Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukko

0 bejegyzést írt és 325 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy miért nem elegendő a szelektív hulladékgyűjtés, vagy az izzók lecserélése energiatakarékosra az ökológiai válság idején? A Klímahét alkalmával indított cikksorozatunkban azt az üzenetünket járjuk körbe több irányból, hogy az éghajlati válság, az ökológiai válság és a napjainkban bennünket érő…..
Lehetetlen lenne véglegesen és kimerítően meghatározni, mitől erkölcsös és mitől erkölcstelen egy cselekvés, de vannak olyan jól felismerhető jegyei, amelyek a legtöbb erkölcsi rendszerben kelettől nyugatig érvényesek. Ezek: Ne akarj valamit másnak, amit magadnak nem kívánnál vagy ami a másik…..
kukko 2019.03.22 16:15:15
@JFK-alapítótag: Ez már a vallásosság kategóriája, a jók a rosszak ellen, a fehérek a feketék ellen, Ahura Mazda versus Ahriman. Csak igaz hitű ellenzékiek és eretnek kormánypártiak vannak.
Nekem sajnos nem elég a 2 bites magyarázat, de árnyalt, objektivitásra törekvő gondolatokat sajnos egyre kevesebb helyen találok.
Amint azt már észrevehettétek, a posztíró egyik kedvenc olvasmánya a Gallup International Association globális közvéleménykutatásainak böngészése. Kettőről már be is számoltunk nektek ezeken az oldalakon (az egyik itt, a másik pedig itt olvasható, a posztok által generált, roppant érdekes vitákkal…..
kukko 2019.01.17 15:23:56
@Keresztény szellemiségű luxuskurva: ???
Mármint miben? Persze én is írhatok annyit, hogy buta vagy, de nem hiszem, hogy ez egy építő jellegű beszélgetés lenne. Jó pár dolgot leírtam, bármelyikbe bele lehetne kötni.
Olyant speciál nem írtam, hogy ne lettek volna zsidók a náci Németország területén, tehát ezt a cáfolatot nem tudtam magamra venni.
A választások utáni közéleti polémiák egyik legfőbb témája a kistelepülések és a városok közötti hatalmas különbségek kidomborodása volt. Ahelyett azonban, hogy a Fidesz akaratának megfelelően egymásnak esnének az inkább kormányváltást akaró városiak és a kormánypárt bántóan primitív demagógiával…..
Menjünk tüntetni. Legyen napos idő, enyhe szellő, négytől hatig tartson, aztán menjünk haza.Legyünk százezren, legyünk nagyon sokan, de érjünk haza a vacsorára.Utána majd nézzük meg ha kiáll a kormány sok nagyeszűje, és a képünkbe röhög. Meg azt mondja, demokrácia van, lehet tüntetni, de attól nem…..
Sokan hülyének néztek a múlt héten, mikor azt írtam, hogy a mozgósításban a Fidesz a legjobb, mert vidéken csak ők léteznek szervezetten. Ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a hódmezővásárhelyi meglepetésből ők jöttek ki jól. Kicsit ironikus, ha az nincs, ma nem beszélünk kétharmadról...
kukko 2018.04.10 11:50:50
@különvélemény: Lehet, hogy igazad van, de ki az, aki elhiszi, hogy egzisztenciával, fizetéssel, juttatásokkal rendelkező párttagok csak úgy felállnak majd, hogy "igaz, mi majd kereshetünk állást a versenypiacon, de az ország érdeke ezt kívánja, ezért meghozzuk ezt az áldozatot". Arról nem is beszélve, hogy mekkora esélyük lenne a versenypiacon, nemcsak kvalitásukat elnézve, hanem a Fidesz bosszúját is azért, mert elveszítette a "házi ellenzékét". Az a cég, amelyik őket alkalmazná, akár le is mondhat az állami és eus támogatásokról.
A belső megújulást pedig hagyjuk, amikor Molnár Gyula az elnök, Gőgös Zoltán az alelnök, Kunhalmi Ágika pedig a "párt arca".
Tegnapról mára kiderült, hogy nem Soros áll a migráció, Brüsszel, a magyar ellenzék, a civilszervezetek, úgy általában minden, ami nem fideszes (plusz a metafizikai Rossz mint olyan) mögött. Pedig, haj, ez volt a Fidesz alapvetése az utóbbi két évben. Pontosabban nem alapvetése volt, hanem --…..
kukko 2018.02.28 10:34:23
@vanRob: Csak a baloldali megosztottság mögött elvek és programok vannak, vagy egyéni ambíciók? Ezt többször erényként tüntetik fel, de például Hódmezővásárhely is bebizonyította, hogy azért ha valakit félreállítanak, akkor rögtön megszűnik a "magasabb cél", és az egy százalékért csakazért is elindul a volt szocialista jelölt
Egyébként tényleg félelmetes, hogy mennyire egy ember kezében összpontosul a hatalom. Amikor például a Független Diákparlament képviselői Orbánnal akarnak vitázni, fel sem merül, hogy hát lehet, hogy oktatás kérdésében nem az ő kezében van a döntés, hanem a szakpolitikusoknál.
kukko 2018.02.28 12:16:33
@Parajpuding: Hódmezővásárhely nem fog megismételni, mert a Jobbik bejelentette, hogy részükről nincs koordinált jelöltállítás. A szavazókra bíznád, hogy a legesélyesebb jelöltre szavazzanak, mikor 2014-ben még a baloldali értelmiség egyhangúlag a Jobbik ellen uszított www.youtube.com/watch?v=1bMkN5eiJOQ
Vagy a Jobbikos szavazóktól várod, hogy a balpárt és a munkáspárt 2016 által támogatott Mszp-P-re vagy Gyurcsányra szavazzanak?
Hová lesz a zsír, amikor eltűnik a hasadról? Te is arra tippelnél, hogy a szorgalmas edzésnek hála hőenergiává alakul, és a konditermet fűti, ahol éppen izzadsz? Pedig nem. A válasz nagyon meglepő!..
Tudod, ez azért nagyon gáz volt. Nézd végig te is ezt a riportot és megérted majd, hogy miért írom az alábbi sorokat. Mert úgy érzem, nekem mint gazdasági bloggernek, talán jobban elhiszi Velkovics Vilmos, Echo tv riporter, hogy egy tekintélyelvű p@cs. Mert mit lehet ezek után mondani? Mert mennyi…..
kukko 2018.02.06 09:33:51
@neko1967: Azért irigylésre méltó a mai fiatalok helyzete. Mindig arról hallok, hogy a szegény szülők, akik nem tudják kifizetni a külön nyelvórákat. De 20 éve ha nem volt jó nyelvtanárod, akkor fizethetted a különórákat, vagy megszívtad, de ma tele van a net oktatóvideókkal, telefonos appokkal, magyarázó oldalakkal. Minden logika szerint ma már nem lehetne akadály a szegénység, soha nem volt még ilyen egyszerű hozzáférni a tudáshoz.
A kifejezés egyik felét Magyarországon az ún. politikai jobboldal, másik felét pedig a magukat baloldalinak hívó pártok járatták le. Pedig két nemes eszméről van szó, melyek alapértékei nagyon hiányoznak a mai közéletből...
Elég abszurdnak tartom Heincz Barnabás azon vádjait, miszerint a Független Diákparlament (FDP) társszervezésében megvalósult sok ezres múlt pénteki diákdemonstrációt politikai megrendelésűnek minősíti, miközben ő maga ezt a legnagyobb print kormánylap hasábjain teszi. Reakcióként hasonló cinizmussal…..
kukko 2018.01.23 14:59:14
@ursus artos: Nem vagyok töriszakos, de pontosan emlékszem, amikor a töritanár lediktálta a diákoknak azt a 30-40 leckét, amire az írásbelin nagy valószínűséggel rá fognak kérdezni. Magyarból is hasonló a helyzet, vannak olyan témakörök, szerzők, amiket úgy tanítunk, hogy tudjuk, sem szóbelin, sem írásbeli érettségin nem valószínű, hogy előkerülnek. Persze aki emeltet akar tenni, az járjon el faktra, de a ha egy kicsit visszavágnánk a tananyag mennyiségéből, akkor úgy lehetne beépíteni a hon-, nép-, társadalomismeretet (történelem és irodalomórákba); etikát (töri, irodalom), néptáncot (pl. a tesibe), médiaismeretet a tananyagba, hogy csökkenthetnénk az óraszámokat is.
Sokan sokféle következtetést igyekeztek levonni abból a jelenségből, amit a január 19-i sok ezres diákdemonstráció alatt mi, szervezők is tapasztaltunk, amikor élőzni próbáltuk az eseményt a Facebookon, nevezetesen, hogy az adótorony nem bírta a túl nagy terhelést, és ezért erősen szakadozott a…..
Aki ráadásul éppen én leszek.  ..
kukko 2016.12.21 14:34:48
Van ez a videó: ami egy jó ideje nagy népszerűségnek örvend, mindenki buzgón osztogatja a facsén, na én ezt valahányszor meglátom feltűnni, erősen “idegállapotba kerülök”. Nézzük csak: Rögtön az elején közli szegény fickó, hogy bár neki 422 ismerőse van a FB-on, de mégis magányos. Hát ez sz@r…..
kukko 2016.08.25 16:21:36
www.youtube.com/watch?v=2rrAAGhRLrk
Régen ugyan ez volt a tv-vel.
A baloldali közvélemény egyre nagyobb megütközéssel figyeli az ATV-t. A gondolkodók sokszor már arra ragadtatják magukat, hogy a Hír TV az új ATV. Ezt mi nem gondoljuk. Mert a bűnbánó maffiózóként saját, jólfelfogott érdekéből immár kormánykritikus Simicska-TV csak a lopott…..
Minden fogyókúrának fontos eleme a megfelelő vízfogyasztás – elmagyarázzuk, miért. Kimerítően beszéltünk már arról, hogy mennyi vizet kell egy nap fogyasztanunk, miért fontos a folyamatos hidratáció. Nem csak azért, mert fáradtabbak, lassabbak leszünk, egészségünknek,…..
Nagyon nehéz lesz kordában tartani a miniszterelnökséget vezető Lázár Jánost, hiszen csak úgy árad belőle a sértettség. Székesfehérvári kormánybírálatát ugyan építészeknek tálalta, de nyilván tisztában volt azzal, hogy szavai eljutnak a keményen dolgozó kisemberekhez épp…..
Aki nem tegnap keveredett bele a hazai szeszvilág ügyes-bajos dolgaiba, az ismeri a bor történetét, előzményeit. A házasításként indult, majd időközben színtiszta kékfrankossá vedlett Ráspi-origó jelensége simán felülkerekedett a déli végek fricskáján, és évjárattól…..