Regisztráció Blogot indítok
Adatok
riglee

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
riglee 2013.10.25 07:39:06
Érdekes jegyzet, jó összefoglalás, de van benne egy alapvető tévedés. Mégpedig: "Először is: szó sincs diktatúráról."
Nos a klasszikus értelemben vett, -kivégzem aki nem tapsol nekem- típusú diktatúra még valóban nincs itt, bár én nem látom, hogy mi téríthetné el orbánt ettől, ha 2014-ben is ő viseli a koronát. Ha a diktatúra fogalmát kicsit kitágítjuk, és a tömegek szándékos, rosszindulatú, a 21. század technika eszközeivel, pszichológiai- és marketingmódszereivel, egzisztenciális megfélemlítéssel történő karámba terelését is ide sorolom, márpedig véleményem szerint ide kell sorolni, akkor már ma is beszélhetünk diktatúráról.
Ami a megoldást illeti:
"Tanulásnak nevezem ezt, de ma már azt hiszem, hogy ennek csak egy módja van: a tapasztalás. Jéghegy, pofon, szakadék, Apokalipszis, Armageddon kell ide. Hogy észhez térjünk, hogy belássuk, hová vezet az, amikor a politikát kizárólag a politikusokra bízzuk."
Nos, pont ez az, amit az orbáni diktatúra igyekszik hosszútávon megakadályozni. Nem azt, hogy jéghegynek menjünk, pofont kapjunk, szakadékba zuhanjunk, mert ezekből kijut dögivel, hanem azt, hogy ezt észleljük. Az észleléshez ugyanis kiművelt önállóan gondolkodni képes emberekre van szükség, olyanokra akik nem nyalják be csont nélkül a kormány/párt-propaganda által sulykolt "igazságot".
Az orbáni diktatúra lényege pont ebben áll. Kormányra kerülése óta -ez tisztán látszik-, legfőbb prioritás az oktatás szétverése, a gondolkozásra képes gyerekek visszataposása a káposztafejek közé, vagy ha ez nem megy, elüldözésük az országból. Ez az a dolog, ami igazi félelemre ad okot, ami ördögivé teszi az orbáni víziót. Kísérteties hasonlóságokat lehet felfedezni már ma is Orwell 1984-ével.
Olvasónkat megfenyegették azért, mert meleg, majd a kiérkező rendőrök a fenyegető pártját fogták. 2013. augusztus 14-én hajnali három óra körül egy buliról sétáltunk hazafelé. Egyikünk betért a Baross utcai / Harminckettesek terei nemzeti dohányboltba. Ketten az utcán…..
riglee 2013.08.15 13:36:58
@gyöngytyúk: Az a baj, hogy tele van az ország a hozzád hasonló prosztó tahókkal.
Tegnap a 444-en megjelent egy cikk amiben a Balaton Sound VIP szekciójában forgatott, azt bemutatva a portál. Ebben az összeállításban szerepelt egy videó amiben Orbán Viktor lányai táncoltak. Mi nem raktuk ki ezt a videót, és ebbe a cikkbe se rakjuk bele, mert nem bír politikai…..
riglee 2013.07.15 22:28:04
Eleddig a KM publicistái tudtak magyarul. Ez a bejegyzés nem csak magyartalan, de helyenként Schmitt Páli magyarul íródott. (pl.: megakarjuk őket védeni) Mindegy, ez nem is lényeges. A cikk igazán fontos tévedése ez a mondat: "Egyrészt szerintünk a politikus is elmenekülhet, Orbán Viktor is dönthet, úgy hogy egy éjszaka, ő nem akar politikus lenni 14 év után, és mondjuk kirúg a hámból."
Ez úgy hülyeség, ahogy van. Ha egyszer valaki politikusnak, vagy ne adj Isten celebnek áll, már le is mondott a magánéletről. Ha ez nem így volna, akkor pl. Stohl András is nyugodtan berúghatott, és karambolozhatott volna civilként, és senki se foglalkozott volna vele a médiában, nem vették volna el a munkáit, és a kutya se lett volna kíváncsi a bírósági tárgyalására, a börtönbe vonulására és a szabadulására. Nincs a világnak olyan zuga, ahol egy vezető politikus ne volna az év 365 napjában, a nap 24 órájában reflektorfényben. Orbán Viktor sem kivétel. Ha sikerülne berúgnia és nyilvános helyen tántorogna, még a világsajtó is azzal lenne tele.
Ami a lányait illeti. Természetesen a politikus gyermeke nem tehető felelőssé a felmenője bűneiért, de tetszik, nem tetszik, osztozik a "népszerűségben". Nincs azon semmi csodálkozni való, hogy ha az egyszeri operatőr kiszúrja a tömegben a méltán közutálatnak örvendő miniszterelnök lányait, nem szalasztja el az alkalmat és az se meglepő, ha az éppen arra járó szerkesztő nyomban be is szerkeszti. A meglepő a reakció, amit ezzel kivált. Ez ugyanis egy normális országban nem több mint egy bulvárhír a többi között. Egy normális országban, de nem nálunk. Itt ugyanis valaki rögtön fontosnak látta, hogy intézkedjen. Nehogy már a szeretett vezető gyermekei megjelenhessenek a pórnép előtt, amint (egyébként csak úgy, mint bármelyik fiatal) táncolnak egy buliban. Na , ettől lett az egész ügy botrány. Ha az a bizonyos seggnyaló, esetleg maga a vezír nem veteti le az anyagot, egyrészt a kutya se foglalkozott volna vele, másrészt két nap múlva már az a pár tucat 444 olvasó sem emlékezett volna rá, aki véletlenül megnézte. Éljenek a hülyék!
riglee 2013.07.16 19:50:52
@jános515: Na most ha valami, hát ez méltatlan. Viktor egy hazaáruló patkány. Ebben nincs vita, de abból, hogy két csaj táncol két fiúval, akár ha ők a diktátor úr gyerekei, ugyan ne vonjuk már le a következtetést, hogy részeg drogosok.
A Kettős Mérce szerkesztősége ezzel a bejegyzéssel búcsúzik Gyurcsány Ferenctől. A szakítás számunkra, épp oly fájó, mint reméljük kedves Ferencnek is. Köszönjük a sok ihletet, amivel bloggereinket ösztönözte a jobbnál jobb bejegyzésekre. Mi nem csak az öszödi…..
riglee 2013.06.18 08:46:11
Trafikmutyi, az információs törvény rapid módosítása, nőverő képviselő. Ha valaki egy pillanatra elbizonytalanodna, a kormány képes három napon belül bebizonyítani, hogy kormányváltásra van szükség, szinte bármi áron. Az ellenzék számára feltett kérdés nem is ez, hanem…..
A kezdetektől fogva hangoztatjuk, hogy nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, nem ezért jöttünk létre, és akkor sem fogunk feloszlani, ha nem ők lesznek hatalmon - beleszólási követeléseink a mindenkori kormánynak szólnak, így mindenkor hallatni fogjuk a hangunkat. Ezt…..
GFG Blog A nagyvonalúságról 2013.01.06 16:41:02
„Pompeius szobrainak felállításával Caesar a maga szobrainak is biztos helyet szerzett.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   Van olyan, hogy politikai érzék. A politikai érzék súgja meg, hogy ebben vagy abban a helyzetben mi a politikailag lehetséges, illetve kívánatos…..
Balogh Zoltán tegnap egy konferencián, ahol bejelentette, hogy majd egyszer nagyot fogunk csodálkozni, mennyit fog költeni az állam az oktatásra, két elég súlyos mondatot is mondott. Az egyik az volt, hogy az oktatás nem szolgáltatás, hanem szolgálat, így senki se reklamáljon, ha nem…..
Tisztelt volt köztársasági elnök úr! Mint az Orbán-kormány egyik kommunikációs vezetője, határozottan visszautasítom, hogy bírálta a kormány politikáját, különös tekintettel a választójogi törvény tervezett módosításait. Nem tudok tekintettel lenni arra, hogy két éve…..
riglee 2012.08.06 09:14:35
@Anselmo: Vizsgáltasd ki magad!
Elszabadult az anális fixáció a Magyar Nemzet szerkesztőségében. Nem tudjuk, milyen durva öncenzúra lehet az, amely azt eredményezi, hogy a Nemzet egyik munkatársa 24 soros cikkében, amely a Bazilika körbe-kordonozásáról szól, csupán a szarásra tudjon gondolni, de kemény lehet az…..
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
riglee 2012.03.23 13:03:19
Kedves Szerzők!
Ez a kis szösszenet oly színvonalas, hogy akár a kurucinfóban is olvashattuk volna.
Mindenek előtt leszögezem, hogy a helyzet az, hogy nem vagyok sem politikus, sem holdudvar, sem haver, sem haver haverja, vagy annak a haverja. Vagyok ellenben egy Magyar választópolgár, egy a sok közül. Vállalkozó vagyok. Több ember munkaadója. Családom van, három gyerekem. Nem élek segíílyből nem vagyok se cigány, se zsidó, se meleg. Elvileg én vagyok a Fidesz kormány szíve csücske, és mégis azt érzem, többek között az ilyen undormány fröcsögések miatt, hogy megfulladok ebben az országban. Soha nem hittem volna, hogy egyszer azt fogom mondani a gimnazista, rendkívül okos és tehetséges lányomnak, hogy ne is gondolkozzon magyarországi egyetemben és ha lediplomázott, haza se jöjjön. Márpedig ezt mondtam és még azon is erősen elgondolkodtam, hogy jómagam is felszámolok mindent, ami ideköt és megyek vele családostól, hasonlóan több-százezer honfitársunkhoz, akai az elmúlt csaknem két évben tették ugyanezt.
Nem akarom az egész írást felboncolni, bár megérne egy misét, de néhány pont, csak úgy találomra, ami minimum elgondolkodtató.
"Ne árulkodjatok!" Hát ezt pont jobbról hallgatni, minimum pofátlanság. Elég szelektív memória kell ahhoz, hogy valaki ne emlékezzen OV csúfságos brüsszeli árulkodásaira, hogy akkor ne is beszéljünk arról, hogy mit tettek, amikor Kovács László EU biztosi kinevezéséről volt szó, mert az felért egy hazaárulással.
"Ne hisztériázzatok!" Ez is igen vicces. Vajon a jó Fidesz mit művelt nyolc éven keresztül? OV úgy viselkedett, mint a sértett kismalac, akinek elvették a makkját, és a saját hülyeségén kívül éppen a Fidesz fertelmes hisztije miatt bukott meg a két szoci kormány összes reformja, lévén, hogy mindennek, értsd szó szerint, mindennek keresztbe feküdtek. Pont miattuk tart most ott az ország, ahol.
"Hagyjátok abba a gyűlölködést!" No comment.
Ja, és majdnem elfelejtettem. A nácikkal nem kell ijesztgetni. A nácik itt vannak. Itt vannak a parlamentben, a közintézményekben, az utcákon. Terjednek mint a vírus, és ez a fasisztoid kormány asszisztál nekik.
Nem is folytatom, mert csak elönti az agyamat a lila köd. Végezetül csak annyit: olvasgassátok és vegyétek magatokra írásotok "Szerénység!" című bekezdését!
riglee 2012.03.23 18:20:35
@civilkontrol: Ennyit sikerült megértened kiscsillag? De édes!
riglee 2012.03.24 06:58:45
Subba Nap képe 2012.02.21 12:30:07
 via..
A magyar politika régi problémája az ellentétes, világosan megkülönböztethető, tartósan vallott álláspontok hiánya. Gyakran tényleg csak az üléspont szelektál: kormányon erre, ellenzékben arra. Ebben a helyzetben a választó sincs könnyű helyzetben, a tipikus megoldás…..
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
riglee 2011.04.25 11:11:22
@jjulie:
Hmmm. Jó szöveg. Most hogy beírtam Google-ba, többen is felhasználták. Mondjuk illett volna megjelölni a forrást. :)
Vége az alkotmányozásnak. Nincs több politikai gumicsont, nincs több időhúzás: a kormánynak el kell végre kezdenie az ország valódi problémáival foglalkozni. (Fotó: Action Images/ZUMA Press) A Véleményvezér örül az új alkotmány elfogadásának: nem azért, mert annak…..
riglee 2011.04.20 12:39:54
@BlahBlah: Fel tudsz sorolni bármit (mit sorolni, egyet mondani), amivel elégedettnek kéne lenni a Fidesz ill. OV tevékenységével kapcsolatban? Nekem nem jut eszembe semmi. ennyi...
Rendkívül fontos lenne, ha Magyarországnak sikerülne magát a roma integráció élharcosaként asszociáltatnia, és persze azzá is válnia. (Fotó: fidesz.hu) Tegnap az EU roma integrációs stratégiáját megvitató konferencia nyitóülésén Orbán Viktor arról beszélt, hogy a jövő…..
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
Egy ideje nagyon gondolkodtam rajta, hogy mik lennének azok a dolgok, amiket minden kezdő Galaxy 3 tulajnak segítséget jelentenének. Arra jutottam, hogy egy faq-t kellene írni. Hát neki is fogtam néhány napja. Sok minden még nincs benne, de örülnék neki, ha segítenétek, hogy együtt…..
riglee 2011.01.05 09:12:23
Szia Emerzee!
Teljesen kezdő Android user vagyok, és nem is hiszem, hogy valaha is túl mélyen belemerülnék a rendszer gyönyöreibe, viszont G3 felhasználóként beleütköztem néhány problémába, amik bosszantóak és számomra megoldhatatlannak tűnnek. Kérlek, ha tudsz segíts, vagy adj tippet, hogy ki tudhat segíteni.
Több fórumon is érdeklődtem, de választ nem kaptam.
Hogy ne írjam le újra, íme a fórumbejegyzés helye:
forum.androidhungary.com/topic/samsung-galaxy-3-i5800/page/95?replies=2845
felhasználó név: riglee

Megjegyzés a bloghoz: A Kies XP alatt fut(cammog), de nem látja a telefon névjegyeit, bár amit a Kiesen keresztül rakok rá, azokat látja. Lehet, hogy a Google címtárban levőkkel van baja. Kicsit gáz, hogy amíg a Kies fut, addig szinte semmi másra nem használható a gép, mert akkora erőforrásigénye van, hogy kvázi meghal a PC.

Ja, ha már így belemelegedtem. Feltelepítettem a telefonra két különböző magyar virtuális billentyűzetet is. Mindkettő látható a telepített alkalmazások között, de sehogy nem bírom elérni, hogy használni is tudjam őket. Mit csinálok rosszul?

Segítségedet előre is köszönöm.
riglee
riglee 2011.01.05 09:40:41
@emerzee: Nos, részben megkaptam, bár nem örültem neki, mert eléggé vigasztalhatatlan vagyok a myphoneexplorer miatt. Mondjuk, a fő problémám hogy szeretek pc-ről sms-t küldeni, és most tanácstalan vagyok, hogy ezt hogy fogom megoldani.
Ami a hun. billentyűzetet illeti, megpróbáltam elég alaposan utánaolvasni, de a leírások alapján sehogy sem sikerült eligazodnom. Valahogy nálam hiányoznak azok a menüpontok, amiken be kéne jelölni, hogy milyen klaviatúrát akarok használni. Fórumokban is nézelődtem, de mindenki csak arról ír, hogy milyen tök jó, meg hurrá, hurrá, végre egy jó billentyűzet, esetleg tesznek említést arról, hogy a már működő billentyűzet egyes funkcióit hogy lehet előcsalogatni, de olyat sehol nem találtam, hogy a feltelepített, de még nem látható billentyűzetet honnan lehet előhúzni. :(
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
Önöknek ilyen nincs és nem is lesz – mondta ma az ellenzéknek a kétharmados többségre utalva egy mérsékelt konzervatív politikustól talán szokatlan stílusban Navracsics Tibor az alkotmánymódosítás parlamenti vitájában. A Fidesz-KDNP az áprilisi választási győzelme óta…..
Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló…..