minél nagyobb a merítés, vagyis minél több emberrel végeztetjük el a tesztet annál biztosabb képet kapunk az alkalmazásról. Egy 30 fős kontroll csoport több eredményt fog szolgáltatni, mint egy 10 fős. Érdemes ezért növelni a csapat létszámát. A teszt alapos…..
A kérdés: Mi lehet az a legkisebb projektméret, ahol a tesztelésre erőforrást különítenek el? A segítség: Kaptam nemrég egy felkérést egy 30 perces funkcionális tesztre úgy, hogy közölték a pénzügyi keretet és a konkrét időintervallumot amikor el kellene végezni. A…..
A mobilalkalmazások tesztelése picit más probléma, mint egy PC-s szoftver működését ellenőrizni. Nem mondok újdonságot azzal, hogy a másság a megjelenítő- és kezelőfelületben, valamint a beviteli eszközökben rejlik. Nem sok olyan PC-t, laptopot tudunk felmutatni, amelyben…..
Nemrég felhívtak telefonon és azt kérdezték, hogy mi az idei év tesztelési slágere? Idén mi érdekli legjobban a tesztelőket, tesztvezetőket? Sajnos a tesztelésben, tesztelési módszerekben nincs olyan nagy változás mint például a mobil eszközök piacán. Ezért a kérdésre kb.…..
Felgyorsult a világ Idehaza nem sokan hallottak még arról, hogy manapság a Szilícium-völgyben működő vállaltok között milyen új tesztelési divat ütötte fel a fejét. A rengeteg cég között sokan foglalkoznak kisebb szoftverek, mobilalkalmazások fejlesztésével. Ezeknél az…..
Szoftvertesztelés Mantis 2013.01.24 09:01:00
(Az írás megtalálható a Tesztelés a gyakorlatban magazinban.) Az egyik legismertebb hibakezelő: a Mantis Az installálással mint eddig most sem volt semmi probléma. Ami engem kicsit mindig is zavart (ez más eszközöknél is így van), hogy az INSTALL fájlt, vagy leírást eldugva…..
Szoftvertesztelés MantisTouch 2013.01.24 09:00:00
Elsőre azt hittem, hogy találtam valami nagyon jó dolgot. De pár perc elteltével rádöbbentem, hogy mégsem. Egy kis öröm, de nagyobb csalódás a MantisTouch. A sokak által ismert Mantis issue-kezelőt fejlesztő társaság nemrégiben piacra dobott egy mobilra optimalizált alkalmazást.…..
Sokan vannak azon a véleményen, hogy a tesztelők lusták. Akár igazuk is lehet, mivel számos esetben a tesztelőkön semmilyen kontroll nincs. Most biztosan több tesztvezető is azt gondolja, hogy de én igenis irányítom a csapatomat, és számon kérem a napi munkájukat. Ez rendben is van,…..
Megjelent a Tesztelés a gyakorlatban magazin legújabb száma. Az ingyenes online verziót letöltheted a weboldalról: www.tesztelesagyakorlatban.hu..
Idén a szeptember-október hónapok sok eseményt tartogatnak a szoftvertesztelés területén. Nézzük milyen konferenciákra mehetünk: IIR Certified Test Manager Course – 2012. Szeptember - 11-13. IIR Lounge Interaktív gyakorlati képzés első kézből a szoftvertesztelői…..
Az elmúlt 2-3 évben érdekes tendencia uralkodott a teszteszközök használatában, bevezetésében. Míg 2009-ig majdnem mindenki a drága eszközök után érdeklődött, a válság ezen a fronton is változást hozott. Azóta gyakorlatilag képtelenség eladni ezeket az alkalmazásokat.…..
Megjelent a Tesztelés a gyakorlatban magazin legújabb száma. Az ingyenes online verziót letöltheted a weboldalról: www.tesztelesagyakorlatban.hu..
Milyen lehetőségem van, ha valamilyen certifikátot szeretnék szerezni, vagy csak a szoftvertesztelésről akarok tanulni? Felsőoktatás Tanfolyamok Certifikátok A felsőoktatásról... Tudomásom szerint 3 helyen lehet szoftvertesztelésről tantárgyakat hallgatni. Lehetséges,…..
p_jano 2012.07.03 22:16:27
@B9: Az egyik lehetőség a tanácsadói, szolgáltatói cégeknél elhelyezkedni. Itt azért negyedévente, félévente, vagy évente új projektekkel lehet megismerkedni. Az új projektben pedig mindig más oldalát kell az embernek adnia. A tesztelő több rendszert, folyamatot fog megismerni, jobban fog kommunikálni, gyorsabban átlátja majd a problémákat. Ezeket profitálhatja belőle.

De ezt nem csak ilyen cégeknél lehet elérni. Ha a tesztelőnk képes a vezetőit meggyőzni az új dolgok kipróbálására, akkor gyakorlatilag bármely cégnél elérhetőek az előbb felsoroltak. Mentalitás és személyiség kérdése az egész.

Természetesen a tanácsadói cégeknél jóval egyszerűbb ezt elérni. :)
Milyen nemzetközi certifikátokat lehet szerezni? Magyarország egyértelműen ISTQB nagyhatalom. Idehaza nincs más alternatíva a nemzetközileg elismert tesztelői kvalifikáció megszerzésére. Egyetemeken, főiskolákon nincsenek ilyen szakok, tehát diplomát nem lehet belőle szerezni, az…..
 A jelenlegi certifikátok nem mérik a egyén képességeit, szakmai tudását és nem garantálják a szakmai kompetenciát, valamint a professzionalizmust a tesztelésben. Az okmány csak annyit mond nekünk, hogy a tulajdonosa végigjárta, meghallgatta a tanfolyamot és megértette a…..
Az IIR által idén is megrendezésre kerül a Szoftvertesztelési Szakkonferencia.  2012. április 24-25-én hallgathatunk előadásokat az automatizált tesztelésről, a mobileszközökön történő tesztelésről és természetesen még sok más érdekes témáról.   Részletes…..
Megjelent a Tesztelés a gyakorlatban magazin legújabb száma.A magazin mellett elindult egy video-interjú rovat is, mely a tervek szerint 2 hetente fog új anyaggal szolgálni. Az első video-interjú Kulcsár Tiborral a Kulcs-Soft Nyrt. alapítójával készült, amelyet már meg lehet…..
A szoftvertesztelő verseny döntőjére január 26-ig lehet jelentkezni!Küldd el az info@teszteloverseny.hu email címre az alábbi adataidat: Név, cégnév, email, telefonszám.  ..
Szoftvertesztelés Konferencia 2011.10.05 11:32:00
A Computerworld és a HTB közösen szervezi a Hungarian Software Testing Forum (HUSTEF) konferenciát. IDŐPONT: 2011. október 13-14.HELYSZÍN: Budapest, Danubius Health Spa Resort Helia **** (1133 Budapest, Kárpát utca 62-64)NYELV: angol (igény szerint tolmácsot…..