Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mérnork

0 bejegyzést írt és 1238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „magyar Atlantisz” biztosan létezett a középkorban, de senki sem tudja, hogy pontosan melyik balatoni szigeten...
Mérnork 2020.04.08 07:05:58
@efi:
Há mer a szaktekintély szerint meg nem ott volt mégse...
Manapság (is) erről szól a tudományos élet, amire az aktuális főmufti áldását adja, csakis az a hittétel lehet igaz...
Még 168 óra sem telt el október 13-a este óta. Az önkormányzati választáson az összeellenzék várakozáson felül teljesített, a Fidesz pedig nagy pofonokba szaladt bele. Megyei közgyűlési többségek ide vagy oda, a Fidesz felsővezetése sem számított olyan eredményekre, amelyek 13-án este kilenc óra…..
A zöld tea és más csodaszerek ezen nem segíthetnek. Viszont van egy egyszerű megoldás.....
Motorozni jó. Aki motorozott már életében, az jól tudja, milyen felszabadító, mámorító élményt nyújt. Olyat melyet egyetlen más közlekedési eszközön sem tapasztalhat az ember. Ráadásul a motorozás olyan bonyolult biokémiai folyamatokat indít el az emberi szervezetben, melyek során adrenalin…..
Mérnork 2019.08.28 20:07:23
@Zsuzsi25:
Plusz a szervdonornak jelentkezést... ;-)))
40 fölött vagyok és elképedve nézem, ahogy kortársim a kapuzárási pánikjukat kiélendő motorra pattannak, aztán neki a világnak. Ismeretségi körben van ilyen okból özvegyen maradt csajszi...
Mérnork 2019.08.28 21:32:01
@Zsuzsi25:
Én pont veled értettem egyet, de haggyuk... ;-))))
Lekvár és JAM Mi volt a manna? 2019.08.25 21:18:29
A manna kifejezést sokan ismerik és legtöbben azt is tudják, hogy az az égi étel volt a manna, mely az égből esett minden nap, amikor a zsidó nép az Egyiptomból történt csodálatos kivonulás után a sivatagban vándorolt 40 évig, míg el nem foglalta a Szentföldet. A Tóra elbeszélése szerint az…..
Mérnork 2019.08.26 12:52:02
@frikazojd:
Volt rá próbálkozás a keleti blokkban, de aztán betiltás helyett a Marx-Engels-Lenin szentháromság hitre való áttérítést tartották mégis inkább célszerűnek...;-)))))
Én, mint a Nyújtás Ellenes Liga (röviden NyEL) elnöke, évek óta kampányolok a sorozatok közötti nyújtások ellen. Is. Ráadásul nem csak a saját meggyőződésem támogat a nyújtás elleni kirohanásaimban, de a lustaságom is. Idejére sem emlékszem, hogy mikor nyújtottam, vagy mobilizáltam, ahogy mostanában…..
Ahogy az előző posztunkban ígértük, ezen posztunk témája a hanyatló, ateista, nihilista Nyugat-Európa - ahol a templomok üresen állnak; ellentétben Közép- és Kelet-Európával, ahol még a régivágású kereszténység dívik. Itt, mifelénk, az emberek ismerik a valódi értéket (értsd: utálják a melegeket,…..
Mérnork 2019.08.06 17:28:51
@Waldi!:
"Vagy Európa erős embere nem akkora fiú, hogy kiálljon egy tisztességes mérkőzésre?"
Meg tudom érteni. 2006-ban megpróbálta, kiállt becsületes TV vitára a ferivel, de az embereknek jobban bejöttek a feri gátlástalan hazugságai. Tanult belőle.
Mindenkinek arra van ideje és kedve, amire akarja, hogy legyen – tartja a mondás. A mai világban, némi tapasztalattal a hátam mögött mondhatom talán, hogy kiváltképp a meleg világban, a külsőségeken azonban egészségtelen mértékű hangsúly fekszik, mintsem kellene. Misi története sem egyedi,…..
Mérnork 2019.07.31 11:47:35
@bani88:
"Nem tápkiegtől nem áll fel, hanem valamilyen tesztoszteron származék alkalmazása után.."
Valahol olvastam, hogy egy komoly szintű testépítő, hamarabb ismeri be magáról, hogy buzi, mint azt hogy igazából szteroidoktól lett olyan minőségű és tömegű izomzata. ;-))) Mivel onnantól bukta a tápkieg gyártók zsíros szponzori szerződéseit.
Az 55 éves volt londoni főpolgármester, Boris Johnson, aki korábban külügyminiszterként és a Brexit fő támogatójaként szerzett magának világhírnevet, július 23-án kapta meg a jogot és az esélyt arra, hogy a brit konzervatívok jelöltjeként az Egyesült Királyság új miniszterelnöke legyen (Theresa Mayt…..
Mérnork 2019.07.25 12:10:38
@Fritz Gerlich:
Ja, mer a létező cocializmusokba meg nem az elit dönt/ött mindenről, hanem a nép...
Lóxart, mama..
Mérnork 2019.07.25 12:12:34
@body_andras:
"Hanem abban, hogy Afrika és Dél-Amerika lakosságának a fele megunja, hogy pálmaolajat és kakaót termel a Nutellánkba, közben a környezetük romba dőlt; majd serényen megjegyzik, hogy náluk elfogyott az iható víz, nekünk viszont bőven van, na adjuk csak oda szépen. Akkor se Viktor, se Boris, se Trump nem lesz aki megállítsa őket."
Géppuska esetleg? ;-)))
A következő levelünk publicisztikai műfaj szempontjából leginkább egy ellenutópiához hasonlítható. Valahol viszont elég jól tükrözi az elfogadást, vagyis annak hiányát Magyarországon, elsősorban a magyar vidéken. Meleg emberek mindig is voltak, és mindig is lesznek. Rajtunk, a társadalmunkon múlik,…..
Mérnork 2019.07.24 11:52:42
@carbondioxide: Ne haragudj, de ez van, az emberek tömegei nem fogadnak el dolgokat, amit egyes emberek meg szeretnek csinálni, ezzel rajtatok kívül is rengetegen szembesülnek.
Én is sírhatnék, hogy a munkahelyi barinőmmel nem vállalhatjuk fel nyíltan 1mást a sok álszent, meg persze a házastársaink miatt... ;-))))
IDDQD Checkpoint Mini #103: Nox 2019.06.21 23:41:25
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
JogÁsz A felek egyenlősége 2019.06.02 16:26:22
A Fővárosi Törvényszék sajtóközleményben hívta fel az érintett vallási közösségek figyelmét, hogy május 30-ig nyújthatják be a nyilvántartott egyházkénti, illetve bejegyzett egyházkénti nyilvántartásba vétel iránti kérelmüket. A felhívás azért született, mert az adott dátumig az ilyen egyházak…..
A folyamatos megosztás és agygyilkolás annyira eredményes, hogy jól működő, emberi kapcsolatok mérgesednek el, és mennek tönkre. Valakiknek biztosan jó így, de a többség alaposan meg fogja szenvedi, minden értelemben.  Hol volt, hol nem volt... Bár így kezdődhetne ez a poszt, és akkor egyértelmű…..
A Google minden évben elkészíti a top kereséseket, amiből be lehet határolni, hogy a globális világot mi érdekli adott évben, és természetesen ugyanezt országokra, témákra lebontva is meglehet nézni. Ebből akár adott évre egy izgalmas korrajz is kirajzolódhat, hogy milyen események, benyomások…..
Mérnork 2019.01.02 15:16:43
Egy védtelen - és ártalmatlan - embercsoportot pécézett ki a kormánypropaganda, és goebbelsi módon uszít ellene. Eddig a menekültek, migránsok, arabok, mostantól a hajléktalanok a fő ellenség. Aztán persze ha erőszakba és emberhalálba torkollik a gyűlöletkeltés, akkor széttárják a kezüket, mint…..
Reflektor Feljelentem a Ripostot 2018.11.09 12:19:28
„A kormány (és vidéke) most már minden határt átlépett!” Ismerős, mondhatni elhasznált, élét vesztett kijelentés. Hogy azért-e, mert a kormány (és vidéke) tényleg havonta lép át valamilyen határt, vagy mert frusztráltságunkban mindenre ugrunk és talán ezért is hiszik, hogy mindent megtehetnek…..
Új "Nemzeti Konzultációt" kezdeményezett a magyar kormány a "családok évének" vége és karácsony felé közeledve. És szokásukhoz híven saját politikájukat propagáló kis kérdőívvel lepnek meg most minden magyar polgárt. Mint jópolgár mi mást tehetnénk, legjobb tudásunk szerint kitöltöttük a szokás…..
Mérnork 2018.11.07 09:43:50
@A kiló nem százat jelent.:
"á értem, tehát ha egy dolgozó ember kapja a segélyt, akkor az támogatás. Mennyivel jobb érzés? Megmondanád mégis mi a fészkes fene a különbség a kettő között? :D Pénzt kapok az államtól. Pont."
Szerintem meg fordítva ülsz a lovon.
A nem dolgozónak adott támogatásra szánt összeget valaki más által befizetett adóból adja az állam.
A dolgozónak adott adókedvezmény pedig azt jelenti, hogy az állam kevesebbet vesz el abból a pénzből, amit a munkáltató ennek az embernek a foglalkoztatására szánt, vagyis ami jogosan az övé lenne, ha állambácsi ilyen-olyan okból nem rabolná el tőle adó formájában.
Ez óriási különbség.
A mai poszt részben annak a sorozatnak a része, melyben azt feszegettük / feszegettétek, vajon mekkora az az összeg (egyáltalán: van-e), amennyiért hazaköltöznétek külföldről, illetve megfordítva, amennyiért már nem érné meg elmenni. Tamás Norvégiából egyrészt megválaszolta…..
Mérnork 2018.10.26 15:01:14
@orient:
"Multik nem nagyon politizálnak és pesten csak multinál érdemes dolgozni. :)"
Szerintem vidéken is. ;-)
Olyan dilemma kezdett el foglalkoztatni, mellyel úgy érzem megintcsak érthetetlenül keveset foglalkozunk. Itt ez a pici ország Európa közepén, körülvéve számtalan országgal, mégis elszigetelve, igaz barátok nélkül működve 1000 éve, saját nyelvvel, identitással, kultúrával. Mert kikkel lennénk mi…..
Mérnork 2018.10.15 12:46:30
@chrisred:
Multinál alap, hogy a külföldi kollégákkal tudunk kommunikálni angolul, vagyis minimum azok akiknek felsőfokú végzettséghez kötött munkaköre van.
Nyilván operátor szinten ez nem elvárt .
Mérnork 2018.10.15 13:01:50
@chrisred:
Véletlenül nem ott, ahol nagy %-ban beszélik a "dik mán e" fordulatokkal tűzdelt nyelvet? ;-)))
Jómagam sosem tartoztam a kávé megszállottak közé. Annyira nem, hogy magamtól nem is szoktam inni soha. Így persze nem tudok különbséget tenni a különböző pörkölési módok, aromák és elkészítési metódusok között. My bad. Annak, hogy nem nagyon szoktam kávézni, az egyik oka, hogy magát a kávé ízt nem…..
Fél évvel ezelőtt megkérdeztek egy csapat állami gondoskodásban élő fiatalt, hogy mi foglalkoztatja őket, miről énekelnének szívesen. A rezilienciáról, vagyis arról, hogyan lehet a traumák ellenére, vagyok azok dacára megerősödni, alkalmazkodni az akadályokhoz, jött a válasz. Ha a tinédzser fiatalok…..
Egyre nagyobb presztízse van, egyfajta álommunkának gondolják a programozói  állást a különféle szakmákról megkérdezett munkavállalók.  Sok, az IT szakmát érintő kérdésről a mainstream médiában is lehet olvasni. Legutóbb az Index foglalkozott egy friss felmérés eredményeivel. Nem véletlen. A…..
  Apám öreg szoci. Az átkosban szakszervezeti bizalmi volt. Folyamatosan csesztet, hogy csináljunk valamit, mert ez így nem mehet tovább. Így többesszámban. Az értelmiségre gondol. Engem is oda sorol. A régi, szocialista terminológia szerint az értelmiség az az élcsapat, amelyik vezeti a…..
Mérnork 2018.08.23 14:53:40
@Ellenzéki Tüntető:
Pláne, hogy az 1 kulcsos adó, meg a gyerekek utáni adókedvezmény igazi nyertesei a multinál rendesen bejelentve dolgozó mérnökök, informatikusok.
Ők azok, akiket a balfasz kúrmányok alatt keményen szopattak a második adókulccsal, persze szigorúan csak a méltányosság nevében... ;-)))