Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csizkek

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németország (is) tipikus példája annak, milyen az, amikor egy országról jellemzően sztereotípiákban gondolkodik az ember. Pedig a németeknél csodás a kulturális élet, gyönyörű tájak vannak és még az ételekre sem lehet sok panasza az embernek. Vegyünk csak sorra pár dolgot!..
csizkek 2020.08.15 22:03:14
@Der Piefke: es tegyuk hozza a frankfurti kedvesseghez az usa, britt akcenttel drogot arulo “bevandorlokat” a belvarosban:) szerintem az egyik tipikusan nem nemet varos Frankfurt. Foleg miota a brexit miatt odatelepult fel london.
Most van az a pont, amikor érdemes összefoglalni a dolgokat, mert ezek alapján mindenki könnyebben eldöntheti, hogy utazzon-e még a nyáron, vagy ne. Ha igen, külföld, vagy belföld? Autó, vagy repülő? Az biztos, hogy elképesztően olcsón lehet augusztusra repjegyeket venni. Érdemes kihasználni? A…..
csizkek 2020.08.01 20:15:00
@M. Péter: usa: jonnek a filmesek, nem lehet piros. NZ-rol meg elvileg csak piros orszag tranzittal tudsz jon.
Nagyon nehéz meghatározni pontosan, mi is az olcsó és a drága, hiszen leginkább attól függ, mihez viszonyítjuk – a magyar árakhoz, a helyi fizetésekhez, esetleg a környező országokhoz. Mégis megpróbálkozunk most egyfajta vitaindítóval, amiben pontos árak éppen ezért nem lesznek, inkább termék- és…..
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
Az előző két részben felsoroltam, hogy mit szeretek, illetve hogy mit nem szeretek Svédországban. A sorozat befejező részeként jöjjenek azok a svéd dolgok, amikre pusztán csak nap mint nap rácsodálkozom, olyannyira különlegesség számba mennek: 1) Långtradare - az extra hosszú kamionMindenki ismeri…..
Az örömteli demográfiai hírekkel nem szokott valahogy foglakozni a média, csak a ketyegő nyugdíjbombával, sőt nemzethalál víziójával és hasonlókkal riogatnak rendszeresen. A jövőt illető demográfiai kihívásokkal persze érdemes foglalkoznunk, de vessünk egy pillantást erre a meglepően kedvezően…..
Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ebben a cikkben megtanítalak elkészíteni ezt a különleges ételt? Készen állsz az új gasztronómiai élményre? Helyes! Akkor vágjunk is bele! Meglátod nagyon egyszerű recept lesz....
Úgy tűnik, tovább folyik a vita arról, mi történne, ha hazaköltöznének a külföldön élő magyarok. Ma Endre véleménye következik, amivel persze megint lehet vitatkozni (nyilván fogtok is…), de ez nagyon hasznos is lehet. Válaszát a 10 év után hazaköltözött Orsi írása inspirálta. Szerinted mi…..
csizkek 2019.08.21 16:31:56
@csizkek: Azt meg tegyuk hozza, hogy freelancerkedik az ember, akkor amit kap az nem fizetes, hanem bevetel. Amibol jopar egyeb dolgot kell meg maganak finanszirozni. De akar a legalapabb fizetett szabadsag kerdes. Fizetett betegszabadsag. Foleg csaladdal nagyon nem mindegy. Betegbiztositas etc.. Mo.-on a KATA mas, de ha mar nemzetkozi vizekre evezunk akkor a KATA nem mindig mukodik.
csizkek 2019.08.23 01:14:15
@desw: Az eredeti felvetes ha visszaolvasol akkor a home officera vonatkozott nem a freelancersegre. PErmanent meloban is lehet home/remote work. Nekem 50% van, en dontom el mikor es hogy hasznalom. Irodaban nincs is annyi hely ahanyan vagyunk. Ehhez nem kell freelancernek lenni.
Lehet erosen fogalmaztam a bullshittel, igazabol arra utaltam hogy tul van tlva ez a digitalis nomad DK Azsiaban allandoan szabin vagyok vs. office melo letelepedve vhol. Ezt tovabbra is fenntartom. Van egy pont ami utan tok mas elethelyzetbe kerul az ember, mint csalad es tok mas a fokusz.
Passziv jovedelmet nem csak lakaskiadasbol es nem csak freelancerkedesbol lehet epiteni. (Szerintem mondjuk a lakaskiadas nem passziv, de ez messzire vezet)
A lenyeg, hogy az ember jol lojje be maganak a work-life balancet es ott eljen ahol szeret vagy ahol a csaladja szeret:)
Nemzetkozi vizeken az adokerdes ugye.. Ezert elmeletileg a KATA problemas, de nyilvan digitalis nomadkent tok mindegy hol vagy. Kutya nem ellenorzi. Ez igaz alap melokra. Ellenben nagyon sok olyan melo van, ahol eloirnak vmi helyi feltetelt, ami miatt nem tudsz KATA-zni. MErt mondjuk szigoru NDA-k miatt csak vmi helyi management company-n keresztul, helyi felelossegbiztositassal engednek dolgozni. Az en teruletemen sok ilyen van, foleg az EU-ban. De en nem ITs vagyok.
Permanent vs. freelance temaban. Nemeto-ban csaladi adozasban kb 36% elvonas jon ki, de az egesz csalad betegbiztositott es van nyugdijj. Van 30 nap szabi. A szabi nem az, hpogy egy tengerpart mellett dolgozom, hanem az hogy 0 percet kell torodnom a meloval es a meloszerzessel! Nincs meloszerzes overhead, adminisztracio, semmi. Napi 8 es ennyi. es nem 10mio a penz, hanem az a range amit fentebb irtam. en ezert hagytam fel a freelancerkedesel..
csizkek 2019.08.23 01:14:20
@lüke: " Magyar Nemzet. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2018-ban 1106 német állampolgárt regisztrált, náluk csak néggyel voltak kevesebben a kínaiak."

1106! Tomegek vandorolnak be Nemetorszagbol:)
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
csizkek 2019.08.12 10:39:42
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Nem a magasabb fizu a lenyeg. Hanem a mentalitasbeli kulonbseg. Persze ha vki az urambatyamozashoz van szokva annak sz.r lesz az Eu, maradjon udvari bohocnak Mo-on.
csizkek 2019.08.12 11:01:45
@sebi77: "2. Számításba kell venni hogy Mo-n évszázados késéssel indult be a polgárosodás, ezt a folyamatot nem lehet siettetni. Nem jótanácsokra van szükség hanem még 100 év türelemre"
Mo-on most sincs polgarosodas es nem is lesz. Pont arrol van szo, hogy kiuritik akozeposztalyt. Es ennek ellenkezojere tarsadalmi szinten sincs igeny. Mert a propaganda szoponc elvan a maga kis vilagaban, mindenki hulye rajta kivul. Amugy is alkalmatlan arra, hogy barmifele onallo otlete legyen vagy vallaljon barmilyen felelosseget barmi irant is. Jomunkas, nagymagyar nosztalgival. A kegyeltek meg udvari bohocok. Aki polgari eletet akar elni, elhuz a fakszba. Pont ez az amiert az a felmillio 80-90%(sajat velemeny) a budos eletben nem fog visszamenni magatol Mo-ra.
csizkek 2019.08.12 11:01:45
@morgo1229: "Hol nincs uram batyam ? EUs koztviselo vagyok. Miert van az hogy szamtalanszor megjelenik a megversenyeztetett allasban a csapatvezeto frissen szult felesege ? Ja tuti o volt a legratermetebb a 80 jelentkezo kozul. Vagy a HR es apja bekerul a biztonsagi orok koze. Sorolhatnam. Sok dolgozo valakinek a valakije."
Szalmabab ervelesi hiba.

ALLASBAN:) Mo.-on meg helybol ellopjak a projekt 70%-at, a tobbit meg 90%-ban viszi a csalad. Es a leghulyebb nem biztonsagi ornek ul be a projektbe, hanem ugyvezetonek. MErt o bologat a legjobban.
MovieCops Trónok harca 8. évad 2019.05.21 06:00:00
Két évig úgy voltam vele, hogy ha döcögősen is jutottunk el idáig (lásd 7. évad), a vége mindenképpen ütni fog, mert ez lesz a sztori csúcspontja, amit Martin már ezer éve kitalált, meg is osztotta a két showrunnerrel, már csak a drámai potenciál meg a vérprofi stáb miatt is nagy durranás…..
csizkek 2019.05.23 01:38:43
@Womb Raider: "és arra is kiváncsi leszek, valamilyen szinten megemlítik-e Teller Edéék hatalmas felelősségét a katasztrófában.."

Aztaq. errol semmit nem tudtam, most utana olvastam. Egy kicsit azert rombolja Tellerek nimbuszat..
A németekkel kapcsolatos sztereotípiákat szerintem mindenki kapásból sorolja (precízek, humortalanok, az autópályákon megy a száguldozás, stb.), más kérdés, hogy ezekből mennyi és hogyan igaz. Legutóbb azt néztük meg, mik azok a dolgok, amiket Spanyolország tanít meg a…..
csizkek 2019.04.09 16:59:19
@MACISAJT: "A másik ami kiborít az hogy mindenki figyeli a másikat (" wir sind alle unter Beobachtung" mesélték beletörődve) és habozás nélkül feljelentenek bármiért."
Ez terulet fuggo. Frankok, bajorok, ha jol hallottam svabok de ezt meg nem tapasztaltam szemelyesen. NRW-ben ez nem igazan szokas.
csizkek 2019.04.09 16:59:40
@MACISAJT: "És végül: a hatalmas arrogancia.
Mintha nem ugyanúgy lopnának, csalnának , hazudnának, hamisítanának mint bármely szegény országban.."

Nem! Itt ha valaki lebukik nem a pofadba rohognek, hanem megy a lecsoba. Projektek elkeszulnek, mukodik az eü, iskolarendszer es az infrastruktura. Atlagember szintejen is lenyegesen alacsonyabb a korrupcio es hajlandosag.
csizkek 2019.04.09 20:03:46
@MACISAJT: "Úgy láttad mint a nagy autógyárak akik évtizedekig egymással is összejátszva hamisították az adataikat, mentek a lecsóba?"

Emberekrol irtam, hogy mennek a lecsoba. Politikus pl.
Autogyartok most fizetnek. Mo.-on veled fizettetnek meg ennek a buntijet is.
Múlt heti tejjel való küzdelmem után végre sikerült olyan tejet vennem, amelynek megfelelő volt a zsírtartalma és meg tudtam csinálni belőle a tökéletes paneert, azaz tejsajtot. És mivel a facebookos szavazáson a házi sajtos zöldborsót szavaztátok meg, íme a recept hozzá:-) Legfrissebb tartalomért…..
Még valamikor nagyon régen (több mint 4 éve) jelent meg egy poszt arról, milyen kutyával külföldre költözni, másként viszonyulnak-e a kedvencekhez külföldön. Az az írás most valahogyan ismét előkerült, erre született meg a Berlin mellett élő Anna posztja, aki németországi tapasztalatairól számol be.…..
Biztosan hallottad már azt, hogy bármit lehet fogyasztani, csak mértékletesen. Nos, még ha van is benne igazság, azért akadnak ételek, melyeket egyszerűbb elkerülni. ..
Manapság divat mindenféle étkezési trendeket követni. Én sem szeretnék kimaradni semmi jóból, haladni kell a korral. Már egy ideje irigykedve figyeltem a pörköltös tányér mellől a vegánok üde arcbőrét, csodáltam karcsú alakjukat, amikor jött az elhatározás: vegán leszek! Pontosabban valamilyen…..
Utazni nagyon szeretek, nem is igazán számít hogy hova, merre. A lényeg hogy úton legyek, ez a Coelhon szocializálódott generációnak lefordítva úgy szól, hogy the journey is the destination. Ennek ellenére Afrikában még soha nem jártam, és nem is igazán vágytam a kontinensre. Nekem kimaradt a…..
csizkek 2017.05.28 22:02:17
@Tourmand: nekem semmitol, kollega meg tul bator 5-6 ev Afrika utan. Igazabol o se tudja mi volt. Voltunk kint terepen Nairobin kivul, ott a helyiekkel bement vmi "talponalloba";) vegul is a Cipro segitett. De miutan masik kollega meselte, hogy kapott veratomlesztest Shigella bakterium miatt, nekrm 0 kedvem van kiserletezni:) /Mondjuk a Shigellat Ny-Europaban kapta a folyamatos raw steak eves miatt es nem Afrikaban/ De legalabb jo olvasni, milyen lenne ha kiprobalnam.:)
38 évesen elhunyt Selmeczi Borbála, aki éveken át vezette Duna TV Dunáról fúj a szél című műsorát. Selmeczi György lánya a Kolozsvári Magyar Opera munkatársaként tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2009-ben a Hárman Erdélyben című dokumentumfilmet szerkesztette, a Zenei Műhely című…..
csizkek 2017.05.23 22:10:51
Mindenki ismeri a klasszikus "lázánnyét", de sajnos sokan előbb kapnak a Maggis, Knorros tasakok után, mint, hogy otthon nekiálljanak megfőzni, pedig igazán nem nehéz. Vehetünk hozzá lasagne lapot is (dobozos kiszerelésben bárhol kapható), de én lebbencs tésztával jobban szeretem. ..
csizkek 2017.05.15 23:05:03
@dome613: nem kotekedes, de nem a fuszerezes.. csak ha egy etelbol elveszed az azt meghatarozo karaktereket, jelen esetben a lasagne tesztat, a szarzeller es repa kombot es meg ossze is kevered a besamellel a "ragut" az mitol lasagne?:) en is csinalok ilyen olyan rakott tesztakat, vmi ragu mascarponeval keverve vagy rikottaval es osszesutve. De az csak egy rakott teszta:) a husgomboc se lesz toltott kaposzta:) ettol meg finom az igaz
Csicseriborsóból a hagyományoshoz hasonló ízvilágú körözött készíthető. Csicseriborsót vehetünk száraz és konzerves formában. Ha száraz formában vesszük, akkor meg kell főzni, én sós vízben szoktam egy fej vöröshagymával, mikor megfőtt a turmix gépbe belerakom a megfőtt hagymát is és a léből is…..