Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pi314

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden októberben előkerül az óraátállítás és a téli időszámítás kérdése, hiszen nagyon sokan okkal gyűlöljük a téli időszámítást: december közepén már 4 óra előtt sötétedni kezd, pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. A Jobbik többször is kezdeményezte már a téli időszámítás eltörlését,…..
Ördöglakat Kígyókocka 2014.03.16 18:27:29
Szerintem sokan láttak már játékboltban, vásáron vagy szuvenír árusnál kígyókockát. Abban nem vagyok biztos, hogy mindenki rájött, hogy nem egy elemekből összerakhatót játékot lát, hanem valami egész fura megoldást. Kívülről ártatlanul néz ki: Nagyon hasonlít pl. a…..
Nem egyszer láttuk már ezeket a videókat, nem is kétszer, de mindig akad, akinek ez még friss. Ráadásul most össze is hasonlítjuk, és nektek, kedves olvasók, lehetőséget adunk arra, hogy megmondjátok, vajon a zwickaui vagy az eisenachi gyár volt menthetetlenül és kőkorszakian…..
Aldo Colombini nemrég igen súlyos stroke-ot szenvedett, melynek következtében ma délután meghalt. 62 éves volt. Az olasz származású komikus bűvész 1993-ban költözött az USA-ba úgy hogy egyetlen szót sem beszélt angolul, ennek ellenére hamar a szakma egyik legelismertebb…..
pi314 2014.02.13 00:15:25
Mennyit kapunk, ha elvisszük a buszt és ha nem, akkor vajon dízel a jövő vagy benzines? Az Égéstér 105. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne...
pi314 2014.02.07 17:03:04
Amerikai sebességkorlátozás: egy itteni (USA: Észak-Karolina) magyar rendőrrel beszélgettünk, azt mondta, hogy mindenkinek van egy szám a fejében, hogy mennyit enged, 10mph még belefér. 65 mph az átlagos sebességkorlátozás az autópályán, 75-ig általában rendben van minden. Illetve amíg mindenki ugyanolyan gyorsan megy, akkor nem foglalkozik vele a rendőr. Inkább azt szűrik ki, ha valaki nagyon cikázik és gyorsabban megy mint a tömeg. Mostanában kezdik emelni a sebességkorlátokat, 65-ról 70-re, 70-ről néha 75-re.

Ami vicces az a bizonyítás, illete annak teljes hiánya. Megállít a rendőr (eleve vicces, hogy nem vág be eléd, hanem mögötted villog, ha zenét hallgatsz és nem nézel hátra, lehet, hogy észre sem veszed), és kapsz tőle egy bírósági idézést. Két lehetőséged van, vagy befizeted a büntetést, vagy elmész a tárgyalásra. Ha a rendőr nem megy el a tárgyalásra, de te igen, akkor nyertél: bizonyítottság hiányában megszüntetik az eljárást. Ha te is ott vagy és a rendőr is, akkor a rendőr szava számít. Nincs hivatalos fénykép, hatósági mérés, stb. Ha a rendőr azt mondja, hogy gyorshajtottál, akkor az úgy volt.

Tényleg nem szórakoznak feleslegesen: 65-nél meg lehet előzni a sheriffet aki éppen 70-nel megy. Persze nem 85-tel, hanem szépen lassan.

Záróvonal: államonként más. A fehér csíkok általában egyirányban haladó sávokat választanak el, a sárga csíkok mindig szembejövő forgalmat.

A szaggatott vonal olyan mint Magyarországon: lehet előzni vagy sávot váltani. A folytonos vonalnál is lehet, de nem tanácsos, a dupla vonalnál tilos. Elvileg van a magyarhoz hasonló erről szaggatott arról folytonos vonal, de ritkán látok ilyet.

Carpool sáv: tényleg van, nemcsak a felhajtóknál. Úgy találják ki, hogy időt nyerjél vele. Gondolom ahol te voltál, ott a legtöbb idő azzal ment el, hogy az emberek felhajtottak a pályára, utána már sima volt, ezért nem volt külön carpool sáv a pályán. Olyan is van, hogy a carpool sáv ingyen megy át egy hídon, a többiek meg fizetnek.
pi314 2014.02.07 19:38:54
@visszakettopadlogaz: Nem tudom, mert belülről nem láttam a bíróságot. VA-ban kaptak el, költözés közben, siettünk, 73 mph 60 helyett. Pár hét múlva pont nem értem rá visszamenni, így inkább fizettem.

Egyébként főleg sheriff illetve normál rendőr van, az interstate-en meg valami külön autópályrendőrség. A kedvencem az, amikor csak kint hagyják a kocsit az út szélén, villogóval a tetején és nem ül benne a rendőr, viszont mindenki lelassít.
Ördöglakat Csak négy darab! 2014.02.02 17:47:10
Nagyon szeretem a bonyolult térbeli formákat, egymásba metsző elemeket, paradoxonnak tűnő alakzatokat. Jópár ilyen játékot bemutattam már. De az igazi kedvenceim mégiscsak azok, amik kevés, egyszerű elemből állnak, mégis komoly fejtörést kívánnak a megoldótól. A következőkben szereplő két játék ez…..
Rohamtempóban fejlődik a Budapest Airport technikai felszereltsége, egy hete üzembe állítottak 300 új poggyászkocsit. Ennek azonban ára van, menetenként 300 ft/1 euro. Az utasok értetlenkedve rángatják a kocsikat, mert ezek szerint mind olyan fejletlen környékről származnak, ahol…..
A nemzetközi ördöglakat találkozóról vagyis az IPP-ről már többször volt szó ezen a blogon. Bemutattam az előkészületeket, a főbb eseményeket és két onnan származó ajándékot is. Volt szó az eddigi legnagyobb (és lényegében felülmúlhatatlan) magyar sikerről, a…..
pi314 2013.05.12 22:10:39
Van az ördöglakatoknak, logikai játékoknak egy olyan csoportja, amiről eddig még nem volt szó a blogon. A rendszerezésnél már említettem, de ott konkrét példa nélkül. Most bemutatom egy jellemző képviselőjét. Ez a csoport nem más, mint a lehetetlen tárgyak osztálya. Kissé…..
Szerkesztőségünk egy emberként borult földre az új Rolls-Royce Wraith előtt. Már az Égéstérben is hosszan lelkendeztünk egy korai gyári teaser-fotón, amin csak a tetővonal látszott, meg kell adni, a PR-részleg remekül csepegtette az anyagokat, elhitetve a szakmával, hogy itt…..
A KOSHIMA egy olyan kirakó készlet, amely több logikai fejtörőt is tartalmaz. Neve mozaikszó, amely a japán ko (magyarul: tó) és shima (sziget) szavak összetételéből adódik. A játék kitalálója Gáspár Merse Előd, fizikus, aki a VI. Országos Ördöglakat Találkozón (más…..
Nem vitás: elkezdődött az űrhajózásban a Nagyhét. 42 éve, április 11-én indult útjára a NASA-nál minden bizonnyal  a halálközeli élmény kategóriájába tartozó Apollo 13-küldetés, a feltámadásra a Hold körül került sor Jim Lovell parancsnok hathatós közreműködésével.…..
Ördöglakat Csalikorsó 2012.04.01 17:26:00
De hogy kerülnek az ördöglakatok közé ezek a szép, kézműves kerámiák? Mi köze a korsóknak a fejtörőkhöz?Valószínűleg sokan járnak vásárokba vagy máshol találkoznak kézművesekkel, és nem is tudják milyen kincseket rejtenek az elárusítópultok. Sok játék, fejtörő,…..
Talán nincs is jobb példa arra, mennyire marginális, kicsi piac a miénk, mint a Hyundai i40cw. Eladni sokat úgysem fognak belőle, ezért legalább az árát úgy lőtték be, hogy biztosan ne veszítsenek rajta. Ezzel meg is ásták a sírját idehaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Rövid, de döbbenetes statisztikát állított össze egy győri kerékpáros: a gázolásos balesetek több mint 90 százaléka a város utóbbi években épített kerékpárútjainak átvezetéseiben történt, pedig a bringautakat elvileg éppen a biztonságosabb közlekedés érdekében…..
A Liszt-évforduló után Richter-évforduló: 1997-ben a mai napon - 08-01-én - hunyt el Szvjatoszlav Teofilovics Richter. Az alábbi videót a blog és a Facebook oldal rendszeres hozzászólója, foeniculum küldte el a Facebook oldal egyik megosztásánál hozzászólásként: "Most…..
A múlt héten megkezdett nyíregyházi sorozatunkat Drigo újabb írásával folytatjuk.A mostani beszámolóból megtudhatunk néhány dolgot a jövőbeli beruházásokról, az alapanyagokról és a gyári munkások mindennapjairól. Olvassátok és kérdezzetek, amíg lehet! Sziasztok!…..
Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a…..
Ördöglakat Kudarc kudarc hátán 2011.03.27 11:55:00
Az origamis ördöglakatokkal foglalkozó cikkben beszéltünk különböző testek hálójáról. Vagyis olyan egymáshoz kapcsolódó sokszögekről, amikből hajtogatással előállítható a test. Egy kocka felszíne 6 négyzetből áll, így a kocka (legegyszerűbb) hálói 6 négyzetből…..
Ördöglakat Wang csempék 2010.12.29 17:38:00
A pentominók és a Penrose parketták kapcsolatáról szóló bejegyzésben szóba kerültek a Wang csempék (más elnevezéssel Wang parketták vagy dominók). Bár eredetileg nagyon komoly matematikai probléma elemzése során kezdtek foglalkozni velük, az alapötletük egészen játékos.…..
Ágensblog Billentyűzet 8.0 2010.11.05 06:00:00
Milyen lenne a billentyűzet, ha nem egy tízkilós vasszerkezetre fejlesztették volna ki? Közel 140 évvel a QWERTY megalkotása után valószínűleg maga a feltaláló, Christopher Sholes sem szívesen használná ezt a beviteli módot egy pár négyzetcentiméteres kijelzőn. A 8pen nevű…..
A dudenhofeni Opel Ampera-villantáson nem tudtunk meg sokat, coming-out biztosan nem volt, de nálam jobbkor jobb helyeket megjárt újságíró kollégák azért hallottak egy-két pletykát, s ezeket a pletykákat azóta aláhúzta az Autocar magazin cikke is, amiben részletesen boncolják a…..
Rendben, túloztam a címben. A teljes büdzsénk kicsit több volt öt százdollárosnál, de nagyjából ennyit szántunk az autóra. Ennyiért akartunk venni valamilyen gépet, hogy átguruljunk vele New Yorkból San Franciscóba nagyjából két hét alatt. Hogy sikerült-e, majd kiderül a végén, ugorjunk inkább a…..
Az internetre felkerült a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat (NENYI) alapjául szolgáló dokumentum. Megjelent: Szabad nép, 1952. december   A  LEGYEN Béke, a Szabadság és az Egyetértés téesz tagsága közösen ünnepelte meg november 7-ikét. Az alábbi ünnepi  beszéd…..