Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frigyesmester

22 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hivatalnak az packázása: Történelmileg úgy alakult, hogy meghatalmazás alapján a Brexitániában élő testvérem budapesti lakásáról le kell szedetnem a néhai édesanyja, és annak elhunyt utolsó férjének holtig tartó haszonélvezeti jogait. Ehhez kellene olyan hogy halotti anyakönyvi kivonat. Szóval:…..
Van egy tartásdíjper, ami másodfokon folytatódik 2020-ban mert a 2017 májusban beadott kereset és ellenkereset tekintetében 2019 szeptemberében született elsőfokú ítélet, amit minden peres fél megfellebbezett. Eme tartásdíjper egyik mozzanata ITT olvasható. De most egy másik részletkérdés…..
Van az a pártkáder apparatcsik 22 éves Rácz Zsófia, akiből egyetemi hallgatóként 22 évesen már helyettes államtitkár lett, miután elemezgetett a Párt holdudvarába tartozó Alapjogokért Központnak. Az egyik - szerintem igencsak gyomorforgató - megnyilatkozása ennek a 22 évesen helyettes államtitkárrá…..
Életem története mindig újabb és újabb meglepő sztorikat hoz össze. Ezúttal van az, hogy a Brexitániában élő és már brit állampolgár öcsém, meghívott magához bő egy hétre. Eredetileg autóval mentem volna, de az öcsém rövidre zárta a témát azzal, hogy megrendelte nekem a repülőjegyet és elküldte.…..
Frigyesmester Tintanyalók 2019.02.12 19:19:20
Tintanyaló az egyik gúnyneve a hivatalnokoknak, tisztviselőknek, bürokratáknak, adminisztratív dolgozóknak. De hogy milyen jelentősége van a tintának és látásának, azt sose gondoltam volna. Van az, hogy a halott apám után még mindig zajlik a hagyatéki eljárás. Kissé nehéz, mert az egyik testvérem…..
Frigyesmester Bakondyság 2019.01.03 19:35:07
A Legjobb Barátom számára eléggé borzasztóan ért véget 2018 és kezdődött 2019: szénmonoxid-mérgezés végett ő és az egyik vendége kórházba került, így az éjfélt oxigénmaszkkal töltötte. A Legjobb Barátom, akinek olyan jól sikerültek a devizahitelei (és olyan jól sikerült megvédenie a Rezsimnek, mint…..
2017/06/18-án írtam egy bántalmazott kiskorú esetéről, konkrétan a Legjobb Barátom kiskorú lányának bántalmazási ügyéről ebben a posztban. Az elmúlt egy évben sok minden történt a bántalmazott kiskorú ügyében, de egy dolog nem: a BRFK III. ker. Rendőrkapitánysága azóta sem volt hajlandó érdemben…..
Egy bírósági agyrém-rémtörténet, amit már szappanoperaként zajlik a Budapesten a III. kerületi bíróságon. A sztori lényege, hogy az exnej beperelte az exférjét azért, mert több gyerektartást akar. A sztori egyéb részleteit nem bontom most itt ki, mert akkor elveszne az adott történet lényege - de a…..
Frigyesmester A számolás joga 2018.02.15 18:41:23
  Ez egy film címe, mely 2016-ban jelent meg. Nagyon jó a film, jó a koreográfiája és a dramaturgiája – könnyed és a maga módján pörgős film, annak ellenére, hogy igencsak súlyos társadalmi problémák által okozott súlyos problémákra is rámutat. Mostanság ahogy egyre több dolog kerül ki a…..
Annak idején a városrész-szanálás hírének hallatán elhatároztam, hogy végigjárom a Corvin-sétány építése kapcsán bontásra kijelölt házsorokat, aztán valahogy mégse volt kedvem elindulni. Pedig általában menni szokott az ilyesmi, például a Józsefvárosi pályaudvart is sikerült még működés közben…..
Frigyesmester 2017.09.21 21:21:40
"A kiskockaköves járda (tűzoltó felvonulási útvonal?) a bontás hozadéka volt, az eltűnt házak helyére rakták le." Nem tűzoltósági felvonulási útvonal volt, hanem egy pozitív kommunikációs fogás a RÉV8 részéről. Ezzel a kiskockaköves úttal - és nem járdával - átmenetileg kijelölték az akkor leendő sétány nyomvonalát, egyúttal lehetővé tették a helyi lakosságnak azt hogy a bontások után és az építkezések előtt átjárhatók legyenek a tömbök a gyalogosforgalom számára. Úgy, ahogy ma léteik a Leonardo és a Bókay János utca között a "korridor" - ami nemrég kb 10 méterrel került délebbre a Sétány ezen szakaszának közterületi részének építése miatt.
_
Az a bizonyos filmforgatás pedig az volt, amikor készült Andy Vajna "Szabadság szerelem" című filmje. A film egyik különlegessége az volt, hogy a harci jelenetekben a találatot kapott, felrobbant, leomló, összedőlő épületek nem díszletek voltak, hanem a Futó és a Nagytemplom utca akkor bontás alatt lévő házai voltak. Például van az a jelenet, amikor a szovjet tank egy háromszárnyú ablakon át jön ki - az a bizonyos ablak anno nagymamám egyik barátnőjének nagyszobájának ablaka volt a Nagytemplom utcában. Az a ház, ami tüzérségi találatot kapott a harmadik emelet magasságában, az a Futó utca egyik háza volt. 2005-2006-ban rengeteg filmforgatás volt a környéken, viszont egyedül Andy Vajna stábjának volt a "felvonulási területe" a Vajdahunyad és a Futó utca közötti placcon (a busszal együtt - ami nem volt része a forgatásnak, a stáb városon belüli mozgását szolgálta ki).
A Jobbik a közbeszéd tematizálása érdekében bedobta a legújabb gyűlöletpolitizálási témáját, mely szerint a nyolc általánost el nem végzettektől megvonná a választójogot. Persze erre mindenki rácuppant pártpreferenciája és világnézete szempontjából. Én úgy vagyok vele, hogy ez a Jobbik részéről -…..
Tudomással bírok egy esetről, amely eléggé negatívan minősítheti a gyámügyi és gyermekvédelmi rendszert (is). Az eset röviden összefoglalva: - Az Iskola 2015 szeptemberében jelezte a Rendőrségnek a kiskorúnak a nevelőapja általi bántalmazását. Az Iskola állítólag nem értesítette minderről a…..
Frigyesmester Véleményterror 2017.03.19 09:53:37
A "véleményterror" kifejezést előszeretettel használják jelenleg a fideszes Rezsim prominensei akkor, amikor az általuk fenntartott és működtetett Rezsimet éri valamilyen kritikai észrevétel vagy épp ellenvélemény. Például Kocsis Máté is véleményterrort emlegetett akkor például, amikor bukta Ungár…..
Kezdődik az újév harmadik hete, és még mindig kínzó kétségek közt vergődik az egész kerület (na jó, ha nem is az egész, de a Magdolna-negyed egy része minden bizonnyal), hogy most tényleg lemondott e Balogh István Szilveszter a képviselőségről január elsejével, aki most az Echo TV-be kíván…..
Bizony ám, mindjárt jön a Jézuska, így aztán mindenképp ejtenem kell pár keresetlen szót a már itt volt Mikulásról. Akit kerületünk fideszes önkormányzati képviselői kísértek el a kerületi óvodákba, hogy segítsenek neki kiosztani az önkormányzat által vásárolt mikuláscsomagokat. Aztán ez a segítség…..
"A stréber tanuló mindent megtesz, hogy a tanárnak eszébe jusson.”(#huncutkocsismate)  Írhattuk volna azt is, hogy serteperte nyaligép. Vagy Mr. Plusznyali, de most már mindegy. Derék polgármesterünk ugyanis a csömöri kamunépszavazási páros-hakni után idehaza is beindult s mint Bagarja, a béke és…..
Néhány napja az Orczy-negyedről, pontosabban a Diószegi Sámuel utca legkeményebb házairól írt a Kovacsik Ágnes a Magyar Nemzetben, Élőhalottak Budapest közepén címmel. Merthogy elméletileg két éven belül megújulhat a városrész, csakhogy a cikk írója által végigjárt házak egyike se lesz bent annak a…..
Igen, megint Virág Tamás fészbuk oldaláról. 8kerélet: A kerületi családsegítő tavalyról szóló beszámolója szerint a kerületben gyermekek átmeneti otthonában 61-en fordultak meg, 33 esetben ennek okaként a "szülők lakhatási problémáit" írták le. (Fotó: nlcafe.hu - Így látják Budapestet a…..
Jóestét, jó estét. Vasárnap és hét vége van, gondoltuk felteszünk egy rövid, vidám nyárvégi összefoglalót a heti miegymásokról azoknak, akik valamiért hétközben nem követték a kerületi eseményeket. Kezdjük azzal, hogy mint már köztudott, csütörtökön rendkívüli testületi ülést tartott a…..
Veretes cikket eresztett meg a Körzetvezetőség lakájmédiája a [ www.jozsefvaros.hu/hir/3893/megindult-az-orczy-negyed-program-elokeszitese ] oldalon a „hamarosan megkezdődik az Orczy negyed városrehabilitációja” körzetvezetőségi összehazudozás témakörében. 2016/07/15-e délutánra a Körzetvezetőség…..
Danada-Rimán Edina, a csak elvileg független józsefvárosi jegyző, Kocsis Máté embere adta ki a jogszabálysértő birtokvédelmi határozatot (a Kormányhivatal a legfideszesebb önkormányzatot, a VIII. kerületet jelölte ki). És a rendőrök állítása szerint ő volt az, aki személy szerint (!) is ismeri a…..
http://mno.hu/belfold/benzin-robbanhatott-torokszentmikloson-1350394 Meglepően tárgyilagos cikk a g*cizés után a Jobbik érdekeit kiszolgáló Simicska-érdekeltségű sajtóorgánumtól. Nem tudom, hogy csak nekem tűnt fel pár zavaró momentum, mely a cikkben szerepel? Az újságíró "alkalmi idegenvezetője",…..
A „Szigony Rally” sorozat részét képezi évek óta a „Bókay Bukkanók”, és nem véletlenül. A Bókay János utca macskaköves útfelülete (mely még az 1867-es Kiegyezés előtt épült) teljesen tönkrement… és nem mostanában, hanem már vagy 10 évvel ezelőtt is tönkrement állapotban volt. Ez azért is szomorú,…..
Igencsak ámulva olvasom azt, hogy miféle kormánybiztosokat neveznek ki újabban... Római Birodalom Határvédelemért felelős... kerékpározás- és kisvasútügyi... valami koncertügyi... és hasonlók. Ámulok, bámulok és közben gondolkodom, hogy vajon még milyen témának nincs kormánybiztosa. Aztán rájöttem…..
Kettős mérce magyar módra. Avagy: két egymástól független esemény párhuzamba állítása. _ Az egyik esemény: 2016/06/04-én Ercsiben egy kb. 40-50 fős "társaság" garázda jelleggel tömegverekedett. Emiatt a rendőrség nagy erőkkel vonult ki, a helyi polgárőrséggel karöltve órákon át blokád (zárlat) alatt…..