Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megsem

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban körülbelül minden a Szürke ötven árnyalata című filmről szól (de azért él a remény, hogy ez is csak múló hóbort és mint ilyen túlélhető), a pletykák pedig arról szólnak, hogy a szenvedélyes viszonyba bonyolódó két főszereplőt alakító színész,…..
megsem 2015.02.17 04:54:37
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Jajjj, annyira unalmas mar ez a helyesiras-hiszti! Aki nem tud tokeletesen helyesirni, annak mar nem is lehetnek ertekes gondolatai??? Olyan kiabrandito, hogy elolvasok egy cikket, tovabbgorgetek a hozzaszolasokhoz, hatha valaki hozzatesz meg valami erdekeset, erre ilyen totalisan lehangolo komment jelenik meg. Tortenetesen en eleg jol irok magyarul - bar te nyilvan temerdek hibat talalsz majd a gondolataimban - de ez az blogbejegyzes szamomra sokkal erdekesebb volt annal, hogy csakis a benne ejtett helyesirasi es/vagy nyelvhelyessegi hibakra osszpontositsak. Nem eloremutato a kommented. Miert nem vagy kepes ertekelni inkabb a bejegyzes tartalmat... ha mar egyszer elolvastad?
Határátkelő Egy ártatlan világ 2015.02.05 06:39:00
Ha legutóbb a skóciai Shetlandre azt írtam, hogy a világ vége, akkor most mit kellene írnom Vanuaturól? Nem is írok semmit, szerencsére megtette ezt helyettem Ferenc, aki korábban már küldött egy posztot luxemburgi és új-kaledóniai kalandjairól, de ami most jön, olyan még nem…..
megsem 2015.02.06 04:40:18
Vanuatu allatjo hely, olyannyira, hogy oda is koltoztunk tavaly fel evre. Elotte harom alkalommal toltottunk ott 1-1 honapot nyaralaskeppen, es annyira beleszerettunk az erintetlensegebe, hogy ugy gondoltuk, ide feltetlenul vissza kell jonnunk.

Mert tetszett:

- hogy van meg olyan hely, ahol az emberek nyiltak, oszintek, boldogok, elegedettek,
- hogy kamasz gyerekeink hetekre letettek az elektronikus eszkozeiket, es a bennszulott gyerekekkel rohangaltak egesz nap,
- hogy az ott elo emberek (europai szemmel mert) "szegenyseguk" ellenere is ugy erzik, hogy megvan mindenuk,
- mert barmit megkaptunk a helyi supermarketben ami a civilizalt, nyugati enunknek hianyzott... (minosegi! husok, gourmet sajtok, fuszerek szeles valaszteka, francia peksutemenyek, tortak, a vilagon mindenhol forgalmazott markak igen nagy valasztekban!)

Vanuatu masik oldala - ugy erzem - kimaradt az irasbol. Szoval rengeteg ausztral, francia, amerikai (hogy csak a legnagyobb szamban erkezozek emlitsem) letelepedo van itt az utobbi 20-30 evben, ennek koszonhetoen az infrastruktura elkepeszto mertekben fejlodik. Van mar plaza, multiplex mozival, rengeteg uzlettel, neves markakkal, az internet gyors es megbizhato, a hazak legkondicionaltak, es minden igenyt kielegitenek, a turistak szama pedig elkepesztoen sok, ami egy szines, zajos nyuzsgo forgatagga varazsolja a fovarost Port Vilat. Termeszetesen a szaporodo turistak es letelepedok kenyelmet egyre tobb szolgaltatas, es vallalkozas igyekszik kielegiteni... igen, van pl. McDonalds is! :)

A masik oldalon azonban - erre Ferenc is kitert - az ott elok nem igen kernek ebbol, boldogan elnek az apro falvaikban, palmatetos hazaikban. Azonban a megelhetesuk erdekeben egyre tobben vallalnak munkat a falun kivul - es ezzel ohatatlanul megkezdodik a varosiasodasuk.

Osszegezve tehat, Vanuatu (Port Vila) nehany eve eroteljesen elindult az urbanizacio utjan, azonban aki igazan erintetlen videkre vagyik, az a kulso szigeteken meg megtalalja... (mi talalkoztunk pl. taxisoforrel, aki mindennap egy masik kis szigetrol - 82 van belole, de nem mindegyik lakott - repul at dolgozni Port Vilaba... Ferencnek valoszinuleg az o repjegykoltsegebe kellett beszallnia a 8000-es taxikoltseggel:) )

Mi ugy ereztuk/erezzuk, hogy az ott toltott ido alatt nekunk - de foleg a gyerekeinknek - jocskan megvaltozott az ertekiteletu(n)k. Mas dolgok lettek fontosak, a hangsulyok athelyezodtek. Es ez nagyon jol jott nekik igy a kamaszkor kezdeten!
Az információs posztok sorában nemrégiben vettük sorra, mi mindenre érdemes figyelni, ha Ausztráliában szeretnénk folytatni az életünk. Akkor többen kifogásoltátok (jogosan, teszem hozzá), hogy a vízumrendszert nem sikerült elég bőven kifejteni. Ehhez jött most egy kiegészítés…..
megsem 2014.12.08 16:48:26
@adg [Au, Darwin]: nem kell rendelkezz lakcimkartyaval, barhol kerdezik - hivatalos helyen - bemondasra elfogadjak. nem kell magaddal cipelned ilyen kozuzemi szamlakat meg ilyesmit, csak a palyafutasod legelejen (bankszamla-nyitaskor stb...) szoval, eleg rugalmasak azt hiszem... vagy naivak? nem emlekszem, hogy ebbol barmikor is visszaeles lett volna.
kisrigók zenélődoboz 2014.10.17 14:32:06
"zenélő dobozt szeretnék nagyon!", mondogatta, "kinyitják, és akkor zenél..." lányom olyan maga is gyakran mint egy csukott zenélődoboz. tudom, hogy zenélne, ha ki lehetne nyitni, csak nem mindig lehet. a fiam meg egy fecsegődoboz, és nyitva. tegnap este mondta, hogy visszamegy a…..
megsem 2014.10.18 18:09:27
Ma se dugunk Vidéki retro 2014.09.15 04:47:25
Nagyon rég voltam otthon. Mármint anyáméknál Egerben. Még nyaralás előtt asszem. 12 éve nem lakom ott, úgyhogy már egy kicsit idegen az egész. Minden olyan kicsi. Kicsi a lakás, az a tipikus panellakás, amiben a korombeliek nagy része felnőtt. Hogy az istenbe' fértünk el itt? Hogy…..
megsem 2014.09.18 00:59:54
@50shames: allatjok a tortenetek, en mindig alig varom, hogy megjelenjen a kovetkezo! ... es a megtekintesek szamat elnezve, vagyunk meg igy egy paran ... ! ekkora olvasottsagba meg belefer az a nehany suttyo, akik kb. leragadtak a 42 ertelmezesenel...:)
kisrigók mit akarok ezzel? 2014.09.10 14:07:55
mit akarok? elképzelhetővé tenni, hogy milyenek a hétköznapok egy családban, ahová örökbefogadott gyerekek érkeznek, nem csecsemők, nem tipegők, okos, nagy óvódások. kinek szól?  annak a többezer nőnek és férfinak, akik gyerekre várnak, akik már elképzelték magukat egy…..
Verrasztó Dávid egy 26 éves, az életét a sportnak szentelő fiatalember, aki 2003 óta versenyzik és igyekszik sokat tenni önmagáért, a sporttársaiért és az országáért. A nevét nem sokat lehetett hallani, holott számos nemzetközi versenyen is részt vett, ahonnan egyre több…..
megsem 2014.08.26 09:45:30
@an-dee: ha mar igy megszolitottal, csekkold mar legyszi megegyszer, milyen forrast linkeltem! De amugy tokmindegy... fegyelmi ugy lett belole, ugyhogy akar az uszoszovetseg honlapjat is linkelhettem volna..
Tajekozodj! En is azt tettem!
Az igazság az, hogy el tudom képzelni mennyire nehéz lehet egy autista kisgyerek szülőjével beszélgetni annak, aki nem ismeri a problémát. Sokan zavarban vannak, sokan segíteni szeretnének, ezért néha olyan dolgokat mondanak, amivel akaratlanul is megbánthatják a másikat, de vannak…..
megsem 2014.05.02 03:14:02
Sziasztok, regota kovetem a blogot, es viszonylag sokat kutatok a temaban. (innen is elismeresem nektek, akik tollat ragadtok es papirra vetitek a mindennapi oromeiteket vagy banataitokat.)

a listat is olvastam mar korabban, es teljes mertekben el tudom fogadni, meg tudom erteni.

egyetlen pontjat magyarazzatok meg, kerlek: a 36-ost.

ezzel mi a gond pontosan? az, hogy a hozzanemertok/tapintatlanok csupan azzal azonositjak az autizmust, hogy van nehany kepesseg, amivel kimagaslik az autista a tobbi ember kozul? vagy onmagaban az egesz mondat banto az autistakra/szuleikre?

... en ugy gondolom, hogy egy ilyen vagy hasonlo megjegyzessel valaki pont arra akar ramutatni, hogy a nyilvanvalo nehezsegek mellett vannak olyan dolgok, amik fantasztikusan jol mukodnek egy autizmussal elonel.

kerlek, javitsatok ki, ha tevedek, es banto vagy nem kivant az ilyen megjegyzes.

Az en gyerekeim integralt iskolaba jarnak, es amellett, hogy teljesen termeszetes szamukra
hogy kulonbozo borszinu, testi vagy ertelmi fogyatekossaggal elo gyerekek veszik oket korul, eleg sokat beszelgetunk itthon hasonlo temakrol (is).

en azt szoktam nekik mondani George-rol - aki egy autizmussal elo kisfiu - hogy olyan nagyon gazdag a belso vilaga, hogy mar nem marad hely befogadni a kivulrol erkezo ingereket... es hogy mindemellett George-nak rendkivuli kepessegei vannak bizonyos teruleteken.

... de most elbizonytalanodtam... lehet, hogy ezzel valami bantot mondtam?

mindenesetre a gyerekeim az eddigi "nem ertjuk George-ot, de elfogadjuk" allapotbol eljutottak odaig, hogy csatlakoznak hozza iskolaba menet, csak setalva mellette, nem megzavarva az o belso vilagat. George ezt neha meghalalja nekik azzal, hogy hagyja magat bevonni bizonyos jatekokba.
megsem 2014.05.02 14:03:26
@sEm: koszonom szepen, igy mar tisztabb!
Szavaztunk Canberrában, a Magyar Nagykövetségen! Egyszerűnek hangzik, de azért voltak buktatói a folyamatnak. Tapasztalatunk szerint sajnos nem volt éppen támogató a rendszer a külföldi szavazásra. Nem is célunk ezt részletezni, csupán a személyes blogunkban a saját élményünket…..
megsem 2014.04.09 11:12:29
@AtoZ: Nem, valoban nem olvasom a blogot, az indexrol kattintottam, es pont a szavazas miatt.

a kommentem ennek az egy cikknek szolt, a hattereteket nem ismerem, es sajnos nem is volt idom most elolvasni.

Termeszetesen engem egyaltalan nem zavar hogy valaki szavaz-e vagy nem kulfoldrol, igazabol kozom sincs hozza, es valojaban nem is nagyon erdekel.

a kommentem oka, hogy - epp a szavazas kapcsan - barati korben felvetodott a kerdes, hogy vajon nekunk kulfoldon (amugy szinten ausztraliaban) eloknek mennyire van jogunk befolyasolni az otthoni politikai/gazdasagi/tarsadalmi... etc. helyzetet, ha nem tartozkodunk otthon.

Vegul aztan abban maradtunk, hogy az, aki turistakent van kulfoldon, vagy legalabbis csak nehany evre tervez, esetleg haza, cege, fuggosegei vannak otthon, annak igenis kotelessege (de legalabbis joga) elmenni szavazni...

Mas kerdes, hogy aki mar otthon felszamolt mindent, evek ota kulfoldon el, netan nem is tervez hazamenni az elkovetkezo evekben, az velemenyem szerint ne akarja befolyasolni az otthoni helyzetet. En ez utobbi csoportba tartozom, sot, az itt eltoltott evek alatt szamomra teljesen mas megvilagitasba kerult a politika. a masik ok, hogy sajnos a magyaroszagi politikai elet szereploi nem nyujtanak olyan alternativat, amit a mostani eszemmel/korulmenyeimmel/gondolkodasommal magameva tudnek tenni.

te/ti - mint ahogy irod is - az elso csoportba tartoztok, tehat nem kerdojelezem meg a szavazataitok jogossagat, az elozo kommentem csupan folyomanya volt a fentebb emlitett barati beszelgetesnek.
udv:)
megsem 2014.04.09 11:59:16
Subba Kell: Buksi, az aranyhal 2014.04.03 11:34:54
Ő a hasadt személyiségű Buksi, aki simiért puncsol és visszajön, ha eldobják. Awwww, kis uszonyaival már! Amúgy laza, mint állat B)..
Elképesztő utazásra indulunk ma, melynek két fő állomása Luxemburg és Új-Kaledónia. Hogy a kettőt mi köti össze, az kiderül Ferenc történetéből, aki szerencsére képeket is küldött. Új-Kaledónia „2012 augusztusában járunk, ekkor hagytam el Magyarországot. Egész…..
megsem 2014.03.26 10:04:41
@Ferike333: ha vanuatun jarsz, nezz be hozzank! :)
Ezt a játékot Szera indította útjára, azzal a kedves gondolattal, hogy így kicsit jobban megismerjük egymást és megtudjuk kit is rejtenek a blogok, melyeket oly sokan meglátogatunk. :) Engem Hegyvári Zoltán, a Húsimádó blog szerzője hívott meg a játékra, amit szívesen…..
megsem 2014.03.18 12:16:39
Amikor egy cégnél a rendszeresen használt rövidítéseket ismertették a friss belépőkkel, az egyik kolléga így foglalta össze a hallottakat: „Mondj három betűt, azt’ minden el van intézve!” – sokszor valóban a tudományosság és a hozzáértés látszatát adja az embernek, ha…..
Csemeték szexuális felvilágosítása nálunk adhoc-jellegű. Olvastam azon szakkönyvek idevonatkozó tételeit, mely szerint a gyerek szintjének megfelelő válaszokat adjunk az általa feltett kérdésre. Én is ezt az elvet vallom. Ne bonyolítsuk túl, ne adjuk elő az ötévesnek a Káma…..
AnyaMama Egészséges uzsi 2013.08.13 07:01:00
Ha már múltkor is a sulikezdést emlegettük fel, akkor most sem távolodunk túlságosan távolra ettől a témától, most éppen az étkezések kapcsán. Ha minden igaz a tanév folyamán (januártól fokozatosan) ugye változnak a közétkeztetés előírásai. Hát őszintén szólva…..
megsem 2013.08.13 12:52:34
pakolunk... mar 8 eve! es minden nap arrol szolnak az esteink vagy a reggeleink, hogy "jajj, mi legyen a lunchbox-ban?" ami csomagolhato, ami finom, ami taplalo, ami egeszseges, ami nem romlik meg egesz nap... stb.

es kell valami morning tea-re, valami lunch-re es meg afternoon tea-re is csomagolnom kell...

nalunk a szendvics, zoldseg, gyumolcs + valami apro edesseg kombo valt be, de epp most vettem ki a sutobol egy adag kalacsot, amit csakis azert sutottem, hogy legyen a gyerekeknek holnap mit csomagolnom...

mas kerdes, hogy altalaban olyat keszitek, amirol tudom, hogy szeretik, es szerencsere eleg tudatosan etkeznek, de egyszeruen nem jo dolog eveken keresztul egy doboz adta lehetosegeken belul megoldani a gyerek egesz napi etkezteteset.

epp ezert a foetkezes nalunk eltolodott vacsorara, ilyenkor eszunk fott etelt, ilyenkor ul le a csalad, ez az idoszak csak rolunk szol. nem veszunk fel telefont, nem kelunk fel az asztaltol, es nem vonja el semmi mas a figyelmunket, csak egyutt vagyunk, jol erezzuk magunkat, beszelgetunk, eszunk.

visszaterve a lunchbox-okra: itt nalunk azert elegge be vannak rendezkedve erre a rendszerre, igy azt hiszem, joval tobb specifikusan lunchbox-ba valo csomagolas, kiszereles, megoldas van forgalomban, mint mashol. (kezdve a kulonbozo meretu - futheto, hutheto - dobozoktol, egeszen a lunchbox-barat meretu (egy nagycsomagban tobb kulon csomagolt) keksz, gyumolcs, gabonapehely stb.)

es hogy osszegezzem is a fentieket: sokkal kenyelmesebb lenne, ha nem kellene heti ot napot azon agyalnom, hogy ket gyereknek egesz napra valo ennivalo-csomagot allitsak ossze, viszont tuti nem ennek meg, amit kozpontilag kapnanak.

de tudom a megoldast is: egy olyan iskola bufe, ahol egeszseges eteleket arulnak, es ahol mondjuk elozo este - ha eppen nincs a hutoben semmi olyan, amit csomagolhatnek - online rendelhetnek es fizethetnek a masnapi ennivaloert. (igy kozosen a gyerekekkel kivalaszthatnank azt, amit szeretnek, es nekem is lenne egy "b-terv", ha nem megoldott a masnapi kaja.

altalaban nem vagyok ennyire grafoman... de mint irtam, a kalacsot epp most vettem ki a sutobol, ugyhogy idomilliomos vagyok igy hajnali 1 tajban... :)
Magyarországon ritkán olvasni Új-Zélandról, s akkor sem a politika kapcsán. Legutóbb a melegházasság-téma, valamint egy magyar származású képviselőjelölt miatt merült fel az új-zélandi politikai kultúra az itthoni médiában. Most szintén egy ebből a szempontból érdekes…..
megsem 2013.05.08 14:10:55
@chabusch: a magyar parlament ugyeit nem nagyon ismerem, de azt hiszem hogy az uj-zelandi esetben nem konkretan a "reszegeskedes" volt az alapveto problema, hanem, hogy a kepviselo "hivatali hatalmaval visszaelve" megfenyegette a pincert, hogy kirugatja... (tudjatok, mert neki "megvan a hatalma hozza")
asszem, ez verte ki a biztositekot.

amugy igen, igy valahogy kellene eljarni a mutyizokkal is!
megsem 2013.05.12 13:43:33
Lemondott.

nz.news.yahoo.com/a/-/top-stories/17117237/aaron-gilmore-to-resign-from-parliament/

Amugy volt neki mar neki vaj a fejen regebbrol is. Ez az utolso eset mar kiverte a biztositekot es a sajto, a miniszterelnok es sajat partjanak nyomasara lemondott. Az elmult heten sok cikk latott napvilagot az uj-zeland-i ujsagokban Aaron Gilmore-rol. 2010-ben tobbek kozott felszolitottak, hogy az oneletrajzabol toroljon olyan penzugyi vegzetsegeket, amelyekkel igazabol nem is rendelkezett. Kesobb nehany mas kepviselovel Wellington kozeleben vasaroltak (bereltek) ingatlant, amelyet bar kepviseloi fogadoirodakent az allam penzen uzemeltettek, de valojaban magamcelra hasznaltak - megkarositva ezzel az adofizetoket. Akkor meg tulelte, de "addig jar a korso a kutra..". Magyarorszagon pont az a baj, hogy az egesz politikai rendszert belulrol emeszti a korrupcio...szoval nalunk ilyen a kovetkezo 50 evben (optimista esetben) nem fog elofordulni.
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
megsem 2012.11.21 11:28:49
@Dr. Furia: Öreg! Feldobtad a mai estémet ...itt Új-Zélandon.. :)
Lassan ebben a blogba is csak a kommentek miatt erdemes benézni...és nézni aki bénázni.
Geekblog Iron Sky 2012.05.25 07:30:00
Nácik a Holdon! Nácik a Holdon! Amikor 2018-ban az Egyesült Államok meg nem nevezett (de Sarah Palin-re nem véletlenül hasonlító) elnöke úgy dönt, hogy kampányígéretéhez híven (Black to the Moon, értik, ugye?) egy űrhajót indít a Holdra. Az újraválasztás mellett azonban az…..
Nézegettem a blog Facebookos rajongóinak listáját... mármint így végigpörgettem a fotókat. Elgondolkodtam, hogy vajon ki miért járhat ide a blogra. A követők egy része - gondolom- megnézi a szép képeket, meghallgatja a Zenemegeket, csupán jól érzi itt magát... gondolom egy…..
megsem 2011.07.01 12:10:48
Hivatalosan is bejelentették, hogy gyártósorra kerül a négyajtós Bugatti 16C Galibier, melynek sorsa 2009-óta ad témát a szakpletykáknak. A Veyron alapjaira épített 1000 lóerős rém 3 másodperc alatt gyorsul 100-ra (illetve 60 mérföldes sebességre), két összeépített V8-as…..
Amikor a két cica meglepte a Blog.hu-t egy fahéjas-vaníliás tejtortával, főzőcskéző macskanőknek képzeltük el őket, akik egy szál vörösboros pohárban naphosszat habarnak, gyúrnak, és konfitálnak a férfi felhasználók legnagyobb örömére. Aztán persze kiderült, hogy a…..
A következő évben várhatóan piacra kerülnek az első olyan gyógyszerek, amelyek a cisztás fibrózisnak nem csak a tüneteit kezelik, hanem a probléma gyökerét szüntetik meg. A tesztelések során napi két tabletta a legyengült állapotban lévő emberek tüdejének egészségi…..