Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ossie

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudni, kinek az elmebeteg ötlete volt, hogy az amúgy is parkolóhely-szűkében lévő környékre újabb csapást mérjenek. A Kondorosi út a Fehérvári út és a Tétényi út között osztott pályás. A Fehérvári úti kereszteződésnél a Fehérvári út felé belül teljesen…..
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
ossie 2011.05.05 10:37:56
@OftF: ugyanaz, mintha az úttest közepén felejtettek volna egy fát. Amúgy nem a fa van rossz helyen, hanem a "bicikliút".
ossie 2011.05.05 10:39:55
@ZF2: Igen, erre teljesen fölösleges volt elszórni a pénzt, ebben szerintem mindenki egyetért. Az alternatíva az lett volna, hogy nem csinálnak semmit, és mindenkit ott bringázik, ahol eddig. Esetleg ugyanennyi pénzből csinálnak valami használhatót, lehetőleg nem a járdán.
ossie 2011.05.05 10:41:23
@ZF2: Valóban, erre kár volt kidobni a pénzt. Az mindenképpen járható (és ennél jobb) alternatíva lett volna, ha nem csinálnak semmit. Hát még ha ennyi pénzből valami használhatót sikerült volna, lehetőleg nem a járdán...
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
 Amíg az MSZP-vel nem áll szóba, addig az ő szekerüket tolja. Orbán Viktor a Jobbik frakciónál tett látogatás után azt mondta, mélyen elgondolkodna, ha az MSZP meghívná. Miután a Jobbikhoz már elment, az üzenet világos: még a Jobbikkal is inkább, mint az MSZP-vel. A…..
Na, melyik az a magyar politikus, amelyik tömegközlekedik? Naaaaaaaaa? A Budapest Száksz magazin a következőkben Deutsch Tamás egy szombati délutánjába enged bepillantást a köznépnek. Láthatjuk, hogy Tamás is csak egy ember a sok közül, ő is gyalog jár, levegőt szív, és a…..
Gondolom, nincsenek sokan, akik ne fogadtak volna arra, hogy ha az LMP bejut a parlamentbe, akkor az elmúlt évek baloldala varázsütésre meg fogja kedvelni ezt a pártot. Hol van már az idétlen rizsa a fideszes trójai falóról és a komolytalan hippibandáról? (A „Fidesz…..
Elérkezett az a pillanat, amikor mindenkinek meg kell mozgatnia minden kapcsolatát ahhoz, hogy az LMP teljes vértben (értsd 20 megyei listával) tudjon kiállni április 11-én.Már megvan a budapesti, Bács-Kiskun, Borsod, Baranya, és a Tolna megyei listánk. Ez önmagában már hatalmas…..
Orbán Viktor a VOSZ rendezvényén kijelentette, hogy egyenes ági öröklésnél, „az államnak nincs keresnivalója, nemcsak a vállalkozás, hanem senki esetében”. Ezt Demján Sándor és más megjelent milliárdosok nyilván örömmel hallgatták, de mennyire jó mindez a…..
Az utóbbi évek legmasszívabb, leghidegebb, leghavasabb, és legkitartóbb telén többen bringáztak, mint négy (vagy éppen 3, 2, 1) éve. A hőmérő alig ment 5 fok fölé. Talán ezért ilyen felszabadító a héten beindult "bringás tavasz", ami a 10 fokot bár alig súrolja, de…..
ossie 2010.02.25 11:40:52
 In God We Trust (egy méretes demokrácia nemzeti mottója)  Az Indexen olvastam először Orbán legújabb alkotmányügyi fejtegetéseiről. A portál Fidesz-ügyi szakírója által írt cikk műfaját illetően kétségeim vannak: véleményes hírt sikerült írnia, a konkrét…..
ossie 2009.11.26 09:36:22
@EMU: a megoldás egy negyedik változat: Isten van, mindenható, és nem tetszik neki, ha az emberek rosszat tesznek (akár az ő nevében). Viszont szabad akaratot adott az embereknek, hogy eldönthessék, vele vagy nélküle kívánnak élni (az ő nevében rosszat tenni nyilván az utóbbi kategória). Nyilván ennek a döntésnek vannak következményei az egyénre nézve is, végső soron - ha végleg úgy dönt hogy nélküle - akkor a pokol.
Meglepő döntést hozott kedden a fővárosi közgyűlés. A képviselők támogatták az előterjesztést, amely a Margit híd déli oldalán is kerékpárút kialakítására tett javaslatot.A Bőhm András, Lakos Imre, Katona Kálmán és Hock Zoltán által jegyzett előterjesztés célja, hogy…..
Vannak helyek, ahol a törvényalkotók abból indulnak ki, hogy a sérülékenyebb félnek mindig igaza van, ezért a közlekedési balesetekben mindig az autós a felelős, nem a biciklis.  Magyarországon nincs így, ezért a szlalomozás, a gyorsaság, a pillanatnyi figyelmetlenség…..
Ha a paprikaspray már elég fojtogató, akkor kisebb-nagyobb tömegdemonstrációkon még mindig szokták az ő nevét skandálva hergelni a rendőröket. Az RTL Klub főzőműsorba hívta, a Hot pedig a halott rendőr családjának barátját is felhívta, hogy ne csak egy DJ legyen, aki almás…..
Egy nap alatt másfél millió forintot spóroltunk meg azzal, hogy nem fizettünk ki a BKV-nak jegyre, bérletre, azaz utasbaszogatásra, utasverésre, off-shore üzletekre, luxusnyaralásokra, sokmilliós végkielégítésekre. A bojkottban virtuálisan kicsivel több mint 1000 ember jelezte a…..
  Irodai csúszdát ugyan már láttam képen (például a Google svájci irodájában van egy), de nem gondoltam, hogy Magyarországon egy Kalazanci Szent Józsefről elnevezett intézményben jelenik majd meg. (Ha valaki tud más hazai előfordulásról, kommentelje.) A névválasztás (CDO…..
Azoknak, akik egy napfényes biciklibarát városban élnek, azoknak kapásból az első tény: az Eurovelo 6-os európai biciklis főközlekedési útvonal budai rakparton vezetett szakasza a Batthyány tértől az Erzsébet hídig gyászos képet mutat. A legszélesebb részén is maximum 4 méter…..
Rengeteg motoros sztorink volt már idén amióta kitavaszodott, a motorizálatlan kétkerekűekről viszont valahogy kevesebb szó esett, pedig Bandi is a megmondhatója, hogy velük kapcsolatban is történnek mindenféle kalandok. Azt tudjuk, hogy nagyon sok helyen nem túl jó minőségűek a…..
ossie 2009.07.25 16:23:06
"Teréz körút, viszonylag közepes forgalom. Belső sávban megyek, előttem egy biciklis."

Hát ha ez valóban így volt, akkor tényleg elég gyík lehetett a biciklis, a külső sávban lett volna a helye.


"talán lehúzódik, vagy ne adj isten felmegy a járdára, hogy elengedjen, minket, engem."

A körúton - ahogy a beküldő is írja - elég szűkek a sávok, nem nagyon van hova lehúzódni. A járdán pedig nem lehet (sok a gyalogos) és (a példában szereplő konkrét helyen) nem is szabad kerékpározni.


"Megunva a mögötte való cammogást rádudáltam, hogy ugyan húzódjon már le és engedjen el, mire fogta magát és még beljebb ment, így aztán még inkább lehetetlenné téve a kikerülését, egyben jelezve, hogy csinálhatok bármit, ez az Ő sávja."

Nem tudom, hogy ez még mindig a belső sávban történt-e, de ettől függetlenül nem szabályos, hiszen elvileg szorosan az úttest jobb szélén kell kerékpározni. A Margit hídon viszont szintén szűkek a sávok, tehát megértem, hogy nem kockáztatott egy sávon belüli előzést.


"Miért gondolja szinte minden biciklis, hogy övé az úttest, nem pedig az autósoké?"

Pont annyira az övék, mint az autósoké. Úgy látom, ez a beküldőnek eddig nem volt világos.


"Ha már valaki a belvárosban biciklizik"

Hol biciklizne, ha a belvárosban van dolga?


"akkor miért nem a járdát használja vagy ne adj isten a bicikli utakat?"

A járdát használni lassú, veszélyes és a legtöbb helyen tilos. Bicikli utak a legtöbb helyen (például a Teréz körút-Margit híd vonalon) nincsenek, ahol meg vannak, ott is sokszor használhatatlanok. Szép volna, ha a forgalmas helyeken lenne a kerékpárosoknak saját sávja, de sajnos ilyen szinte sehol nincs. :(


"Egyáltalán, miért kell az autósokat szándékosan akadályozni?"

Ez valóban bunkóság, bár a példában legfeljebb a rádudálás utáni beljebb húzódást lehet így értelmezni.