Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kavezacc

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na végre... – ez volt az első gondolatunk, amikor megláttuk az Index hírét arról, hogy a Demokratikus Koalíció azonnali hatállyal felmondta az együttműködést a NER-rel, kivonult Orbán álparlamentjéből, és lemondott minden képviselői juttatásról. Nem az önigazolás miatt, de mi itt a Nyugati…..
kavezacc 2016.10.10 17:20:49
@János Lipcsei: Miért? Most nem röhög a jobboldal és nem hozza meg a saját törvényeit????De talán ha végre az országgyűlési és az önkormányzati képviselők példát mutatnának abból, hogy ki kell mondani, hogy ELÉG VOLT, akkor talán a lakosság normális 2/3-a is kimondja és meg meri tenni, hogy országos sztrájkba kezd, hadd férjen hozzá az a 3,3 millió a munkához, akiknek annyira nagyszerű itt minden ....Azt gondolom, hogy egyébként sem vár ránk más, mint az éhenhalás, a fagyhalál - kinek előbb, kinek később -, de legalább a további megalázásokat nem kellene eltűrnünk.
Látta már Pintér Sándor rendőrségét akcióban? És akkor, amikor nem igazoltatnak, vagy nem a trafi mögött ülve mérik rendőrautóból a sebességet, vagy amikor nem Felcsút környékén drónozó újságírót igazoltatnak, vagy amikor nem plakáttépő politikai aktivistát állítanak elő az utcán?  Most itt a…..
kavezacc 2016.05.03 21:49:26
@SAndrás: Ja. Télleg. Már elkövetett több könnyű testi sértést (gondolom:verekedett), többeket megfenyegetett, szidta az eljáró rendőr jó kurva anyját, ezért öten kísérgették a részegen ordítozó derék magyar állampolgárt, aki - miután viselkedésében a rend őrei semmi kivetni valót nem találtak és ezért elengedték - visszament a diszkóba, hogy folytassa, amit elkezdett, s amiben nem átallotta őt megzavarni néhány rendőr és polgárőr. De ez így tök rendben van ma Magyarországon. Majd a többiek meggondolják, hogy elmenjenek-e diszkóba .... vagy maradjanak-e Magyarországon, mert csak a baj van velük.
  1.) Légy tisztában vele, hogy életed legnagyobb megtiszteltetése ért Téged, ami nem adatik meg mindenkinek! Viselkedj hát ennek megfelelően! Mostantól, amíg ezen a poszton vagy, az országodért élj, és azt szolgáld! Nem hatalmat kaptál, hanem hatalmas feladatot és felelősséget. 2.) Légy tudatában…..
kavezacc 2016.04.14 09:52:51
Praxis A Merényi jó oldala 2016.02.27 10:48:59
Azért gondoltam ezt megosztani veletek, mert most tényleg mindenhol káosz, zűrzavar, csőd, orvoshiány van, így a Merényiben is. Mégis ez a Doktor úgy érezte: ezt meg kell tennie egy kis (feleslegesen) reménykedő  beteg bácsika nyugalma érdekében. Sziasztok Praxisosok!   Nagyon régen nem…..
JogÁsz NeszTEK! 2016.01.18 17:53:11
Egy újabb saller érkezett Strasbourgból. Az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta: az a szabály, amely a Terrorelhárítási Központot (a TEK-et) feljogosítja az állampolgárok titkos megfigyelésére, sérti a magánélethez való alapjogot. faktor.hu Mindmáig a TEK-nek csak egy igazságügyi miniszteri…..
kavezacc 2016.01.19 18:50:22
@kvadrillio: Tényleg: még a végén kvadrillio-nak meg kellene tanulni az anyanyelvén helyesen írni, az meg aztán már a vég kezdete lenne. A magyarok maradjanak ostobák, sőt, indítsunk szabadságharcot a tudás ellen, mert az a mi ősi ellenségünk, meg a szorgalom! Aki magyar, velünk tart! Előre az ostobaság állampolgári jogként való elismeréséért! Vezess bennünket kvadrillio! (Azzal meg ne törődj, hogy ebben a blogban másról van szó, az a fontos, hogy te tudod, hogy a kuruc, az egy foglalkozás!)
Újabb érdekes részletek derültek ki a botrányos országos diákparlamentről, amelyet tavaly novemberben tartottak Fehérváron. A történetet a 444 plankolta föl, aki a parlament jegyzőkönyveire hivatkozva azt írta, hogy a diákok kifogásolták a túl sok órát, az értelmetlen,…..
A szomszédasszony hiába kérte őket, legalább nézzék meg, ha kell fizet is érte, nem voltak rá hajlandóak. Kedves Praxis!   Egy szomorú és tragikus történettel jelentkezem, a szomszédasszonyunk férjének tragikus haláláról írnék pár sort. Az úr 54 éves volt, két hete volt…..
kavezacc 2015.04.26 11:53:42
Köszönjük meg "csak benézek ha marhaságot látok" hihetetlen "empátiáját és emberségét" és köszönjük meg a Mindenhatónak, hogy bennünket nem kezel, mert így van esélyünk az életben maradásra. Az ugyan aggodalommal tölt el, hogy legutóbbi hozzászólása szerint Magyarország nem tartozik Európához, de lehet, hogy ő már többet tud mindannyiunknál. Minden esetre ezért is jobb, hogy bennünket nem kezel, mert talán a köldökünket is a hátunkon keresné.
Az ismertetett eset kétségbeejtő, de sajnos nem egyedi. Jobb, ha eltekint a pereskedéstől is, mert kizárólag a jogászok pénztárcáját gazdagítja: szembe kell nézni azzal a realitással, hogy Magyarországon régóta nincs igazságszolgáltatás sem, ahogy egészségügyi szolgáltatás sem, oktatás sem, kutatás sem, ami még működik ezeken a területeken az a szervezett állami akadályoztatás ellenére működik, de szintén halálra van ítélve hosszú kivéreztetéssel. Ami működik, az a látszat-törvényességen alapuló lopás, csalás, sikkasztás, a társadalmi megosztottság, a gyűlöletkeltés, a megfélemlítés, az erőszak, az állami uralkodás, avagy az illiberális állam. Ezért teljesen felesleges bármilyen "szolgáltatást" várni, mert nincs ilyen kötelezettsége sem az egészségügynek, sem másnak. Az a kötelezettségük, hogy mindegy milyen címen minél több pénzt szedjenek be és fenntartsák a megosztottságot, valamint a folyamatos félelmet az emberekben és ezt egyre jobban végzik. Ennyi. Az ember itt csak addig számít, amíg el lehet tőle venni bármit, lásd a hirtelen elhunyt vállalkozók, hajléktalanok, devizaadósok, rokkantak, munkanélküliek, magánnyugdíjasok, értékpapír-befektetők, stb. Bocsánat, elkalandoztam. Nagyon nagy tiszteletet és megbecsülést érdemelnek azok a még itt élő egészségügyben dolgozók, akik minden akadályoztatás ellenére megpróbálnak segíteni a szenvedőn, gyógyítani, embernek maradni. Ha képesek vagyunk, ezt mindenképpen megkíséreljük honorálni is, de ahogy Önök, úgy mi is: egyre kevesebbet tudunk adni és egyre kevesebben vagyunk.
A német szövetségi parlament szinte egyhangú határozatában népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat. Törökország válaszul visszahívta berlini nagykövetét. A Bundestag megemlékezése a 101 éve kezdődött népirtásra az örmény nép, „a világ…..
Van-e Beatles-koncert John Lennon, van-e Rolling Stones-koncert Mick Jagger nélkül? Nincs. Tehát Orbán nélküli Fidesz sincs. Amikor Solymosi Frigyes időlegesen visszavonultatná Orbán Viktort, akkor gyakorlatilag feloszlatná a pártját is. A jobboldali sajtó egyetlen szót sem…..
kavezacc 2015.04.22 09:24:36
Egyre többen mondogatják, hogy kezdik unni azt, hogy az ellenzéki politikusok csak a fideszeseket szapulják, miközben semmit nem tudni arról, hogy ők egyébként mit tennének kormányon. Eddig az volt a tapasztalatom a Facebook oldalam és a blogom alapján is, hogy a programokról szóló…..
A vereséget vereségre halmozó maradványpártokból és diffúz protopolitikai-posztcivil képződményekből nem maradt más, mint az Orbángyűlölet üres és hisztérikus csapata – amely képes lehet talán, de semmiképpen nem alkalmas a győzelemre.Az antiorbánizmus ugyanis semmivel sem…..
Betegszállító már nincs. este lévén, úgyhogy kiülhet a folyosóra és megvárhatja a reggelt, vagy akár haza is gyalogolhat. Tanyán lakom Bács megyében. A legközelebbi település 5 km, ahol van orvos, meg ügyelet. Itt felénk, mivel szórvány tanyák vannak, kell a jármű, mert ha…..
Elszakadt a cérna. Érzékeny lelkűek itt hagyják abba az olvasást, káromkodni is fogok. Rondán.  Agyafúrt kormányunk kitalálta, hogy szúrhatnak ki velünk még jobban. Keresztény gyökerek eszement ötlete nyomán vasárnap zárva fognak tartani a boltok. Persze, lesznek kivételek. A…..
A Város Mindenkié Utcajogász programjának több, mint 2 hónapja ügyfele egy három gyermeket egyedül nevelő kőbányai anya, akit az Önkormányzat a gyerekekkel együtt 2014. november 24-én tervez kilakoltatni abból a szociális bérlakásból, amelyben évek óta élnek...
kavezacc 2014.11.22 20:31:24
Kedves Éhes Ló!
Köszönöm, hogy sajátos megfogalmazásodban a "brüsszeli komisszárok"-hoz soroltál, hiszen ez azt jelenti, hogy europer gondolkodásúnak értékelsz, amit ugyan Te elmarasztalásként jeleztél, de a többség számára ez dicséret. Válaszodban kiemelt figyelmet fordítottál az én ócsárolásomnak és sértegetésemnek, holott én erre semmi okot nem szolgáltattam(ha csak azzal nem, hogy másképp gondolom, mint Te, de ez talán nem bűn. Érdemben:
- a jogszabályok megítéléséhez nincs szükség legitimitásra, sem közhatalomra, bőven elég a józan ész; Te is ezt tetted, mikor az általad meg nem jelölt olasz, francia, német és angol jogszabályokat minősítetted, de gyanítom: ezeket nem láttad, nem olvastad, míg én a magyar jogszabályokat igen;
- Magyarország államberendezkedése - sajnos - nem demokratikus, hanem autokratikus;
- a jogszabályalkotás célja az lenne, hogy megteremtse a társadalom tagjai közötti harmonikus együttéléshez szükséges magatartási szabályokat, a jogalkalmazóknak pedig a konkrét helyzetek legjobb megoldását kellene megtalálniuk; az adott ügyben eljáróknak ez nem sikerült, mert még csak nem is törekedtek rá;
- EGYETÉRTEK: a humánum nem birkaság; a humánum aktív cselekvés a minden embert egyformán megillető emberi bánásmód biztosítása érdekében, a nehéz helyzetben lévők segítése azért, hogy talpra álljanak, hogy képessé váljanak egy jobb élet elérésére;
- a szabályokat úgy kell megalkotni, hogy azok teljesíthetők legyen bárki számára, ha pedig ennek feltételei hiányoznak, akkor azokat a feltételeket a társadalomnak kell megteremteni; (ebben az ügyben nem deviánsokról van szó);
- a selejtet gyártóknak bíróság előtt kellene felelniük bűneikért;
- azt gondolom, hogy a jelenlegi korrupt, velejéig romlott hatalmi elit és lakájaik, akik saját vagyonukként kezelik az országot és rabszolgaként a lakosságot előbb-utóbb "kiváló elődeik" sorsára jutnak; a becsapottak tömegei pontosan olyan intoleránsak - csak az ellenkező oldalról - mint Te; a békés többség pedig békésen fogja nézni az esetleges öldöklést is;
- nem akarlak megbántani, csak finom szeretném jelezni: megfogalmazásaidból arra lehet következtetni, hogy felsőbbrendűnek képzeled magad, olyannak, aki mindenhez ért és csak ő tudja az igazat. Tudom, hogy nincs így, de a látszat rendkívül ellenszenvessé tesz, pontosan úgy, mint a miniszterelnököt, az országgyűlés elnökét, a miniszterelnök-helyettest, a külügyminisztert, a miniszterelnökséget vezető minisztert, a budapesti 5. kerületi polgármestert és még néhány embert. Ők már nem képesek megváltozni, de Te - előnyödre - még biztosan!
kavezacc 2014.11.18 20:37:34
@Éhes ló: A törvénytisztelet csak abban az esetben megfelelő magatartás, ha a törvény nem irányul egyetlen társadalmi réteg, faj, nem, nemzetiség, kisebbség vagy többség ellen, saját állampolgárai ellen.Sajnos ezt a jelenlegi magyar törvények, rendeletek többségéről nem lehet elmondani! Gondolkozz el: a fasiszta, a kommunista államok is jogszabályokat alkottak gaztetteik elkövetéséhez. Nem érzed embertelennek, ha valakit a "törvény" nevében nem hagynak élni? Belegondoltál abba: mi lesz a kilakoltatás után? A Te adódból majd fizetik a gyerekek intézeti ellátását, valamint a Mama "hajléktalan ellátását", ami jelenlegi társadalmi "ellátás" (ápolási díj+ családi pótlék)négy-ötszörös összege, tehát kevesebb jut majd stadionra. Valószínűleg "kidobott" pénz lesz, mert a gyerekek - az átéltek miatt soha nem lesznek egészségesek, azaz adófizető munkavállalók, akárcsak a Mama. Míg ha segíteni akarna a "hatalom" (elfogadnák a hátralékot, saját rendeletüket módosítanák és bérleti szerződést kötnének, szociális munkással pedig segítenék a családot az életvitel megtanításával), akkor 5-6 év elteltével olyan polgárokat nyerhetnének, akik dolgoznának, adót fizetnének és a hazájuknak tartanák ezt az országot, amelyért még az életüket is szívesen feláldoznák. De ez persze nem lesz így. De talán Te és a hozzád hasonló törvénytisztelő adófizető elgondolkozik, hogy vajon jó-e, becsületes-e, emberséges-e az a törvény, amely nem megoldani segít az ilyen helyzeteket, hanem tovább ront azon. Te arra szánod az adóforintjaidat, hogy segítsenek neked, nekem, nekünk, hogy jobban tudjunk élni, vagy arra, hogy egyesek olyan lakásokat vásároljanak, amelyeket nem is használnak, másokat viszont az öngyilkosságba hajszoljanak? Ez utóbbiak teszik lehetővé ugyanis az általad tisztelt törvények! Ezek pedig selejtes jogszabályok, hiszen a legfontosabb - a humánum - kimaradt.A selejtet gyártókat felelősségre kell vonni, a selejtet ki kell dobni és még véletlenül sem szabad használni, mert életveszélyes! Végül neki kell fogni olyan jogszabályok gyártásának, amelyek lehetővé teszik, hogy neked, nekem, nekünk egyre jobb életünk legyen!
Az internetadó leple alatt számos egyéb adóemelést jelentett be a kormány, amit nem hangsúlyoztak ki, és az emberek figyelmét is elkerülte a tiltakozási hullámok közepette.  Új különadót vezet be a kormány, amely a befektetési alapokat fogja érinteni. Növekedni fog a…..
kavezacc 2014.11.15 08:21:34
@Skynet99: Most persze csak az igazat hallani! A vezér mindent tud, szabadság-harcolunk, jól élünk, mindenki minket bánt, de leginkább a kommenisták, de győzni fogunk! Heil Orbán! 5 percig tartó ütemes taps, közben hangos lelkesült kiabálás: Éljen Orbán, éljen a Párt!
Van egy ország, ahol az adóhivatal szervezi az adócsaló maffiát, ahol a söralátétes-egysávos adócsökkentés kormánya évek óta a legkifacsartabb unortodox adókkal húz le, a bevételekből minden sarki óriásplakáton rezsicsökkentést hirdetve. Egyszer biztos készül belőle egy…..
kavezacc 2014.11.10 10:17:18
@paráznabillegető:
Azt gondolod, hogy jól meg vagy fizetve a trollkodásodért?
kavezacc 2014.11.11 09:29:30
@paráznabillegető: Sajnállak.