Regisztráció Blogot indítok
Adatok
incipinci

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog PolitikaBulvár 2006.08.18 18:59:40
Brit minta alapján nálunk is bulvárosodik a politika: a Nógrád megyei Pásztó városában Dömsödi Gábor ún. tévésztár indul a polgármesterségért MSZP-s támogatással. Dömsödi Gábort a nagyérdemű leginkább a közszolgálati tévé kínos és még  kínosabb…..
incipinci 2010.03.14 23:18:00
@tewton:
..."hogy az oviban benzinlevest kell enniük, gumidarabokkal és panírozott katicabogarakkal."

Ebből is látni, mennyire káros hatással vannak az óvodák a gyerekekre.
"Nem mindegy, mi kerül a gyerekek tányérjába, pedig mindössze ötszáz forint jut az óvodások napi menüjére. A kicsik elégedettek, szerencsére semmit nem észlelnek abból a zsonglőrködésből, amit az étlap összeállításánál a szakemberek végeznek."

Kész cirkusz!
  Az álmoskönyv szerint nem jelent sok jót, ha egyszerre tartózkodik egy néhány száz méter sugarú körön belül egy csomó lelkes fideszes, jobbikos, szocialista, illetve rohamrendőr. Ezért aztán nemzeti ünnepeink kezelése meglehetős mennyiségű érzékenységet és józan…..
  Van élet a halál előtt? Bizarr véletlen folytán jelenhetett meg az IndaVideo filmajánlata a tömeggyilkosságra készülő egyetemistáról szóló hír előtt, de tökéletesen passzol hozzá. Számomra különösen bizarr, hogy saját egykori alma materem, az ELTE jogi karára…..
incipinci 2010.02.15 09:05:43
@Alfőmérnök:
Igaza van. Fájdalmas lehet, ha nem értik, mit is kanalaztak be épp.

Az pedig már a tanári motiválatlanság csúcsa, mikor a sok funkcionális analfabétának leadott óra után senki nem fogta föl, mi is lehetett az adott fabula tanulsága!? (kérdés, hogy a mai ifjúságot mennyire hatja meg pl. La Fontaine, vagy Aesopus)

@tevevanegypupu:
"... de azert ha valaki igazan jol meg akarja tanulni az anyanyelvet, valasztekosan szeretne beszelni, csak jobb lenne magyar klasszikusokkal kezdeni."
Szerintem is. Kezdve az óvodáskori népmesékkel, majd akár a bbjnick által is említett gyermekirodalmárokkal.
incipinci 2010.02.15 09:55:21
@Grift:
A rúnás leves szeretete sok szimbólummal bír(-hat)!

„Függtem, tudom,

A szélfutta faágon,

Kilenc éjen át,

Dárdával átverve,

Odinnak áldozva,

Áldozva magamat magamnak,

Odafenn a fán,

Gyökere hol támad,

Titok mindeneknek.

Kenyérrel nem kínáltak,

Ivótülökből inni;

Fürkésztem mélységeket,

Megleltem rúnáim,

Rikoltva mind felszedtem,

Földre visszazuhantam."

Jó dolog az újjászületés!:)
incipinci 2010.02.15 18:05:31
@kackia:
"A rúnák, a varázslatos írásjelek ismeretének megszerzésekor Ódin nyolc napon át függ Yggdraszillen, az élet és tudás fáján akasztott emberként, magát önmagának, Ódinnak feláldozva."

Szóval magát nem hatotta meg ez a talpig Férfi Odin, aki kitűzött célja eléréséért hajlandó volt szenvedni. A mítosz szerint ez azt is jelenti, hogy a tudás a rituális önfeláldozásból ered.

Nem tudom, a germánoknak mi ebben a felemelő, de mostantól minden "nagy tudású" férfin a szenvedés jeleit fogom figyelni.
:)
  Azt terjesztik róla, hogy lányok vérét veszi, holott csak félhomályos pincében gyógyítja be a kígyómarta lábat. Azt mondják, vámpír járja a környéket, pedig az török áfiumtól jobban kéne félni. Báthory Erzsébetről szól a szlovák rendező gigafilmje, ahol a…..
incipinci 2010.01.27 16:33:42
msite.zoznam.sk/se/36

Egy kis ízelítő a filmből készült fotókból. Az itt letölthető dal cseh.

Viszont a szlovákiai mozikban látható verzióban (szlovákul) elég sok magyar párbeszéd, szöveg volt hallható. Sok szlovákiai magyar megelégedésére. :)
Mandiner blog Felvidéki intő 2009.12.28 08:01:00
  Mint arról már beszámolt Turul fővezér, felvidéki kollégáink háromnapos agyviharon láttak vendégül néhányunkat a Fátra lábánál. Szép volt, jó volt, de azt is be kell vallani, hogy intőt kaptunk. Csúnyát. Nem mi, a Reakció, vagy nemcsak mi. Hanem az az egész…..
Mandiner blog Sok-sok reményt! 2009.12.24 08:01:00
  Karácsony alkalmával kiosztjuk az év olvasója díjat Teknősnek. Azért ő kapja, mert kilenc gyönyörű gyermek édesanyja, és mellette megtiszteli blogunkat rendszeres hozzászólásaival is.   Ezzel a családi fotóval és Lelky Lola Teknőssel készült interjújával…..
„Érzem, mi hitvány a föld, hogy magas Lelkem lezárja, s vágyom el köréből; De visszasírok, fáj, hogy elszakadtam. - Ah, Lucifer! nézz csak földünkre vissza, Először a virág tűnt el szemünkből, Aztán az erdők rezgő lombjai; A jólismert táj száz kedves helyével Jellem…..
incipinci 2009.12.21 13:43:42
@betyár:
Ezt a kérdést nem értem, de utánanéztem , s megint okosabb lettem egy kifejezés értelezésében:
www.arteska.sk/punkosd-taltos-hagyomany

Talán ez a legmegfelelőbb a dalszövegeken kívül.
incipinci 2009.12.21 13:45:14
incipinci 2009.12.21 23:45:27
@Tehetetlen Dodó:

Maga nem kedveli a hagyományokat? :)

Akár így, akár úgy, ez számomra új kidolgozás volt. Gazdagabb lettem egy újabb verzióval.

"Hát hagyjatok fel az okoskodással,
Minden dolognak oly sok színe van,
Hogy aki mindazt végigészleli.
Kevesbet tud, mint első pillanatra,
S határozatra jőni rá nem ér..."

Az "Ich spieľ ein..." kezdetű dalocskát egy német ismerősömtől hallottam anno. A magyar verzió pedig közismert.
  Madách Imre főművét, az Ember Tragédiáját idézi és használja érvkészletként a The Economist év végi, ünnepi címlapos esszéje, amely a progresszió válságát elemzi, a nemzetközi lapból is kimagasló színvonalon. Madách megérdemli a hirtelen jött hírverést,…..
Demszky Gábor populista erőktől félti Budapestet. Demszky nem engedi elvenni az ingyen utazást a nyugdíjasoktól. Demszky ígérete szerint a szociális otthonokban nem kell vizitdíjat fizetni...
incipinci 2009.12.20 12:27:58
@tölgy:
A fejlett Szlotákiából érdeklődve figyelik, mikor jelenik meg a "Miért sunnyog a magyar" c. eszmefuttatás!?
  A Markíza szlovák kereskedelmi televízió tudósításának tanúsága szerint Rytkó Emília elhagyta Magyarországot, és Szlovákiában telepedett le.   Az Országos Választási Iroda egykori vezetője áttelepülését követően a szakmájában helyezkedett el:…..
incipinci 2009.11.15 21:59:54
@ibn_battuta:
Talán azért nem szerepel, mert Szlovákiában hasznosabb:,,...a múltat végképp eltörölni...!,,
  Három évvel a „sajnálatos őszi események” és pár nappal az elsőfokú ítélet megszületése után találkoztunk a Kruchina-fivérekkel, akik a zavargások idején elkövetett rendőrségi és igazságszolgáltatási visszásságok legismertebb alanyai voltak.…..
incipinci 2009.10.25 12:47:56