Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joexy

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Itt az Opera 12.15 2013.04.04 17:09:50
Mi pedig arra vállalkozunk, hogy a dolog pozitív oldalát vizsgáljuk meg. Először is kezdjük azzal, hogy miért érdemes frissíteni: az Opera 12.15 három böngésző biztonsággal kapcsolatos javítást tartalmaz, melyek közül az egyik egy közepesen súlyos probléma orvoslása. A…..
joexy 2013.04.04 20:21:33
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Aki már használt Operát akár csak egy rövid ideig, az biztos szembesült már a beépített extra tartalmakkal, gondolok itt elsősorban a gyárilag előtelepített Gyorshívó bejegyzésekre, könyvjelzőkre illetve a keresőmotorokra. Aki jobban szemügyre is vette ezeket az láthatta,…..
Magyar Opera Opera 12.11 RC2 2012.11.16 16:35:21
Ismét egy lépéssel közelebb kerültünk a stabil kiadáshoz - ez igen jól látszik a kiadási megjegyzéseken.  Akár az is előfordulhat, hogy nem lesz szükség több változatra. Nagy kérdés, hogy az Opera 12.11 megjelenése után milyen irányba megy tovább a…..
joexy 2012.11.20 11:57:51
@ap: Mi a hibajelenség? Nekem tökéletesen működik...
Remélhetőleg a negyedik előzetes - egészen pontosan kiadásra jelölt verzió - már célba ér. A fejlesztők állítása szerint már valóban nagyon közel van a stabil változat. Erre utal az is, hogy a ma megjelent kiadás összesen három hibajavítást kapott. Ebből talán a…..
Haavard ezúttal a norvég Dévényi Tibi bácsi szerepében tetszeleg és lehetőséget ad arra, hogy egy blogpost keretében bárki kiírja magából a 3 legnagyobb bánatát az Operával kapcsolatban vagy éppen a 3 legnagyobb kívánságát, amit szeretne az Operában látni, illetve hogy az…..
A 12.01 hamarosan végleges lesz, így ha nem jön közbe semmi, teljes gőzzel a 12.50-re koncentrálhatnak. Éppen ezért kérik, hogy mindenki jelentse a bugokat, különös figyelemmel a 12.00-hoz képest megjelent regressziókra. (Ha ezt a tanácsot az 1.0 óta betartották volna az emberek, ma…..
joexy 2012.08.02 18:00:10
@muli79:
Tegnap még nekem sem működött Operával az outlook.com, de az új verzióval már jó (vagy közben az MS-os srácok változtattak valamit ;-)).
joexy 2012.08.02 18:32:27
@muli79: Nem, 32 bites.
Rögtön a dolog technikai részére térnék. A mai elozetes fő változása a gyorshívó elonőzeti képeit érintette. Ezelőtt a gyorshívó az egész oldalról generált egy előnézeti képet az oldal aspektus arányának megfelelően. Mostantól megpróbálja kitalálni, hogy melyek az…..
Kiegészítés: az Opera oldaláról PC-re és mobiltelefonra egyaránt elérhető egy minialkalmazás, ami karácsonyig minden nap egy rövid képregényt jelenít meg a Mikulásról, amint éppen szokásos éves világ körüli körútját teljesíti.   Ismét elérkezett az év utolsó…..
Kedvenc honlapom lett az utóbbi időben a Muziic.com médiaoldal. A programmal a Youtube adatbázisára építve egy szenzációs médialejátszót kapunk, amellyel rendkívül sokrétűen és kényelmesen tudunk magunknak szórakoztató anyagot összeállítani, és azt meghallgatni vagy…..
joexy 2010.08.01 13:11:33
@vinczej: Az userjs "// @include http://www.muziic.com/*" sora azt mondja meg, hogy mely oldalakon működjön a script. A végén a csillag joker-karakter. Helyette potos oldalcím is megadható, és ez a sor többször is szerepelhet, akár más webhelyek címeivel is.
Magyar Opera Fórumok 2007.07.17 14:40:00
Ha beszélgetnél az Operával kapcsolatban, keresd fel az alábbi fórumok egyikét: My Opera fórum (hivatalos Opera fórum, angol felülettel) Prohardver fórum Index fórum (Indapass-os) SG fórum HWSW fórum Opera Mini fórum Ha segítségre van szükséged az…..
Véget ért az első Opera designversenyünk nevezése, amit az ezredik blogbejegyzés alkalmából hirdettünk meg itt a blogon, és amelynek a fődíja egy Opera póló. Nagyon jó képek érkeztek, amelyeket használhattok háttérképnek vagy Gyorshívó háttérnek is: elég jobb gombbal…..
Már régóta tervezünk valamilyen játékot az Operával kapcsolatban, mivel van pár szétosztható operás cuccunk a szekrényben. Most, hogy hamarosan ünnepelünk, úgy gondoltam, éppen itt az ideje egy kis közösségi játéknak. A szabály nagyon egyszerű: készíts egy operás grafikát…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Ennek a userCSS-nek a használatával tudod majd menteni a képeket olyan oldalakon, ahol alapból le van tiltva. Például a Flickr spaceball-os megoldása. Mentsd le a .css fájlt az Operás profilod styles\user\ könyvtárába. Indítsd újra az Operát A stíluslapválasztó…..
A minialkalmazások újítása, és az Opera Unite széleskörű bemutatkozása némileg elterelte a figyelmet az aktuális stabil kiadásról. A 10-es verzió közel két hónapja jelent meg, és a mai napig kellett várni az első javításra. A 10.01 a számához méltóan csak apróbb…..
Az Opera komoly vizuális megújulásba kezdett a 10-es verzióval. Nem csak a felhasználói felület változott, hanem a speciális Opera oldalak megjelenése is. Ami viszont legalább ennyire fontos, és régóta húzódó probléma volt, az az Opera logója. Szerencsére ezt is frissítették az…..
Ilyen se volt még soha. Eddig leginkább arról volt szó a GMail kapcsán, hogy mi nem megy benne Opera alatt, most viszont fordult a kocka: kiderült, hogy a GMail már jó ideje (legalábbis én már régebben találkoztam vele) tartalmaz egy olyan funkciót, amely — egyelőre — csak Opera…..
A Magyar Opera blog meghirdette cikksorozatát, amiben bárki megírhatja, hogy ő hogyan használja az Opera böngészőjét. Ehhez segítséget is talál a kiírásban. Az alábbi írás is ennek az akciónak az eredményeként született, ezúttal moltam jóvoltából, akinek ezúton is…..
joexy 2009.09.09 20:48:50
@özv. Horvai Jolánné: Szerintem azért használnak kevesen minialkalmazásokat, mert a legtöbb csak játék, vagy egyéb "haszontalan" dolog. Pl.: Analóg óra. Wááá! A weblapokon is gyűlölöm. Aki tudni akarja mennyi az idő, bekapcsolva hagyja a tálcán az órát, és nem foglalja fölösleges erőforrásokat.

Hasznos minialkalmazásokat kell csinálni. Ez nemcsak az Operásoknak lenne jó, hanem így aki ki akarja próbálni azokat de eddig nem Operázott, az kénytelen lesz letölteni előbb azt, és hátha megszereti a böngészőt is, és Operás marad. :D
Egyszer minden eufória véget ér, és visszatérünk a dolgos hétköznapokba. A végleges Opera 10 keddi megjelenése sem kivétel ez alól, bár ma nem feltétlenül számítottam új előzetesre. Bizonyára kitaláltátok már, hogy mégis érkezett egy friss verzió. De mi is ez…..
joexy 2009.09.05 11:06:09
@magampista: Ürítsd a gyorsítótárat: Eszközök menü/Beállítások/Haladó fül/Előzmények/Törlés most gomb.

Én úgy szoktam, hogy megnyitom a képet egy új lapon, és azt frissítem, aztán már a weboldalban is a friss lesz. Esetleg ahol hivatkozol rá, adsz neki egy GET paramétert, amit megváltoztatsz, ha változtatsz a képen. Pl.: img src="kep.png?v=1".