Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plimplim

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
immobull Dubaj üres tornya 2011.03.03 10:00:00
2010 első napjainak nagy eseménye volt, hogy elkészült a Burj Khalifa, ami Dubaj látképét alapjaiban változtatta meg. Az építmény már 2007-ben, az építkezés alatt elnyerte a világ legmagasabb épülete címet, a végső magasságot azonban a hivatalos megnyitóig…..
Valahogy kifutottam az őszből, na. A világ biztos tele van olyan emberekkel, akik a holnap problémáival foglalkoznak, én többnyire a ma kérdéseire keresem a válaszokat. Így nem eszem, amikor nem vagyok éhes, nem alszom, amikor nem vagyok fáradt, és nem veszek téli ruhát, amíg be nem…..
Visszatérő kérdés, hogy mennyire korlátlan a korlátlan mobilnet. Mindegyik szolgáltató kínál ilyen jelzővel ellátott csomagokat, azonban ezekről tudni kell, hogy a havi forgalmi limit elérése után jelentősen csökkentik a hozzáférés sávszélességét, általában 128 Kbit/s-re,…..
plimplim 2010.11.23 11:51:59
  Jó dolga van mostanában a budapesti épületek Lotz-termeinek (na jó, a Lotz-freskóknak nem mindig): felújították a Párisi Nagy Áruházét, a Keleti Pályaudvarét, tegnap pedig a Budapesti Gazdasági Főiskola Markó utcai épületében található helyiséget adták át. Ez utóbbi -…..
Vendégposzt Kermittől A Tere Fere keksz családjába tartozó Zamat keksz ára szerintem az akkori viszonyokhoz képest elég drágának számított. Doboza alján itt is az elengedhetetlen zsiráfos képpel. Mi 1983-tól (gyártási idő) diákat tartottunk, tartunk benne. A keksz…..
plimplim 2010.09.09 23:03:41
@Penya666: Nem, Blendit és egy nagy fogú hód volt rajta.
plimplim 2010.09.09 23:06:41
plimplim 2010.09.10 00:16:23
@jókaja: Ja-ja, Zamat keksz és ostyagyár.
retro gastro Bedeco 2010.09.09 08:24:00
- Mi az amit iszol? Kakaó? - Nem, Bedeco! - Miiiiii? - Bedeco!! Ez a reklám a '80-as évek közepén a Szombat esti filmkoktél előtti reklámblokkban hangzott el gyakorta, amikor már az egész család hozzákészült, hogy a Menő Manó viszontagságai után végre elkezdődhessen a várva…..
Dan Brown „Angyalok és démonok” című bestsellerének egyik pozitív hozadéka (a szerző bankszámlájának gyarapodása mellett) az, hogy tíz- (ha nem száz-) milliók kapják fel a fejüket, ha az Illuminátusokról hallanak. Mivel mégiscsak egy thrillerről (és nem…..
plimplim 2010.08.13 15:32:57
@franxepe: Péntek 13 pont összefügg ezzel, tekintve a templomos lovagok péntek 13-i kivégzését, akik ugye kapcsolatosak a szabadkőművességgel stb.
plimplim 2010.08.13 15:34:26
@Johnny336: Na igen, de leginkább idealisták
"grillhúsok" és kocsisor: az Üllői út a csütörtök délutáni dugó idején A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse…..
plimplim 2010.08.13 11:28:38
Jó bejegyzés és külön köszönet érte a szerzőnek, hogy észrevette azt, hogy bizony ezek a széles utak valójában autópályák a városon belül. Azt egyébként egyszerűen nem tudom felfogni, hogy honnan jött ez a 2*3-4 sávos útkoncepció Budapest belterületén. A világ legnagyobb hülyesége, mert ahova ilyen széles utat építenek, oda bevonzzák a forgalmat, ami egy akkora és olyan városba mint Budapest, kész öngyilkosság. Pár éve volt egy forgalommérés a Hungária-Thököly kereszteződésében, amikoris 70.000 (!) autót számoltak meg / nap. Borzalmas számadat. Egyébként szíves figyelmébe ajánlom a szerzőnek a Hungária körutat is. Na az aztán egy kész rémálom. Ugyan túl sok építészeti remekkel nem büszkélkedhet, de az állatorvosi ló esete minden tekintetben. Ezen az úton jár a villamos, de ne higgye senki, hogy ez olyan nagy áldás. Rezeg-remeg minden ház és még zajos is, ráadásul csak egy kocsi forduljon keresztbe a síneken és vége a felszíni tömegközlekedésnek egy darabig. Természetesen ez a malőr rendszerint főműsoridőben esik meg egy olyan úton, ahol semmi más tömegközlekedési lehetőség nincs. Nem mondom, rövid táv átszelésére jó a tuja is, de arra, amire az 1-est akarják használni, illetve használják nem. A metró, vagy urambocsá egy kis földalatti jellegű valami lenne a valódi megoldás és persze utána Hungária jelentős keskenyítése, parkolási lehetőségekkel együtt (P+R)...
Napvilágot látott egy régi színes videó a fővárosról, azonnal oda akarok költözni. Oké, hogy fekete-fehér képeken lehetett már látni a város régi arcát, de ez az amerikai videó mindent felülmúl. Kiderül, hogy Budapest szuper hely lehetett a harmincas évek végén, rendezett…..
Éppen arról olvasgattam, hogy a WC tetejét le kell csukni, különben a bacik rárepülnek a fogkefére, ha ugyanabban a helyiségben vannak, amikor eszembe jutott, hogy nemrég az amerikaiak arról témáztak egy fórumban, hogy mit tartanak különösnek Európában, amikor ideutaznak. A…..
plimplim 2010.04.26 23:22:38
@skovalsky: erre való a vízkőoldó
plimplim 2010.04.26 23:56:40
@skovalsky: hát úgy tűnt
plimplim 2010.05.07 23:17:24
@Audi Achtzig: Aha, akkor a 3-as az egyszerűség jegyében keletkezhetett. Ha jól értem, akkor ennél nincs külön WC tartály, illetve a bűzelzárót is kihagyták. Pontosabban a WC kagyló a tartály és a bűzelzáró is egyben. Hát lehet, hogy egyszerűbb, de épp annyira elborzasztó lehet használni, mint a vidéki roskadozó pottyantóst.
1 és fél évig voltam munkanélküli. Diplomás vagyok, 1 felnőtt gyerek anyja. Van férjem is. 23 év munkaviszony, ebből 3 év gyes a többit ledolgoztam. Képzettségnek megfelelő és nem megfelelő munkakörökben. Naponta több helyre elküldtem önéletrajzomat, nem válogatva a…..
plimplim 2010.03.21 20:03:45
Hát igen a fenti problematika, főleg a vége valóban mulatságos kis hazánkban. Sajnos, én is tapasztaltam a volt munkahelyemen olyan visszásságot, hogy bár a munkakör a gyakorlatban nem igényelte a magyaron kívül bármely más nyelv tudását, mégsem vették bele vissza a kismamát, a nyelvtudás hiányára hivatkozva, inkább egy külsőst, ami egyszerűen röhej. Ráadásul épp mostanában hallottam egy "HR-es szakember" szájából, arra a kérdésre, hogy ha az önéletrajzot és a motivációs levelet is le kell fordítani angolra és úgy eljuttatni a potenciális munkáltatóhoz, akkor az ajánlólevéllel mi legyen? A válasz az volt, hogy azt is angolul kell kérni. Egyetértek a fenti bejegyzés írójával, hogy egyszerűen felháborító, hogy egy magyar állampolgárságú, magyar anyanyelvű, magyaroszágon munkátvállalni szándékozó embernek lassan a fenekével is el kell tudni fütyülnie az angol himnuszt, mert máskülönben semmit sem ér a munkaerőpiacon.És bizony az is igaz, hogy a nálunk dolgozó külföldiek főleg, ha vezető beosztásban vannak ritkán veszik a fáradtságot kis hazán nyelvének elsajátítására (tisztelet a kivételnek), inkább azt várják, hogy majd az ő nyelvi igényeik legyenek kiszolgálva a nagytöbbség által. Ez utóbbi egyébként pedig nem túl taktikus lépés úgy érzem, hiszen, ha nem tudom pontosan, hogy mi folyik körülöttem, mert nem értem a nyelvet, akkor hogy akarok bizniszelni azon a helyen. Érzésem szerint az ilyen embereket úgy vágja át a környezetük, ahogy csak akarja (és bizony kifinomultan meg is teszi) Egy szó mint száz nevetséges ez az egész!
plimplim 2010.03.21 20:11:53
@Strici: Igazad van, bizony te mondod a frankót, csak sajna egy csomó ember beszopta már, hogy akkor vagyok menő és elfogadható, ha angolul beszélek és erre még ráerősített az a nyomás, amit a munkahelyeken tapasztal az ember, akár szükséges, akár nem. Száz, százötven éve az angol nem volt világnyelv, mégkorábban a latin volt a műveltség mércéje, de az sem mindenkinek. Az átlag népséget hagyták nyugton és békében a saját anyanyelvén. Ez a marhaság is el fog tűnni, csak sajnos addig sokan megszenvedik a dolgot.
plimplim 2010.03.21 20:29:04
@_Molly: Ezzel kapcsolatban annyit, hogy azért azt mindenki tudja, aki már dolgozott nagyobb cégnél, vagy multinál, hogy a legtöbb adminisztrációs munkakörbe épp elég lenne egy érettségi, mert fölösleges diplomást ott ültetni, ugyanis egy centivel sem végzi jobban a munkáját, mint érettségizett társa. Sok esetben bizony a munkáltatók megelékszenek egy VALAMILYEN diplomával, nem is kell szakirányú az adott pozícióba. Ez sztem igen visszás dolgokat szül és bizony, ahogy írod inflálódik tőle nem a munkaerő, ahenm a diploma értéke. Megjegyzem a mai magyar felsőoktatási rendszer pontosan ebbe az irányba vitte el a dolgot a sok semmit nem érő "lufi" diplomával. A fizetéseket pedig nem a képesítéshez kell kötni, hanem a szakértelemhez, az elvégzett munka minőségéhez és mennyiségéhez, ami ugye nem mindig áll arányban a kvalifikáltsággal.
Kedves olvasó! Ha a konteónak keresnénk mértékegységet, szerinted mi lenne a legmegfelelőbb? Hányan haltak meg az események során? Mekkora kárt okoztak? Földrajzilag mekkora területet érint? Hányan vettek/vesznek részt benne? Mióta tart? Nos, ha ez utóbbi három bármelyike…..
plimplim 2010.03.21 14:17:14
@szürke_tag: Kedves szürke_tag! Gondolom ismered a kifejezést, hogy "hímsoviniszta". Bátran vedd magadra.Bocsi, de a véleményed még a nagyátlaghoz képest is borzalmas hülyeség.
IDDQD Teker, teker, lő, örül 2010.03.21 10:22:00
Kimaradt jelenet következik ebből az indexes cikkből: egy videó, ami minőségi okok miatt nem került a cikkbe (fényképezővel készült, és amúgy sem vagyok egy nagy operatőr), de egy játékblogba azért belefér. Tegnap a Csokiban voltam megnézni az ott kiállított régi konzolokat,…..
plimplim 2010.03.21 13:54:02
Futurisztikus üvegforma materializálódott a Kálvin téri aluljáró felett, ami olyan hatással volt rám, mint Neóra a piros kapszula. Körbenéztem, és szürreális térben találtam magam. Nem arról volt szó, hogy a fejemre esett az egyik szerelés alatt álló üvegpanel, nem is az…..
Munkahelyi (T)error A seggnyaló 2010.01.03 06:00:00
Ezen a blogon legtöbbször a főnökökkel, vezetőkkel gyűlik meg a baj, én most csak érintőlegesen foglalkoznék saját főnökömmel, aki miatt billentyűzetet ragadtam, az az egyik munkatársam, a "seggnyaló". Egy 40 körüli hölgyről van szó, aki mindent megtesz, hogy a boss…..
plimplim 2010.01.03 12:50:54
Ahogy olvasom, itt minden nagyszerű ötlet elég erősen személyiség és egyéb jogokat sért és szerintem a legtöbb cégnél ezért az ötletgazdát és/vagy kivitelezőt kapásból úgy rúgnák ki, hogy a lába sem érné a földet (plakátozás, testisértés stb...)Higyjétek el ez nagyon hamar kiderülne, mert mindenki az állását félti. A megoldás nyilván valahol ott van, hogy az adott főnökkel és a kollegínával/kollégával együtt kell egy meeting keretében a munkacsoportnak megbeszélni a felmerült problémát. Amennyiben ezután nem változik a helyzet, akkor az illetékes HR vezetőt, illetve az adott terület vezetőjét is be kell vonni a dologba. Igaz, ehhez face to face valakinek vállalni kell a probléma felvetését a nagyfőnökök felé. Na ez az igazi bátorság. Kiváncsi vagyok, hogy a potenciális plakátragasztók, megverők, megmérgezők,lakáshirdetők... stb közül ki hajlandó ezt bevállalni. Sajnos, ugyanis manapság a munkahelyeken szinte minden gondot okozó dologgal kapcsolatban nagy a hallgatás, fű alatt fortyog mindenki, mivel az emberek igyekeznek úgy intézni a dolgaikat, hogy majd a másik vállalja be a rizikót, de azért én meg járjak jól a fejleményekből. Egyébiránt, ha csak sima "amatőr seggnyaló" az illető, az még a jobbik eset. A rosszabik eset elképzelését mindenkinek a fantáziájára bízom. Sajnos, manapság ez utóbbiból lassan több van, mint az amatőr fajtából...
plimplim 2010.01.03 12:59:30
@Strici: Hát kedves Strici a lényeg itt a "volt" szócskán van. Egyébként pedig illik nyitottnak lenni a kultúrált megoldásokra és bizony szemtől szemben felvállalni a dolgokat, nem pedig dac és védszövetséget kötni a hasonszőrűekkel, mert lehet, hogy a következő kiutált te leszel...
 A szcientológia felső vezetésének kedvenc hobbija a karácsony - újév körüli időszak betáblázása a tagság számára. Külön utasításokat kapnak az orgok (szcientológia szervezetek) erre az időszakra, a fő feladatok berángatni az embereket tanfolyamokat végezni, valamint…..
plimplim 2009.12.22 22:43:55
@Nyuffológia: Máskor ne a valódi neved és címed add meg, kis buta!
Közel negyven évvel ezelőtt, 1969. július 20-án Neil Alden Armstrong amerikai űrhajós kilépett a holdkomp ajtaján, csizmás lábával megérintette a Hold felszínét, és elmondta az azóta egészen pontosan 1.989.576.214-szer idézett mondatot: „Kis lépés az embernek, hatalmas…..
Beköszöntött az igazi nyár, márpedig mindenki tudja, hogy az összeesküvéselméleteknek ez az időszak kedvez csak igazán. Igyekszünk felvenni a ritmust, úgyhogy mai konteónk két legyet is üt egycsapásra. Egyrészt összefoglaljuk a Roswelli Incidens néven közismert esemény…..
plimplim 2009.11.28 19:29:30
Akit bővebben érdekel a téma, az olvassa el Philip J. Corso és William J. Birnes A Roswell titok (The Day After Roswell) című könyvét. Viszonylag könnyen beszerezhető magyarul is. Asszem az aztán elég részletesen tárgyalja az eseményeket. A legjobb rész az, amikor a hidegháborúról értekezik a szerző. Érdemes elolvasni a könyvet!
Megjegyzem, Corso az Eisenhower kormányzat National Security Council-jának tagja volt négy évig, ami a fenti témában vagy jelent valamit, vagy épp az ellenkezőjét jelenti. Mindenesetre a könyv szerint Corso a halála előtt egy közjegyző előtt megesküdött arra, hogy a leírtak megfelelnek az igazságnak. A könyv egyébként taglalja, hogy milyen találmányok ötletét "lopták" a lezuhant roncsból és miért tűnik úgy, mintha ezek teljesen humán újítások lennének (!). Az időgéppel kapcsolatban pedig annyit, hogy a Philadelphia-kísérlet néven elhíresült esemény is kapcsolódik egy magyarhoz , egész pontosan Neumann Jánoshoz, illetve a roswellben elfogott EBE-hez, akit sikerült egy darabig életben tartani és akitől próbálták megtudni többek között, hogy vajh mi volt a probléma a USS Eldridge-en elhelyezett szerkezettel. Állítólag azt "mondta" Neumannak az EBE, hogy csak nem képzeli, hogy majd ő (mármint az ufonauta) fogja megfejteni Neumann helyett a probléma eredőjét, de annyit elmondhat, hogy jó úton jár és álljon neki és gondolja át újra a dolgot. Ami aztán meg is történt.
Egyébként maga Neumann János tevékenysége és élete, majd állítólagos korai halála is megérne egy bejegyzést itt a konteok között,sztem...
Két hét múlva érkezik (Amerikába legalábbis, nálunk január 21-én mutatják be)  Peter Jackson következő filmje, a Komfortos mennyország, a neten máris olvasható néhány kritika a produkcióval kapcsolatban. A Daily Mail írója szerint a könyv ezerszer jobb volt, mivel…..
plimplim 2009.11.28 17:51:00
@SzőröstalpúJeti: Igen, az egy nagyon, nagyon jó film.
Ez sem lehet rossz... Nem kell állandóan mindent kritizálni, különösen,hogy még nem is látta senki a hozzászólók közül.
„Írónak tartom magam, idealistának. Mélyérzésűnek és magányosnak, szánalmasnak és nagyszerűnek. Komolynak és határozatlannak. Intelligensnek és fanatikusnak. Morbidnak és cinikusnak. Kevésnek ehhez a szar világhoz.” Bozzi Vera sorozatában lánya osztálytársáról…..
plimplim 2009.11.27 08:47:20
@Kata78: Könnyen itélkezel, mindegyikünk önző és gyenege. Te is.
@Dzsinga: Itt reflektálnék az Indexen néhány napja feltünt Menő/nem menő cikkre. Abban az írója azon háborgott, hogy kivándorláson nyavajogni mennyire nem menő, mert idézem:"A közhiedelemmel ellentétben a tehetséget Magyarországon igenis megbecsülik. Sőt, egyenesen elkényeztetik..." Ahhoz képest, hogy észre sem vesszük és például ebben az esetben hiába 3. helyezett a kislány, véletlenül(!) kihagyják az antológiából... Buáááááá......
A cikk egyébként itt olvasható:index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/11/23/kivandorlasrol_sirankozni_nem_meno/
Sztem rendkívül visszatatszító egy írás és sajnálom, hogy ezt még véletlenül sem lehetett kommentelni.
Noha sokáig húzódoztam a téma megérintésétől, számos olvasói komment és levél meggyőzött arról, hogy - az angol amerikai eredeti verzió után a nemzetközi közbeszédben is simán kilenc-tizenegy (Nine-Eleven) néven elhíresült, ma éppen a nyolcadik évfordulóját ülő -…..
A Titanic óceánjáró 96 évvel ezelőtti tragédiája minden eresztékében olyan, mint egy döbbenetes és valószerűtlen mese. Kicsit talán erőltetett, mintha a szerző kettővel több italt fogyasztott volna a szükségesnél, de tele van megszívlelendő tanulsággal és szívszorító…..