Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrSzpoj

49 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar buher A Nagy Magyar Fal 2010.11.30 12:14:00
Pestszentlőrincen fotóztam az alábbi falat. Pontosabban falkezdeményt, avagy falmaradványt. Tízezerszámra látni ilyet az országban. Én Magyar Buhernek tekintem. Igaz, nem éppen az a megoldás, ami előre viszi az építőipart, de annyira jellemző megoldás, hogy nem tudtam kihagyni...
Az itt illusztrált ötletet inkább a kényszer szülhette, mint a szellemesség, de tagadhatatlan, hogy a megoldás eredeti.Pesterzsébeten amúgy is van egy kis zavar az utcatáblák körül: egyes mozgalmi elvtársak neve még húsz évvel a rendszerváltás után is ott olvasható az…..
Olyan magyar nincs, aki jár étterembe, és még nem futott bele a porblémába: Cordon Bleu vagy Gordon Bleu? Azt, nyilván, nem kell magyarázni, hogy nagyjából a sajttal töltött és panírban kisütött hússzeletről van szó.Namármost olvasott honfitársaink tudják, a helyes megnevezés:…..
Volt már ilyesmiről szó: magyarbuher.blog.hu/2009/07/23/tortenelmi_buher_vesszen_a_torokA buher már a XVI. században népszerű volt Magyarországon, különösen azért, mert a derék Habsburgok annyi pénzt szivattyúztak ki ebből az országból, hogy a végvári katonbák kénytelenek…..
 Nem kevesebbre kellett rájönnöm, mint hogy május 1. tulajdonképpen az illegális kommunizmus vágyott street foodjának eljövetele.A csepeli munkásság történetét tanulmányozva tények garmadával tudjuk ezt bizonyítani. A harmincon felüliek kötelező tanulmányaikból talán…..
Gyula városa sok mindenről nevezetes; például arról, hogy az 1858-ban megnyílt Pest-Arad vasútvonal jól elkerülte, és csak 1871-ben kapcsolódott be a Nagyvárad-Fiume vonalon keresztül a nagy vérkeringésbe, addigra azonban már Békéscsaba lett a régió központja – de ez mai…..
Kintfőzde Kaja kínai rapre 2010.05.24 13:50:00
   Nos, kérem, a brit riporterek felfedező kedvét nehéz volna überelni (magyarul: überolni), bizonyság erre a következő film is. A stáb Peking utcáiról tudósít, természetesen ételek, ízek után kutatva. Tisztességes munka, el kell ismerni, és bónuszuként kínai rapet…..
Dunavarsányban találtam az alábbi megoldást. Nem kell kerítést építeni a telek körül, elég a bevezető út elé házilag készített KRESZ-táblát állítani. Barkácsra fel!A video itt tekinthető meg:www.youtube.com/watchÍzelítőnek egy kép, ami 2010. április elején készült a…..
MrSzpoj 2010.05.18 10:36:44
@Bikicsunájt: Kösz az infót! És ha találkozol velük, kérlek add át, hogy mindenképp tegyék a helyére a táblát, mert már-már varsányi ikon :)))
MrSzpoj 2010.05.21 12:25:49
@Bikicsunájt: Milyen helyzetben? :)
MrSzpoj 2010.05.23 18:59:53
@Bikicsunájt: Egy időre eltűnt, de a napokban láttam, hogy a helyén van. Illetve majdnem, mert most az út közepén láttam. míg korábban oldalt helyezkedett el.
De most komolyan: a Homok utcában alig van forgalom? Kik hiszik, hogy oda be lehet hajtani? Illetve nem lett volna egyszerűbb egy kaput felszerelni? :))
Kintfőzde A perverz dán hot-dog 2010.05.21 09:54:00
Örömmel jelenthetem azt, amit az UFO-kutatók is hisznek: nem vagyunk egyedül. Persze, én most a derék vendorok és utcai ízvadászok felkutatásáról beszélek - a témának ugyanis elég tisztességes nemzetközi irodalma van, a bloggerek világában is. Angol nyelven publikáló kollégám…..
Kintfőzde Római aroma 2010.05.20 11:03:00
(Hadd kezdjem képzavarral!) Szeretnék rögvest pontot tenni a tévedés setét egét borító felhő végére: az utcai étkezés nem a csórók kiváltsága - tekintsük a 'csóró'-t akár a Pasolini-féle, akár a Voga és Turnovszky által megénekelt aspektusból.Linda Civitellót idézem,…..
Kintfőzde Amerikában jöttek 2010.05.19 20:46:00
 "Szagold meg, fogd meg, kóstold meg - és csinálj valamit!" - mondta volna állítólag a főzős csatorna szakácsa a képernyőről kilépve a koreai bevándorló családból származó Roy Choinak, aki a készülék előtt cheetost majszolva gondolkodott arról, hogy miből…..
Magyar buher Fényesebb a lánc 2010.05.19 13:53:00
Bringával már sokat foglalkoztunk, sőt a kerékpárok tárolásával is. Íme egy ilyen bejegyzés: magyarbuher.blog.hu/2009/08/07/torzskocsma_ok_de_torzsoszlop_ne_marNamármost kiderült, van úgy, hogy nem érdemes gyári lakattal bíbelődni, elég a drótszamarat láncra verni egy darab, a…..
Kintfőzde ÍzRájder útra kél 2010.05.19 12:41:00
  Helló, ÍzRájder vagyok.Egy viszonylag újkeletű amerikai jelenség, az úgynevezett gourmet food truckok mozgalma sarkallt arra, hogy a gasztrovilág egének szokásos vertikális pásztázásától elrugaszkodva inkább a horizontális szemlélődés mellett…..
Azért a komolyzenében sem csak a hang számít, nem árt, ha valaki csinos.A brit kolléga igen dicsérő szavakkal mutatja be a képen látható hölgyet, aki nem más, mint a huszonegy éves énekesnő, Camilla Kerslake, aki debütlemezével szépen megalapozta a karrierjét. Meg az…..
Olvasom a BBC-n, hogy már Mozart zsenije sem a régi.Vagyis hogy a kutatók korábban úgy gondolták, ha az ember - különösképpen a gyerek - Amadeus zenéjét hallgatja, bizonyos képességek jobban fejlődnek.Az újabb eredmények szerint ez azonban nincs így.Szegény, szegény Mozart!A cikk…..
A kiadó jelentése szerint mindössze néhány darab könyv maradt raktáron, a többi már elfogyott, illetve egyes boltokban még találni.Jó hír, hogy a könyvhéten két standon kint lesz a megmaradt néhány példány, tehát aki esetleg még áhítozik, ott tehet pontot a dolog végére.…..
Kedves Mindenki!Mivel a boltokból meglepő ütemben fogy a Nagyon komoly zenei kalauz című könyv, úgy éreztük, megérdemel egy blogot. Első posztként álljon itt egészen egyszerűen a borítója, az úgyis mindent elmond a könyvről.Apró kiegészítés: amikor a nyomdából kijött a…..
Magyar buher Kerítés akármiből 2010.05.05 18:56:00
Ötletesen oldotta meg telke lekerítését a tulaj. Sietni kellett, nem volt idő a szépészeti megoldásokra: raklapból és más talált lécből állt össze a védelmi vonal. Nem szép, de hatékony.       ..
A világért sem szeretnénk túlspirázni ezt a KRESZ-tébla dolgot, de újabb fordulat állt be.Egy korábbi posztban magyarbuher.blog.hu/2010/04/13/kresz_tabla_hazilag_videoval bemutattuk, hogyan lehet házilag gyártott KRESZ-táblával távol tartani a telektől a betolakodókat. Nem sokkal…..
Magyar buher Klotyóreklám 2010.04.27 18:15:00
Egy korábbi posztban már mutattunk olyat, amikor a barkácsáruházban baj van: magyarbuher.blog.hu/2009/08/05/elfogyott_az_obi_ban_a_szerszam_az_antibuherMost olyat mutatunk, amikor nincs baj. Leleményre utal, hogy a klotyót is az eladásra szánt termékekkel rendezik be. Ez akkor is jó, ha…..
Az itt következő példa azt a fajta leleményt mutatja, amely viszont a nagy többség számára értelmezhetetlen. Lapjakab küldte ezt a felvételt, két éve készült Szentendre irányába haladva. A kerékpárút mellett irányító tábla látható. De eddig még nem sikerült…..
"Milyen leleményes a mi népünk" - mondja Virág elvtárs Pelikán elvtársnak a tepsiben sült krumplit magasra tartva.Leleményes, ezt mi is megállapíthatjuk - gúny nélkül, a törtételmi tapasztalatok tükrében. Egy korábbi posztban…..
Magyar buher A buher eltűntetése 2010.04.20 21:48:00
Úgy tűnik, nem kevesen olvassák ezt a blogot. Vagy gyorsan terjednek a hírek. Vagy csak véletlen egybeesésről van szó. A lényeg. A legutóbbi posztban bemutattam itt egy házilag barkácsolt KRESZ-táblát. Íme az előző…..
Ezzel a darabbal - hogy így fejezzük ki magunkat - mély érzelmi húrokat pendítünk meg. Retrónak nevezett nosztalgia vegyül a magyar lelemény felett érzett örömtől átitatott sorainkba.Íme:A piacot jól ismerő magyar konstruktőri elme itt együvé szerkesztette a hőmérőt és a…..
Úgy tűnik kimeríthetetlen az ötletek tára, ha virágtartó házi barkácsolásáról van szó. A következő felvételeket - sajnos csak mobillal - egyetlen udvarban fotóztam.Nem sikerült kideríteni, eredetileg minek a talapzata lehetett ez, mindenesetre most növényt…..