Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dtpeter

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Este fél hétkor Székesfehérváron kerül sor a juniorbajnoki döntő negyedik mérkőzésére, a Sapa Fehérvár AV 19 a Bp. Starst fogadja. A párharc 2-1-re áll, amennyiben a hazaiak nyernek, bajnokok. Fél órával később kezdődik a felnőtt bajnokság harmadik elődöntője, itt az FTC…..
dtpeter 2010.03.16 20:41:48
@kocek94: Szép hobbit választottál. Annyi hátránya van, hogy kicsit költséges, ha komolyan veszi az ember. A jégkorong-fotózás gépigényes műfaj, egy bizonyos szint alatt csak véletlenszerűen lehet technikailag megfelelő (értsd: éles, helyesen exponált) képet készíteni. Ami kell hozzá: 1, nagy fényerejű objektív (F2.8, vagy jobb), gyors fókuszrendszerrel. 2, jó váz, elsősorban AF szempontból, másodsorban pedig szenzor szempontból (magas ISO-nál is élvezhető képet adjon).

Az gondolom rögtön feltűnt, hogy a meccsen "kicsit" több a fény, mint az edzésen volt, ami azért valamelyest megkönnyíti a dolgot. A feltett képeid 1/200-as zárideje igen kevés, min. 1/400-1/500 kell, hogy ne mozduljon be. Ráadásul itt a képstabilizátor nem sokat ér, ha egyszer a játékosok gyorsak. Fehérváron nagyjából jó a helyzet világítás szempontjából, van fény, csak nem egyenletes, vannak a pályán sötétebb területek. Én általában f2.8, 1/500, ISO800-at használok ez a legtöbb részen működik. Utómunka meg kell, ha mást nem akkor képkivágás miatt, de amúgy is sokat tud dobni a képeken.

A többi jön magától, ha szereted és ismered is a játékot, akkor úgyis sikerül szép pillanatokat elcsípni. Hajrá!
dtpeter 2010.03.16 22:11:44
@kocek94: Azért addig is lehet ám kattintgatni :) A jobb gép beszerzéséhez: tapasztalatból mondom, hogy sok pénzt lehet megspórolni, ha nem mindig egy kicsit jobb gépet/objektívet vesz az ember, hanem akár sokkal később, de rögtön egy használhatót... A köztes félmegoldások sajnos nem visznek közelebb a célhoz, csak a pénzt viszik.

Tipp: ha fókuszproblémáid vannak (és gyanítom, hogy vannak...), akkor érdemes megpróbálni kikapcsolni az AF-et. Hátránya, hogy így csak egy területet tudsz befogni, de mondjuk a kapu előtt úgyis sok érdekes dolog történik. A dolog lényege, hogy amikor még áll a játék, akkor még bekapcsolt AF-el beméred a távolságot (egy álló játékos nem lehet gond az AF-nek), majd manuálra állítod, és akkor már csak exponálni kell a megfelelő pillanat(ok)ban. Így az a terület tuti éles lesz.

Dobj egy üzenetet, ha készen vannak a képek, kíváncsi vagyok rájuk.
Jégkorong Kommentátorok 2009.07.23 12:42:00
A jégkorongot tévében követni nem könnyű, ezért nagy szüksége van a sportágnak jó kommentátorokra. Az első mérkőzést 1923-ban közvetítette egy kanadai rádió. Kanada Szepesi Gyurija, a legendás Foster Hewitt hosszú időre meghatározta a hokiközvetítések alaphangját. Ő a…..
dtpeter 2009.07.23 18:07:06
Ha már finn kommentárról van szó, akkor érdemes megnézni ezt: www.youtube.com/watch?v=hbVvQSrsQf4
Megvan a szlovák - magyar meccs finn kommentárral, ez abból egy részlet, méghozzá a kedvencem.