Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pHérték

0 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vatikánban felszállt a kénes, néhol szalontüdős füst. A svájci gárdistának öltözött, átfésült sisakú Pajor Tamás közölte a jó hírt a média képviselőivel. „Megvan az első magyar pápa, halleluja! Ünnepeljük együtt Németh Sándort, azaz MLM. Alexandroszt, az első…..
pHérték 2013.03.10 08:57:25
@Vicc Elek: Minden nacionalista gyűlöli a más nemzethez tartozót, pláne ha az nacionalista! (Ez az igazi gond a rossz értelemben vett nacionalistákkal.) :)
pHérték 2013.03.11 08:10:37
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Nincs olyan nap, hogy ne végeznének ki, vagy terrorizálnának védtelen magyarokat (és védtelen egyéb nemzetiségű embereket is). Az agresszió nációtól független jelenség. De ha már listát kértél, írok egyet, amiből talán látszik, hova vezetett a nagy befogadás. Oda, hogy nemzetünk tagjai a Horváth Tibik, a Tóth Lacik, a Német Erzsik, az Orosz Anikók, a Görög Nórák, a Török Ádámok, a Lengyel Sanyik, a Székely Tibik, a Kun Zsoltok és a Besenyő Pistik. :)
pHérték 2013.03.11 09:52:03
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Ejnye no! Hát mióta zavarja egy jobbikost a "dicső régmúlt" emlegetése? Tán még az árpádsávos zászlót is idejét múltnak tekintitek egyszer?! Nem szerencsés ám a szelektív emlékezet! A Horváth Tibik és társaik pedig épphogy nem a múlthoz, hanem nagyon is a jelenhez tartoznak.
És az "édes bogaramozás" se szerencsés. Az ember nem válogathatja meg se a rokonait, se azokat, akikkel egy nemzethez, egy fajhoz (emberiség) tartozik. Nagy a világ, elférünk benne mindannyian békében, főleg ha nem piszkálódunk.
Örülünk, Vincent? Nevem: Senki 2012.09.20 15:56:15
Lelkesítő olvasmányra bukkantunk ezekben a pillanatokban. Illetve csak olvasmányrészletre, állítólag a Magyarországon világhírű filozófus, név szerint Lánczi András a Heti Válasz nevű hetiválaszban mondanivaló híján velünk foglalkozik: "Ki az a Vincent? A névtelenek senkik…..
pHérték 2012.09.21 08:55:07
pHérték 2012.09.21 12:18:20
@ijontichy: Hol látsz te itt úriemberrt? Úriember a blogszférában engem már lenyomozott, hogy legalább én ne legyek névtelen senki...
pHérték 2012.09.21 13:26:24
@maroz: Ha viszont bátran és nyiltan az "illetőhöz" fordulnál a kérdéseiddel, akkor nem kéne alattomos eszközökhöz folyamodnod.
Névtelen senkiként.
Különben hízelgőnek is tarthatnám a személyem iránti érdeklődésedet, ha nem rosszindulat motiválná. Szóval nem örülünk, Vincent!
(És még valami, ha már ennyire bököm a csőrödet: én mindenkor törekszem arra, hogy az ismeretlenség szemtelenségre csábító csapdájába ne lépjek bele és ne személyeskedésre tereljem a szót. Mert ilyen egy "úriember a blogszférában".)
Már megint előkerült egy olyan alkotás, ami a keresztyén világban jelent meg és sérti a muszlimok vallási érzékenységét. Még emlékezhetünk a dániai esetre, amikor Mohamed prófétáról jelentek meg gúnyos karikatúrák. A muszlim világban az is viharos felháborodáshoz vezetett.…..
pHérték 2012.09.14 18:41:50
@erdelyik: Értem én amit mondasz, de a szégyennél mégiscsak erősebbnek kéne lennie a szülői szeretetnek. És erősebb is annál. (Annál is inkább, mivel a gyermek miatt érzett szégyen lényegében a szülő kudarca. Ezt pedig nem a gyereken kéne megtorolni.)A vallási parancsnál és a közösségi elvárásnál nem tud csak erősebb lenni.
pHérték 2012.09.15 08:50:18
D@erdelyik: Nem hinném, hogy nekem, itt (itthon), Európában felróható lenne, hogy európai értékrend szerint gondolkodom. Sőt szerintem az sem felróható, ha elvárom, hogy aki itt Európában kíván élni, vegye tudomásul az európai értékrendet és alkalmazkodjon hozzá.(Ne önbíráskodjon és egyebek.) Különös tekintettel arra, hogy (finoman szólva) tőlem se vennék jó néven, ha egy iszlám országban európaiként viselkednék (öltözködnék, szórakoznék, imádkoznék Jézushoz...) De az már mindennek a tetteje, hogy itt is ott is az iszlám fölfogáshoz alkalmazkodjon mindenki, különben vessen magára, ha halálra üldözik.
pHérték 2012.09.16 19:14:15
@erdelyik: Nem igaz, de mondhatnám azt, hogy nem érdekel mi zajlik a muszlim világban. Annál inkább érdekel, hogy mit művelnek a muszlimok itt, nálunk, a nyugati világban!
Elvileg mi nyugatiak annyira, de annyira bűnösök meg gonoszak vagyunk a szemükben (lásd Nagy Sátán), hogy nem is szabadna nekik nyugati, szellemi termékekek fogyasztani. Minek nézik a nyugati filmeket? Minek figyelik, hogy itt ki mit rajzol, ír, mond, beszél? Mi közük hozzá?
Arról, pedig, hogy "nekik már itt van otthon": aztán nekünk majd hol lesz otthon, ha itt is ott is a muszlim fölfogáshoz kell alkalmazkodni ahhoz, hogy ne robbantsanak föl?
 Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
pHérték 2012.08.25 10:58:52
@janegirl36: Sőt, ács! :) De igen, a világ fejlődik technikailag és minden ehhez igazodik. De már túlszabályozás van, az pedig elég fojtogató és ellehetetlenítő, ami az embereket a tehetetlenség érzésével tölti el. Ettől kétségbeesés, düh, harag szármaik ami nem visz jóra.
pHérték 2012.08.25 11:11:27
@Mafi: Szép gondolat, csakhogy a munkáltatók sem merő gonoszságból trükköznek: ezt tessék szem előtt tartani! Sőt, a szürke, vagy fekete jövedelem is szépen megtisztul az elköltésekor, hisz semmit se vehetsz belőle a boltban, hogy tekintélyes mértékben ne adóznál.
pHérték 2012.08.25 11:19:39
@rainbowmaker: Azért van tolerancia, mert a behajtó (állam) is tudja, hogy irreálisak az elvárásai. Reális, méltányos adóteher mellett lehet csak jogosan keménykedni.
És hogy mennyit tartok méltányosnak? Max 20%-ot, szőröstül-bőröstül. Ha a jó Isten gazdasági helyzettől függetlenül beérte a 10%-kal, az állam se legyen mohóbb. :) (Különben a 20%-os adó is, csak a rabszolgákra volt kivetve...)
Méltányos adóterhet nem érni meg elcsalni és amivel több marad a dógozónál, abból több szolgáltatást tud finanszírozni, amit most az államtól vár, mert jóformán csak létfentartásra való összeget hagynak a zsebében.
Most kívánhat csak igazán szebb jövőt magának a Jobbik: a radikális párt az elmúlt hónapokban elkövetett egy súlyos politikai hibát: elkezdett csak saját magával foglalkozni, a kisebb-nagyobb potentátok pedig sorra teregetik ki a szennyest egymás szavahihetőségéről,…..
pHérték 2012.08.07 16:00:55
@nookedli: Legalább... De tehetnénk feljebb is a mércét!
(Máskülönben szerintem nincs olyan ember, aki úgy gondolná, hogy mások kárára gazdagodott meg.)
pHérték 2012.08.07 16:15:44
@Szikamor: Azt hiszem nem volna ekkora az emberek csalódottsága, ha helyesen, nem a politikusokba vetnék a hitüket. Meggyőződésem, hogy eltúlozzák a politikusok szerepét, aztán, ha jön a realitás, rájuk haragszanak, nem magukra, hogy minek is gondolták, hogy a megváltót szavazták hatalomba?
Gyarló az ember, s ha gyarló ember kerül hatalomba, az nem enyhíteni szokott ezen, inkább súlyosbítani.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
pHérték 2012.07.19 07:47:32
@neoteny: Úgy van, kívül maradnak a gyilkosok, ebben egyet értünk. De abban nem, hogy az általad is idézett bibliai kijelentések hazugságok volnának. Pontosan azért ne fogjon fegyvert a gyilkos, hogy ne kelljen fegyver által vesznie! Ne öljön, hogy ne ölettessen meg! De ezt fölösleges is ragoznunk, hisz minden természeti, örök törvény ezt hangoztatja: ki mint vet úgy arat és a többi...
(Szóval óvatosan bánj a nekem szánt intéssel, mert: "Aki azért mást tanítasz, magadat nem tanítod-é?")
pHérték 2012.07.19 15:28:25
@neoteny: "Nem a bibliai kijelentések hazugságok, hanem az hogy az ószövetségi törvény ("aki embervért ont, annak vére ember által ontassék ki) "az újszövetségben megismétlődik" ("akik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniük")."

Különben ha FIGYELMESEN megnézed (egyszer már majd csak figyelmes leszel! :) ) a szöveg keresztutalásait rájössz, hogy tévedtél. A Máté 26/52-ben mondja ezt Jézus: "akik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniük." Keresztutalás becsillagozva, igehely: 1Mózes 9/6:"aki embervért ont, annak vére ember által ontassék ki."

Minden gúny, cinizmus nélkül mondom, hogy örülök annak, hogy olvasod a Bibliát! De tanuld meg olvasni is, mert a Szentírás önmagát magyarázza!
A magyar emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandák szinte teljes csendben, a közélettől és –érdektől távol eső zugokban, szépen lassan behálózzák Európát. A néha felbukkanó, sokkoló egyéni esetek ellenére az prostitúció és az emberkereskedelem ügyét azonban sem…..
pHérték 2012.07.06 17:01:09
@Csiken Disztroly: Ahogy John Adams mondta találóan: "Mindabból, amit eddig olvastam a kormányzás, az emberi élet és viselkedés történetéről, arra a következtetésre jutottam, hogy a nők viselkedése a legpontosabb barométer egy adott nemzet erkölcsiségének és erényességének a megállapításához. Amit azóta különböző nemzetekben megfigyeltem, megerősítette ezt az álláspontomat."
pHérték 2012.07.06 17:06:35
@Karipapa01: Szóval te merő szánaolmból és emberbaráti részvétből alkalmazol kurvákat, nem az önző vágyaid kiélése érdekében. Nehéz elhinni.
Ja, a kurva is pénzből él, ahogy a takarítónő is, mégis van köztük különbség.
Meg ilyen alapon a tolvaj is pénzből él, meg a kábítószerkereskedő is és sorolhatnám.
pHérték 2012.07.06 17:34:19
@Karipapa01: Engem a kurva nem bosszant, hanem elszomorít. Úgy gondolom, emberi méltóságát tekintve jobb, szebb sorsra lenne érdemes. Ahogyan téged is nemesebb életre tartanálak méltónak.

"egyedülálló vagyok, nincs szükségem állandó partnerre"
Ha nem lennél egyedül, nem lenne szükséged kurvára. Persze ez a könnyű (de nem igazán tisztességes) megoldás...

"Vigyázz! Ne pártolj a bűnhöz, noha azt a nyomorúságnál jobban szereted!"
(Nagy nyomorúságban lehetsz, ha venned kell azt, ami valójában nem eladó.)
Nívós szerzőtársam alaposan belemarkolt a darázsfészekbe minapi nyugdíjakkal foglalkozó cikkével. Mivel nekem is van mondanivalóm a témában, ezt most én is örömest megteszem. Egyszersmind reflektálni is szeretnék a sok száz hozzászólás között vissza-visszatérő…..
pHérték 2012.06.17 19:39:29
@szita szita péntek: Túlárazás nélkül is lehetne logikus... ;)
pHérték 2012.06.17 19:55:00
@knausz: Pláne, ha nyugdíjas...! (Ha már úgyis kilóg belőle az ülepe!)
pHérték 2012.06.17 20:14:16
@namivanmáritt: Bocsánat, de te most dicsekszel, vagy sajnáltatod magad?
Ennyi nyavalyát! Szép teljesítmény...
Zoon Politikon Kis magyar nácizmus 2012.06.15 20:34:00
Szokás mondani, hogy a magyar politika, és rajta keresztül a magyar társadalom végletekig megosztott, kompromisszumképtelen. Szokás hiányolni az alapvető értékek feletti konszenzust, hogy például nincs egységes történelem-, és társadalomszemléletünk, magyarságtudatunk.…..
Nívó Orbán és a középosztály 2012.02.07 23:37:00
Jó lenne tudni, hogy mely jövedelmi sávot tekinthetjük alsó-, közép- és felső osztálynak. Ez a kérdés azért lett most érdekes, hiszen a miniszterelnökünk a középosztályt helyezte tegnapi évértékelő beszéde középpontjába, miközben korábban leginkább szegényekre és…..
pHérték 2012.02.08 10:01:46
@Kivlov: De ők vannak kisebbségben! Választást meg többséggel lehet nyerni...
pHérték 2012.02.08 13:45:50
@Kivlov: Ezt is csak addig helyeselnéd, amíg magad el nem érnéd azt a bizonyos korhatárt. ;) Szóval nem az igazi az sem!
De ennek kapcsán azért nem árt végig gondolni, hogy az országot eltartó aktív réteg miért nem képes erőteljesebben és hatékonyabban érvényesíteni a társadalmi érdekeit? Hiába, ha megborul a (demográfiai stb.) egyensúly, akkor már minden korrigálási szándék suta.

(Amúgy meg a társadalmi felemelkedés mindig is több generációs vállalkozás volt és a "a gyerekemnek már jobb lesz, több lesz" szándék és igyekezet motorizálta. Ez is kiment a divatból.)
Ma tizenöt éve halt meg Carl Sagan. Ehelyütt is több ízben megemlékeztünk már munkásságáról. Kivételes képességű tudós, csillagász, planetológus, asztrobiológus és meghatározó szkeptikus gondolkodó. Tudományos ismeretterjesztő tevékenységét meghatározta, ahogyan a…..
pHérték 2011.12.21 15:28:09
@mavo: Ahol te volnál a professzor! :)
pHérték 2011.12.22 08:47:11
@simonmondja.: Eszembe juttattad, amikor egyszer belekeveredtem egy, az ember eredetéről szóló vitába. Persze teremtés, kontra evolúció vita volt, ahol a "teremtéspártiként" magától érthető módon le voltam sajnálva, ki voltam röhögve, hát, hogy (sarkítva) naná, hogy a majomtól származunk. Mivel ez hitbéli kérdés, valóban fölöslegesnek tartottam ezen vitatkozni. Én is azt az utat választottam, hogy "OK, én nem akarlak mindenáron meggyőzni, én elfogadom a fölfogásodat, miszerint te a majomtól származol, te meg fogadd el az én fölfogásomat, miszerint engem meg Isten teremtett a maga képmására." Gondolhatod, hogy ez sem tettszett neki! :)
pHérték 2011.12.22 09:04:53
@simonmondja.: Na igen. De ha belegondolsz az UFO csak annyit jelent, hogy azonosítatlan repülő tárgy, személyre vonatkoztatva: ismeretlen földön kívüli lény. Istenre, vagy az angyalok ez a definíció valahol, el kell ismerni, illik. Nem vallásos terminológia, de ahogy egy filozófus mondta: Isten világot teremtett, nem vallást.
Örülünk, Vincent? Einstand 2011.12.16 19:00:00
A kormány (pillanatnyilag) 320 milliárdos lyukat tömköd. Például a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradók (mintegy 10 ezer ember) 10 %-os munkavállalói járulékának átirányításával foltozná a — maga ütötte — lyukat. Sőt, szemet vetett a maradók 250–300…..
pHérték 2011.12.17 11:04:04
@acs63: Csak talált, ha elbődültél! ;)
pHérték 2011.12.17 14:32:27
@acs63: Ne erölködj, nem megy ez teneked! Mocskolódsz kicsit, de attól még nem vagy vicces, se szellemes. Legalább az emberi méltóságodat őrizd meg, mielőtt teljesen lemész kutyába!
pHérték 2011.12.18 08:43:25
@acs63: Én jöttem demagógiával? Ne viccelj! Inkább az a demagógia, hogy ugyan az összes szociális és jóléti szolgáltatást igényeljük, sőt követeljük, de hogy mindezt ki finanszírozza, az már nem érdekel. És az is demagógia, hogy ebben az országban senki, semmiért nem hibás, nem felel, egyedül és kizárólag minden baj oka az a maroknyi vezető. Főleg, ha több pénz van a zsebébe, mint neked.
Szóval ez az ami mind komolytalan. És ezzel nem védek senkit, de nem is söpröm le annyival a dolgot, hogy a politikusok fizetése miatt borul az ország költségvetése.
(Svédországról szólva meg: ott sincs kolbászból a kerítés és ott is megtalálnád a szidkozódni valót, abban biztos vagyok.)
Hosszú és parttalan vitát lehetne nyitni arról, hol pofátlanabbak, gátlástalanabbak és közveszélyesebbek a vadászbűnözők: Máltán, Cipruson, Olaszországban vagy esetleg Magyarországon. Nehéz lenne a korrekt sorrendet felállítani, mert például míg a két Földközi tengeri…..
pHérték 2011.11.30 11:27:53
@tea fan: No, a macskára én is ugrottam :D. Ugyanis a cicus, meg a kutyus, az olyan félisten, szent tehén, hogy elképesztő! Az, hogy "elfelejtődött" az orvvadászat elleni felszólalás, az nem véletlen, csakis a poszter stílusának tudható be.
Hallkan azért megjegyezném, hogy bár nem túl szerencsés a sportvadászatot "hobbivadászatnak" hívni (kicsit úgy hangzik, mintha a hobbivadásznak az ölés lenne a hobbija, márpedig ez nem így van), a sportvadászattal sincs alapvetően probléma. Ilyen alapon a horgászokat is meg lehetne kövezni...
A posztoló pedig sajnos egyátalán nem disztingvált vadász és vadász között.
pHérték 2011.12.01 09:50:23
@Glovas: Bizony a halak szervírozásának előfeltételein (horgászati módszerek) sokkal kevesebben akadnak ki. De hát egyesek szerint a hal nem is hús... talán nem is állat?!
A hobbi természetvédőknek, állatvédőknek megfigyelésem szerint, annál inkább állat valami, minél jobban magukra ismernek benne. Előny emlősnek lenni, szőrösnek, nagy, elölálló szemekkel rendelkezni, esetleg mesefiguraként szerepelni egy hollywoodi filmben. Lásd: cicus, kutyus, bébifóka... A halak közül a delfin a nyerő, esetleg a bálna, mivel az emlősség követelményét teljesíti, azaz nem is hal.
pHérték 2011.12.02 09:19:34
@Cpt. Flint: Jól van, jól van, azért vegyél levegőt is, nehogy gutaütést kapj! :) Az, hogy te ennyire kiábrándult és megkeseredett lettél a szakmádban tamapsztalt visszásságok miatt, érthető. De azt nem értem, hogy miért kell ezt mindenkire kivetítened. Igen is vannak böcsületes, őszinte, jóravaló és tiszteletreméltó vadászok és maga a vadászat is teljességgel tiszteletreméltó hivatás (és sport is). Ha te ezt az oldalát nem ismered, nem ismerted soha, akkor nem értem mi keresni valód van benne. Ha meg ismered, akkor érdékelhetnéd és kiegyensúlyozottabb véleményt is megfogalmazhatnál.
A látszat ellenére ez nem egy ellenposzt. Se nem pro-poszt. Ezzel a két mondattal valószínűleg elértem az ellenkezőjét annak, amit akartam. Most már mindenki mégis eszerint olvassa a következő sorokat... Ismét fellángolt a vita hajléktalanügyben. Még szegény József Attila…..
pHérték 2011.11.25 11:41:16
@negondolkozz!majdénmegmondom!: A társadalom nem tűnik el, de a civilizáció...
pHérték 2011.11.26 09:17:08
@szempontpuska: Nem laikus a megközelítésem, hanem józan. Hogyhogy nem látod be, hogy az alapjogok elismeréséből nem következik az alapjogok élvezésének biztosítása? Minden embernek joga van ahhoz, hogy legyen apja, annya, de hogy biztosítod te egy árvának ezt a jogát?
Ne vedd rossz néven a megfigyelésem (neked talán fel sem tűnt), de amíg az államot, helytelenül, nagybetűvel írod, Istent pedig kisbetűvel és káromló szóösszetételben, addig rossz ajtón kopogtatsz a bajok orvoslása tekintetében és hamis istent imádsz. Az állam sosem volt és sosem lesz mindent tudó, mindenható és szent.
pHérték 2011.11.27 09:03:01
@szempontpuska: Az utazás (helyváltoztatás) joga alapjog, ugyanúgy ahogy többek között az egészséghez, vagy a családhoz való jog is. Ezeket, ezekhez való jogokat ismeri el= garantálja az állam, de nem ad pénzt, hogy helyet változtass, nem gyógyítja meg a haldoklókat, nem ad férjet, feleséget, apát, anyát, gyermekeket. Csupán garantálja a jogodat arra, hogy mindezekért erőfeszítéseket tegyél, megszerezd magadnak (esetleg támogasd társaidat ebben). Ez a szabadság és mint tudjuk a szabadságnak is ára van.
Hidd el szempontpuska, az állam nem öröktől fogva van és nem is lesz örrökké való és amikor a mai formájában ismert állam széthullik, nem kérdezik majd, mit tett vagy mit nem tett az állam, hanem azt, mit tettünk, vagy mit nem tettünk te meg én.
A karácsony közeledtével emlékezz rá, hogy a Megváltó világrajöttét ünnepli a világ, akit nem államnak hívnak, hanem Názáreti Jézus Krisztusnak! Reményteli és tartalmas ünnepeket kívánok és köszönöm a beszélgetést! Talán nem volt hiába való. Örüljünk Vinszent! :)
              Eszünkbe sem jutott elmenni erre a tárgyalásra. Blogunk elsősorban polgári és gazdasági perekkel foglalkozik, a büntetőügyek közül csak a gazdaságiak érdekelnek minket. A kíváncsiságunkat az keltette föl, hogy miközben kétségkívül nagy…..
pHérték 2011.11.18 16:45:48
@flugi_: "Motivációs tényező"...jó vicc!
A megélhetési bűnözés egy kamu, amit már abban a korban sem toleráltak, amikor nem jár senkinek alanyi jogon az oktatás, meg a ilyen-olyan jogcímeken osztogatott szociális segély.
pHérték 2011.11.19 10:46:48
@flugi_: Arról beszélek, hogy hagyjuk ezt a megélhetési bűnözés dumát, különösen manapság, amikor mindenki tanulhat (sőt, elvileg kötelezően) és kaphat segélyt, támogatást.
pHérték 2011.11.20 09:23:50
@flugi_: Létszükséglet az ennivaló, meg a ruha, meg egy fedél a hó és eső ellen. Ezek közül menyikük nem volt meg? Ezek közül melyiket nem biztosítják a szociális ellátó rendszerek annak, aki kéri?
Na és ne felejtsük el a jó öreg igazságot, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék! Ha büdös a tanulás (mert inkább "korán becsajoztam"), ha büdös a meló, akkor örüljön, hogy enni adnak neki, mert azt sem érdemelte ki. Ennyit a létszükségletről, meg a megélhetési bűnözésről.
Hétfő este hat órakor a Parlament elfogadta azt a törvénymódosító javaslatot, ami alapján az, akit 6 hónapon belül kétszer azon kapnak, hogy életvitelszerűen az utcán tartózkodik, 150.000 forintig terjedő pénzbírságra vagy akár elzárásra is büntethető. A javaslatot annak ellenére szavazta meg 293…..
pHérték 2011.11.15 21:18:20
@khmm...: Igen, sajnos. Sok az eszkimó, kevés a fóka. Pontosabban nincs annyi fóka, amennyi elég lenne. Mutasson nekem valaki csak egy tucatot is az olyan szervezetekből (alapítvány, civil szervezet, karitatív szervezet) amelyik saját forrásból jótékonykodik és nem az állami támogatást osztogatja-fosztogatja!
Tisztelet a fehér holló kivételnek.
pHérték 2011.11.15 21:25:25
@Kandabula: Alapjáraton nekem sem jutna eszembe mások nyomorából élni, de csak nem mondok neked se újat azzal, hogy vannak akiknek meg igen!
Ettől függetlenül nem leírni kell a társadalmat. Kezdetnek az is elég, ha átlátunk a szitán és több oldalról is megnézzük a dolgokat. A jogőrzés színe alatt gyakran megy a jogorzás és ha valaki hozzányúl a leosztott lapokhoz, megy a fölzúdulás.
pHérték 2011.11.16 08:01:23
@Kandabula: Miben más? Amúgy persze jó lenne, ha nálunk is lenne egy olyan gazdag réteg, amelynek a társadalmi felelősségérzete is fejlett, de a sok kicsi sokra megy elv szerint, nem feltétlenül kell siránkozva ácsingózni erre. Az a civil szervezet, amely mögött nem civil bázis, támogatói réteg áll, az nem az, aminek mondja magát. Az egy állami finanszírozásra alapított vállalkozás.
A hajléktalanok gondja pedig nem oldódik meg egy kis vékony leveske osztogatásával. (A sűrűjét már leszűrték mások.) Minden bajba jutott emberen (a hajléktalanon is)vele együtt működve lehet igazán segíteni. Ennek felelőssége nem kizárolagosan a segítőé.
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
Bár félholtra ijedtünk tőle így kora reggel, nem tudtunk elmenni említés nélkül a bizarr termékek sorozatba fenntartás nélkül illeszkedő arany és gyámánt kontaktlencse mellett. Amint azt a mellékelt ábra mutatja, a termék az indiai piacra készült. A lencséket egy indiai orvos…..
A nap izéje Virág elvtárs rulez! 2011.08.25 09:31:00
A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk. Horváth Zsolt szerint „a…..
pHérték 2011.08.26 09:34:30
@Reakczy Jóska: Ugyan már! Miért lenne ez "gúny űzés"? Páva úr már minden bizonnyal túl van a kis iskolás kori traumákon, amikor az infantilis osztálytársak a nevével poénkodtak. Esetleg ő meg mások nevén poénkodott. Úgy tűnik a nyilatkozataiból, hogy nem egy lelki beteg hozzáállású ember... Horváth úr lehet az, akit még az ilyesmi komolyan foglalkoztat, aki számára ez még súlyos kérdés. Meg a hozzá hasonlók...és ez a ciki.
A Szigeten összemelegedtem egy francia fiúval, akit szokásommal ellentétben fel is rángattam magamhoz, és megtörtént, aminek meg kell történnie. Sziasztok! Íme egy rövid szösszenet Sziget témakörben. Két éve voltam kint, éppen viharos időszakomat éltem, és a Szigeten…..
pHérték 2011.08.16 19:04:21
@Dorian: Mér' nem a kurvák kefélnek vadidegenekkel ad hoc jelleggel? Meg a kutyák.
Akiben meg van egy szikrányi önbecsülés, az meg vagy szerzetes, vagy hazug?
Ej Dorian, egyszer szembe kell nézned a saját arcképeddel neked is!
  Pénteken, a Sziget harmadik napján a HVIM tüntetett a fesztivál helyszínén, az ellen tiltakozva, hogy az egyik tagjuk januárban bejelentett tüntetését a Sziget szervezői figyelmen kívül hagyták és nem tárgyaltak vele. A tüntetők a Sziget bejárata elé vonultak, hogy…..
pHérték 2011.08.15 14:59:52
@Ulixes: Mit erőlködsz? Tudhatnád, hogy Magyarországon minél rosszabb, annál jobb, úgymond: dögöljön meg a szomszéd tehene is...!
pHérték 2011.08.15 15:11:00
@Winston Smith: Igazán! Pedig világos mint a Nap: ha azt akarod, hogy ne nőjön az államadósság, ne vegyél BKV jegyet, ne utazz tömegközlekedéssel! :)
És vigyázz, mert mindenki fejőstehénnek néz! :)
pHérték 2011.08.15 18:48:41
@==T==: Közöm. És talán a jogszerűség mellett az igazságosságnak is lényegesnek kéne lenni, a méltányosságról már nem is beszélve! Mert a joggyakorlás már az utolsó sültparasztnak is überfrankón megy, de az igazságosságról azt se tudják eszik-e vagy isszák.
(Mellesleg amilyen stílusban visszavakkantottál, veled se lehet valami könnyen konszenzusra jutni...)
Amikor már az ember azt hinné, hogy az Aldi anyukához, Dr. Hana Suralhoz, Dalbirhoz, Szulák "Handycam" Andreához vagy éppen Borbás CBA Marcsihoz hasonló egydimenziós reklámszereplők végérvényesen átvették a hatalmat a képernyők felett, egészen valószínűtlenül hat,…..
pHérték 2011.07.29 11:25:53
@cso zsi: Persze, hogy erősen túloz, ez műfaji sajátosság: reklám, nem dokumentumfilm! Amúgy én is bírtam. (Főleg a toporzékolós pillanata meg az, ahogy a férfi megadóan elfintorodik.)
Mondjuk, ahogy valaki alább/föntebb megjegyezte, az a lótuszüléses megoldás nekem is "tájidegen" volt.