Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varsányi Bence

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljes körű ellenzéki választási szövetség híján, finoman szólva is foghíjas koordináció mellett a választás előtt egy nappal már a napnál is világosabb, hogy az ellenzéki szavazóknak egyetlen egy fegyvere maradt: a taktikai szavazás. A Közös Ország Mozgalom és egyéb csoportok rengeteg időt,…..
A szakértői kormány a hazai politikai közbeszéd ismert toposza. 1989, 1994, 2006 és 2012 után most a Momentum programja kapcsán ismét terítékre került a miniszteri pozíciók szakértelem alapú betöltése, amely a fiatal közgazdászokat és egyéb pénzügyi szakembereket jobban lázba tudja hozni, mint…..
Hogyan válhatott a januárban még a NER egyik legnagyobb ellenségeként pellengérre állított Puzsér Róbertből szűk egy év leforgása alatt hivatkozási alap az Origónál? Talán Habony Árpád két csík között ráeszmélt, hogy mégiscsak jógyerek ez a Puzsér? Dehogy, a válasz ennél sokkal egyszerűbb:…..
Vasárnap tartotta programbemutatóját a  Dürer Rendezvényházban a Momentum Mozgalom. A  választási programban olyan kérdésekre ígértek választ, mint hogy hogyan lesz fűtés a kórházban, hogyan lesz korrekt árú albérletünk, miért maradjon itthon a magyar orvos, mi legyen Paks 2-vel, illetve miért…..
Az index.hu nemrégiben cikkezett⁠ a német Bild Christian Lindnerrel, a Szabaddemokrata Párt (FDP) vezetőjével készített interjújának kapcsán...
Március végén, amikor huszonkét év után újra megnyitották a fülöp-szigeteki magyar nagykövetséget, igen sokatmondó kép született az ország legnagyobb városában, Davaoban...
A Gulyás Márton által meghirdetett választási mozgalom bejelentése óta új irányt vett a kormányközeli média...
Csendes vonulás, kihasználatlan megafonok, "bulitüntetéses" dzsembori az Oktogonon? Az utóbbi idők tüntetéshullámának értékelése. Vélemény...
Nem Soros Györgyért tüntetünk szerdán. A civiltörvény ellen tüntetünk, amelyet éppen Soros György apropóján hozott meg Magyarország kormánya. A demonstráció azonban jóval többről fog szólni ennél: civilekről, oktatási szabadságról, CEU-ról – és egyáltalán arról, hogy a hét közepén hányan hajlandóak…..
Életkoromból adódóan sajnos nem volt lehetőségem, hogy az első Orbán-kormány oktatáspolitikájáról ott és akkor véleményt fogalmazzak meg, de már az Ezer esztendő – Milleneumi Olvasókönyv átvételekor tudtam, hogy a kormányfő a diákok igaz barátja. A különféle politikai erők által irányított,…..
A Momentum sikeres aláírásgyűjtési akciója óta másról sem szól a kormányközeli sajtó, csak a folyamatos köpkölődésről. Az olimpiai pályázat visszavonásra került, nem dönthetett az ügyben a magyar nép, a Fidesz SZDSZ ifitagozatról és nemzetellenes, sunyi, hazug, libsi fiatalokról beszél, de a…..
A múlt héten ismét helyet kapott a sajtóban a hálapénz témája, amely ugyan időszakosan felbukkan, de sosem tudja huzamosabb ideig uralni a hazai közbeszédet. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete levélben követelte az utólag elfogadott paraszolvencia büntethetőségének egyértelműsítését, majd…..
Nem kell feltétlenül Hamvas Bélának vagy Oswald Spenglernek lenni ahhoz, hogy kifejezze az ember korunkkal kapcsolatos fenntartásait. Egy dalban ugyan nehéz átfogó kritikát megfogalmazni a modernitásról, viszont egy-egy aspektus bemutatására tökéletesen alkalmas ez a formátum. Talán ez az a pont,…..
A politikailag kifejezetten mozgalmas, kvótanépszavazással és karaktergyilkosságokkal tűzdelt 2016-os év után az újév első hónapjának alapján ismét eseménydús esztendőre számíthatunk. Még véget sem ért a január, máris két új arc bukkant fel a politika színtéren: az Idős Demokraták Szervezete és a…..
A férje meggyilkolása miatt 2014-ben tíz évre elítélt Jacqueline Sauvage december végén elnöki kegyelemmel szabadon távozhatott a börtönből, ahol büntetését töltötte. A petíciók nyomására kegyelmet adó francia elnök, François Hollande, még a 2012-es választási kampány során kijelentette, hogy nem…..
Általános tendencia Európában és úgy egyáltalában világszerte, hogy a fiatalokat egyre kevésbé érdekli a világ, amelyben élnek, egyre kevésbé tartják fontosnak például azt, hogy milyen politikai berendezkedésű az állam, amelynek polgáraik. Magyarországon a politikai érdektelenség egy különleges…..
Pár nap és itt a karácsony, a héten már mindenki megindul beszerezni az ajándékokat. Sokak nem szívesen mennek ilyenkor bevásárlóközpontokba, ugyanis elborzadnak a konzumidiotizmus szellemében mindenkin áttaposó tömegeken, de a jóízlésű emberre ebben az időszakban más veszély is leselkedik: azok a…..
A CÖF múlt heti plakátos bohóckodása után kedd este végre a televízió képernyőjén is megismerhettük a Vona-Gyurcsány tengely mibenlétét. A TV2 profi mélyelemzését szemlélve úgy döntöttem, hogy nekem is mernem kell jó magyarnak, fiatal magyar keresztyénnek lennem, így hát kormányunk áldásos munkáját…..
Meg merem kockáztatni, hogy mindenki találkozott már motivációs trénerrel, ha máshogy nem, legalább hirdetésen keresztül. Megingathatatlanul pozitív, hatalmas önbizalommal rendelkező emberek, akikből csak úgy sugárzik a siker és akik arra tették fel az életüket, hogy ennek a sikernek az eléréséhez…..
A tízes lista azokat a számokat hivatott összegyűjteni, amelyek a háborút önnön valójában képesek érvényesen bemutatni, hazugságok nélkül. A sorrend kialakításában figyelembe lett véve az előadás módján, minőségén kívül a háború gépezetének és hatásainak bemutatása, mind a háború kutyáinak, a…..
Tisztelt polgármester úr! Hatalmas megdöbbenéssel olvastam tegnap az index.hu-n, hogy az ön javaslatára "betiltották a muszlim vallást és a melegséget" Ásotthalmon. Az önkormányzati rendelet elolvasása és értelmezése után két gondolat fogalmazódott meg bennem: a sajtó ismételten túloz -ez némileg…..
Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága nem volt hajlandó napirendre venni az Orbán Viktor által októberben benyújtott alaptörvény-módosítás Jobbik által kiegészített verzióját. Ennek ellenére Vona Gábor politikai háborúja nem ért véget, csak újabb szakaszba lépett, teljesen új frontokkal...
A tízes lista összeállításában a legfőbb rendező elv az volt, hogy az adott műnek mekkora szeletét, milyen mértékben sikerült megfognia az emberi lét nehézségeinek és ezt mennyire tudták a mögötte álló művészek a rendelkezésükre álló eszközökkel kommunikálni a befogadónak (okozott-e katarzist?).…..
Bevégeztetett. Feltörettetett a hetedik pecsét, megjelent a hét angyal, s megfújta hét harsonáját. És láték egy fenevadat feljőni a tengerből Florida partjainál, amelynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve...
Az angol nyelvben egyes szám harmadik személyben hímnemű illetve nőnemű névmással lehetett emberre hivatkozni, mára viszont számos új névmás is megjelent. Kanadában egy új törvény most oda vezethet, hogy beemelik a törvényhozásba a névmások használatának szabályait. Jordan Peterson, a University of…..