Regisztráció Blogot indítok
Adatok
migueldiez

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  -Olyan sápadt meg beesett az arcod, ez már egészségtelen... nekem azért jobban tetszettél olyan mokányabban. Tiszta csont és bőr vagy, minden rendben van? De tényleg? De tovább már ne fogyjál! Ez tuti anorexia vagy valami hasonló lelki eredetű étkezési zavar. Szerintem menj el…..
Modorosblog Az Örökmozgó 2012.04.23 06:00:00
Sorry, de én már csak ilyen kis emberi perpétum mobile vagyok, nem bírok megülni a sejhajomon. Folyton tennem-vennem kell valamit, gyűlölöm, nem állhatom az emberi tehetetlenséget, teszetoszaságot, tutyimutyiságot. Most komolyan, emberek képesek munka után hazamenni, és első…..
migueldiez 2012.04.23 08:56:00
  Kösz, HáZsé. Ez kellett, főleg az eredeti meg hácsé után. Akik 1990 után születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, az 1990 után születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben vagyunk. Nekünk…..
  Napi egy posztnál többet ne tegyél ki, de inkább annyit se. Csak értékes tartalmat ossz meg! Téged érdekelne ugyanez mástól? Nem kellenek a kóbor kutyáid. Nem kell a kóbor csövesed. Nem érdekel a gyerekeid szuperaranyos szövege. Tudtad, hogy az…..
Modorosblog Kedves Martin Gore! 2011.12.22 06:00:00
Mint a Depeche Mode zenekar több évtizedes hű rajogója, a közelgő karácsony alkalmából fordulok most Hozzád. Hosszú évek alatt beszereztem az összes stúdió- és válogatásalbumotokat sok-sok euróért és forintért, DVD-ket, kottát - számtalan koncerteteken voltam itthon, de…..
migueldiez 2011.12.22 07:27:06
Amint arra altoid törzsolvasónk is rámutatott: hoppá.Teljessé vált az einstand, megy a maradék nyugdíjpénz is a levesbe, és a már elvitt se jön vissza. Az oroszok ettől annyival jobbak, hogy ott a legteljesebb összeomlás pillanatában is volt vas, és abban letudták az adósságot.…..
  Múlt heti játékunk elsőszámú favoritja, az újoncként is magabiztos győzelmet aratott teacsászárnő azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ma a férfiak kapnak esélyt, hogy megszorongathassák a nagydöntő méregerősnek tűnő női mezőnyét. Jelöltjeink egy élet…..
migueldiez 2011.12.12 09:08:08
@Szocio Pata (kikvogymukblog):
A modoros színészr említésre, nekem is rögtön Hegedűs D. Géza jutna eszembe, mert a hétköznapokban is úgy beszél, mondjuk, mintha Lear királyt játszana.
Elég megnézni a felvételt az Új Színház előtt tartott demonstrációról (függetlenül most az ügytől), ott is kicsit elmérte a dolgot, de igaz ez bármely más nyilatkozatára.
Egyszer ment előttem egy fószer a múzeum körúton, és az egész járása valahogy olyan színpadias volt, akár azt is mondhatnám, modoros, ha lehetne ilyet mondani. Mondok magamban, ez akár ő is lehetne. Riktig ő volt, biztos Gloster szerepére gyakorolt.
Az eggyel előbbi hétvégén a Modorosblogot is elérte a „Nem tetszik a rendszer” tüntetéssorozat, de ez nem különösebben nyomta rá bélyegét a heti szavazatok mennyiségére. A fokozódó népharag jeleként ezen a választáson Szijjártó Péternek nem sok esélye volt, hiszen Karsay…..
migueldiez 2011.12.05 17:10:05
@Hadrian77: Hát egy ilyenre mehetne simán egy igazi budspenceres csicskalángos.
Vagy ha nagyon modoros akarok lenni, ahogy a Szinbád kajálós jelenetében volt: "Mit bánom a maguk étkezési rendjét, hát ki vagyok én, hogy maguk nekem előírják, hogy mit egyek"
www.youtube.com/watch?v=TnEn-P7z_3Y
Helló-Halló elektorkalandorok! Úgy döntöttünk, hogy a blog nemes hagyományainak folytatásaként a tavalyi szünet ellenére idén ismét megrendezzük az év legmodorosabb emberének járó Arany Farmermellény-választást. Nem szégyen a mestertől tanulni, ezért az idei versengés a…..
Modorosblog Tanmese az IMF-ről 2011.11.18 06:00:00
-Apa, mi ez az egész meg ez a válság? A Lajcsák Gabi azt mondta, hogy az apukája szerint a bankok tehetnek az egészről meg az amerikaiak.-Hát Bubu, ez egy nagyon bonyolult dolog: a felnőttek se nagyon értik, csak sejtik, hogy hogy mi történik. Megpróbálok elmondani egy mesét, és…..
migueldiez 2011.11.19 10:33:56
@Modor Tibi:
És remélem, Borbás Marcsi, Nemzet Háziasszonya szolgált ki személyesen, aki maga vezetett végig a Portékákon és pakolta a kosaradba a Földi jókat, és a végén még egy bónusz csöcsörészés is belefért - teljessé téve ezzel az élményt - és igazolandó a tételt, hogy a Magyra Nők a Világon a Legszebbek.
(Ld. az azonos elnevezésű Facebook-oldalt.)
Hello Tibi! Rövid szösszenetem (ez még viccnek is rossz - M.T.) révén szeretném a blog közönségét az internetes társkeresők világába kalauzolni. Női adatlapok szubjektív értékelése alant. Többségük a szerző által megtekintett 18-32 éves punetti, többnyire egyetemista,…..
migueldiez 2011.11.17 15:35:14
@Ernoke:
"Mi a baja mindenkinek az Amélie-vel? Sztem sokkal nagyobb gázok az ilyen Hugh Grant-Sandra Bullock koprodukciók."

Na,
egyetértek, főleg, hogy az utóbbinál ordít, hogy tisztán az üzleti szempontok dominálnak. Az Amelie nagyon jó és aranyos film, ez vitán felül áll, és nekem is tetszett.

De én arra gondolok, ha valaki úgy érzi, hogy az adatlapjára - amely valamennyire az identitását hivatott reprezentálni - a "Kedvenc filmjeim" rovatba bele kell tenni.(Bocs a körülményeskedő megfogalmazásért.) Ez a gesztus azt mondja nekem, hogy számára ez a film annyira meghatározó élmény volt, hogy azonosul a főhőssel és a hangulattal (olyannyira, hogy ezt még tudatni is szeretné is mindenkivel).
Ez nekem elég, hogy azt feltételezzem, hogy az illető talán egy kicsit... khm... az egyszerűség kedvéért mondjuk úgy, hogy "nem egyszerű", és hogy talán kicsit "kiszámíthatatlan". De ne legyen igazam, és mint írtam, lehet hogy túl szigorú vagyok. :)
migueldiez 2011.11.17 16:10:01
@altoid:
Na, ez jó meghatározás (ilyen szempontból az Amelie a nők Pulp Fictionje.)
Én itt a "nem egyszerű" alatt arra gondolok - levezetve az általad leírtakból; hogy ezt "vidámnak", "bohémnak", "őrültnek" tartják - hogy esetükben folyamatosan pillanatnyi hangulatingadozásaitól és szeszélyektől kell tartani; mert hiszen egy Igazi Szenvedélyes Nő Meg Meri Élni az Érzelmeit, egyáltalán, Mer Élni - pont, mint a mi kis Amelie-nk.
Természetesen ennek a kitűnő közírónak nincsenek szarvai (legalábbis tudtommal biztos hogy nem), a cím az attól van, hogy az egyik leggyakoribb és épp ezért ritkán észrevett érvelési hiba, a csúsztatás egyik kapitális bikáját sikerült becserkelnem, megcéloznom, és derék…..
migueldiez 2011.10.02 21:21:15
Mindig éreztem, hogy valami nem stimmel a taggal. Meg aki eleve képes azt leírni, komolyan, hogy "minden reggel egy pohárral bedobok ebből a kellemes tejtermékből" (forrás:
kuminszerint.blog.hu/2011/05/28/tudatos_joghurtfogyaszto ), az, ahogy mondani szokták, egyéb aljasságra is képes.
Viccet félretéve - mondjuk, ha belegondolok, nem volt az - az a szomorú, hogy ezt a csókát ilyen mértékadó véleményformálóként, vagyhogymondják, tartják számon.
 És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz…..
Üdv Tibi! Csodálom, hogy eddig még senki nem írt az ország talán legnagyobb modoros közösségéről, a Híradóbuzikról. Ha elnyerte tetszésed, tedd ki a blogra. Közhelyekről pedig soha ne feledkezzünk meg: jó a blog, régóta olvasom, itt a tavasz... Üdv: Fearzone Ebben az…..
Biztos sokan unjuk már a sportriporterek modoroskodásait, mint pl. "a kutyafáját", a "betyár mindenit", "ezt bizony a 94. percben higgadtan pöckölte be Ibrahimovic, gyönyörű gól volt sajnos"...Eljátszottunk a sok évtizedes gondolattal és vággyal - milyen…..
Kedves Tibor! Régóta olvaslak benneteket (micsoda újdonság, mi? ), és úgy döntötem: bátor leszek, és írok. (hurrá...) Két év közszféra, és néhány szarabbnál szarabb ügyintézéssel telt nap után a közszféra miliőjéről küldök neked egy szösszenetet. Böngészve az…..
Modorosblog A Nyelvtudor II. 2011.06.26 14:53:00
-És tanulnak a gyerekek nyelveket rendesen, Marikám? Nagyon helyes, ebben a mai világban anélkül ma már nem viszed semmire sajnos. Heti tíz órában? Bizony, a Zsoltikáéknál volt egy nulladik év, ott húsz órában tanulták az angolt, emelt szinten. Amit ezek a számítógépekkel…..
migueldiez 2011.06.27 11:08:23
@Hadrian77: Ez így van. Mondjuk elsőre ijesztő tud lenni egy kicsit speciálisabb téma, de nagyon sokan valószínűleg hajlamosak elfelejteni, hogy ők is irányíthatják valamelyest a beszélgetést, nem csak a vizsgáztatók; ők valóban arra kíváncsiak, hogyan beszél az vizsgázó, és nem a szakismereteire. (Még ha ez a gipszes-tereléses sztori kicsit merész is.)

A Rigó utca ugyan már jó pár éve elvesztette a monopóliumát, és már inkább _fogatlan oroszlán_, hiszen máshova is lehet - és indokolt - menni, viszont igen, náluk igenis oda kell figyelni a nyelvtanra, kiejtésre, és minden olyan "apróságra" ami egy nyelvnél, ugye, fontos lehet - ahogy gondolom, mindenhol. :)
De megint csak, valóban, az Osztrák Intézet vagy a Goethe Intézet nyelvvizsgáját jobb szemmel nézik, és azt legalább ismerik. :)
Én, megmondom őszintén, egy ilyet sem csináltam, ezért nem szeretnék okoskodni ebben a témában, de nem hiszem, hogy ez a Rigó utca-téma annyival nehezebb lenne bármelyik általánosan elfogadott nyelvvizsgánál, tanulni kell, ennyi. :)
migueldiez 2011.06.27 13:02:28
@Brother Love: @hairless chicken:
Igen, rugalmasak, bár nem akarok két esetből messzemenő és elhamarkodott következtetéseket levonni, de bizonyos keretek között a kreativitást is értékelik.
Mindkét alkalommal végigparáztam a napot, és viszonylag a nap vége felé jutottam be. Egyik alkalommal a szituációs gyakorlat az volt, hogy győzzem, meg a vendéglátóimat, akik el akarnak vinni gombászni, hogy ne menjünk gombászni. A végén, mikor már untam, az jutott eszembe, hogy "az az igazság, hogy allergiás vagyok a gombákra". Nevetés, és itt abba is maradt a feladat.
Legutóbb a vizsgáztatók, ha megakadtam valamiben, inkább kisegítettek, hogy menjen tovább a dolog, és ne egy hiba miatt álljon az egész beszélgetés. Nyilván pontot vontak le érte, de nem hagyták hogy a saját levembe főjek, hanem segítőkészek voltak és továbblendítettek rajta. (Nem hinném, hogy hobbiból szivatnának, ha látják, hogy valaki alapvetően jól beszél, csak izgul, vagy éppen kihagyott az agya egy ponton.)
Modorosblog Az Innovátor 2011.06.22 20:08:00
-Na mi van, hol a 3210-esed? Majdnem tíz évig azt hallgattuk, hogy neked ennél jobb nem kell, és nem is lesz más. Mutasd csak, hadd nézzem... egy kis HTC? Nem rossz, kezdésnek határozottan nem rossz. Nekem is volt egy ilyen, de azóta lecseréltem egy Galaxy II-re - sajnos a 2.1 is nagyon…..
migueldiez 2011.06.23 11:25:16
@Frengi: Igen, a tojásfőző gép.
Én csak hallottam róla, pár éve, mikor több külföldi táborozott nálunk, és mindennap más-más páros főzött. Mint az egyik táborvezetőhöz, hozzám jártak eszközökért. Két német lány azzal állt oda, hogy kellene nekik ilyen "tojásfőző." Mondok; hát, mint itten úgy csináljuk, hogy van a fazék, meg a forró víz.
Az ennél nagyobb meglepetés másnap jött, mikor a koreai résztvevő rizsfőzőt kért, mire a válasz... ld. fentebb. Az arroganciám megbosszulta magát, az aznapi vacsoránál, az asztalon valami gyanús barna alaplé fogadott, amire azt mondta, hogy Koreában, ők ezt isszák étkezés előtt. Na, mikor megmerítettem a merőkanalat benne, a következőt láttam;
ugye, van mikor az ember úgy istenesen odakozmálja a a rizst, és úgy igyekszik megszabadulni az odaégett tkp., már-már szenes maradéktól, hogy kifőzi vízzel még egyszer az egészet - na, hát ez pontosan az volt. Mint illemtudó, és más kultúrákat tiszteletben tartani igyekvő példamutatóan szedtem, és ittam belőle. De azóta sem tudom, hogy az direkt volt odaégetve, a műsorhoz tartozott, vagy át lettem verve. Gyanítom, az utóbbi.
migueldiez 2011.06.23 18:39:32
@altoid: @Momina:
Én készséggel elhiszem, amit a rizsfőzőről mondtok, de - amellett, hogy ebben a történetbe némi öniróniát is próbáltam becsempészni - az adott helyzetnek az abszurditása csak az volt, hogy mi éppen a Szentendrei szigeten voltunk, egy "mezei" erdei iskolában, maximum talán csak egyszerű bádogfazekakkal fölszerelkezve, és hát nem a Nobu konyháján, ha értitek, hogy mondom. Azért is reagáltam ilyen értetlenül akkor a kérésre.
Ettől függetlenül egy ilyen rizst szívesen megkóstolnék, biztos jó lehet, és a minőséget valóban könnyű megszokni, ismerem ezt az érzést, és attól tartok, ezt történne velem is, aztán meg a végén én hiányolnám a rizsfőzőt, ami nincs minden háztartásban.
Ezért (is) mutat a étkezési kultúrám kábé olyan változatosságot, mint Piszkos Harry Callahané az első Piszkos Harry filmben. :)
McDeszka, kérd extra pörccel!McDeszka szuperszájz alapáron pörccelMcDeszka menü: Egy szuperszájz pecsenyezsíros McDeszka szendvics pörccel és hagymával, két koviubi és egy korsó hideg sörMcDuckDeszka szendvics, kérd extra májdarabokkal!McDuckDeszka  szendvics szuperszájz…..
 Kedves Modor Tibi! Azon gondolkodám, megér-e a Modoroson egy posztot vagy felet ezen kortárs művészetet ostorzó alkotásom, szöveggel együtt? http://urbanikum.blog.hu/2011/02/20/almuveszet_intro Üdvözlet, Nádor utca /külön köszönjük, hogy egyben átvehettük a Művet -…..
migueldiez 2011.06.17 21:49:51
@Gudea enszi:
A Turáni Átok. :D
Viszont, nem vagyok annyira képben, mint ti, de Hollandia kapcsán _verőfényes_ reggelről beszélni kicsit erős nem?
(Mondjuk volt pár éve a cseh uniós elnökséghez kötődő "botrányosnak" mondott installáció sorozat a tagországokról, az ottani művésznek még súlyosabb asszociációi voltak róla:
galeria.index.hu/kult/2009/01/15/david_cerny_kiallitasa_brussze/?current_image_num=12&image_size=xl
De érdemes megnézni a többit is. :) )
migueldiez 2011.06.20 01:16:50
@pruntyike: Nem véletlenül használtam én sem az "ismerősöm" szót mondjuk a "barátom" helyett :)