Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gubiklacko

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy bankár és 15 éves fia ült abban a VW Golfban, amely pénteken este belehajtott egy braziliai Critical Mass felvonulásba. A Porto Alegrében tartott demonstráción alig 120 résztvevő kerekezett, a sóför azonban hátulról belehajtott, és letarolta szinte az egész menetet. A VW a…..
A 2010-es évemet meghatározó motorozási projektről már írtam eleget, és zokogtam kicsit a költségek felett is. Persze, nem mindenki érti, miért, de ők az enyémhez képest végtelen büdzsével vágnak bele. Én viszont úgy érzem, hogy egy motor megvásárlásakor, ha nulláról indul…..
gubiklacko 2010.10.11 17:29:15
@kipe: Az ABUS minősítő rendszere 1-25 közötti. A 25 lophatatlan :-) szerintük.
Több dologról azt gondolom, hogy nem érdemes rajtuk spórolni. Az egyik ilyen a védelem. A motoromat Abus Granit Detecto tárcsazárral védem. Mozgásérzékelős, így nem kell zsinórral vesződnöm. Azonnal észreveszem, ha megfeledkeztem róla :-D
Futóblog Terep vagy aszfalt? 2010.01.22 12:32:00
Az eddigi hozzászólások alapján azt vettem észre, hogy a többség inkább az aszfalton való futást részesíti előnyben, a kisebbség pedig a terepen való futást. Persze ennek a lakóhelyünk is lehet oka, ami nagy mértékben határozza meg lehetőségeinket. Régebben kizárólag…..
Futóblog "+ 5 fok alatt soha" 2010.01.19 17:20:08
Talán már említettem, hogy a futás kiegészítéseként olykor-olykor beiktatok egyéb testedzést. Ilyen a spinning, a streching vagy akár a jóga. Próbáltam egy korábbi posztban elhangzott bikramot, de leteszteltem különböző óraadók gerinc, illetve egyéb streching tréningjeit is,…..
Futóblog Évnyitó kihívás 2010.01.04 10:07:28
Megvan az a kép amikor a DELTA főcímében mentek a hófúvásban az arcok, dacolva a széllel. Valami ilyesmi élményben volt részünk szombat este. Futottunk egy jót, igaz fáztunk is egy kicsit, de ez olyan emlékezetes esemény volt amit még sokat fogok emlegetni.Talán az éves…..
Futóblog Pappito a Zátonyon 2009.11.30 10:26:00
Talán nem nagy titkot fedek fel, hogy Pappito, az Új-Zélandra önszáműzött családapa és, ha mondhatom angolul, self-proclaimed geek, részben a Futóblogból inspirálódva kezdett el futni. Hasonlóan például hozzám, neki is gyakorlatilag egy nulláról való nekirugaszkodás volt a…..
gubiklacko 2009.12.07 13:52:56
@rrroka: Hali! Valóban kevertem. Eddig a BSI rendezéseken neveztem. Most néztem a neten az Ultrabalatont, az valóban nem az. Este átböngészem, legalább össze tudom vetni az árait is, mert sajnos ez is számít.
Mondja valaki, hogy a futás a legolcsóbb sport :-DDD
gubiklacko 2009.12.08 11:14:34
@DaMartian: Képbe kerültem :-) Az ultrabalaton ultrabrutál még így a monitor előtt ülve is. A szuberbalaton futás is éppen csak a látóhatár szélén van.
Ezzel együtt is nem fogom magam szégyellni akkor sem, ha soha meg sem próbálom. Akkor sem, ha belevágok és nem sikerül. De azért tervezem :-DDD
Sajnos nem tudom hova szúrhatnék be az időmbe hosszútávú eddzéseket. Az eddig olvasott felkészülési tervekből pedig sehol sem hagyták ki.
Tavaszig alapozom, tanulok a témáról, aztán majd meglátjuk.
gubiklacko 2009.12.08 12:48:36
@BGy: Kedves BGY! Egy úriember nem megy biztosra :-)))
Be kell számítanod a verseny hangulatát, ami nagyon sokat dob a teljesítményeden. Gondolom, ezért futják el nagyon sokan magukat az elején. Én is ezt tettem, mindössze annyi különbséggel, hogy én eleve rosszul mértem fel a lehetőségeimet. Egy Garmin GPS órával futok, precízen tudom tartani vele a tempómat. A maratonon sem volt vele gondom, a 30. kilóméterig tartottam az 5 perceket. Utána begörcsölltem.
Minden estere szívesen beszélgetnék olyanokkal, akiknek van tapasztalatuk az ultrafutásban. Nem utólag okosodnék a saját káromon.
Előző, mélyfilozófiai elemzésemet mától az ELTE-n tanítják, ezen felbuzdulva blogomat ismét egy fajsúlyos témával folytatom. Talán decemberben nem a legaktuálisabb, de azt gondolom, hogy ettől függetlenül  muszáj beszélni róla! Ugyan a trend-érzékeny társadalmi réteg…..
-Mondta egy rendőr olvasónknak akinek autóját egy BKV busz törte össze. A buszvezető először észre sem vette, hogy kanyarodás közben (az ívet levágva) összezúzta a Passatot. Olvasónk rádudált, a vezető leszállt a buszról, majd azzal vádolta meg az autóst, hogy Ő ment bele.…..
Futóblog Idegtépő pulzusmérés 2009.07.24 08:54:24
Korábban már írtam róla, hogy egy Garmin Forerunner 305-ös modellt nyúzok már több mint egy éve. A viszonylag új 405-ös GARMIN modell és egyéb POLAR vagy Suunto órákhoz képest ugyan kevésbé kifinomult aerodinamikai szempontból, de amikor kedvező feltételekkel hozzá tudtam…..