Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mangold26

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A május végén megtartott Hunyadi téri fórum után nagy érdeklődéssel vártuk, hogy az ígértek szerint felkerüljön a kerület honlapjára a tér átépítésének, felújításának aktuális látványterve - és a munkák részletes leírása. Sajnos mindhiába. A honlap…..
mangold26 2009.07.24 01:07:40
A Kincsünk a Piac - Hunyadi tér lakossági csoport válaszlevele Papp Katalin tervezőmérnöknek.

Budapest, 2009. 07. 23.

Kedves Katalin!

Olvastuk az interneten „városjáró” blogjában a levelét, sajnáljuk,
hogy nem nekünk írta, de ennek ellenére szeretnénk pár – általunk
fontosnak gondolt – dologra reagálni benne.
(
varosjaro.blog.hu/2009/06/29/hunyadi_ter_a_forumon_tul)

Először is örülünk a friss, naprakész információnak, melyet a blogon olvashattunk, és sajnáljuk, hogy velünk nem osztotta meg hamarabb ezeket, e-mail címünk és telefonszámaink a rendelkezésére álltak. (Mi már korábban is szorgalmaztuk a személyes találkozót, információcserét, erről szóló levélváltásunkat külön mellékelem, a lényege, hogy április 28-án megszakadt a kommunikáció közöttünk azzal, hogy egy találkozó szervezésével Ön jelentkezik majd.) A lakossági fórum óta tehát nem sikerült az újabb tervekbe betekintést nyernünk.

A szórólapunkban szereplő adatok mind Öntől, illetve a lakossági fórumról származtak (a fák 80 százalékának kivágása, a fénypavilon, stb.). Más, naprakészebb adatok hiányában kénytelenek voltunk ezekre támaszkodni. Az Ön mostani információiban (illetve a Terézváros c. újság júniusi számában megjelent vázlatos látványterven) sem találjuk viszont azokat az elemeket, amelyek nagyon hangsúlyosan szerepeltek a személyes beszélgetésünkben, levelezésünkben és a lakossági fórumon is. Így a parkőrzés megoldása (tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem kifejezetten tervezői, hanem üzemeltetői feladat, bár az esetleges kerítést meg kell tervezni), a WC felújítása és működtetése, a piac bútorainak felújítása, és a piacnak a térrel való egységes kezelése tervezői szempontból, valamint a fafiatalítás fokozatos megoldása.

A fénypavilon egyéni ízlés dolga, nekünk speciel nem tetszik (ha ismeri a régi viccet).
De azt nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ellentmondó vélemények képviselői is tartsák tiszteletben egymást, mi eddig is, ezután is e szellemben tevékenykedünk, ami az Önök munkáját illeti, szeretnénk, ha ezt Önöktől is megkapnánk.
Hiszen ha mi nem dolgoznánk két éve a Hunyadi tér felújítása, a piac és a csarnok megmaradása érdekében, akkor Önök most nem tervezhetnének semmit erre a térre, mert már rég mélygarázs lenne alatta, derékig érő cserjék felette, a piac meg lent lenne egy pincében, míg a csarnokban paprikafüzéres-pálinkás hungarikumokat áruló butikok sorakoznának („Európa ház”).

Sokkal több értelmét látnánk annak, ha a civilek és a lakosság a korábbi tervszakaszokkal is megismerkedhetne, javaslatokat tehetne, hiszen így konstruktív vita alakulhatna ki, mint ahogy erre volt is példa a közelmúltban. Ha csak a kész tervekkel szembesítenek mindenkit, akkor, ha végképp nem értünk egyet valamivel, más eszköz nem marad, mint a jogi úton való beavatkozás, melynek eredménye csak a késlekedés, nem pedig a vágyott kompromisszum elérése.

Reméljük, hogy a legfrissebb tervekbe minél hamarabb betekintést nyerhetünk, és az információáramlás akadálytalanabbul folyhat a jövőben.

Üdvözlettel:

Kincsünk a Piac – Hunyadi tér lakossági csoport
hunyaditer@freemail.hu


PS. Fenti levelünket az Ön internetes közleménye után kezdtük fogalmazni. A mai napon (2009. 07. 23.) jutott a kezünkbe a Terézváros c. újság július-augusztusi száma, melyben Verók polgármester már beszél a WC felújításáról, az őrzés megoldásáról és a szabadtéri piac felújításáról is. Mindez persze annak fényében, amit 3 nappal korábban a Hírszerző c. internetes híroldalon nyilatkozott (“A bódésort, ahol most az őstermelők vannak, illetve, ahol az MDF-szerű piac működik lebontjuk, az épületbe kapnak majd helyet”. - www.hirszerzo.hu/cikk.ez_egy_adu_a_kezemben_-_verok_istvan_a_vi_kerulet_ugyeirol.116283.html) megintcsak érdekesen alátámasztja a meglévő óriási bizalmi deficitet...
mangold26 2009.07.25 20:28:05
@városjáró: Mindenképpen hozzájárultál, nem is csak áttételesen. Mi is köszönjük, hogy te érdeklődtél a tervező asszonynál. Azóta ő is válaszolt nekünk és úgy tűnik, a megszakadt kommunikáció folytatódhat.
További jó városjárást!