Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clivis

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Családi, bosszút állós, életet nyilvánosan élő. Emmy életében minden tervezett és kiszámított. A divatszakmában dolgozó nő, ahogy teherbe esett, már tervet is szőtt, hogy lesz ebből megélhetés. Kitalálta a karakterét, létrehozta az Insta fiókját, és remek érzéssel nyúlt rá, mi kell az olvasóknak.…..
A keleti sün sokak által kedvelt állat, ráadásul védett, ezért, ha találkozunk egy példánnyal, jó ha tudunk néhány dolgot vele kapcsolatban. A most következő tanácsok segítenek eligazodni, mi a teendő, ha egy sün segítségre szorul, mit tehetünk mi és mikor kell szakemberhez fordulnunk! 1. Mikor…..
Huszonvalahány évvel a téma aktualitását vesztése után már teljesen immunis vagyok a szeptember eleji iskolakezdési depire, most valamiért mégis beugrott egy emlék, miszerint gimnázium első osztály legelején volt egy olyanunk, hogy "békabál". Nem tudom, ez létező hagyomány volt-e akkoriban, vagy…..
clivis 2018.03.08 21:56:40
@Hamster: Főleg azért, mert baromi nehéz megtalálni, ha nem tudod pontosan, mit keresel... annyiban szerencsém volt anno (ha ez szerencse), hogy valami magyar TV-műsorban láttam, és nekem meg a klip "akadt be". Később, az internet kezdetén évekig kerestem, de csak az együttes nevére emlékeztem, a dal címére nem. Végül pár éve véletlenül megtaláltam, most viszont megint elég hosszasan kellett kutakodnom, hogy előkerüljön. A zene átlagos, de a klip és a szöveg miatt nagyon kedvelem.
Az Erste azt mondja, hogy érti az ügyfeleit és igényeiket. A hozzánk érkező levelek ezt nem annyira támasztják alá. Például miből gondolják, hogy bárki szeretne érvényes bankkártya nélkül maradni hirtelen? Kedves Tékozló Homár Csapat! Az augusztus 2-ai Erste Joker hitelkártyás bejegyzés…..
clivis 2017.09.13 06:58:03
@PITTA: Nekem eleve ezt az opciót küldték e-mailben és postán, semmit nem kellett tennem. Tegnap még Joker volt, ma meg Max. Még kukacoskodni sem kellett...
Én még nem voltam olyan szabadréti koncerten, ahol ne lett volna óriási buli a kapukon kívül is, pedig már 1990-ben ott álltam sorban a keskeny réshez az MTK stadion falánál, ahonnan csodálatos rálátás nyílt a színpadra és David Bowie-ra hátulról. A rendezők persze…..
clivis 2014.10.01 20:24:23
@oszt jónapot: "Azt is lehet, hogy kifizetik a közterületet, ameddig a hang elhallatszik." - Akkor fizethetnének elég messzire, mert az éjszakai bulik nagy része Kispesten is hallatszik, aludni se nagyon lehet tőle...
clivis 2014.10.01 20:30:04
@MrZed001: Légy erős, nem csak a sziget ilyen. Én egyész nyáron, májustól-októberig szinte minden péntek-szombat éjjel hallgatom (mert aludni nem lehet tőle) a Parkot. Néha a Riót. Kispesten. (A ZP-t már nem, mert hál'Istennek bezárt, a Track pedig kevésbé hallatszik, és nincs éjszakai bulija.) Qrva messze van pedig... úgyhogy egyetértek, különösen az utolsó bekezdéssel.
clivis 2014.10.01 20:31:24
Egy cím szóljon arról, amiről szó lesz. Hát ez most ilyen. A tartalmat meg elintézhetném azzal a divatos megállapítással, hogy imperialista (bocsánat: kommunista (bocsánat: globálkapitalista (ami amúgy nagyjából az imperialista))) csökevény, ami egykor jó volt, mára elavult.…..
Több minden miatt is különleges volt a tegnapi este. Először is soha nem gondoltam volna, hogy egyetértőleg meg fogom osztani Trutyi egyik bejegyzését a Facebook-on, de most, még a műsor legeleje alatt, ez is meg történt. Pár mondat belőle: A labdarúgó válogatottunk sem a…..
clivis 2013.05.19 13:27:39
@Fedor: Nem ironikus az a félmondat, hanem ostoba és felesleges. Sebaj, ez a mai "blog-közvélemény" reflexe, már megszoktam. De azért rohadt fárasztó lehet minden témához kínnal-keservvel keresgélni egy fideszezést, orbánozást vagy hasonlót...
Álmomban miniszterelnök voltam. Mondhatnám, hogy soha többé ilyen rémálmot, de nem teszem, mert nem is volt olyan szörnyű, ugyanis teljesen életidegennek tűnt. Nem tömtem a haverjaim zsebét állami megrendelésekkel, nem kuszáltam össze az Alkotmányt, sőt, még a gazdaságpolitikát…..
clivis 2013.04.22 06:59:08
@Baldrick68: Ha lettél volna valaha templomban (persze főleg katolikusban), tudnád, hogy egy ilyen felajánlásnak semmi köze a vezető körüli "vallásos áhitathoz"... Egyszerűen egy katolikus szokás, szinte minden misét felajánlanak valakiért. Olvass vissza négyet (Flúgatlan)! Egyébként Fletó rajongóihoz mit szólsz?
clivis 2013.04.23 06:58:56
@Baldrick68: 1. Nem. Nem hiányoztam. 2. Szerencsére nem vagyok a "haverod". "Kishaver" meg aztán végképp nem 3. Lehet. Összeszámolhatjuk, ha gondolod. Sőt, meg is vitathatjuk a katolikus liturgia fajtáit, részeit, azok szerepét, jelentését, formáját stb. Ja, és nem vicc. 4. Az általad említett "vallásos áhitat" egyébként nekem sem szimpatikus, de ez a célszemélytől teljesen független, nagyjából minden megosztó személyiség (gy.k. vagy nagyon szereti valaki, vagy gyűlöli) kap ebből is, meg a pocskondiázásból is. Ódákat meg pl. a "rendszeresen bérmálkozó" Gyurcsányhoz is írtak már elegen, abból mégsem lett ekkora hiszti... 5. Én több politikusról is láttam már hasonló, szándékosan provokatív fotót, kér túlragozni. Egyébként lásd fentebb. (Jut eszembe: épp az ominózus fotó kapcsán mondta Verebes anno a Heti hetesben: neki is csókolták meg úgy a kezét, hogy nem sikerült elrántania...) 6. Szerintem sem. De ez a mostani műfelháborodás sem az. A többit leírták mások...
clivis 2013.04.23 07:22:36
@clivis: kér=kár. Bocs.
Fotó: Intzoglu István Nohát véget ért a Városnegyed-bajnokság, az Urbanista és az Ottontérkép két hónapig tartó játéka, megvan Budapest 2012-es városnegyedbajnoka! A négyes döntő végeredménye (zárójelben a leadott lájkok száma): 4. Németvölgy (241) 3.…..
Ebben a sorozatban írtunk már Londonról, Lisszabonról, Dublinról és Amszerdamról, mindegyikben arra adtunk tippet, hogy miként lehet egy világvárost fillérekből, rövid idő alatt megismerni. Ez a rész azonban rendhagyó lesz, a szöveg most ugyanis csak kiegészítő, és inkább…..
clivis 2011.08.10 14:43:06
@Joel Teitelbaum: Konkrétan sehogy, napon belül 81 000 Ft körül van az út, A 27 ezres akciós jegy feltétele a szokásos szombat éjszakai kint tartózkodás (de decemberig már így sem ad ilyen olcsó jegyet)... Tényleg inkább a vonat + szállás jöhetne szóba.
Egy tegnapi Tények-riportról ugrott be: hát tényleg, ezekkel a villogókkal mindig bajom volt. Egyszer így, egyszer úgy jeleznek, nem egyszer időjárástól függetlenül. Képzeljünk el szép, tiszta eget, kéket, ahogy azt képzelni kell, és most nézzünk a túloldalra: olyan…..
Hiába jó terepe a blogírás a füstölgésnek meg dühöngésnek, de azért szeretnék kiábrándítani mindenkit, aki félreértésben van: kifejezetten szeretem, ha olajozottan mennek a dolgok, ha nem basznak ki velem, és ha nem kell kritizálni. Ja, és ha…..
clivis 2011.07.16 11:13:08
@vuvuzelafan: Momentán a 148-asról kényelmes átszállási lehetőség van több helyen is a metróhoz menő buszokra-villamosokra (pl. Nagykőrösi út: 66, 66E, 84E, 89E, 94E, 123, V3, V52), úgyhogy elég nagy botorságnak tűnik a Wekerletelepen keresztül kimenni KöKire, aztán onnan meghosszabbítani a járatot a Határ úthoz. A wekerlei szakaszt pedig nem volna célszerű elterelni, szükség van rá. Ebben kivételesen igaza lehet a BKV-nak...
Míg a reptereket városokról vagy híres egyéniségekről szokták elnevezni, addig a fel- és leszálláshoz használt pályákat a Föld északi mágneses pólus alapján nevezik el.     A merevszárnyú repülőgépeknek az a legjobb, ha fel- és leszállás közben szembe fúj a…..
clivis 2011.05.08 19:01:59
@the_lonewolf: OFF: Azért ezt a "semmi kapcsolata nem volt" mondatot gondold át még egyszer, esetleg olvass utána kicsit, mielőtt hü... oppardon: marhaságokat irkálsz :)
Mondjuk, ha már átnevezés, Bartóknak én is jobban örültem volna, meg róla külföldön is tudják, hogy magyar volt. Lisztről meg, úgy tűnik, itthon se. Sajnos idén nem Bartók-jubileum van...
Halastou elrontotta a mókát, most ki fogja így azt hinni, hogy a "díjnullázó" a legolcsóbb csomag a Raiffeisennél?Emlékeztek a reklámra, amikor 3 csaj mindenre rápecsétel egy nullást, hogy "miért nem nulla forint"? Ez harangozta be a Raiffeisen Bank díjnullázó…..
T. Sz.! Értesítem, hogy fia történelemórán használta a mobiltelefonját, s utána viccesnek tűnő megjegyzést tett, ezért osztályfőnöki figyelmeztetést kapott. Történelemórán (ami egyébként osztályfőnöki óra lett volna, csak mivel a két tanár személye egy volt, így volt gyakran átfedés és tripla…..
clivis 2010.11.06 18:18:07
@Nicholas Flamel: Erdélyben jártál-e valaha? Erdélyi magyar embert hallottál-e magyarul beszélni valaha? Nekem több erdélyi származású kollégám van, élőbeszédben is használják. Az "s"-t is, meg sok egyéb, itt Budapesten szokatlan szót, szórendet, kifejezést. Lőjem-e főbe őket? Vagy csak mondjam meg nekik, hogy szerinted szánalmasak? Vagy te vagy az?
Biztosan hallottál róla Kölcsey Ferenc  sírhelye környékén is csónak alakúak a sírjelek. Hiszen a kereszténység olyan, mint a ruszki kommunizmus, idegen a magyarságtól. (Valláskritika Virtuson is olvasható) Mifelénk a szatmári vidéken gyerekkoromban nem nagyon volt divat a  világuralomra törő…..
Lehet, hogy az én figyelmemet kerüli el, de a mese, mint műfaj gyakorlatilag teljesen eltűnt a TV-ből. Nyilván én is kinőttem abból a korból, amikor a médiafigyelés szokásaim csupán a Hoo-Hoo-Hoo Nagy Horgászra korlátozódtak. Bár badarságnak tartom, hogy a mese csak a gyerekeknek…..
clivis 2010.06.09 20:04:28
@pdstudio.info: Mézga: szombat-vasárnap este 7 óra körül, a Magyar népmesék most épp a Minimaxon megy orrba-farba (na honnan az idézet? :) ), de nemrég még az m1-en vagy a Dunán is találkoztam vele. www.port.hu
clivis 2010.06.09 20:05:35
@clivis: Bocs: Mézgáék az m2-n laknak.
clivis 2010.06.10 05:56:33
@Starlark: Sajnos igazad van, bár a Cimbora nem feltétlenül az aktualitása miatt volt jó.
Egyébként a rádiós ifjúsági műsorok is megszűntek, pedig volt belőlük annak idején bőven: Nyitnikék, Fonóka, egy csomó direkt gyerekeknek szóló tudományos-ismeretterjesztő program, Iskolarádió (jó, ez utóbbi ma már fura lenne...) Kár értük.
Ilyenre még nem volt példa: a Népszabadság szerint a Fidesz-KDNP – ahogy erről Orbán Viktor már korábban is beszélt - mindössze a határidő lejárta előtt pár nappal kívánja megnevezni jelöltjét a köztársasági elnöki posztra. Miközben korábban – emlékezzünk csak…..
clivis 2010.06.02 19:36:56
@tölgyes: Bocsánat, hogy a csapos közbeszól: NDSz-ügyben (talán emlékszik - Pozsgay népi-nemzeti-demokrata pártkísérlete volt ez az 1994-es választásra) azért emlékszem mutyikra, sőt, az egyiket (pár millió forint értékben) a családom bőrén volt alkalmam megtapasztalni... Röviden: Ha véletlenül Pozsgay szóba kerülne elnökként, annak NAGYON nem örülnék...
Tabáni István lett Magyarország második Csillaga, így nagybetűvel, mert ugye a tehetségkutatót, amin elindult így hívják. A 31 éves budapesti teremőr (a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban dolgozik) annak ellenére (vagy éppen azért, ki tudja) végzett az első helyet, hogy a…..
clivis 2009.12.20 10:28:15
@Hattory Hanzo: Miért ne érne? Csak nem biztos, hogy patent, amit válaszként kap.
clivis 2009.12.20 10:30:59
@Aryo: Persze, ez is igaz, de aki úgy él meg egy szakmából, hogy azt nem tanulta ki, azt már régen is kontárnak hívták, nem profinak... Köznspi értelemben pedig azért használható a szó a magasabb minőség jelölésére is. Nemkem ez (is) volt a szándékom.
clivis 2009.12.20 10:58:30
@antars: Ott a pont... Kivéve persze magával az előadóval, mert ő elhiszi, szegény, hogy ez tényleg ÍGY jó, hogy ő mindenben a legjobb, stb. És ez független stílustól, műsortól és előadótól.
Előre bocsátom: minden tisztelem a négy évszakos kerékpárosoké, és nem bánom, sőt, támogatom a kerékpárutak építését, a parkolók kárára is. Ellenben ha már megépült, akkor legyenek szívesek használni, és nem jópofa opciónak tekinteni.   Érdekes és számomra…..