Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hCsaba61

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggeli idézet az egyik tévéből. Vadai Ágnes mondta ki, és így hangzott: „A miniszter össze-vissza hadovál, és hülyeségeket beszél.” Az ellenzéki Demokratikus Koalícióban politizáló volt honvédelmi államtitkár nyilvánított véleményt a jelenlegi hadügyminiszterről…..
  Ha Budapestről és oroszlánszoborról van szó, az emberek általában a Lánchidat őrző nagymacskákra gondolnak, egy híddal északabbra, a Margit-híd budai hídfőjénél van azonban van egy ötödik oroszlán is, mely az első világháborúban Przemysl (ejtsd: p-r-zs-emisl) váráért harcoló hős magyar katonák…..
hCsaba61 2015.06.12 14:17:16
@9mmPara: Amennyiben a "belevalót készítő holmi" alatt lövedék öntőformára gondolsz, ajánlom figyelmedbe a www.kapszli.hu honlapot. Néhány éve még gyártottak hazánkban Augustin-replikákat, nekem is volt szerencsém lőni ilyennel (puska-karabély-pisztoly). Be kell, hogy jelentkezzél a Kapszlira, a fórumon hirdetnek eladó fegyvereket. Ha nagy-nagy szerencséd van, akkor találsz olyan Istentől elrugaszkodottat, aki eladja, ezt a vasat ugyanis nem nagyon adja el egy fekete lőporos.
Úgy érzem, még nem lőttél elöltöltős fegyverrel. Hidd el, megvan a varázsa, egy modern szerelt lőszeres a nyomába sem ér. Mivel nagyon kevesen űzzük, a társaság is meglehetősen sajátos. Ez nem sport, életérzés és életmód. Ha nem haragszol érte, egy virtigli elöltöltősnek ne mondd, hogy durrogtat. Nem csikósostor az a vas:::))) Tudom még figyelmedbe ajánlani a kalandlövészet.hu oldalt is.
Szigorúan tilos politikai utasításokat adni Magyarországon az ügyészségnek - világosította föl Orbán Viktor a FAZ riporterét, majd a miniszterelnök megdöbbent azon a felvétésen, hogy a civil szervezeteket dehonesztáló tusnádfürdői beszédének bármi köze lett volna az…..
hCsaba61 2015.02.06 13:55:37
@♔batyu♔: Bocsi, lehet, hogy rosszul emlékszem. Valami olyan rémlik, hogy az Origo tulajdonosa a Telenor, aki éppen kormányzati nyomásra (Lázár vagyoni helyzetének vizsgálata) rúgta ki a főszerkesztőt, minek hatására a fél szerkesztőség követte. Ez nem igazán libsibolsi oldal. Meg aztán hadd kérjelek meg egy kis kutakodásra - csak azért, mert ha én állítom, lehet(...) hogy nem hiszed el. Szóval: Lécci, nézz már utána, ki a tulajdonosa az Index hírportálnak és milyen viszonyban áll Orbánnal! Lécci, lécci! Lehet, hogy meg fogsz lepődni. Meg aztán itt van a mai hír Simicskáról, meg a totális médiaháborúról, meg a MN kormányt és Orbánt bíráló cikkeiről. Simicska, a gaz libsibolsi...
Csak két dolog még. Hidd el, attól, hogy valaki/k a NER-t és Szeretett Vezérünket bírálja, még nem hazaáruló komenista bitang, olyan ember, aki a fejét gondolkodásra is szereti használni. És ez nem zárja ki azt, hogy Gyurcsányt is legalább annyira utálja, mint Te. A hit szép dolog, de a templomban a helye
Alig várta, hogy hazaengedjék, mert rettegett attól, hogy egyszer csak elaltatják és levágják a lábát. Nekem is vannak nagyon is rossz élményeim a magyar kórházakról. Édesanyám 30 éve lábszárfekélyes, persze ez senkit sem érdekelt ez alatt az idő alatt a magyar…..
hCsaba61 2015.01.05 15:56:51
@csakmotyogok: Maximálisan egyet értek azzal, hogy ma a magyar egészségügy messze alul van fizetve. Ettől sokkal többet érdemelnének, legyen orvos, nővér, ápoló - mindenki.
Ugyanakkor minden egyes ilyen alkalommal, amikor orvosok nehezményezik az alacsony fizetést, motoszkál hátul az agyamban a kisördög. Konkrétan: Akkor miért ment orvosnak?
Ugye ma mindenki tudja, milyen jövedelmi viszonyok vannak/voltak az egészségügyben.
Érdekes módon az orvosegyetemek túljelentkezés szempontjából dobogós helyen állnak.
Aztán valahogy nem nagyon látszik az orvosokon, hogy jövedelmük a szemetesekével lenne
egy szinten. Ez bizony álságos hozzáállás. Mikor vallja már be a sok szemforgató dr, hogy ez egy hosszú távú befektetés és a paraszolvencia az, amelyik a pályára "kényszeríti"? Persze ahogy van elhivatott tanár, sok elkötelezett orvost is ismerek, de
ne legyünk már álszentek...
Az 1861-65 között lezajlott amerikai polgárháború története itthon nem túlságosan ismert, két okból is érdemes pedig a figyelemre: ebben a háborúban mutatkozott be a XX. századi hadviselést meghatározó legtöbb találmány, és ezek az események a mai napig alapvetően…..
hCsaba61 2014.10.31 19:37:42
Bocsi,de a fegyverek vonatkozásában van egy kis rálátásom, mivel elég régen lövök elöltöltős fegyverekkel. Egy Tryon Target 45-ös vadászpuskát -ezt mesterlövész fegyvernek használták- és egy 36-os Remington revolvert használok. Hidd el, apercenkénti 3lövés álom. A lövésenként külön csomagolt lőpot és lőszert már a 17. sz-ban ismerték lényege éppen az volt, hogy a papír csomagolóaag egyúttal fojtásként is funkcionált. Ez ugye huzagolt fegyver esetén nem működik,ráadásul a lövedék peremét faggyúval be is kell/ett kenni, tehát nem csomagoltták egybe a polgárháború időszakában. A Sharps amúgy csak nagy jóindulattal nevezhető hátultöltősk. Igaz, hogy a lőszer bizonyos részét hátulról töltötték be -,épzeljünk el egy hüvelyt,amiben nincs csappantyú,csakegykis lyuk, ezt egy vékony papírlappar lezárják, erre öntik a lőport, majd beleszorítanak egy lövedéket. A csappantyú a cső végén levő csőrre kerül, erre csap le a kakas. A 7-8 lövés/percitt. kérdéses.
Ami a ruhát illeti. Az Elfújta a szél déli gentlenanjai szépek, de nem felelnek g a valóságnak, bár biztos voltak ilyenek is .A valóság más volt. Tavaly lóvésztársaim galapították a Konföderációs Haderő I. Texasi Ezredének magyar akulatát. Ezen ezred beceneve a Rongyosok voltak. Nomen est omen. Legkedvesebb ellenfelünk a pest-környéki lövésztársak által alapított 39. New Yorki ezred, a Garibaldisták, A kék unionista egyenruhához vörös garibaldista inget viseltek.
hCsaba61 2014.11.04 15:29:26
@Fredddy: Ne haragudj, hogy eddig nem válaszoltam. Az a helyzet, hogy a huzagolt elöltöltős fegyvereknél, amennyiben nem gömblövedékeket lőnek ki, nincsen szükség fojtásra. A gömblövedéket is tapasszal lövik ki, amely egy vászondarab és a golyóval együtt verik bele a fegyverbe, előtte jó alaposan megnyálazva :) (Nem vicc, komolyan!), tehát az is a lőpor és a golyó között van. A kompressziós lövedékek lényege éppen az, hogy gyakorlatilag kilövéskor annyira kitágulnak, hogy felesleges. A papírhüvelynek a sima csövű fegyvereknél van jelentősége, ahol a lövedék "lötyög" a csőben. A polgárháborúban nem használtak külön mesterlövész fegyvert, mint ahogy speciális lőszer sem volt. Ugye a Nagy Háborúban is a "sorbakák" által használt Mauser, Moszin-Nagant, Lee Enfield, Lebel puskák távcsővel ellátott változatait használták a hozzá rendszeresített lőszerrel, amiben ugye benne volt a 4-600 m-es célzott lőtávolság lehetősége technikailag. Amúgy normál irányzékkal egy korabeli hadipuskával 100-200 méterre célzott lövést lehetett leadni, 20 cm-es szórásképpel. Egy akkori revolverrel ugyanez 25 méter körül van.
hCsaba61 2014.11.04 18:29:50
@Fredddy: Nincs szükség a papírhüvelyre. Expanziós lövedéknél már nem szükséges a folytás. Amúgy meg ugye ott van a lőporflaska, adagolócsőrrel. Ma is ezt használjuk szituációs lövészetnél. Ott pedig időre is megy a játék. Mesterlövész fegyverek.
Persze,voltak. Abba azért gondolj bele - a Konföderációnak rendes puskája sincs elég, azt használják, ami van. Sörétes vadászpuska is bejátszott, minden, amivel lőni lehetett.
Ha 1521. május 20-án a Pamplona fellegvárát ostromló francia hadsereg egyik ágyúja nem találja el az erődítmény egyik védőjének lábát, a történelemkönyvek lapjairól valószínűleg hiányoznának a jezsuita rendről szóló részek. A sérülés elszenvedőjét, az ifjú…..
Csodálom, hogy senki sem figyelt fel arra a hírre, amely arról szólt, hogy elmaradt Szekszárdon egy több mint százfős lakodalom, mert a menyasszonyt az esküvő előtt őrizetbe vette a rendőrség. A rendőri nyilatkozat decensen csak annyit tárt a nyilvánosság elé, hogy "...nyomozást…..
hCsaba61 2014.09.18 16:02:32
@hCsaba61:
Ja, és még valami.
Azok az adatok, amiket követeltek, az éves jelentések és beszámolók során az inkriminált hivataloknál pihentek - a kutya sem kereste őket. Meg aztán partner -és támogatói listák kiadása? Könnyítsük meg Kubatov dolgát Elvtársak! Meg aztán tudjuk meg, kikhez kell kiszállnia a Nav-nak.
Senkit nem vertek meg - mondod.
Hát igen. Nem tudom, ha családod bármely hölgyilletőjénél megjelenne 5-10 kigyúrt készenlétis, majd közölnék vele, hogy "itten most házkutatás lesz", majd hazakísérnék, lefoglalnának ezt-azt, ám közben közölnék vele, hogy sem meggyanusítva, sem vád alá helyezve nincsen, de azért nem telefonálhat az ügyvédjének (hát ha egyszer nincs meggyanusítva!!!), de még Neked sem, akivel esetleg egy találkozót beszélt meg és te nem tudod, hol van, miért nem jelentkezik és még a telefonját sem veszi fel (ltsd. fenn), ami miatt rád tör a frász...
Szóval az én olvasatomban ez masszívan kimeríti a lelki ráhatás, terrorizálás fogalmát, ami egy ugyan olyan aljas dolog, mint a szemkilövés. Szerintem.
A nemi ösztön sohasem teljesen szabad, de sohasem lehet teljesen a társadalmi szabályok bilincseibe verni. Bronislaw Malinowski. Alkoholban fulladozó latintanárom, a nagytudású, melegszívű Fekete Flóris összetűzött házfőnökével, aki Nagykárolyba helyeztette. Flóris úr azonban negyven rendbeli…..
hCsaba61 2014.05.27 18:47:06
@mojoking77: Engedtessék meg egy hosszabb hozzászólás - forrása a családi legendárium. Dédapám betöltötte a 18-at. Apja az ünnepi ebéd után rágyújtott vele egy szivarra (...már felnőtt vagy fiam, itt a szivarosdoboz, holnaptól kiszolgálhatod magad...), majd este felöltöztek és elmentek szépapám kedvenc kuplerájába, ahol dédapám "fel lett avatva". Később természetesen ezen intézmény rendszeres látogatója lett. Telt-múlt az idő, megszületett nagyanyám, megjelent a színen későbbi nagyapám. Házasságkötés, családalapítás. Csak az volt a vicces, amikor dédapám és nagyapám találkozott a kupiban, mert teljesen véletlenül mindketten ugyan ahhoz a hölgyhöz jártak és egyszer egymást váltották...
Nem lett harag belőle. Ők egy vidéki közepes város értelmiségéhez tartoztak, dédapám kántortanító és presbiter, nagyapám református iskolaigazgató (szintén presbiter) volt. Na most akkor hogyan is állunk az erkölcsiséggel? Meg milyen alapon kérünk is számon bármit?
Csak azért mert ez az életvitel anno elfogadott volt.
  Légierő katonái, talajszinten.  Avagy: sniper ellen sniperfű. Kezdjük ( újra) az alapoktól: Nagyon könnyű dolgom van, mert a mesterlövészekről született már cikk a lemilen is:  http://lemil.blog.hu/2008/01/14/kulonlegesek_a_mesterlovesz_1_0 Köszönöm. Most…..
hCsaba61 2014.03.25 15:49:42
@Vészmadár: Bocsi, grizzly-ügyben tévedtem, de esküszöm, hogy May Károly ügyben ártatlan vagyok! Már zsenge gyermekkoromban is Cooper-imádó voltam, bár aki Mayt szereti, lelke rajta...
Nem mentegetőzésképpen, de azt hiszem, félre értettél. Szárnyas-ügyben igazad van, távcsöves sörétes puskát ::)) én sem láttam még, viszont ez szól a lőkészségről, valamint a folyamatosan karban tartott lőkészségről. Ennek egyik igen fontos eleme, hogy minden feltétel adott volt számára, hogy hosszú élete során gyakoroljon, akár itthon, akár Dédán (Erdély), akár Európán kívül. És nem okozott neki gondot a megfelelő minőségű és mennyiségű lőszer sem. Kivéve természetesen a 47 utáni időszakot.
hCsaba61 2014.03.25 18:38:04
@Vészmadár: Szintén Széchenyi-rajongó vagy? Kittenberger? Fekete István? A vicc az egészben az, hogy életemben még állatra nem lőttem (kivéve gyerekkoromban csúzlival verébre) és nem is igen fogok. Viszont végtelenül tetszik a természethez és az állatokhoz való, szinte alázatos hozzáállásuk.
hCsaba61 2014.03.26 09:49:59
@Kullancs1983: Bocsi, én ezzel nem azt akartam állítani, hogy az angolok nem használták a géppuskát. Pusztán annyit mondtam, a korabeli angol lőkiképzés olyan magas szintű volt, hogy egy "átlag"
angol katona képes volt/lehetett több száz méterre
célzott tüzet nyitni. Kvázi a korabeli golyós vadászpuskák - amelyek ugye egyenértékűek voltak a hadipuskákkal, sőt gyakorlatilag ugyan azok voltak - megfelelő gyakorlottsággal képesek voltak akár 4-500 méteres célzott lövések és találatok leadására. Céltávcsővel különösen.
1979. Rendőrautó üt el egy nőt a beverly hills-i zavargások idején. A rendbontást irániak kezdték, amikor megtámadták a házat, ahol a vélhetőleg a sah felesége tartózkodott (nem volt ott)...
hCsaba61 2014.03.17 15:26:40
@seepheerd: Amennyiben jól látom, egy 75 mm-es lövegről van szó. Ezt nálunk még a 70'-es években is használták tankelhárításra, a 80'-as években ezeket váltotta a 88-as páncéltörő, majd a 100-as simacsövű tankelhárító. A hadosztályágyú elnevezés nem arra utal, hogy a hadosztályközvetlen páncéltörő üteg/ek rendszeresített lövege volt, bár nálunk már az ezredközvetlen, majd később dandárközvetlen egységeknél volt ilyen.
1. A Szovjetunió 1939. november 30-án Leningrád védelme szempontjából kulcsfontosságú területek megszerzésének érdekében indította meg Finnország elleni hadjáratát. 2. A várt gyors győzelem elmaradt, és a Mannerheim tábornagy vezetésével hősies ellenállást tanúsító…..
A ránk váró újabb kelet-európai konfliktusok előtt sokan – az új ukrán rend vezetőihez hasonlóan – még mindig nem fogják fel, hogy a nyelvi sokszínűség a leghatékonyabb módja a nemzet megtartásának. Hitetlenkedéssel vegyes csodálkozással fogadja mindenki, amikor…..
hCsaba61 2014.02.26 15:09:42
@venomspawn: Az index főcímlapon nem tudom ki adta a szöveget, de az meg magyarul nem tud: "Románul megtaluni? Azt meg minek?"
Elemezzük a "megtaluni" szócskát...
Úgy gondolom, a bloggert inkább felületességéért kell elítélni. Ha felteszek egy cikket, végig olvasom, javítom a nyilvánvalóan elütési hibákat (is), aztán esetleg megfontolom, hogy a magyar szórend szerint "Románul megtanulni...", vagy "Megtanulni románul..." szófordulat a kívánatosabb, de ez már kötözködés.
Vessen meg érte aki akar, de számomra az erdélyi magyarok román nyelvhez való viszonyulása meglehetősen sajátságos. Amennyiben én többnemzetiségű Magyarország lennék, elvárvám, hogy a többségi nyelvet mindenki bírja. Persze, ilyen Magyarországként egy majd kétmilliós kisebbség anyanyelvét második államnyelvként fogadnám el, de az mucsaiság, hogy "...na nehogy már megtanuljak oláhul, mit képzelnek ezek a szőröstalpúak!!!" Persze, lehet, hogy tévedek, csak eljátszanék a gondolattal, fordított esetben hogyan hőzöngene a sok fajmagyar.
Végre itt a friss kutatás, s ahogy azt várni lehetett, szarik a nép magasról Paksra is, profin időzítették a lopós Simont, Viktor előnye még nőtt is. Ez a választás rég eldőlt, regéltünk már róla párszor, de nagyjából most vált az eredmény biztossá. És ez így van jól,…..
hCsaba61 2014.02.14 12:20:12
@greatwideopen: Tudod az a baj/bajotok, hogy csúsztattok és a hazugságot tüntetitek fel igazságként. Először is. A trafikokban az a baj, hogy először megszüntettek cirka 40.000 elárusítóhelyet (ez ugye 40.000 alkalmazott, de akár 40.000 család, vagyis akár 120.000 ember) és csináltak 4.500-at. Ebből minimum 700 ahhoz a pofához került, aki Lázárnak kidolgozta az egész hóbelevancot, ami önmagában is szép szám. Cirka 150 a Reálhoz került. Feltéve, hogy vigyáztak a látszatra - mert ugye a Fidesz arról híres, hogy ad a látszatra - a fele mennyiség valóban kívülállóknak jutott. Hogy oda ne rohanjak! 40.000 kontra 2.250. Szép arány, nemde, ugyanakkor az elbírálás furcsaságairól, az ellenőrizhetetlenségről, a fellebbezhetőség hiányáról nem is beszélek.
Nem tudom, milyen idős vagy, de ilyen szintű államosítás legutóbb '89 előtt volt. Önkormányzatok hatáskörének elvonása? KLIK? Egy iskola még egy doboz krétát sem vehet. Hivatalosan ugye 20.000 ft a határ. Mennyibe kerülhet egy törött csaptelep kicserélése? Szerinted normális dolog, hogy Pesten döntenek egy bivalyb@sznádi iskola vécéjének cseréjéről?
Közalkalmazottak, köztisztviselők megfélemlítése. Ugye törvényi szabályozás szerint felmondás oka lehet a bizalom hiány. Sorolhatnám még. de van értelme? A legsz@rabb az egészben az, hogy ti tényleg birkák vagytok, vagy legalábbis Rákosi legjobb tanítványai. Egyszerűen nem fér bele a fejetekbe, hogy aki nem repes Viktor minden eszement ötletén, az nem libsibolsi, nem komenista, nem brüsszelbérenc zsidó bankár, hanem olyan ember, aki szeret gondolkodni is egy kicsit. Nem azért nem szeretjük Viktort, mert szocik vagyunk, hanem mert szerintünk hülyeséget csinál. És igen, valóban nagy sz@eban vagyunk, mert zsigerből tiltakozunk a Nagy Trió ellen, de Viktort is inkább látnánk máshol. És igen, szinte biztos, hogy ez lesz a ti szerencsétek, hogy ette a b@alf@sz bandára (szocik, Gyurcsánnyal spékelve) épeszű ember nem szavazhat, ahogy Viktorra sem. Na ez a dilemma...
Magyarországról tudósított a New York Times. Ne, lécci, ne kattintsatok tovább, nem a Horthy-szoborról és a növekvő antiszemitizmusról lesz szó, ígérem! Komolyan, ilyen riportot amerikai újságíró tollából régen nem olvastatok. Seth Kugel szerdán megjelent írására a HVG…..
hCsaba61 2014.02.07 15:18:12
@Nyers Fa: Egy túrőt volt politikamentes a cikk!!! Mert ugye egy külföldi újságíró csakis rosszat írhat rólunk, és azt is biztosan megrendelésre teszi. (Ugye tudjuk, kik lehetnek a megrendelők...) Az amcsi megállt, körülnézett és EMBEREKKEL találkozott. Mint mindenhol, az emberek úgy működnek, hogy ha valaki érdeklődve, őszinte kiváncsisággal közeledik feléjük, akkor hasonló módon reagálnak.
Tisztázzuk: amikor Magyarországot ekéző cikk jelenik meg valamely orgánumban (érdekes módon bal -vagy jobboldali beállítottságtól függetlenül, de ez megérne egy misét), szóval akkor nem a magyar embereket, hanem Magyarország Kormányát (esetleg kormányfőjét) és/vagy annak valamely elmebeteg-cezaromániás stb. intézkedését kifogásolja. Egyesek hajlamosak a népet a vezérrel azonosítani (...az állam én
vagyok...), pedig ez tudtommal csak a virtigli diktatúrákra jellemző.
Az eddigi embertelen 6-8 órás, esetenként 10 órás várakozás után most mi lesz? Tisztelt Praxis!Aggódom. Aggódom,mert a Honvédkórház ( ax. ÁEK) sürgősségi osztálya eddig is agyon volt terhelve. Most kinevezték a toxikológusok legjobbját (nem vagyok gúnyos, tényleg nagyon jó a…..
hCsaba61 2014.02.07 13:13:59
@Rotoxis: Engedtessék meg erre a saját kis történetem. Anno az éjszaka közepén asztmaroham/magas vérnyomás kombóval beszállítottak a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára. Kezelés, infúzió, majd reggelig megfigyelésre egy 4 ágyas kórterembe helyeztek. A másik 3 ágyon masszív alkoholisták, éppen "józanodtak". Reggel jókedvű mentőslegény be a kórterembe (én az ágy szélén ülök), s mivel a helyiségben én voltam az egyetlen kommunikációra alkalmas egyed, 130 decibellel rámordított, miszerint
"...készüljél már, ba...eg, nem érünk rá egy részeg disznóra várni!" Itt még nem történt meg az elkülönülés.
Kezdhetném, hogy Éliás, Tóbiás... de nem.  Néhány nappal ezelőtt Laci készített otthon dödölét - ha jól emlékszem, párolt hal köreteként - és olyan elismerően nyilatkozott a család, hogy elhatároztam: én is, én is... Volt itthon néhány fasírt, illett volna hozzá…..
A második világháború 6 éve alatt a vadászrepülőgépek rendkívüli fejlődésen mentek keresztül. 1939-ben még sok országban -köztük a Magyar Királyságban is- rendszerben álltak kétfedelű, nyitott kabinos vadászgépek. 1945-re már sorozatban gyártottak sugárhajtású gépeket, de a robbanómotoros…..
hCsaba61 2014.01.17 14:55:57
@milliliteratura: Üdv Urak!
Először is hadd üdvözöljek mindenkit, mint az oldal szorgalmas olvasója és feltétlen tisztelője, aki először vette a bátorságot, hogy hozzászóljon egy témához.
Szóval. Anno a 80-as évek közepe felé mint tartalékos tisztképzős múlattam az időt a Magyar Néphadseregben, valahol a Duna-Tisza közén. Nem tudom, milyen apropóból, a "parannokság" azt vette a fejébe, alaposan kiképez minket páncéltörő tüzérnek/parancsnoknak. Ebből kifolyólag többet lőttünk a régi 75-ös ágyúkkal, mint más géppisztollyal. Sőt! Az akkori "csúcsfegyver", a
100 mm-es sima csövű páncéltörő ágyú rejtelmeibe is
alaposan elmerültünk. Olyannyira, hogy Várpalotán még vontatott T-34-es roncsra is lőhettünk, űrméret alatti gránáttal... Valóban átment rajta, mint a pinty, pedig az nem könnyített uránmagvas lőszer volt (olyat nem adtak nekünk).
A Nemzeti Színház komédiájának legfőbb erénye, hogy rövid. Nevetni viszont nem lehet rajta. Képzeljenek el egy férfit, akinek a „család jó hírneve a legfontosabb”. Éberen őrzi felesége erényét, s rettenetes féltékenységében mindenkit kivont karddal hajkurász, aki csak a…..
Stadler József egy pitiáner zugadócsaló azokhoz képest, akik évente 1000 milliárdos összeget harácsolnak össze az ÁFA be nem fizetésével. Az ezredforduló körül az APEH nagy dérrel és dúrral hozta nyilvánosságra, hogy a derék alföldi vállalkozó visszaigényelte az áfát Da…..
hCsaba61 2013.11.20 12:17:07
@Firpó: Aztán meg nem is tudom, ki is dolgozta ki a FIDESZ agrárpolitikáját? Melyik kormánynak is volt államtitkára a nevezett úr? Mikor is állt fel a (bársony)székből, mondván elegem volt a sok lopás/csalás/hazugságból? Aztán lelépvén államtitkárságából meddig is ült a FIDESZ soraiban és szavazta meg azokat a
törvényjavaslatokat, amelyek minimum gázosak? Nekem ez az Úr(?) ne nagyon háborogjon, hiszen a fideszmutyiban benne volt az ő karja is, legalábbis könyékig. Az a híres-nevezetes damaszkuszi út... De sok Saulból lett Paulus.
Mai cikkünk kapcsán bizony elgondolkodtunk egy kicsit – nyilván leginkább poénból – hogy vajon mi történne, ha az ország úgy döntene, hogy katasztrófahelyzet állt elő és éppen szükség lenne a mi járműveinkre. Sőt, továbbmentünk az elborult dolgok felé: vajon mi lenne, ha…..
hCsaba61 2013.11.15 15:33:14
@Shadowbull: Bocsi a belepofázásért, de a 80'-as békési árvíz kapcsán mint katona szereztem igen sok tapasztalatot (leszerelésem előtt két nappal volt a vonulás!!!!) Szóval vagy másfél nap folyamatos homokzsákolás után (derékig a vízben) úgy délután öt magasságában már olyan volt a helyzet, hogy a társaságot részleteiben ki lehetett állítani pihenni. Szem -és fültanúja voltam: ültünk-feküdtünk a szárazon, amikor a helyiek egy nagyobb csoportja szerszámokkal a vállán megindult.
- Hová-hová elvtársak? (Ugye az átkosban történt...)
- Öt óra van, lejárt a munkaidőnk...
- De hát emberek, a maguk lakása lesz víz alatt...
- Itt vannak Maguk - mondta a szószólójuk kedélyesen - majd
Maguk megvédenek minket!
Ne tudd meg a választ, de ilyen is van (remélem, hogy csak volt).
Baráti német diákok az 1941-es Debreceni Nyári Egyetemen. Kép innen. Alig egy hete írtuk meg, hogy Körösparti Péter, volt debreceni HÖK-elnök, jelenleg a HÖOK elnöke Horthy-portréval ékesítette fel irodája falát. Körösparti helyettünk a Cívishír portálnak válaszolt, azzal…..
hCsaba61 2013.11.05 15:21:22
@♔batyu♔: Úgy gondolom, otthon, a szobája falára azt a képet teszi fel, amelyiket éppen akar, de mint HÖOK-elnök ez így kicsit gázos. Vagy ha nem, akkor adassék meg a "másik oldalnak" is, hogy kedvenc figuráját/jelképét viselje - akár
közterületen is. Bár gondolom, fel lennél háborodva egy vörös csillagon, vagy egy Szálin képen egy hivatal falán. Meg aztán úgy látom, H. apánknak reneszánsza van megint, vitézek és vitéznék, lovagok és lovaginák bújnak elő és könnyes szemmel emlékeznek. Csak motoszkál bennem a kisördög és felteszek egy költői kérdést. Hol volt ez a sok H.-fan, amikor Kormányzó Uruk a rádióban bejelentette: Magyarország fegyverszünetet kér és utasította (mondom parancsot adott, mint Legfőbb Hadúr) a fegyveres erők tagjait, hogy szálljanak szembe Németországgal???
Parancsmegtagadás, vagy mi a szösz?